Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ

Η μη συμμόρφωση της διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις.


12144762_10156096271170175_860521196253005464_nΣύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 Συντ . (όπως αναθεωρήθηκε το έτος 2001), «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης».
Στην μνημονιακή Ελλάδα, έχει γίνει καθεστωτικός θεσμός η μη εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων από το Πολιτική Σύστημα και το Κράτος που ελέγχει.  Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι πλέον μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία.
Με την μη εφαρμογή τους, το Πολιτικό Σύστημα θέτει …..  ….. εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης, μετατρέπει την Συνταγματική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε απολυταρχικό ή/και αυταρχικό Πολίτευμα και δείχνει σαφώς στον πολίτη ότι ακόμη κι εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει, εντούτοις το Πολιτικό Σύστημα χρησιμοποιεί το Κράτος, κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο, αρνείται την εφαρμογή της.
Και μέχρι στιγμής έχουμε τουλάχιστον 8 αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται(αντικειμενικές στο ΕΝΦΙΑ, μισθοί ενστόλων και δικαστικών, συντάξεις΄ενστόλων και δικαστικών, επαναφορά Θεσμού Διαιτησίας, συντάξεις Δημοσίου, συντάξεις ΙΚΑ, τρόπος υπολογισμού εισφοράς αλληλεγγύης, εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους ), μάλιστα η Δικαιοσύνη δεν έχει πει πουθενά για αναδρομικές καταβολές σε όπου υπάρχει δημοσιονομικό σκέλος!!!
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το Πολιτικό Σύστημα, δεν λαμβάνει υπόψη τις αρμόδιες γνωμοδοτήσεις δικαστικών και νομικών οργάνων(Ελεγκτικό Συνέδριο, Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής), όταν πάνε για ψήφιση νομοσχέδια. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι περικοπές συντάξεων του 2012 αλλά και το 3ο μνημόνιο.
Τέλος είναι φανερό ότι οι δημόσιοι λειτουργοί, Υπουργοί και Υπάλληλοι, δεν λογοδοτούν όταν δεν συμμορφώνονται ανάλογα στην όποια τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Δείγμα της ανυπαρξίας λογοδότησης μίας αυταρχικής και αλαζονικής εξουσίας.
Όταν δεν εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις σε μία Πολιτεία, παύει να είναι Φιλελεύθερη Δημοκρατία, είμαστε πολίτες μίας BananaRepublic.
Περισσότερα στα….
1-http://www.gspa.gr/%289417274320909215%29/eCPortal.asp?id=1041&nt=18&lang=1&pID=241&lang=1&lang=1
2-https://e-justice.europa.eu/content_procedures_for_enforcing_a_judgment-52-el.do

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου