Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"ΠΗΡΑΜΕ...ΠΗΡΑΜΕ.." τα ίδια προσωπα να φύγουν υν να βγουν νέοι μηπως και δεν κλε..ουνν

Οι δελφίνοι του πρωθυπουργικού θώκου εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ

Η επόμενη μέρα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ θα βρει αντιμέτωπα αρκετά στελέχη. Το παρασκήνιο, οι δηλώσεις και οι σκέψεις ανάληψη της πρωθυπουργίας από πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η χώρα ζει κρίσιμες στιγμές και παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους είναι προφανές ότι υπάρχουν σκέψεις για την επόμενη μέρα στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε τα ξημερώματα και τάχθηκε με σαφήνεια κατά του δημοψηφίσματος.

"Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος".

Ο κ. Βενιζέλος, οποίος και στο παρελθόν είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χάνοντας από τον Γ. Παπανδρέου, θα είναι σίγουρα ένα από τα άλογα που θα τρέξουν στην κούρσα της διαδοχής, αν ο πρωθυπουργός παραιτηθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος από την αρχή είχε αντιταχθεί κατά του δημοψηφίσματος.

Δήλωσε ότι καλύπτεται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και απηύθυνε μήνυμα και στη Νέα Δημοκρατία.

Η υπουργος Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε μια ηγετική εμφάνιση λίγο πριν το υπουργικό, τόνισε ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ δήλωσε σφόδρα ενοχλημένη από τις δηλώσεις και το ύφος της Μέρκελ.

Από το πρωί υπάρχει η πληροφορία, ότι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Ραγκούση βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις διαβουλεύσεις των τριών συμμετείχαν ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Υποψήφιοι να παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα είναι και στελέχη του "παπανδρεϊκού" στρατόπεδου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής παρά το ότι είναι στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, πήρε αποστάσεις από το δημοψήφισμα, αποφεύγοντας όμως να οξύνει τα πνεύματα.

"Θα ακούσω την πρωθυπουργό στο ΥΣ και θα τοποθετηθώ. Η Δημοκρατία και η ηθική έχουν τους κανόνες τους" δήλωσε.

Ένας άλλος πολιτικός που θα μπορούσε να έχει λόγο στο αύριο της κυβέρνησης, είναι και ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος χαρακτήρισε το ευρώ "εθνικό κεκτημένο" και ξεκαθάρισε ότι η πρότασή του ήταν να ζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης, μετά να περάσει η δανειακή σύμβαση και ενισχυτικά, να πάμε σε δημοψήφισμα για την σύμβαση κι όχι για την παραμονή ή όχι στο Ευρώ.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η απροθυμία να γίνουν πρωθυπουργοί, κάτι που δεν αποκλείει να συμφωνήσουν στη λύση προσώπου κοινής αποδοχής όπως ο Λ. Παπαδήμος και ο Γ. Προβόπουλος, την ώρα που πληροφορίες φέρουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει επαφές και με τον πρόεδρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου