Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

το επεισοδιακό Συμβούλιο ΒΟΥΛΑΣ.Β.Β




ΔΕΗ –ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΛΑΣ- ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Σε ξεσηκωμό οι κάτοικοι του Δήμου 3 ΒΒΒ και ιδίως της Βούλας για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, γέμισαν τα Έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου έχοντας ψήφισμα στο χέρι, έτοιμο, και αιτήματα την συζήτηση του θέματος προ ημηρεσίας, καθώς και την απόφαση του Δήμου για δράσεις υπέρ των πολιτών ( και «υπέρ» των ρολογιών της ΔΕΗ).

Ακολουθώντας την τακτική και στρατηγική των πολιτών άλλων δήμων ζήτησαν να ψηφισθεί η δική τους πρόταση αισθητώς βελτιωμένη σε σχέση με την απόφαση- ψήφισμα του Δήμου, η οποία(ετάσσετο γενικώς και αόριστος υπέρ των δημοτών, τα δε «ρολόγια» ούτε τα ανέφερε). Μετά από τις φωνές και τις αντεγκλήσεις του προεδρείου με τους εξαγριωμένους πολίτες, ο Πρόεδρος του ΔΣ υπεχώρησε, μετά από τον χαρακτηρισμό που του έκανε πολίτης : «χούντα έχουμε». Συνέχισε την συνεδρίαση, ο αναπληρωτής Πρόερδρος κ. Γεωργουλόπουλος και στην προσπάθεια του να βάλλει την συζήτηση σε μία τάξη για να βγεί απόφαση θετική για τους πολίτες, έγινε και δεύτερη έκρηξη με έντονη οχλαγωγία οπόταν υπεχώρησε και δεύτερος Πρόεδρος, αφου είχε προειδοποιήσει ότι θα διέκοπτε το Δ.Σ αν δεν έπαυαν οι φωνές.

Αποτέλεσμα ήταν η διακοπή της συνεδρίασης, και η αναβολή της πολυπόθητης απόφασης για το χαράτσι.

Τι ζητούσαν

Οι κάτοικοι απαιτούσαν από τον Δήμο πλήρη κάλυψη των δημοτών νομική, αλλά και πρακτική με την εμπόδιση της «διακοπής» των ρολογιών, την δημιουργία ομάδων περιφρούρησης και την επανασύνδεση των ρολογιών με πρωτοβουλία του Δήμου.

Στα βίντεο όλα όσα είπαν και έκαναν στο συμβούλιο.

Η διαδοχή

Θέμα για τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κασιδόκωστα, και για την θέση του δημάρχου που κλείνει 3 μήνες κενή έθεσε η αντιπολίτευση και η μέλη της συμπολίτευσης, ζητώντας να γίνει εκλογή νέου δημάρχου άμεσα.

Ο δημαρχεύων κ. Πανάς απάντησε ότι έστειλε έγγραφο στο Υπ. Εσωτερικών με όλες τις σχετικές διευκρινίσεις, προκειμένου αν αποφανθεί το ΣΤΕ για το θέμα λόγω του κενού που έχει ο Καλλικράτης σε αυτή την περίπτωση της ασθένειας του Δημάρχου. Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Κασιδόκωστας αναρρώνει σε διαμορφωμένη μονάδα αποκατάστασης στην οικία του, χωρίς να αναφέρουν σε ποια κατάσταση είναι η υγεία του.

Σχόλιο

Με την διακοπή του συμβουλίου στην Βούλα δεν ακούσαμε μόνο το :«ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΑ ΆΡΜΑΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για το πολυπόθητο το ρολόι της ΔΕΗ», αλλά ούτε και κείνο της ηρωικής απελευθέρωσης των Ελλήνων :

Κορόϊδο … εσύ Μέρκελ/ σαν άλλος Μουσολίνι,/ κανείς δεν θα σου μείνει/ και εσύ και η Γερμανία η πατρίδα σου η γελοία/ τρέματε όλοι την Ελληνική «χλιδή»./

Θα φύγουν όλοι οι εταίροι/ δεν θα σας μείνει ταίρι/ μαζί η Ιταλία, η Ισπανία κι η Δανία, / θα σου μείνει μόνο ο Σαρκοζί.

Δεν έχεις διόλου μπέσα,/ δεν μας χαρίζετε τα φέσια,/ αρπάζετε όλα τα «δώρα και τα πόστα» της ελληνικής φυλής.

Νησιά και κότερα πάνε, / Πόρσε και Μερσεντές σκορπάνε,/ ξαναγυρίζουν μεταχειρισμένα/ να πουληθούν στον κατασκευαστή.

Μα οι Ελληνάρες τραγουδάνε,

στις πλατείες σε ομάδες ξενυχτάνε/ «ωραίοι και φανφάρες μένουμε σε ακτές και παραλίες/ και στον ήλιο μας, ψύχραιμοι και ταπί»

Δεν έχουν διόλου μπέσα, μωρή ζωή μπαμπέσα!!/ Μας τ’ άρπαξαν οι λαοπλάνοι Μηστοτακέοι, Παπανδρέοι, Σημιτέοι και Καραμανληκοί.

Τώρα με τον Λουκά μας…., κατεβαίνουν κι άλλο τα βρακιά μας, και μεις θα.. φιληθούμε… με το ΔΝΤ./

Μα στον ορίζοντα προβάλλει/ κι ο Αντώνης προελαύνει/

Καβάλα στο άλογο του/ να λύνει τον Γόρδιο δεσμό.

Με ένα είπα ξείπα, «που υπογραφή δεν βάνει» περιμένει στην Βουλή τον Μάρτιο να ηγηθεί!!!/

Και αφού τους βγάλει πάλι,/ ο Έλληνας που εύκολα λησμονάει

Θα ξεκινήσουμε τα ίδια… πτου πίσω απ’ την αρχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου