Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ :ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ



         Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                                         κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»
                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ
ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
              ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 25ης -1 - 2012

ΤΑ  ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
KΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΚΚΟΡΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης και κατά την συζήτηση πάνω στα αποτελέσματα της εφαρμογής του Προϋπολογισμού κατά το 3ο και 4ο Τρίμηνο του 201, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
« Κύριε Δήμαρχε.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά μας εισηγείστε θέματα με άπειρους αριθμούς χωρίς μάλιστα να μας δίνετε τα πλήρη στοιχεία. Όμως οι αριθμοί της εκτέλεσης του προϋπολογισμού σας, είναι αμείλικτοι και εκθέτουν και σας και την πολιτική σας για μια ακόμη φορά. Σημειώνουμε μάλιστα ότι τα νούμερα με βάση τα οποία έγινε η πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012 ήταν διαφορετικά.
Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του Δήμου μας για το 2011, τώρα που ολοκληρώθηκε και έχουμε όλα τα απολογιστικά στοιχεία, καταγράφει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτυχημένη πολιτική σας. Είναι σε όλους φανερή η τεράστια απόσταση που υπήρξε μεταξύ του προχειρότατου προϋπολογισμού που είχατε εγκρίνει – και μάλιστα στην πορεία τον τροποποιήσατε 7 φορές – και των αποτελεσμάτων που μας παρουσιάζετε σήμερα τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα. Και βέβαια απουσιάζει πλήρως η κριτική για την αποτυχία σας αυτή.
Ειδικότερα:
ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ
Συνολικά βεβαιώσατε έσοδα ύψους περίπου 49 εκ. € και καταφέρατε να εισπράξετε λίγο λιγότερα από 39 εκ. € δηλαδή πέρυσι τα πραγματικά έσοδα του Δήμου, μόλις που ξεπέρασαν το 60% περίπου των προϋπολογισθέντων. Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας κ. Δήμαρχε οι αιτίες αυτής της απόκλισης; Εμείς υπολογίσαμε από τα στοιχεία που μας δώσατε και αναφέρουμε επιγραμματικά τα παρακάτω:
· Από τα ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ εισπράξατε συνολικά μόνο το 77%. Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:. εισπράξατε από ανταποδοτικά τέλη το 71%, από τα ακαθάριστα κέρδη των κέντρων διασκέδασης 67%, από τα τέλη ελλιμενισμού σκαφών στις μαρίνες 62%, από τις θεσμοθετημένες τακτικές κρατικές επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες μόλις που ξεπεράσατε το 90% και από τα λοιπά τέλη εισπράξατε μόνο το 58%.
· Από τα ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ βεβαιώσατε μόνο το 61% και τελικά καταφέρατε να εισπράξετε συνολικά μόνο το 29% και ειδικότερα μόνο το 36% από τις έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες και για επενδύσεις (ΣΑΤΑ, ΕΤΠΑ κ.λ.π.). ενώ από τα βεβαιωθέντα πρόστιμα εισπράξατε μόνο το 24%.
· Από τα ΕΣΟΔΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ  για 1η ΦΟΡΑ εισπράξατε συνολικά μόνο το 65%.
Συμπερασματικά από τα διάφορα τέλη είχατε υστέρηση στα έσοδα του Δήμου πάνω από 20 εκατ. €, ενώ από τις θεσμοθετημένες κρατικές επιχορηγήσεις για τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου και τις επενδύσεις η υστέρηση ξεπέρασε τα 3,5 εκατ. €.

Επίσης στα έξοδα η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Ακολουθήσατε την κυβερνητική πολιτική της ιδιότυπης παύσης πληρωμών. Ειδικότερα δαπανήσατε λιγότερο από τα μισά των όσων είχατε προϋπολογίσει (48%) και συνολικά 36,8 εκατ. €. Δαπανήσατε για επενδύσεις μόνο το 15% των προϋπολογισθέντων.  
Αξίζει να σημειώσουμε για άλλη μια φορά τον σφαγιασμό που έγινε στις αμοιβές του προσωπικού που μειώθηκαν πάνω από 25% μόνο το 2011.

Όλα τα παραπάνω ήταν αποτέλεσμα του πετσοκόμματος της κυβέρνησης στις θεσμοθετημένες παροχές προς τους Δήμους και της άρνησής σας να αντιδράσετε στην πολιτική της λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση στις κοινωνικές δαπάνες. Περιορίσατε με τον τρόπο αυτό την κοινωνική προσφορά προς τους δημότες. Υπολογίζουμε ότι η συνολική μείωση έχει ξεπεράσει το 40% σε σχέση με το 2009.
Εδώ σ αυτό το σημείο, κύριε δήμαρχε θέλω να σας επισημάνω το γεγονός, ότι σας ακούμε συνέχεια να καταγγέλλετε και να κατακεραυνώνετε και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την σημερινή του μαύρου μετώπου Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ -παρότι είναι πολιτικοί σας φίλοι - ότι δεν σας κάνουν τα χατίρια για το θέμα του αυθαίρετου νεκροταφείου στον Υμηττό. Δεν σας έχουμε όμως ακούσει ποτέ να έχετε εκφράσει καμία διαφωνία, καμία άρνηση στους πολιτικούς σας φίλους για όλα αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις σας και που έχουν ρημάξει την ζωή μας, τις ελπίδες και το μέλλον των παιδιών μας, αλλά αντιθέτως έχετε εφαρμόσει στο ακέραιο στο δήμο της Γλυφάδας, τις εντολές και τις επιταγές του Μνημονίου και του Καλλικράτη που έχουν διαλύσει και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας καταψηφίζει τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Προϋπολογισμού κατά το 3ο και 4ο Τρίμηνο του 2011.
Εμείς μαζί με όλους τους κατοίκους της πόλης θα αντιπαλεύουμε τις πολιτικές που στερούν από την Τ.Α. τους αναγκαίους πόρους και θα παλεύουμε αγωνιστικά για την διεκδίκηση των απαραίτητων πόρων που θα κάνουν την πόλη μας και τη ζωή μας πιο ανθρώπινη. Θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε αγώνα που αντιτίθεται στα νέα σκληρότατα και άδικα μέτρα και στις αντιλαϊκές πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. γιατί πρέπει να οικοδομήσουμε τις δικές μας ενωτικές και ισχυρές αντιστάσεις.


                                                                                     ΓΛΥΦΑΔΑ   26-01-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου