Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΑΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Η ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ...........................


Χωρίς ρεύμα απειλούνται να μείνουν χιλιάδες σπίτια

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να τους κόβει την παροχή. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που παρουσίασε η ΔΕΗ στους....





οικονομικούς αναλυτές, τον Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί τόσο από νοικοκυριά, όσο και από επιχειρήσεις, έφτασαν στα 763 εκ. ευρώ, την στιγμή που τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν 441 εκ. ευρώ!

Η τρομακτική αυτή άνοδος αποδίδεται στο «χαράτσι» των ακινήτων, που έκανε... υπέρογκο το ποσό του λογαριασμού, σε συνδυασμό με τις εντολές που είχε η επιχείριση να μην κόβει το ρεύμα. Κατά τον τρίτο μήνα του έτους ωστόσο η ΔΕΗ ξεκίνησε τις κόβει τις παροχές σε όσους δεν είχαν πληρώσει, με συνέπεια να... πέσουν τα φώτα σε 26.256 νοικοκυριά! Τον επόμενο μήνα μάλιστα οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί μπορεί να έπεσαν στα 629 εκ. ευρώ και πάλι όμως υπήρξαν αρκετές διακοπές (19.523).

Κι όλα αυτά την στιγμή που ενώ στο πρώτο τρίμηνον της περσινής χρονιάς η ΔΕΗ παρουσίαζε καθαρά κέρδη 93,3 εκ. ευρώ, στο ίδιο διάστημα φέτος έχει ζημία 1,4 εκ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου