Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Ερωτηματικά γεννά η στάση της ΠΓΔΜ για την υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη

Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη η στάση που τηρεί η ΠΓΔΜ όσον αφορά την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη.

 Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Εφετών προσπαθεί μάταια (έως τώρα) να
εξασφαλίσει την έκδοση του υπόδικου επιχειρηματία και για την πράξη της κακουργηματικής υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού ύψους 21.000.000 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ αφού, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ψωμιάδης έχει εκδοθεί από τη FYROM μόνο για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».

 Η Εισαγγελία Εφετών έχει στείλει τρεις φορές τη δικογραφία στις αρμόδιες Αρχές της γειτονικής χώρας, χωρίς όμως να λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση. Σημειώνεται πως τα Ελληνικά δικαστήρια μπορούν να επιληφθούν μιας υπόθεσης μονάχα εφόσον αυτή έχει διαβιβαστεί επίσημα από τις αρμόδιες Αρχές άλλης χώρας.

 Για το λόγο αυτό, η Εισαγγελία Εφετών ενημέρωσε εγγράφως την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να εξαντληθούν τα περιθώρια για να ικανοποιηθεί το αίτημα των ελληνικών Αρχών.

 Ήδη έχουν συμπληρωθεί δέκα μήνες κράτησης του κ. Ψωμιάδη στην Ελλάδα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια απάντηση από τη FYROM, με εισαγγελικές πηγές να κάνουν λόγο για σκόπιμη κωλυσιεργία από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου