Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Όλα τα ονόματα! Ποιοι μπαίνουν και ποιοι μένουν εκτός της νέας Βουλής

boulh-neaa
Μεγάλες μάχες δίνονται σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας με μεγάλα ονόματα να μπαίνουν στην βουλή αλλά και μεγάλα ονόματα να εμφανίζονται εκτός.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα  στην Α’ Αθήνας προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης, ενώ για τη ΝΔ πρώτη εμφανίζεται η Ολγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης ενώ ακολουθούν Φωτεινή Πιπιλή και Θανάσης Πλεύρης που φαίνεται ότι δεν θα μπουν στην Βουλή.
Στη Β’ Αθήνας και για τη ΝΔ προβάδισμα εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ φαίνεται να ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, o Γιάννης Μιχελάκης, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει μεν 19 βουλευτές αλλά δεν είναι μέσα σε αυτούς ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Δημήτρης Τσουκαλάς.
Από το Ποτάμι, φαίνεται να μην εκλέγεται ο Πέτρος Τατσόπουλος, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, από τη Χρυσή Αυγή η Ελένη Ζαρούλια, που όμως έχει μικρή διαφορά από τον Ηλία Παναγιώταρο (1.886 έναντι 2.056).
Ηχηρά και τα ονόματα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που μένουν εκτός, σύμφωνα πάντα από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Για την ώρα φαίνεται να μην μπαίνουν στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας και η Αφροδίτη αλ Σάλεχ.
Τυχερότερος στέκεται ο κ. Βασίλης Οικονόμου -η άλλη μεταγραφή της ΝΔ- καθώς φαίνεται πως θα ξαναμπει στη Βουλή ως τέταρτος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
Στην Α’ Πειραιά, με καταμετρημένο το 74,51% των ψήφων στα 266 από τα 357 εκλογικά τμήματα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει σχεδόν 2.000 ψήφος διαφορά από τον πρώτο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν θα είναι στη νέα Βουλή.
Στη Β’ Πειραιά, με καταμετρημένο το 40,43% των ψήφων στα 188 από τα 465 εκλογικά τμήματα, εκτός Βουλής μένουν ο Τάσος Νεράτζης και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης.
Ηχηρές και οι απουσίες του Δάνη Τζαμτζή που δεν εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία στην Πέλλα, του Μιχάλη Ταμήλου που δεν κέρδισε την επανεκλογή του στα Τρίκαλα αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη που δεν εκλέγεται στα Χανιά αφού η Νέα Δημοκρατία δεν βγάζει βουλευτή!
Στην Αργολίδα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δεν μπαίνει στη Βουλή αφού το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή.
Επιπροσθέτως, ως άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η μεταγραφή της κυρίας Ραχήλ Μακρή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δραστήρια βουλευτής επιβραβεύεται από τους ψηφοφόρους της περιοχής της και ως αυτή την ώρα οδηγεί την κούρσα των «σταυρών» αφήνοντας μάλιστα πίσω κατά πολύ την δεύτερη Ευγενία Ουζουνίδου.
Το ίδιο ισχύει και για την κυρία Θεοδώρα Τζάκρη που προηγείται στους «σταυρούς» στην Πέλλα «κλειδώνοντας» την μια έδρα καθώς και ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης που πιθανότατα θα πάρει την μια έδρα στο Κιλκίς αφήνοντας εκτός την κυρία Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Την επανεκλογής τους επίσης πετυχαίνουν για την ώρα και οι πρώην υπουργοί: Χαράλαμπος Αθανασίου (Λέσβος), Κώστας Σκρέκας (Τρίκαλα), Χρήστος Σταϊκούρας (Φθιώτιδα).
Στην Αιτωλοακαρνανία ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 2 έδρες (όσες είχε και το 2012), η ΝΔ 2 και από μία η ΧΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Δευτέρας και την ενσωμάτωση να έχει ξεπεράσει το 70%, ο κ. Γ. Βαρεμένος είχε «κλειδώσει» την μια έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μάχη για την δεύτερη έδιναν ο κ. Δημήτρης Δούρος και η κα. Μαρία Τριανταφύλλου. Οι δύο της ΝΔ είναι οι Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης. Από την ΧΑ ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Για το ΠΑΣΟΚ μικρό προβάδισμα είχε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντοπούλος και ακολουθούσε η κα. Αννα Ροκόφυλλου ενώ για το ΚΚΕ ο κ. Νίκος Μωραϊτης.
Στην Αργολίδα από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (Γιάννης Αδριανός), ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Κοδέλας) και ΧΑ (Γιώργος Γαλέος ή Γιάννης Σχοινάς).
Από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (μάχη μεταξύ Κ. Βλάση, Α. Λυκουρέντζου και Εύη Τατούλη), ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Ζαχαριάς ή Αντ. Γιαννούλη) και ΠΑΣΟΚ (σίγουρος ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος) στην Αρκαδία,
Στην Αρτα για τον ΣΥΡΙΖΑ τις δύο έδρες παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυρία Ολγα Γεροβασίλη. Αν τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει την Α’ Αθήνας τότε την έδρα θα πάρει ο κ. Βασίλης Τσίρκας.
Στην Άρτα, δεν εκλέγεται ο Γιώργος Νταβρής, στην Αχαΐα ο Γιώργος Νταβλούρος, στα Δωδεκάνησα εκτός μένει η Μίκα Ιατρίδη, που επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ στην Έβρο δεν εκλέγονται ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Στην Εύβοια, με καταμετρημένο το 55,74% των ψήφων στα 233 από τα 418 εκλογικά τμήματα, ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ο μοναδικός βουλευτής που εκλέγει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Κώστα Μαρκόπουλο, που έχει συγκεντρώσει 6.097 ψήφος έναντι 8.811 του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου. O ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πέντε έδρες με τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου να έχει «κλειδώσει» την μια και άλλους έξι υποψηφίους να «σφάζονται» για τις υπόλοιπες 4.
Στη Θεσπρωτία, με καταμετρημένο το 39,13% στα 63 από τα 161 εκλογικά τμήματα, ο Αντώνης Μπέζας συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 1.145 σταυρούς και φαίνεται να χάνει την έδρα από τον Βασίλη Γιογιακα.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης, με καταμετρημένο το 78.19% στα 638 από τα 816 εκλογικά τμήματα, εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, που απέχει σχεδόν 5.000 σταυρούς από την Έλενα Ράπτη που είναι η τέταρτη και τελευταία που εκλέγεται από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Στην Αχαΐα οι τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Βασίλη Χατζηλάμπρου, Μαρία Κανελλοπούλου ενώ μάχη θα δώσουν οι Αθανασία Αναγνωστοπούλου και Ευάγγελος Κατσακούλης με την πρώτη να έχει προβάδισμα.
Η ΝΔ λαμβάνει μια έδρα και σαφές προβάδισμα εμφανίζει ο Ανδρέας Κατσανιώτης. Μια έδρα παίρνουν και οι ΑΝΕΛ με τον Νίκο Νικολόπουλο όπως επίσης από μια παίρνουν ΚΚΕ (Νίκος Καραθανασόπουλος), Ποτάμι (μάχη μεταξύ Ιάσων Φωτήλα και Ηλία Γκοτσόπουλου), και η Χ.Α με τον Μιχάλη Αρβανίτη – Αβράμη.
Στη Βοιωτία ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες με τον Γιάννη Σταθά να παίρνει σίγουρα την μια και τον Αθανάσιο Σκουμά να έχει προβάδισμα για τη δεύτερη. Για την μια έδρα της ΝΔ δίνουν μάχη οι Γιάννης Καράμπελας και Ευάγγελος Μπασιάκος με τον πρώτο νε έχει προβάδισμα.
Η μονοεδρική των Γρεβενών μένει πιθανότατα στη ΝΔ και στον κ. Τιμολέων Κοψαχείλη.
Η τριεδρική της Δράμας σπάει σε ΝΔ (Δημήτρης Κυριαζίδης) ΣΥΡΙΖΑ ( Χρήστο Καραγιαννίδη) και Ποτάμι (Κυριάκος Χαρακίδης).
Για την ώρα στα Δωδεκάνησα τέσσερις έδρες πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και προβάδισμα για να τις πάρουν έχουν οι Ηλ. Καματερός, Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης και Μαρία Βαλάτσου και μια έδρα στην ΝΔ (δίνουν μάχη οι Μ. Κόνσολας, Ι. Παππάς, Βας. Υψηλάντης και Μ. Ιατρίδη).
Η μονοεδρική της Ευρυτανίας πιθανότατα θα αλλάξει χέρια και θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Θωμά Κώτσια.
Στην Ηλεία τέσσερις έδρες θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ (Ε. Σαλτάρη, Δ. Μπαξεβανάκης, Π. Βεργέτης και Γ Μπαλαούρας). Μάχη μέχρις εσχάτων θα δοθεί μεταξύ Κώστα Τζαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου για την μια έδρα της ΝΔ.
Η μια από τις τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία πηγαίνει σίγουρα στον Κώστα Λαπαβίτσα ενώ για την ΝΔ δίνουν μάχη Απ. Βεσυρόπουλος και Λάζαρος Τζαβδαρίδης. Την επανεκλογή του στη Βουλή δεν κέρδισε ο Κώστας Γιοβανόπουλος.
Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα λάβει 4 έδρες (Ι. Μιχελογιαννάκης, Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης και Μ. Κριτσωτάκης), από μία η ΝΔ (Λ. Αυγενάκης), Ποτάμι (Ρ. Κυπριωτάκης ή Σπ. Δανέλλης), ΠΑΣΟΚ (Βασίλης Κεγκέρογλου) και ΑΝΕΛ (Κ. Δαμαβολίτης).
Στην Καβάλα τρεις έδρες πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και μια μένει στην ΝΔ. Πιθανότατα εκτός από την ΝΔ θα μείνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής.
Στην Καστοριά από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (προηγείται η Μ. Αντωνίου) και ΣΥΡΙΖΑ (μάχη μεταξύ Β. Διαμαντόπουλου και Ολ. Τελιγιορίδου).
Η μονοεδρική της Κεφαλονιάς μένει στον ΣΥΡΙΖΑ και την κα. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
Στο Κιλκίς ο Θεόδωρος Παραστατίδης προηγείται για την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα θα πετάξει εκτός της κα. Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Η μονοεδρική της Ζακύνθου «κλειδώνει» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σταύρο Κοντονή.
Στην Κοζάνη η κυρία Ραχήλ Μακρή προηγείται με περισσότερους από 2.000 «σταυρούς» από τους συνυποψηφίους της. Την μια έδρα που αναλογεί στην ΝΔ την παίρνει ο Γιώργος Κασαπίδης.
Για την μια έδρα που δικαιούται η ΝΔ στην Κόρινθο προβάδισμα έχει ο Χρήστος Δήμας έναντι των Νίκου Ταγαρά και Κώστα Κόλλια.
Στις Κυκλάδες την επανεκλογή του εξασφάλισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Βουλευτή στην «γαλάζια» Λακωνία εκλέγει για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ (Σταύρος Αραχωβίτης) ενώ για την μια έδρα της ΝΔ προηγείται ο Θανάσης Δαβάκης και για το ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος.
Στην Λάρισα οι δύο έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Αννα Βαγενά και Ηρώ Διώτη και εκτός μένει ο Δημήτρης Γελαλής.
Στην Λέσβο μια έδρα μοιράζονται ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Ζαρδελής), ΝΔ (Χαράλαμπος Αθανασίου) και ΚΚΕ (Σταύρος Τάσσος)
Η μονοεδρική της Λευκάδας αλλάζει χέρια και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Μεσσηνία παρατηρούνται οι παραδοξότητες του εκλογικού νόμου καθώς η νΔ με 38% παίρνει μια έδρα και ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,8% 4 έδρες
Στην Πέλλα την και έδρα της ΝΔ παίρνει ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και εκτός μένει ο Δάνης Τζαμτζής.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ την μια από τις δύο έδρες κλείδωσε η Θεοδώρα Τζάκρη.
Στις Σερρες οι δύο έδρες της ΝΔ πάνε στον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα και στην Φωτεινή Αραμπατζή.
Στα Τρίκαλα επανεκλέγεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ενώ εκτός μένουν οι Ηλ. Βλαχογιάννης και Μ. Ταμήλος.
Στην Φθιώτιδα η ΝΔ μειώνει την δύναμή της σε μια έδρα και επανεκλέγεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Χέρια αλλάζει και η μονοεδρική της Φωκίδας και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 3 έδρες με τον Γιώργο Σταθάκη να προηγείται σταθερά. Η ΝΔΕ δεν παίρνει καμία έδρα και δεν επανεκλέγονται οι Χρ. Μαρκογιαννάκης και Μ. Βολουδάκης ενώ μια έδρα παίρνει το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Τέλος μια έδρα παίρνει η ΝΔ στη Χίο (ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης) και μια ο ΣΥΡΙΖΑ (Αν. Μιχαηλίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου