Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΛΑΚΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ..................


Ο Γιώργος προκαλεί …γκρίνιες!


http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/5db4151fc5b69358fcbc4cef98188186_M.jpgΔιχασμένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαΐας λόγω της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου.
Πρώην βουλευτές, δεν είδαν εξ αρχής με καλό μάτι την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού στο ψηφοδέλτιο του νόμου, υποψηφιότητα που τους κόστισε την δική τους έξοδο από τη βουλή, όπως ο Κώστας Σπηλιώπουλος και ο Θανάσης Παπαδόπουλος…
Στις εκλογές τις 6ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα κατάφερε να κερδίσει μόλις μία έδρα, την οποία και κατέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός, που εκλέγεται χωρίς σταυρό.
Ακόμη και πριν από τις εκλογές κυκλοφορούσαν φήμες για δήθεν παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την υποψηφιότητα του, κάτι που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν στη σφαίρα της φαντασίας.
Η δήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου ότι θα προχωρήσει χωρίς βαρίδια έδωσε εκ νέου ελπίδες σε εκείνους που δεν εκλέχθηκαν, ότι το μήνυμα αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό και τους «κηπουρούς» του.
Όμως η ανακοίνωση των νέων λιστών του ΠΑΣΟΚ πάγωσε τα χαμόγελα και οι γκρίνιες συνεχίστηκαν διχάζοντας περισσότερο την κομματική βάση του κόμματος και λιγότερο τους ψηφοφόρους.
Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε, ότι βασικό επιχείρημα εκείνων που αντιδρούν στην εκ νέου υποψηφιότητα Παπανδρέου, είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η έδρα καθώς μόλις και μετά βίας την κέρδισε στις εκλογές του Μαΐου.
Όμως η εικόνα που έχουν τα στελέχη της Ιπποκράτους από την περιοχή, αλλά και από άλλους νομούς όπως η Ηλεία ή η Αιτωλοακαρνανία είναι ότι παρατηρείται μια ελαφρά συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ η οποία μπορεί να τους δώσει ακόμη μια έδρα. Επιπλέον τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Βαγγέλης Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να είναι υποψήφιος στη Β Αθήνας, στην περιφέρεια που το ΠΑΣΟΚ έζησε το δικό του Βατερλό, προφανώς για να σηματοδοτήσει την προσπάθεια του κόμματος να επαναπροσεγγίσει τα στρώματα εκείνα που έπληξε η “πράσινη” διακυβέρνηση.
Κάποιοι βέβαια πίσω από μια τέτοια κίνηση δεν βλέπουν και τόσο αγνές προθέσεις καθώς με τη νέα απογραφή θα αυξηθούν οι έδρες στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Αυτό μεταφράζεται ως είσοδος του Γιάννη Ραγκούση στη βουλή, που αν “τσιμπήσει” λίγο και στα ποσοστά του το ΠΑΣΟΚ θα την κάνει πιο εύκολη. Έτσι το ερώτημα εάν ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλει τον πρώην υπουργό ” μες στα πόδια του” μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου