Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΝΟΤΙΑ PRESS ΓΛΥΦΑΔΑ

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μόλις τέσσερις ημέρες πέρασαν από την Κυριακή που έδωσε το ανεπανάληπτο 63% στον τουρίστα Παπανικολάου κάνοντάς τον Δήμαρχο στη Γλυφάδα, και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του μετρούνε τους πόντους της λάμας του μαχαιριού τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάνουμε και αξιολογώντας τις πληροφορίες που φτάνουν ως απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε, ήδη λειτουργούν τέσσερις ή πέντε ομάδες μέσα στην παράταξη που προσπαθούν η κάθε μία να επιβληθεί στον Παπανικολάου, με σκοπό και στόχο την απόκτηση των πόστων της διοίκησης του Δήμου.

Έχουμε και λέμε:
1) Δημοτικοί σύμβουλοι Βαρβιτσιωτικοί ενάντια σε συμβούλους Παπανικολικούς.
2) Οι "γνήσιοι" δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ενάντια στους από μεταγραφήν.
3) Οι παλαιοί δημοτικοί σύμβουλοι ενάντια στους νέους.
4) Οι "κολλητοί" του επερχόμενου δημάρχου ενάντια στους εκλεγμένους με την ιδιότητα του προσκολλημένου.
Στην πρώτη ομάδα τοποθετούμε τους Βαρβιτσιωτικούς συμβούλους (Βουγιουκλάκης, Αγγελόπουλος, Καυκά, Νιτσιόπουλος) οι οποίοι θέτουν εαυτούς ως κορμούς της παράταξης και επιβάλλεται η "υπουργοποίηση" τους, έναντι των υπολοίπων που πρόσκεινται στην ομάδα του Παπανικολάου. Θεωρούν οτι χωρίς την δική τους συμμετοχή και την ολοσχερή στήριξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η παράταξη δεν θα εκτινασσόταν τόσο ψηλά στα ποσοστά.
Στην δεύτερη ομάδα υπάγονται οι "γνήσιοι" παραταξιακοί δημοτικοί σύμβουλοι (Τζούβελης, Θεοδωσόπουλος, Ακρίβος, Λεβετσοβίτης, Αγγελόπουλος) που υποστηρίζουν οτι αυτοί θα έπρεπε να πάρουν πρώτοι τα διοικητικά πόστα έναντι των άλλων συμβούλων που ήρθαν από μεταγραφή της παράταξης Κόκκορη (Αγγελάτος, Αργυροπούλου, Σκαλτσάς). Ως επιχείρημα θέτουν την έναρξη της θητείας Θεοδωρόπουλου το 2007 που οι τότε τρεις εκ μεταγραφής δημοτικοί σύμβουλοι (Παραγυιός, Γεωργόπουλος, Βάκκας) αξιοποιήθηκαν μετά τον 2ο χρόνο σε διοικητικά πόστα.
Στην τρίτη ομάδα τοποθετούνται οι παλαιοί δημοτικοί σύμβουλοι που απαιτούν την προτεραιότητα των εαυτών τους λόγω της εμπειρίας. Άσχετα αν όταν ήταν διοίκηση παλαιόθεν απέτυχαν. Η λογική τους οτι οι νέοι πρέπει να μάθουν πρώτα και μετά να ασκήσουν διοίκηση, στρώνει τα σχέδιά τους.
Στην τέταρτη ομάδα τοποθετούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι που υποστηρίζουν ως προσόν αξιοποίησης του εαυτού τους, την στενή σχέση που είχαν ή έχουν με τον Παπανικολάου. Εδώ δεν θα αναφέρουμε ονόματα διότι ίσως να πέσουμε έξω σε κάποιο όνομα και δεν το θεωρούμε σωστό. Πάντως δύο αναγνωρίσιμες στο κοινό κυρίες με την προσκόλληση κάποιων που το παίζουν ειδήμονες και ξερόλες αλλά εκλέχτηκαν σύμβουλοι ελέω νίκης, συμπληρώνουν την τέταρτη ομάδα.
Μία άλλη κατά πολύ μεγαλύτερη ομάδα είναι αυτή κάποιων επιλαχόντων και "εθελοντών". Πιστεύουν οτι πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθούν κάπου, ίσα να βγαίνει το μεροκάματο, αφού οι προεκλογικές υποσχέσεις τοποθέτησης σε δημοτική εργασία ήταν στην ημερήσια διάταξη για να βοηθήσουν στη νίκη της παράταξης. Φυσικά πολύ γρήγορα θα διαψευστούν και θα καταλάβουν τα παχειά λόγια πόσο φούσκα ήταν.
Αυτές είναι οι ομάδες που κυριαρχούν μέχρι σήμερα. Αν κρίνουμε οτι καθημερινά βλέπουμε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και επιλαχόντες του συνδυασμού ή "εθελοντές" να κάθονται με τις ώρες στα γραφεία της παράταξης (μια βόλτα από εκεί θα σας το επιβεβαιώσει), εύλογα μας γεννιούνται ερωτηματικά το πως βλέπουν κάποιοι την δημοτική εξουσία.
Να "λύσουν" τα προβλήματα των Γλυφαδιωτών ή
να "λύσουν" τα δικά τους οικονομικά προβλήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου