Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ...................


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ "ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΑΛΛΑ ΤΑ "ΕΨΑΛΕ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗ ΜΕΡΚΕΛ ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΚΕ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑ!!...(ΑΛΕΞΗ ..ΤΡΙΧΕΣ!!... ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΤΗΤΕΣ ΑΜΦΙΣΗΜΙΕΣ ΣΟΥ... ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΣΟΥ)

Επίθεση Τσίπρα σε Μέρκελ-Σαμαρά
Λάβρος κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της Γερμανίας ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, καταλογίζοντας ευθύνες για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί σην Ελλάδα στην κυβέρνηση Σαμαρά και επικρίνοντας την πολιτική Μέρκελ. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι κοινωνίες οδηγούνται σε μοτίβο αναταραχών, με άγνωστες επιπτώσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτεθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ και τους συνοδοιπόρους της, κατηγορώντας τους ευθέως για την όξυνση της κρίσης και για την εκμετάλλευσή της.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η κρίση αποτελεί ευκαιρεία για την επιβολή της γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και δεν προσφέρει λύσεις αλλά διαρκώς εντεινόμενα αδιέξοδα σε χώρες και κοινωνίες.
Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι οι πολιτικές λιτότητας βλάπτει την εργασία συνολικά και οδηγεί σε διαρκείς και επαναλαμβανόμενες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις. Επισήμανε ότι η κρίση είναι πρωτίστς πολιτική και όχι οικονομική ή νομισματική.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμισε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απειλεί τη συνοχή της Ευρωζώνης. 
 Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να διασώσει την Ελλάδα εντός του ευρώ, κατηγορώντας media και πολιτικούς για διαστρεύβλωση των θέσεων του κόμματός του.
Ο Αλέξης Τσίπρας διαφώνησε με το δείλημμα Μνημόνιο και ευρώ ή χωρίς Μνημόνιο και εκτός ευρώ, κάνοντας λόγο για τεχνητά αδιέξοδα. 
Επέκρινε τον πρωθυπουργό για υποτακτικότηα και δουλοπρεπεί στάση απέναντι στην Ευρώπη και την τρόικα, χαρακτηρίζοντάς την ως κυβέρνηση το "ναι".
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε και την κυπριακή κυβέρνηση για έλλεψη συμμαχιών και για την υιοθέτηση του σεναρίου της "μοναδικής περίπτωσης".
Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι μετά τη διάσωση της Κύπρου δεν υπάρχει πλέον ασφάλεια για τις καταθέσεις και τους καταθέτες.
 Ο πρωθυπουργός έχει ψευδαισθήσεις 
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για προσπάθεια εξωστρακισμού της πραγματικότητας και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, απαντώντας στο χθεςσινό διάγγελμα Σαμαρά. 
Προς επίρροσην των ανωτέρω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε δημοσίευμα των New York Times, το οποίο χαρακτήριζε την πολιτική του Μνημονίου ως "φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή".
Αλλαγή πορείας
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η οικονομία χρειάζεται ηλεκτροσόκ, με διακοπή του Μνημονίου και αλλαγή πολιτικής.
Παράλληλα έριξε γέφυρες για κυβερνητικές συνεργασίας λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσε κορμό κυβέρνησης και όχι κυβερνητική πλειοψηφία.
Ζήτησε αλλαγή πορείας και από τις Βρυξέλλες κάνοντας λόγο για νέο σχέδιο Μάρσαλ με δημόσιες επενδύσεις ώστε να στηριχθεί η ανάκαμψη.
Επικρίνοντας τους πολιτικούς και τους χειρισμούς τους έκανε λόγο για πολιτικό-επιχειρηματικό καρτέλ και διαπλοκή που υποσκάπτει τη λειτουργία της αγοράς και τις παραγωγικές πρωτοβουλίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευση για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης, καθώς όπως επανέλαβε το δημοσιονομικό κόστος είναι εξαιρετικά περιορισμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου