Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!

Στα μπουρδελα υπάρχει μεγαλύτερη εντιμότητα.

Γκάιτνερ: Mας ζήτησαν να ρίξουμε τον Μπερλουσκόνι 

«Υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ε.Ε. μας πρότειναν το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός», αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο Stress Test  ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.
Σύμφωνα με τον Γκάιτνερ «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι», όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».
«Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα. Παρ' όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία», προσθέτει ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, όσον αφορά τις προσπάθειες διάσωσης του Ευρώ, προτίμησε να αναπτύξει στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από πρωθυπουργός την 12η Νοεμβρίου 2011. Η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου είχε φτάσει τότε στο επίπεδο-ρεκόρ των 470 μονάδων βάσης. Την επόμενη ημέρα, στις 13η Νοεμβρίου του 2011, την πρωθυπουργία της Ιταλίας ανέλαβε ο Μάριο Μόντι.
Ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» στην Βουλή, Ρενάτο Μπρουνέτα, μετά τις αποκαλύψεις του Γκάιτνερ ζήτησε «να συσταθεί άμεσα εξεταστική επιτροπή με ευρύτατες δικαιοδοσίες, διότι επιβεβαιώνεται ότι σχεδιάστηκε αληθινό ευρωπαϊκό πραξικόπημα για να ανατραπεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου