Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΚΗΣ ΜΠΕΛΟΣ

Οι διαφημίσεις για τον Πρόεδρο

Θετική διαφήμιση υπέρ Δήμα, όπου τονίζεται πόσο καλό
παιδί είναι. Εχει γίνει ψηφιακό κολάζ από καλά παιδιά.
Πού είναι οι θετικές διαφημίσεις από τη μία πλευρά και οι αρνητικές από την άλλη στην προεδρική εκλογή;

♦ Εδώ είναι όλες:

1. Θετική διαφήμιση υπέρ Δήμα, όπου τονίζεται πόσο καλό παιδί είναι. Εχει γίνει ψηφιακό κολάζ από καλά παιδιά. Ολα τα καλά παιδιά μαζεμένα. Δήμας, Αρναούτογλου, Πλούταρχος, Αυτιάς.

2. Σε άλλη διαφήμιση τονίζεται ότι ο Δήμας ήταν επίτροπος Περιβάλλοντος - η οικολογία πάντα πιάνει. Εχουν ντύσει τον Δήμα με γαλότσες να καθαρίζει ένα ποτάμι. Τον δείχνουν ακόμη να πιάνει τον...Σήφη τον κροκόδειλο.
3. Σε τρίτη διαφήμιση φαίνεται σε χωράφια να ψεκάζει τον βέλιουρα και τη μουχρίτσα. Μπορεί να πειστούν με αυτό οι ΑΝ.ΕΛΛ. ότι ο Δήμας είναι ψεκασμένος σαν κι αυτούς και να τον ψηφίσουν με χέρια και πόδια.
♦ Από την άλλη πλευρά δημιουργήθηκαν επίσης συγκλονιστικές διαφημίσεις.
1. Αρνητική διαφήμιση, με πρωταγωνιστή τον Φωτόπουλο. Βέβαια υπάρχει εδώ ο κίνδυνος να φοβηθούν οι ψηφοφόροι βουλευτές και να ψηφίσουν το αντίθετο, γιατί δεν είναι κι αγαπητός όσο ο Μίμης Φωτόπουλος.
2. Γι' αυτό τη διαφήμιση έκανε τελικά ο Φώτης Κουβέλης που είναι χαμηλών και ήπιων τόνων. Εγινε ταχύτατο κολάζ που δείχνει τον Δήμα να υπογράφει μόνο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να σκύβει συνέχεια στις παρελάσεις. Θα γαμήσει.
3. Το τρίτο βιντεοκλίπ αναφέρεται στις μειώσεις που έρχονται σε 1.000.000 επικουρικές συντάξεις, σε μειώσεις του κατώτατου μισθού και για τον «κόφτη» στο επίδομα ανεργίας. Τον λένε «κόφτη» γιατί αυτό είναι άμεση επιταγή του ΔΝΤ, όπου όλοι τους φοράνε στρινγκ.
♦ Και τι μένει για να ολοκληρωθούν οι διαφημίσεις; Τα σλόγκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη και σύνθημα: «Το πάθος για το χρίσμα σε κάνει Σταύρο Δήμα».
♦ Τι ετοιμάζουν οι άλλοι;
♦ Ο Σταύρος Δήμας ντυμένος Πύρρος με αθλητική στολή στο ταπί, να τρίβει τα χέρια του με αλεύρι, να σκύβει και να σηκώνει οριζόντια τη Μέρκελ. Και να του φωνάζουν Σαμαράς και Βενιζέλος το σλόγκαν: «Κάτσε κάτω από την μπάααρα».
♦ Παρένθεση. Ο Σαμαράς αποδοκιμάστηκε χθες από άνεργους κι άλλους δημοσιογράφους έξω από την ΕΣΗΕΑ που γιόρταζε τα 100 χρόνια της (αν κι έπρεπε να κλαίει εκεί που φτάσαμε). Εμφανίστηκε, λοιπόν, φάντης μπαστούνι αντί του Παπούλια και περιέργως δεν συνοδευόταν με τον συνάδελφο (πολιτικός δηλαδή) Πρετεντέρη, αλλά από ΜΑΤ.
♦ Κακώς όμως δεν χειροκροτήθηκε ο πρωθυπουργός. Εχει βοηθήσει κι αν έχει βοηθήσει δημοσιογράφους - Σπυράκη, Ντινόπουλος, Κεδίκογλου, τι να πρωτοθυμηθούμε τώρα.
♦ Χυδαιότητες -πολύ πολύ κακώς- κατά της Μπακογιάννη, γιατί ο Μητσοτάκης είναι συνομήλικος της ΕΣΗΕΑ.
♦ Κακή πρόθεση δεν υπήρχε πάντως, γιατί καταχειροκροτήθηκε η Βούλτεψη και ακούστηκε το ρυθμικό σύνθημα «Ολοι μαζί, να φτιάξουμε το μαλλί».
♦ Καλώς ασπιδιάστηκαν οι δημοσιογράφοι και πέρασε ο Σαμαράς να φάει τα καναπεδάκια. Δημοσιογράφος είναι. Αυτός δεν γράφει και δίνει έτοιμα τα ρεπορτάζ κάθε βράδυ;
♦ Εδώ είμαστε. Τέλος παρένθεσης. Παραλίγο να ήταν μεγαλύτερη από το θέμα μας. Ναι, λείπουν τα γκάλοπ, όπως σε κάθε εκλογές. Και γκάλοπ όμως έχουμε για την 1η εκλογή Προέδρου όπου πήραν μέρος και οι 300 βουλευτές-ψηφοφόροι:
ΝΑΙ 144
ΟΧΙ 116
2 εκατ. € 18
4 εκατ. € 14
8 εκατ. € 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου