Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ κ.Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ!


Tου ΠΑΝΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗ*
Αξιότιμε κ. Κουβέλη,
Σας στέλνω αυτή την επιστολή για να σας συγχαρώ για την πολιτική επιλογή σας να στηρίξετε την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κ. Σαμαρά. Επιτέλους. 

Ο διαρκής πόθος σας για συγκυβέρνηση γίνεται επιτέλους και πάλι πραγματικότητα μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, που είχατε με μεγάλη επιτυχία διατελέσει Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης Τζαννετάκη, όπου τότε ο Ενιαίος Συνασπισμός συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και που από πολλούς προβοκάτορες και ανεύθυνους αριστεριστές χαρακτηρίστηκε σαν «βρώμικο '89».
Αφήστε τους να λένε τους ανόητους! 
Δεν ξέρουν τι λένε. 
Γιατί η χρήσιμη Αριστερά, τούτες τις δύσκολες ώρες για τον τόπο, πρέπει να δείξει την απαραίτητη ευθύνη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστεί με τις επίσης υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μείνει η χώρα εντός ευρωζώνης. 
Διαφορετικά, θα καταντήσει μια ...
τριτοκοσμική μπανανία με νοσοκομεία χωρίς γάζες και γιατρούς, ασφαλισμένους χωρίς φάρμακα, ταμεία υπό κατάρρευση, 1,5 εκατομμύριο ανέργους, αυτοκτονίες στην ημερήσια διάταξη και χιλιάδες συσσίτια στις μεγάλες πόλεις. Αυτό θέλουμε ή την ασφάλεια του ευρώ;
Ούτε να ακούτε αυτούς τους τιποτένιους που σας αποκαλούν «αριστερό Καρατζαφέρη» ή «αριστερή μνημονιακή τσόντα». Άλλωστε -πολύ σωστά- δεν έχετε την απαίτηση να γίνεται κατανοητή στη πλέμπα και το λαουτζίκο, η υψηλού επιπέδου τακτική και οι αναγκαίοι πολιτικοί ελιγμοί σας προκειμένου να συγκυβερνήσετε, είτε με κυβέρνηση της Αριστεράς είτε με κυβέρνηση του Μνημονίου.
Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς για το πολιτικό σύστημα, χρειάζεται μια υπεύθυνη αριστερή φωνή που θα το σώσει από την κατάρρευση και θα το επανατοποθετήσει ψηλά στη συνείδηση του κόσμου, ενάντια στην ανεύθυνη «αριστερά» της διαρκούς διαμαρτυρίας, της βίας των διαδηλώσεων και των αγώνων, που το έχει χαντακώσει
Άλλωστε, μόνο με την ανάδειξη της κυβερνητικής ευθύνης και την αριστερή διάσωση του πολιτικού συστήματος, θα ανακοπεί η δυναμική της Χρυσής Αυγής, θα διαφανεί ο ρόλος της και θα καταρρεύσει η «εναντίον όλων» τακτική της.
Για ακόμη μία φορά η ιστορία σας δικαιώνει. Και ο αείμνηστος Λ. Κύρκος θα ήταν περήφανος γιατί ο μαθητής του κατόρθωσε ότι δεν μπόρεσε ο δάσκαλος. Άλλωστε, όπως λέει και το γνωστό σύνθημα,«αν όχι τώρα, πότε: αν όχι εμείς, ποιοι;».
Ένας ψηφοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου