Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Χαρδούβελης: Ζητά να εφαρμοστούν 600 προαπαιτούμενα!

Προς την αυτού εξοχότητα, Υπουργό Οικονομικών ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Ο κάτωθι  υπογεγραμμένος   ΠΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  - ορμώμενος από πατριωτικά αισθήματα – λαμβάνω την τιμήν να υποβάλλω εις το  Αξιότιμο Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο ενός Νόμου δια την επιβολή  φορολογίας θανάτου και ταφής.

Η ιδέα του Νόμου μου ήρθε, καθώς παρατήρησα τον τελευταίο καιρό την καταπληκτική  αύξηση των γραφείων κηδειών.  Έκανα λοιπόν την σκέψη, ότι τα οικονομικά του Κράτους θα ήταν  δυνατόν να βελτιωθούν με το μονοπώλιον του θανάτου. Άνθρωποι πεθαίνουν συνεχώς, το κράτος με μίαν μόνιμο  φορολογία θανάτου, θα είχε ένα σταθερό ετήσιο εισόδημα, το οποίο σε περίπτωση επιδημίας η αυτοκτονιών, μάλιστα πολέμου θα ανήρχετο ικανοποιητικά.

Ο προτεινόμενος νόμος έχει ως εξής:
Παράγραφος 1.
Όλοι οι υπήκοοι του Ελληνικού Κράτους ανήκουν μετά τον θάνατο τους – ανεξαρτήτως φύλλου – εις το  υπουργείο οικονομικών, και πληρώνουν μετά τον θάνατο τους ένα ποσόν από  5 έως  105 ευρώ, ανάλογα  με την περίπτωση του θανάτου και της ταφής τους.
Παράγραφος  2.
Το ποσόν αυτό θα πρέπει να καταβάλλεται από τον νεκρό κατά την διάρκεια της ζωής του συμφώνως προς την παράγραφο  6, εδάφιον ζ΄- δήλωση της οικονομικής του κατάστασης.
Οι συγγενείς του νεκρού έχουν  το δικαίωμα να υποβάλλουν εις το Υπουργείο των Οικονομικών  μίαν αίτηση δια μείωση της φορολογίας, εάν ο μακαρίτης-σα δια τον Α  η Β  λόγων δεν ηδυνήθη  κατά την διάρκεια της ζωής του να εξόφληση τον φόρο του θανάτου και ταφής. Εις την αίτησιν θα πρέπει απαραιτήτως να επικολληθεί ένα χαρτόσημο των 10 ευρώ.
Παράγραφος 3.
Όλοι οι υπήκοοι της Ελλάδος ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας, υπόκεινται εις την φορολογία θανάτου ακόμα και αν οι διατάξεις της παραγράφου 4   του παρόντος νόμου δεν τους αφορούν.
Παράγραφος 4.
Στην φορολογία ταφής υπόκεινται όλοι οι υπήκοοι της Ελλάδος – ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας – οι οποίοι κηδεύονται κανονικώς. Αν κάποιος ταφεί ζωντανός, οι συγγενείς του έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση των ευεργεσιών του Νόμου που αναφέρονται αναλυτικότερα εις την παράγραφο δύο.
Παράγραφος 5.
Συμφώνως προς την παράγραφο δύο όλοι οι υπήκοοι της Ελλάδος είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τον φόρο κατά την διάρκεια της ζωής τους. [βλέπε παρά. 9 εδαφ, α  -  η]
Απαλλάσσονται όμως της φορολογίας οι ανήλικοι, ελαφρόμυαλοι και γενικά πρόσωπα τα οποία κηδεμονεύονται,[π,χ βουλευτές]. Διά  όλους αυτούς  όμως θα πρέπει να πληρώνουν οι συγγενείς των και εις την περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχουν συγγενείς ,θα πληρώνει η κοινότητα η ο Δήμος που ανήκουν.
Παράγραφος 6.
Η κατάθεση των συνδρομών εξαρτάται από το ύψος του ποσού, το οποίον προσδιορίζεται – κατά κατηγορία – από τας δηλώσεις οικονομικής καταστάσεως ως εξης:
α]  Δια υγιή άτομα
β]  Δια ασθενή άτομα
γ]  Διά άτομα έχοντα σωματική αναπηρία.
     Θα κατατίθενται δε ως ακολούθως:
α]  τα υγιή άτομα θα καταθέτουν την συνδρομή εις τας διαφόρους οικονομικά υπηρεσίας του κράτους.
β]  τα ασθενικά άτομα εις τους αρμοδίως ορκωτούς ιατρούς.
γ]  τα άτομα με σωματική αναπηρία εις τας αστυνομικές αρχάς.
Παράγραφος  7.
Η φορολογία ταφής είναι κάτι  διαφορετικό από την φορολογία θανάτου. Εις τα περιπτώσεις εκείνες κατά τας οποίας ο φορολογούμενος δεν ταφή – είτε διότι το πτώμα του δεν ευρέθη, είτε διότι δηλώθηκε  ως αγνοούμενος – κατά την διάρκεια δε της ζωής του δεν πλήρωσε τον καθορισμένο  φόρο, ούτος δεν θα εισπραχθεί ούτε από τους συγγενείς του ούτε και από την Κοινότητα η Δήμο.
Παράγραφος  8.
Η φορολογία θανάτου είναι υποχρεωτική δια όλους. Ασχέτως εάν π.χ. θεωρηθεί ως αγνοούμενος κ.λπ.
Παράγραφος  9.
Το ύψος της φορολογίας θανάτου και ταφής προσδιορίζεται ως εξης;
α]  Τα βρέφη μέχρι ενός έτους θα πληρώνουν   5 ευρώ
β]  Παιδιά από ενός έτους έως πέντε ετών  10 ευρώ
γ]  Παιδιά από πέντε μέχρι 14 ετών  20 ευρώ
δ]  Νέοι  από 14 ετών 20 ετών.  40 ευρώ
ε]  Άτομα από 20 ετών έως 30 ετών ,  60 ευρώ
στ]  Από 30 ετών έως 40 ετών,  80 ευρώ
ζ]     Άτομα από 40 ετών και άνω  105 ευρώ.
ΣΗΜ; Τα ποσά αυτά θα πρέπει να υπολογισθούν εις διπλούς, διότι υπαρχει ο φόρος ταφής και θανάτου.
Παράγραφος  10.
Τα καθορισθέντα ποσά  [βλέπε εδάφιο,. Α  - ζ] θα πρέπει να πληρωθούν βαθμηδόν, αλλά κατά τέτοιον τρόπο., ώστε να μην υπερβούν το ποσόν των 105 ευρώ δια τον φόρο ταφής και άλλα 105 ευρώ δια τον φόρο θανάτου. Η πρώτη δόση  πρέπει να καταβληθεί εντός οκτώ ημερών από της γεννήσεως του μωρού. Η μη δήλωσης του παιδιού θα τιμωρείται – ανάλογα με τις περιστάσεις – με πρόστιμο   από   100 έως 500 ευρώ η φυλάκιση  μέχρι 3 μηνών,
Παράγραφος 11.
Όποιος δεν δηλώσει τον θάνατο του η την ταφή του θα υποχρεωθεί να πληρώσει το τριπλάσιον του ποσού

Ελπίζω, ότι το  αξιότιμο Υπουργείο των Οικονομικών θα δεχθεί με ικανοποίηση την ταπεινή μου αυτήν πρόταση και ούτω θα βελτιωθούν τα οικονομικά της Ελλάδος.

                                                                                        Ο Ευπειθέστατος

                                                                                   ΠΑΛΛΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ    [ΑΠΟ ΓΙΑΡΟΣΛΑΒ ΧΑΣΕΚ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου