Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει Λάτση-ΕΛΠΕ με Άκη Ζητά ακύρωση του deal ΕΛΠΕ-Πετρόλα λόγω εμπλοκής του υπόδικου πρώην υπουργού


Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει Λάτση-ΕΛΠΕ με Άκη
Θέμα με πολλές προεκτάσεις ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του τομεάρχη ενέργειας Θανάση Πετράκου, ο οποίος σε συνέδριο της Herald Tribune ζήτησε ακύρωση του deal ΕΛΠΕ-Πετρόλα λόγω της εμπλοκής του προφυλακισμένοι και υπόδικου Άκη Τσοχατζόπουλου. Η πρωτοβουλία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρει το θέμα σε αυτή τη χρονική περίοδο δείχνει ότι υπάρχει σχεδιασμός και στρατηγική.
 Ο υπεύθυνος τομεάρχης ενέργειας Θανάσης Πετράκος μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune θεωρεί ότι επειδή στη συμφωνία εμπλέκεται ο ελεγχόμενος από τη δικαιοσύνη Άκης Τσοχατζόπουλος η συμφωνία αυτή είναι στον αέρα και θα πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολό της.
Σε περίπτωση που βρεθούν από τη δικαιοσύνη ποινικές ευθύνες τότε η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί, τόνισε ο κ.Πετράκος.
Οι διατυπώσεις του κου Πετράκου αποτελούν πρόκριμα για τις επόμενες κινήσεις της Κουμουνδούρου η οποία βάζει στο κάδρο μεγάλα deal αποκρατικοποιήσεων και επιχειρηματίες.
Αν η Κουμουνδούρου επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική τότε τίθεται εν αμφιβόλω η διαδικασία πλήρους αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ η οποία αν και έχει δρομολογηθεί κινείται με αργούς ρυθμούς και άκρα μυστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου