Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η ΣΠΕΙΡΑ................



Το ΠΑΣΟΚ βγάζει τη μάσκα του προβάτου και αποκαλύπτεται ο... λύκος

Λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία...
«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του,
Ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»
Βγήκαν οι μάσκες, ίσως πρόωρα, αλλά αναπόφευκτα ίσως. Όσο το σύστημα ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν την συμπαράσταση της Νέας Δημοκρατίας, για να μην καταρρεύσει με πάταγο, φόρεσε τη μάσκα του προβάτου. Όλα ήρεμα και μέλι-γάλα κατά τη διάρκεια της συμπεριφοράς του προβάτου. Η Νέα Δημοκρατία έπεσε στην παγίδα και στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, διάδοχη του ΓΑΠ αν όχι αντ’ αυτού. Κυβέρνηση ειδικού σκοπού χαρακτηρίστηκε και βρέθηκαν όλοι στο λάκκο των λεόντων.

Ο δήθεν ανεξάρτητος τεχνοκράτης, φρόντισε να περιστοιχιθεί με καθαρόαιμους πασόκους και να... συνεχίζει την καταστροφική, κατά γενική παραδοχή, πολιτική ΓΑΠ, μαζί με τη προπαγάνδα που ξέρουν να κάνουν καλά οι πασόκοι. Η Νέα Δημοκρατία φοβάμαι πως κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

​Η «συνεργασία» αυτή στην κυβέρνηση Παπαδήμου είχε δημιουργήσει ελπίδες και προσδοκίες ωρίμανσης της αντικειμενικής πολιτικής συνεργασίας, έστω και αν το ΠΑΣΟΚ την ανάγκη φιλοτιμία ποιόν, εθιζόμενοι οι πολιτικοί σε κοινά συμφέροντα και εθνικές επιδιώξεις. Πιστέψαμε προς στιγμή πως επιτέλους οι πολιτικοί ανελίχθησαν σε υπεύθυνους και πολιτισμένους πολίτες, ακολουθούντες το κοινό συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας, πέραν και πάνω των στενών κομματικών συμφερόντων και μιας καταστροφικής αντιπολίτευσης.

Φευ, γρήγορα και ίσως πρόωρα απογοητευτήκαμε! Έφτασε η εσπευσμένη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την διόγκωση του ελλείμματος, να πέσουν οι μάσκες και η πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ να βγάλει λάδι τους πραγματικούς ενόχους, όπως πράγματι ήταν ο προορισμός και η σκοπιμότητα της άκαιρης σύγκλησης της επιτροπής αυτής, όσο ακόμη υφίσταται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ.

Είχε ήδη διαφανεί η σκοπιμότητα αυτή, αφού τελικά συστήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή, και όλοι περίμεναν τη συγκάλυψη.

Είχαμε όμως όλοι προβληματιστεί για το πώς και πόσο θα λειτουργούσε ο αρχικός προγραμματισμός, ύστερα από τις ηχηρές και αδιαμφισβήτητες αποκαλύψεις μαρτύρων, ακόμη και αυτή του Όλυ Ρεν. Υποθέταμε ότι θα έβρισκαν κάποιον εύσχημο τρόπο να … πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα ως ultimo refugio.

Πέσαμε έξω!Ο λύκος απέβαλε τη μάσκα του προβάτου, που τόσο προσχηματικά και ανυπόφορα φορούσε, και τόσο αδέξια, αθώωσαν τους πραγματικούς ενόχους. Δεν σταμάτησαν έστω και εκεί. Ο λύκος δεν αστειεύεται.. Καταδίκασαν τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, για να λάμψει το γέρικο μαλλί του λύκου.

Καλά να πάθει και ο κ.Παπαθανασίου και η Νέα Δημοκρατία, διότι όταν λέγαμε ότι πρέπει οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για την αλήθεια, με μια πανελλήνιας εμβέλειας συνέντευξης τύπου, μας αγνόησαν. Να δούμε τώρα πως θα αντιδράσει η Νέα Δημοκρατία.

Την απάντηση θα πρέπει μάλλον να τη δώσει ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές. Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι ιστορικά εμείς οι Έλληνες, την ώρα του κινδύνου ενωνόμαστε και νικάμε.

Ας ευχηθούμε να μη διαψευσθούμε τώρα που ο κίνδυνος είναι ante portas.
γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου