Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΜΝΗΜΗ ΨΑΡΙΟΥ??

Η πολιτική αλητεία της αντιπολίτευσης


01
Η ξεδιαντροπιά και η υποκρισία έχουν τα όρια τους. Αυτό πίστευα, ο αφελής , μέχρι να δω τον αντιμνημονιακό Μειμαράκη και τα αντιμνημονιακά λογύδρια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης .
Πραγματικά τους παρακολουθούσα σαστισμένος . Σκεφτόμουν από μέσα μου »τι λένε οι άνθρωποι» είχα και τον θείο μου δίπλα ,που δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του ,να τους μοιράζει καντήλια και μούτζες.
Από κοντά βέβαια και η αντιμνημονιακή πλέον συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η οποία απειλούσε πως δεν θα ψηφίσει νέα υφεσιακά μέτρα.
Φαίνεται πως Νέα Δημοκρατία και Πασόκ πιστεύουν ότι ζούμε στην χώρα των Λωτοφάγων . Δύο κόμματα που συνυπέγραψαν το Μνημόνιο 2 , με τους όρους τουΑγγλικού Δικαίου αναδεικνύοντας την υφεσιακή πολιτική ως μοναδικό δρόμο απαγκίστρωσης από τα μνημόνια ,πλέον αντιτίθενται στα υφεσιακά μέτρα.
Δυο κόμματα που προπαγάνδισαν από κοινού το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα καλώντας τον Σύριζα να το αποσύρει και να δεχτεί όποια πρόταση του κατέθεταν οι δανειστές σήμερα εμφανίζονται ως η αντιπολίτευση στα μνημόνια.
Φυσικά ,για να πέσουν και όσες τρίχες είχαν απομείνει στα κεφάλια μας παρακολουθώντας τους, κατήγγειλαν τον Σύριζα και για προσπάθεια δημιουργίας κομματικού κράτους.
Το ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνεργασία Σύριζα Ανελ , κατηγορώντας τον Σύριζα για πολιτικό εναγκαλισμό με την άκρα Δεξιά. Το Πασόκ ,αγαπητέ αναγνώστη , που συγκυβερνούσε με την Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ. Άξιο σχολιασμού και το ‘’παράπονο’’ της Φώφης στον Αλέξη ότι δεν αναφέρει ποτέ την εκτόξευση του χρέους το διάστημα 2004-2009 της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Σκέφτηκα ότι αφού το Πασόκ έγινε ξαφνικά αντιμνημονιακό , τώρα έχει κάθε δικαίωμα να καταγγέλλει και την Νέα Δημοκρατία για την οικονομική καταστροφή της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη ,πέρα από την αντιμνημονιακή παράσταση , είχε στήσει και μια παράλληλη εσωκομματική. Μειμαράκης ,Άδωνις και Κυριάκος προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ποιος είναι ο καταλληλότερος να τα βάλει με τον Τσίπρα .
Αυτή λοιπόν είναι η αντιπολίτευση που θα έχει ο Σύριζα. Ένα θλιβερό τσούρμο επικίνδυνων καιροσκόπων που παλεύουν για την πολιτική τους επιβίωση χρησιμοποιώντας όποιο όπλο διαθέτουν κάθε φορά. Σήμερα είναι η αντιμνημονιακή ρητορική ,αύριο θα είναι κάτι άλλο.
Δυστυχώς βέβαια αυτοί εκμεταλλεύονται τον χώρο και τον χρόνο που τους δίνει ο Σύριζα. Οι επικλήσεις του Τσίπρα στην ανάγκη ευρύτερης πολιτικής συνεννόησης και η κωλυσιεργία στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής ,αυτά τα αποτελέσματα έχουν.
Το είχα πει δημόσια αλλά έπεσα θύμα ύβρεων . Θα το ξαναπώ γιατί το πιστεύω. Πασοκ και Νέα Δημοκρατία απευθύνονται σε πρόβατα. Δυστυχώς έχουμε πολλά.
Έτσι λοιπόν η αντιμνημονιακή ΝΔ ,στο ελληνικό κοινοβούλιο θα βγάζει αντιμνημιακές κραυγές και αργότερα θα καθησυχάζει ,πίσω από τις κάμερες, το ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα νιαουρίζοντας ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο . Το Πασοκ από την άλλη θα ξεκινήσει ξανά την αντιπολίτευση στην νεοφιλελεύθερη ΝΔ , υπηρετώντας πιστά το υποκριτικό σχέδιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για προσπάθεια διαφοροποίησης από τον νεοφιλελευθερισμό ώστε να αποφευχθεί η άνοδος της Αριστεράς στην Ευρώπη.
Παρακολουθώντας τους λοιπόν ,μου ήρθε στο μυαλό η ρήση του Λένιν ότι στην πολιτική δεν υπάρχει ηθική παρά μόνο σκοπιμότητα .
Ο Σύριζα έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ασκώντας πολιτική να την διαψεύσει την συγκεκριμένη ρήση. Μπορεί όμως παράλληλα να έχει και μια σκοπιμότητα. Να εξαφανίσει πολιτικά την Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ και να ηγεμονεύσει. Θα ήταν μια σκοπιμότητα ,που κανείς δεν θα μπορούσε , αν μη τι άλλο ,να την αποκαλέσει ανήθικη.
Υ.Γ Υπάρχει ακόμα μια ρήση που λέει ότι για την γενναιότητα πιο πολύ μιλάει ο δειλός και για την ευγένεια ο αγενής. Ας απολαύσουμε λοιπόν την συνέχεια της αντιμνημονιακής παράστασης με πρωταγωνιστές ,-την κόρη του μπαμπά της- πρόεδρο του Πασόκ και τον -μη του μιλάτε το πρωί- προσωρινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας . Και εις άλλα με υγεία …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου