Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ................


Συνεχίζεται το «αλισβερίσι» της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες – Αρνούνται να βάλουν ακόμα και ένα ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Φίλιππου Σαχινίδη με εκπροσώπους των τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Χθες υπήρξε σύσκεψη Παπαδήμου – Σαχινίδη για το ίδιο θέμα, ενώ οι τραπεζίτες διαπραγματεύονται ακόμα τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τους.

Οι πληροφορίες λένε ότι κανένας δεν θέλει να βάλει χρήματα από την τσέπη του, γι’ αυτό και πιέζουν για το 10% που έχει βάλει η κυβέρνηση. Αυτό το 10% είναι το ποσοστό που θα πρέπει να καλύψουν με κάθε τρόπο οι ίδιες οι τράπεζες για να αποφύγουν την κρατικοποίηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ, η συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει οριστεί για το καλοκαίρι και ίσως μετά από αυτό.

Χθες ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως τις 20/4 το περιθώριο δημοσίευσης των ισολογισμών των τραπεζών, ενώ εκκρεμεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζονται οι όροι ανακεφαλαιοποίησης, κάτι το οποίο αναμένεται να έχει γίνει μέχρι το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου