Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ζωή: θα πάρω πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για την ανατροπή του φαύλου καθεστώτος.



Ήρεμη, και θα λέγαμε και απολύτως πειστική. Αποκάλυψε στον Αλέξη Παπαχελά άγνωστες πτυχές της σχέσης της, με τον Τσίπρα καθώς και μέρος των παρασκηνιακών παιχνιδιών που παίχτηκαν στην πλάτη του προδομένου Έλληνα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε, πως «ο Τσίπρας ήθελε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από η ΝΔ. Κι αν θέλετε να το συζητήσουμε αυτό στη συνέχεια».

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός είχε ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές ενδεχομένως και πριν τις εκλογές, και δηλώνοντας σχεδόν σίγουρη για την προετοιμασία περίπαράλληλου νομίσματος, εκτίμησε ότι είχαν προβλέψει το κλείσιμο των τραπεζών.
Αναφέρθηκε επίσης στην θυελλώδη συνεδρίαση της 25η Φεβρουαρίου 2015, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε μέρες νωρίτερα, όταν της μίλησε για το σχέδιο, του είπε πως «αυτό το σχέδιο συμφωνίας είναι σκέτο μνημόνιο» και ο Τσίπρας της απάντησε, πως «δεν είναι βέβαια θρίαμβος, αλλά δεν είναι και καταστροφή».

Στην ΚΟ, το σχέδιο υποστήριξαν οι υπουργοί Βαρουφάκης, Δραγασάκης και Τσακαλώτος, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών ήταν εναντίον.

Πρόσθεσε επίσης, πως άλλα έλεγε ο Τσίπρας για την συμφωνία αυτή κι άλλα έλεγε στη συνέχεια ο Βαρουφάκης. Ο Τσίπρας εξαπάτησε και αιφνιδίασε την Κοινοβουλευτική Ομάδα… «Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο Τσίπρας, ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές» «Δεν το υποθέτω ως θεωρία. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές» αποκάλυψε η κα. Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές πριν από τις εκλογές.

Σε ερώτηση για το πως επιλέχθηκε για πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε « Μου ανακοίνωσε ο κος. Τσίπρας, τον ρώτησα ποιόν θα κάνει Πρόεδρο της Βουλής, μου είπε ότι θα έκανε τον κ. Βούτση, εγώ του είπα ότι στη θέση του θα έκανα τον κ. Λαφαζάνη που είχε μία πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία». Για την έντονη συζήτηση που υπήρξε στην κοινοβουλευτική ομάδα αναφορικά με την αποδοχή της πρότασης των δανειστών η κυρία Κωσνταντοπούλου δεν παρέλειψε να επικρίνει και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και για τον κ.Δραγασάκη σημειώνοντας: «για πρώτη φορά άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βαρουφάκη, να λέει ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης, στο οποίο εγώ αναφέρθηκα και είπα μας πώς θα επιστρέψετε 11,5 δις. ευρώ όταν έχουμε δεσμευθεί ότι από αυτά τα 11,5 δις τα 3 θα χρησιμοποιηθούν για το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης, μου απάντησε ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης είναι παντελώς στερούμενο ερείσματος και δε θα έπρεπε ποτέ να έχει εκπονηθεί και όταν ζήτησα εξηγήσεις για αυτό από τον υπεύθυνο του προγράμματος τον κ. Δραγασάκη, ο κος Δραγασάκης εξήλθε της αιθούσης και δεν επανήλθε ποτέ».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για εξαπάτηση και αιφνιδιασμό σε ό,τι αφορά την πρόταση προσώπου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκαλώντας τον "ανδρείκελο" και όχι εκπρόσωπο των πολιτών στην Ελλάδα! Ο Παπαχελάς, μόλις άκουσε την λέξη ανδρείκελο της είπε «είναι βαρύ αυτό που λέτε» κι εκείνη απάντησε, πως ο Παυλόπουλος «όχι μόνο δεν κρατήθηκε στο ύψος της ευθύνης του αξιώματός του κι έγινε ανδρείκελο των δανειστών, αλλά και… έκανε περισσότερα απ’ όσα του ζήτησαν να κάνει οι δανειστές». Όπως είπε θεωρούσε ότι τουλάχιστον «η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα, αλλά ένας πραγματικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

«Είναι πολύ βαριά αυτά στα οποία έχει εμπλακεί ο κ. Παυλόπουλος, είναι πολύ βαρύ το γεγονός ότιανέλαβε για λογαριασμό των δανειστών να κάνει ακόμη περισσότερα και από αυτά που είχαν συμφωνηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο», είπε και εξήγησε: «Ανέλαβε ας πούμε τα ξημερώματα της ψήφισης των πρώτων προαπαιτούμενων να συμπράξει στην έκδοση ΦΕΚ, για να μη μπορούν τα πρώτα προαπαιτούμενα να τεθούν εν αμφιβόλω μέσω μίας διαδικασίας δημοψηφίσματος κοινοβουλευτικού που θα μπορούσε να προκληθεί και το οποίο είχα ζητήσει να προκληθεί».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι την παρέκαμψε εκείνο το βράδυ «προσπαθώντας με πλάγιους τρόπους και με επικοινωνίες με τις υπηρεσίες της Βουλής να πάρει αντίγραφο του ψηφισμένου νομοσχεδίου για να δώσει στους δανειστές το επόμενο πρωί ακόμα και ΦΕΚ, κάτι που κανείς δεν είχε πει ότι ζητείται».
«Είναι πολύ βαρύ ότι μπήκε σε διαδικασίες συνεννόησης με τους δανειστές ακόμα και για τη διάλυση της Βουλής» συνέχισε και επανέλαβε ότι αρνήθηκε να διαβιβάσει την επιστολή της που αφορούσε «την κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα, γιατί όταν πια το κοινοβούλιο εκβιάζεται και καλείται να νομοθετήσει εντελώς διεκπαιρεωτικά σε ημερομηνίες που ζητούν οι δανειστές δεν υπάρχει πια δημοκρατία και όταν αυτό γίνεται υπό τον οικονομικό εκβιασμό της άρνησης ρευστότητας».
Για το όνομα του ΠτΔ είπε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ότι το όνομα του ΠτΔ θα συζητηθεί και δε θα υπάρξει αιφνιδιασμός. Αυτό δεν έγινε ποτέ».
«Και προσωπικά», συνέχισε, «το όνομα που προτάθηκε για την Προεδρία της Δημοκρατίας το πληροφορήθηκα όπως όλο το πανελλήνιο και οι υπόλοιποι βουλευτές θεωρώ ή τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία την ώρα που εκφώνησε το όνομα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση της Κ.Ο.» 
Είπε, πως όταν είχε ερωτηθεί ποιον μεταξύ Αβραμόπουλου ή Παυλόπουλου προτιμάει είχε πει «Παυλόπουλο». Γεγονός για το οποίο σήμερα, κάνοντας την αυτοκριτική της, μετανιώνει.

Είπε επίσης, πως ο Αβραμόπουλος δεν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί δεν ήθελε ο Γιούνκερ.Τον προτιμούσε Επίτροπο. Η ίδια είχε προτείνει τρεις γυναίκες, την Ιωαννα Καρυστιάνη, την Πέπη Ρηγοπουλου και την Αλικη Γιωτοπουλου -Μαραγκοπούλου… «Ο Τσίπρας θέλησε να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα σαν εργαλείο προς το εσωτερικό του κόμματος», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην Αλέξη Παπαχελά. «Στην ουσία, όμως, είχε πουλήσει την παρτίδα».

Μια άλλη αποκάλυψη που έκανε είναι ότι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είχε συζητηθεί ήδη από τον Φλεβάρη.  

«Το είχα συζητήσει με τον κ. Τσίπρα νομίζω το Φλεβάρη ή το Μάρτη και το είχαμε συζητήσει σε σχέση με την πορεία που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα εάν οι δανειστές πίεζαν πολύ τότε ο κ. Τσίπρας μου είχε πει ότι αν φτάσει σε αδιέξοδο τότε κάνεις ή εκλογές ή δημοψήφισμα».
Όπως σημείωσε του είχε πει ακόμη την άποψή της ότι σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στο οποίο έχανε θα έπρεπε να παραιτηθεί.
«Μου είχε τότε απαντήσει με έναν τρόπο που εκ των υστέρων αξιολόγησα, μου είπε δημοψήφισμα αν το κερδίσεις εντάξει, αλλά αν το χάσεις; Του απάντησα αμέσως ότι αν το χάσεις θα παραιτηθείς. Είχε εκπλαγεί τότε, και επανήλθα λέγοντάς του δε φαντάζομαι να σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να εφαρμόσεις Μνημόνιο επειδή θα ήταν η έκβαση του δημοψηφίσματος αυτήΟφείλεις να σεβαστείς τη λαϊκή εντολή και οφείλεις να παραιτηθείς διότι αυτό δεν είναι το δικό σου πρόγραμμα. Τότε είχε συμφωνήσει προσχηματικά όπως φάνηκε», πρόσθεσε. 
Την νύχτα του δημοψηφίσματος, το κλίμα στο Μαξίμου ήταν πένθιμο. Πριν από το αποτέλεσμα ο Τσίπρας φοβόταν. Είχε ρωτήσει μάλιστα τον Μαντά (που είναι ψυχίατρος) πώς να υπερνικήσει τον φόβο.
Για την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος σημειώνει πως ο Τσίπρας  ήταν φοβισμένος και σημειώνει πως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος το κλίμα στο μέγαρο Μαξίμου ήταν πένθιμο.Χαρακτηριστικά δήλωσε: «υπήρχε μία κατηφής ομήγυρη γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων. Μία περίεργη σύνθεση, ήταν εκεί και ο κ. Φλαμπουράρης που δεν είχε λόγο να είναι, και ο κ. Παπαδημούλης που δεν είχε λόγο να είναι. Εν συνεχεία αναδείχθηκαν οι λόγοι της παρουσίας του καθενός».
Κατά την Ζωή, ο Τσίπρας δεν πίστευε στο «όχι». Και την επομένη του δημοψηφίσματος της είπε «θα κάνω μία δήλωση, που δεν θα σου αρέσει».

Δεν μου εξήγησε γιατί άλλαξε στάση και έφερνε στην χώρα μνημόνιο. Και δεν είχε την διάθεση «να είναι ενώπιος ενωπίω μαζί μου».
Τέλος, σχετικά με το plan B, είπε πως υπήρχε. Κι αυτό ήταν το παράλληλο νόμισμα…
 «Σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο ...εξήγγειλε και εμφάνισε. Είμαι αντίπαλος του το λέω και υφίσταμαι φυσικά και τις συνέπειες αυτού μέχρι και τις γελοίες διώξεις εκ μέρους του κ. Βούτση για όλο το έργο που κάνει η επιτροπή αλήθειας του δημόσιου χρέους», ανέφερε η τέως πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: 

Προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία νέου κόμματος και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανατροπή του  Τσίπρα λέγοντας .

«Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς- εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτσάκης, ο κύριος Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά, το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου