Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΦΗΨΙΣΕΤΕ, ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΑΜΕΣΑ


Κυνικοί, πλέον, οι Τροϊκανοί, δεν το κρύβουν... Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου διάλεξαν να βάζουν φόρους!


Εξηγήσεις ενώπιον των μελών των επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα κλήθηκαν να δώσουν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Τρόικας Ολι Ρεν, Γιόργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν.Εξηγώντας τους λόγους αποτυχίας του πρώτου προγράμματος αναφέρθηκαν στη μη εφαρμογή των....
διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Ωστόσο, και οι τρεις έθεσαν ως προτεραιότητα την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης, ενώ επέμειναν στην ανάγκη εσωτερικής υποτίμησης στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη μείωσης των μισθών ώστε να ανακτηθούν οι απώλειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Την αδυναμία της ελληνικής διοίκησης και την έλλειψη ευρείας πολιτικής συναίνεσης ανέφερε ως τη διπλή «αχίλλειο πτέρνα» της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου για την Ελλάδα ο Όλι Ρεν, κάτι που όπως τόνισε, μόνο η κοινωνία μπορεί να διορθώσει.

“Πολιτική ενότητα και κοινωνία θα δώσουν λύση”



 

«Είναι γεγονός ότι οι προβολές ανάπτυξης της τρόικας του Μαΐου ήταν υπερβολικά αισιόδοξες. Πολλοί παράγοντες συντέλεσαν σε αυτό, στο να είναι το αποτέλεσμα χειρότερο από ότι είχαμε  προβλέψει», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν.

Ο κ. Ρεν είπε ότι ένας παράγοντας σε αυτή την εξέλιξη ήταν η συζήτηση εμπλοκής του δημοσίου τομέα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, γεγονός ενίσχυσε την οικονομική αβεβαιότητα.

«Αυτό ενισχύθηκε από την έλλειψη ευρείας συναίνεσης για πολλές μεταρρυθμίσεις-κλειδιά που ήταν στο πρώτο πρόγραμμα»,είπε προσθέτοντας ότι  αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα.

«Ως αποτέλεσμα, δεν σημειώθηκε επαρκής πρόοδος σε πολλές μεταρρυθμίσεις».

«Απαιτείται στήριξη και δεύτερον πρέπει να δούμε την ασθενή διοικητική ικανότητα της Ελλάδας κάτι που κάνουμε με την ομάδα δράσης», πρόσθεσε.

Πάντως, ο κύριος Ρεν τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα  έχει πολύ μεγάλους κινδύνους ως προς την εφαρμογή του, κάτι που όπως είπε μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενισχυμένη πολιτική ενότητα και με συνεχή αποφασιστικότητα για να βελτιωθεί η ικανότητα της χωράς.

«Απαιτείτει ακόμη πιο έντονη εσωτερική υποτίμηση για να ολοκληρωθεί εντός της Ευρωζώνης το οικονομικό πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος. «Πολιτική ενότητα και αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας στη χώρα είναι απαραίτητα για να μεταρρυθμιστεί η Ελλάδα και να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης», κατέληξε...

“Εσωτερική υποτίμηση, η μόνη λύση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου