Τετάρτη 17 Απριλίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημαντικότατες ελλείψεις στο Δήμο, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων, αποκάλυψε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 16 Απριλίου.
Σύμφωνα με το Σύλλογο η καθημερινότητα στο Δήμο χαρακτηρίζεται από σοβαρότατες παραλείψεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Κορτζίδη, παραλείψεις που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της κάκιστης λειτουργίας του Δήμου με ευθύνη του Δημάρχου και της Δημοτικής του ομάδας:
 Δεν υπάρχει στο Δήμο Τεχνικός Ασφαλείας και Γιατρός Εργασίας, την αναγκαιότητα ύπαρξης των οποίων σαφέστατα ορίζει ο Νόμος.
 Η επισκευή και η συντήρηση των δημοτικών οχημάτων είναι πλημμελής και ελλιπέστατη (π.χ. φρένα, φώτα, ταχογράφοι, φθαρμένα ελαστικά ακόμα και παράλειψη ελέγχου από τα ΚΤΕΟ) με συνέπεια σοβαρότατους κινδύνους τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πολίτες.
 Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Δημοτικής Αποθήκης, δεν έχει οριστεί εδώ και μήνες αρμόδιος αποθηκάριος πλήρους ωραρίου και αποκλειστικής ευθύνης της Αποθήκης, με συνέπεια να έχει ενταθεί η φημολογία ότι χάνονται διαρκώς υλικά και εργαλεία.
 Επί σειρά μηνών κυκλοφορεί παρανόμως τράκτορας που χρησιμοποιείται στη μεταφόρτωση σκουπιδιών, ενώ τα υπόλοιπα δημοτικά αυτοκίνητα συχνά τα οδηγούν δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και χωρίς να έχουν δικαίωμα ή επίσημη εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο.
Ο αυτόματος πιλότος δεν μπορεί να είναι η πρακτική διοίκησης ενός Δήμου. Είναι προφανές ότι δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και ελέγχου, τα μηχανήματα και οχήματα δεν συντηρούνται και δεν επιδιορθώνονται σωστά οι βλάβες και οι φθορές τους, ενώ όποιος θέλει μπορεί να οδηγεί χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα αυτοκίνητα του Δήμου.
Η πλήρης αποδιοργάνωση που «πέτυχε» η Διοίκηση Κορτζίδη συνιστά – δυστυχώς – κατάντια και μόνο από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Δήμο μας.
16.04.2013
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου