Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ???


ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ


Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι Έλληνες μέτοχοι δε θα μπορέσουν να καλύψουν τις μεγαλύτερες του αναμενομένου αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Οι αδιάθετες μετοχές, σε τιμές πάρα  πολύ χαμηλές, θα περάσουν στα χέρια ξένων ομίλων, οι οποίοι θα πατήσουν γερά πόδι στο (πρώην) ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ποιος είναι αυτός ή αυτοί που με τις ενέργειες ή και τιος παραλήψεις τους, συνειδητά ή ασυνείδητα, άνοιξαν την… Κερκόπορτα στους ξένους;
Όχι, δε είμαστε ούτε υπέρ του  «ασύδοτου» και «για τα συμφέροντα της παρέας μας» ελληνικούmanagement, ούτε κατά της εισόδου ξένων ομίλων στο τραπεζικό σύστημα. Είμαστε όμως αντίθετοι με το «αναγκαστικό ξεπούλημα» των ελληνικών τραπεζών σε ξένους, οι οποίοι, σε τελική ανάλυση, όπως έδειξε και η κρίση σε Ευρώπη και ΗΠΑ, κάθε άλλο παρά…  Άγιοι και «σοφοί» ήταν, σε σχέση με τους δικούς μας, όσον αφορά την τραπεζική.
Το ελληνικό management, με τις αδυναμίες του, την εξυπηρέτηση «φίλιων δυνάμεων», τα λάθη του, αποδείχθηκε 1000 φορές ικανότερο από το management  των ξένων, νυν «σωτήρων» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Μάλιστα, αν οι κυβερνήσεις με τον … τρόπο τους, δεν υποχρέωναν τους Έλληνες managers να φορτώνουν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών με ομόλογα του Δημοσίου και αν δεν είχε γίνει το καταστροφικό για τα κεφάλαια των τραπεζών PSI, οι ελληνικές τράπεζες θα ήταν… οάσεις  μπροστά στην κόλαση που οι ξένοι managers οδήγησαν (στις χώρες τους) τις τράπεζές τους.
Αυτοί που άνοιξαν την … Κερκόπορτα, έκαναν ( αν κάποιος δεν τους τραβήξει το αυτί και αλλάξει τα πράγματα)  μία επιπλέον σοβαρή ζημιά: Δίνουν κοψοχρονιά τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών στους ξένους, λησμονώντας (;), ότι στην Ελλάδα, όποιος ελέγχει το τραπεζικό σύστημα, ελέγχει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ελέγχει σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική σκηνή. Με τους δικούς μας, μια έτσι, μια αλλιώς, … τα βρίσκαμε! Άλλωστε, ο ένας γνώριζε τον άλλο και από την καλή και από την ανάποδη. Τι θα γίνει όμως τώρα; Οι χρηματοδοτήσεις θα πηγαίνουν εκεί που οι διεθνείς πιστωτές και τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν, θελήσουν. Πλήρης παράδοση της οικονομίας και του επιχειρείν στους «καλούς τραπεζίτες»!
Πόσο όμως καλοί είναι αυτοί οι τραπεζίτες, πέραν των όσων είπαμε παραπάνω, δεδομένης της  καταστροφής που έφεραν στις χώρες τους;  Απόδειξη του πόσο καλοί είναι, αποτελούν όλα, μα όλα τα πεπραγμένα στην Ελλάδα, ξένων managers που αναλάμβαναν κατά καιρούς ελληνικές τράπεζες. Ζημιές επί ζημιών και απώλειες μεριδίων αγοράς, σε εποχές που το ελληνικόmanagement στις δίπλα τράπεζες πραγματοποιούσε κέρδη ρεκόρ και μοίραζε απίστευτα μερίσματα στους μετόχους του, μικρούς και μεγάλους.
Πολύ καλά κάνουν οι τροικανοί  που  θέλουν να ελέγξουν τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών. Τα συμφέροντα των συμπατριωτών τους, δανειστών της χώρας μας  εξυπηρετούν.  Και επίσης καλά κάνουν και …. Παπαγαλίζουν ότι   στο εξής, «τέρμα οι επισφάλειες», χρησιμοποιώντας τη μελέτη της BlackRock.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
Υ.Γ: Ναι, να μειωθούν οι προκλητικές αμοιβές και τα μπόνους όταν  κέρδη δεν υπάρχουν και όταν στην κοινωνία υπάρχει κρίση, ναι, να φύγουν στελέχη που απέτυχαν παταγωδώς, αλλά όχι να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Στις Ελληνικές τράπεζες, η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει να … ομιλείται ως πρώτη τουλάχιστον γλώσσα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Βασίλης Βαλαμβάνος


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2DjXXXKe4

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΤΙΚΩΝ ΣΟΥ


Πρώτος μάγκας ο ΓΑΠ και με την “βούλα”!!


…επειδή κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει,σύσσωμη η κατοχική Κυβέρνηση απάλλαξε οριστικά και δικαίωσε πανηγυρικά τον ΓΑΠ  ψηφίζοντας ΌΧΙ στην εξεταστική για το μνημόνιο!!Έτσι τώρα δικαιωμένος και απόλυτα ευτυχής ο ΓΑΠ μπορεί να συνεχίζει τα ταξίδια του ανά τον κόσμο και δίνοντας διαλέξεις για το “πως να καταστρέψεις μια χώρα”,αφήνοντας στον δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα-φερόμενο και ως Πρωθυπουργό-να ζήσει την “εμπειρία των ελικοπτέρων”

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ????


Κανείς πολιτικός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα.


voullΤο άρθρο αυτό αφιερώνεται σε όσους, είτε από πολιτική αφέλεια είτε επειδή είναι βαλτοί, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι πρώτα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη σημερινή τραγωδία της Ελλάδας με το υπάρχον Σύνταγμα και μετά, αφού απαλλαγούμε από τους υπεύθυνους πολιτικούς, τότε να φτιάξουμε Νέο Σύνταγμα.  
Για όλους αυτούς, ελπίζουμε η χθεσινή απόφαση της Βουλής η οποία απάλλαξε πλήρως όλους εκείνους τους πολιτικούς που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, να ήταν ένα γερό σοκ προκειμένου να συνέλθουν. 
Καμία τιμωρία κανενός πολιτικού δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει όσο το Σύνταγμα αφαιρεί τις υποθέσεις αυτές από την αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και τις αναθέτει στους ίδιους τους πολιτικούς προκειμένου να καταδικάσουν τους εαυτούς τους. Για να υπάρξει δικαστικός έλεγχος της ευθύνης όλων αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, θα πρέπει το ταχύτερο να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας. Αν αυτό δεν γίνει συνείδηση και λαϊκή απαίτηση, τότε να μην περιμένουμε ποτέ, όχι μόνο τιμωρία των μέχρι τώρα υπευθύνων, αλλά ούτε και των μελλοντικών. 
Η αλλαγή του Συντάγματος προκαλεί διακοπή του ισχύοντος  συνταγματικού δικαίου και δημιουργία νέου πρωτογενούς δικαίου, οπότε και ο νέος συντακτικός νομοθέτης δεν δεσμεύεται από τους ορισμούς του παλιού Συντάγματος. Αυτό είναι που κάνει το πολιτικό σύστημα να τρέμει στην ιδέα της αλλαγής του Συντάγματος. Αντιθέτως η αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος, την οποία προωθεί τώρα το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν προκαλεί διακοπή δικαίου. Τουναντίον διασφαλίζει τη συνέχειά του και επομένως και τον μη δικαστικό έλεγχο των υπευθύνων.
Για περισσότερα επί του θέματος αυτού δείτε και Μόνο με αλλαγή του Συντάγματος θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί.
Πέτρος Χασάπης

ΠΡΟΣΟΧΗ , ΣΤΟ ΚΑΛΣΟΝ...............


Τραγικός (εκτός των άλλων)

Δε μπορείς να είσαι κρυμμένος τόσους μήνες, έτοιμος να λακίσεις μόλις στραβώσουν τα πράγματα και ξαφνικά να βγαίνεις και να δηλώνεις «Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια».
Ούτε ο Σαμαράς είναι άγνωστος στο … κοινό, ούτε εμείς ζούμε την εξαπάτηση για πρώτη φορά. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Σαμαράς απουσίαζε από παντού και η μόνη που μπορούσε να τον βρει όποια ώρα ήθελε ήταν η...
Μέρκελ. Τη διαπραγμάτευση που ΔΕΝ έκανε ποτέ ο Σαμαράς, δυστυχώς τη διαφήμισε σε υπερβολικό βαθμό προεκλογικά. Την ξεφώνιζε σε κάθε ομιλία του. Τη μπέρδευε χρησιμοποιώντας την ως επιχείρημα σε κάθε κριτική που δεχόταν εντός του κόμματός του.
Δε μπορεί να είσαι φτυσμένος από παντού, να μην έχεις εκφράσει ούτε μία φορά το σχέδιο και τη στρατηγική σου, να μην έχεις ψελλίσει ούτε μια απαίτηση προς τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, να λες μονίμως «ναι» σε ό,τι σου ζητούν και ένα πρωί να δηλώνεις «Όλα αυτά ασφαλώς δεν έγιναν ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης – πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, σε διαδοχικές φάσεις, σε πολλά επίπεδα και σε όλα τα σημεία του κόσμου».
Ο Σαμαράς ήταν απών. Κι όταν τύχαινε να δηλώνει την παρουσία του σε συναντήσεις ευρωπαίων ηγετών, το έκανε ως παρατηρητής. Ακόμη και όποτε το θέμα των Συνόδων ήταν η Ελλάδα, ο Σαμαράς δε μίλησε, δε διεκδίκησε, δε διαπραγματεύτηκε. Σιωπούσε και ήλπιζε να τον λυπηθούν. Να του δώσουν μια ανάσα διακυβέρνησης. Ακόμη και στο τελευταίο Eurogroup όπου παιζόταν το κεφάλι του, αυτός περίμενε το αποτέλεσμα τρώγοντας πίτσες στο Μαξίμου και το διέρρευσε λες και ήταν τεράστια η θυσία του που δεν κοιμήθηκε νωρίς.
Όσο κι αν αρνείται ο Σαμαράς ότι παρακάλεσε να του δώσουν ένα χαρτζιλίκι λέγοντας πως αν δεν έπαιρνε τίποτα, η κυβέρνησή του θα έπεφτε, δε μπορεί να γίνει πιστευτός. Το είπε με λέξεις και με πράξεις. Το έλεγε καθημερινά. Το είπε στη συνέντευξη Τύπου, ύστερα από εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής «Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουν τα αποθεματικά, η Ελλάδα πτωχεύει». Τέτοια έλεγε, εκβιάζοντας εμάς αλλά κοιτάζοντας με βλέμμα δαρμένου σκύλου τη Μέρκελ.
Δε μπορείς να λες: «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν ήταν απλό αυτό. Μετατρέψαμε πολλούς εχθρούς σε φίλους» και να το λες ως κάτι θετικό. Πράγματι άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας. Είναι σαφέστατο αυτό. Η εποπτεία από τους Γερμανούς ακόμη και στο τελευταίο ευρώ έγινε επίσημη κρατική πολιτική. Οι φόροι των Ελλήνων, τα χαράτσια, οι θυσίες τους, δε θα πηγαίνουν για να στηθεί ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μια αξιοπρεπής Δημόσια Παιδεία, αλλά σε έναν «ειδικό λογαριασμό» τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν κατευθείαν στους ξένους τραπεζίτες. Επισήμως αποικία, δηλαδή.
Σαφώς και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας. Τόσο πολύ, που χάθηκε. Την άλλαξαν οι φαιδροί ηγέτες της, οι θλιβεροί ταγοί της κι ο τραγικός τελευταίος πρωθυπουργός της. Σε σκληρές διαπραγματεύσεις δεν αποκτάς φίλους. Συνήθως αποκτάς εχθρούς. Εχθρούς που σε σέβονται. Ο Σαμαράς χαίρεται που απέκτησε φίλους. Φίλους που τον σφαλιαρώνουν. Και μαζί μ’ εκείνον, σφαλιαρώνουν κι όλους εμάς. Οι εκβιαστές δεν είναι φίλοι. Οι τοκογλύφοι δεν είναι φίλοι. Οι «ισότιμοι εταίροι» δεν είναι φίλοι όταν υποχρεώνουν το λαό σου σε μετανάστευση ή εξαθλίωση. Όταν όλους αυτούς τους αποκαλείς «φίλους» δύο τινά συμβαίνουν. Ή είσαι εντελώς ηλίθιος ή ανήκεις στην ίδια συμμορία που καταληστεύει το λαό σου.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ.................


Ο Κακλαμάνης, ο Ψυχάρης, η Χούντα, ο «εφαψίας» και το ΠΑΣΟΚ

• Πώς ξέσπασε αιφνιδιαστικά ο «πόλεμος» Ψυχάρη-Κακλαμάνη για τη χούντα
• Τι εννοεί ο Σταύρος Ψυχάρης με τον όρο «εφαψίας»
• Γιατί απαντά ο Κακλαμάνης για «χουντικά υποπροϊόντα»
•    «Διορίζεις την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»
Η σκληρή αντιπαράθεση του εκδότη της εφημερίδας Τα Νέα και το Βήμα Σταύρου Ψυχάρη με τον Απόστολο Κακλαμάνη δείχνει να αφορά μια ιστορική αναδρομή, τα περί ανάμειξης του κ. Κακλαμάνη στα της Χούντας και Απριλιανών, αλλά στην πραγματικότητα όλα δείχνουν ότι αφορά την... ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Διορίζεις τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»

Ολα ξεκίνησαν όταν προ ημερών ο Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος είπε στην ομιλία του ότι πέρασε ο καιρός «που ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας διόριζαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». Οι παριστάμενοι εκτίμησαν ότι η «βόμβα» Κακλαμάνη στρεφόταν εναντίον των Ανδρέα Λοβέρδου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι θέτουν θέμα ηγεσίας στο κόμμα και αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης σήκωσε αμέσως το γάντι και απάντησε ανώνυμα (υπογράφων ως Αθηναίος Πολίτης) στα Νέα απειλώντας τον Απόστολο Κακλαμάνη ότι θα αποκαλύψει με αρχεία και φωτογραφίες το χουντικό παρελθόν του.

«Είσαι παραθεσμικός»

Ο Απόστολος Κακλαμάνης απάντησε με ανακοίνωση στον Σταύρο Ψυχάρη ότι δεν μπορεί να του προσάψει καμία κατηγορία, ότι το παρελθόν του είναι μόνο δημοκρατικό και ότι φυλακίστηκε επί Χούντας και δεν υπήρξε συνομιλητής της.

Ο κ. Κακλαμάνης επιμένει μάλιστα στις κατηγορίες του ότι το εκδοτικό συγκρότημα ΔΟΛ αναμειγνύεται στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι το Βήμα είχε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Παραιτηθείτε κύριε Παπανδρέου».

«Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε»

Θυμίζουμε ότι το Βήμα της Κυριακής, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, τις οποίες είχε χάσει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, και είχαν κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής, το «Βήμα της Κυριακής» είχε κυκλοφορήσει με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Παραιτηθείτε κύριε πρόεδρε!».

Επάνω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο υπήρχε ένα άλλο «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα του «Βήματος» με τίτλο «Εντυπωσιακό προβάδισμα του κ. Βενιζέλου στην αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά: Ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος μιλώντας για «συμφέροντα» που τον αμφισβητούν, και κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το Βήμα επανερχόταν συχνά στις αιχμές που ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχιζε να εξαπολύει εναντίον του.

Γράφει λοιπόν «Το Βήμα» στις 5 Ιανουαρίου του 2012:

«Εκείνο το «Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε» έγινε σημαία για τον κ. Παπανδρέου και την ομάδα που τον συνόδευε και απόδειξη, υποτίθεται, του πολέμου που δεχόταν από τα συμφέροντα. Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του η ιδέα ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης μπορεί να έχει άποψη και γνώμη και βεβαίως θεωρούσε μέγα αμάρτημα την προβολή της. Τότε ο κ. Παπανδρέου κατασκεύασε ένα εσωτερικό εχθρό και έχτισε μια θεωρία συνωμοσίας προκειμένου να κερδίσει τους αντιπάλους του. Τώρα πάλι τα ίδια κάνει».

Ας σημειωθεί ότι το Βήμα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 έγραφε για τις λιγοστές πιθανότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου «να κάνει το come back».

Στα γεγονότα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, έκανε αναφορά ο Απόστολος Κακλαμάνης, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πέρασε ο καιρός που «ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας διόριζαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ».

Χούντα και «εφαψίας»

Ο Σταύρος Ψυχάρης κατηγόρησε σε σημερινό δημοσίευμα εκ νέου τον Απόστολο Κακλαμάνη ως «εφαψία της ιωαννιδικής χούντας» και απειλεί ότι αύριο, 1η Δεκεμβρίου 2012, θα προβεί σε σχετικές αποκαλύψεις «προς γνώσιν και ...τέρψιν». Γράφει χαρακτηριστικά:

Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,

Είχα υποσχεθεί χθες στους αναγνώστες σου ότι θα επανερχόμουν σήμερα με την αποκάλυψη νέων «καυτών» λεπτομερειών από τα έργα και τις ημέρες του Απόστολου Κακλαμάνη (τέως, τέως κλπ. Και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Σμύρνη της απριλιανής χούντας.

Μετά τη σημερινή δημόσια (έμμεση πλην σαφή) παραδοχή από τον εν λόγω ότι διετέλεσε «εφαψίας» της ιωννιδικής χούντας παρακαλώ τους αναγνώστες σου να κάνουν υπομονή ως αύριο.

Θα τους έχω ακόμη πιο πλούσιο υλικό προς γνώσιν και ...τέρψιν.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Αθηναίος Πολίτης

Φύλαξ (γραπτών) Αρχείων

και Φωτογραφιών

και προσθέτει:

«Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, με χθεσινή ανακοίνωσή του ότι είχε επαφές με τη χούντα του Ιωαννίδη. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι έφτασε «μέχρι το στόμα του λύκου» προκειμένου να αποτρέψει, μαζί με άλλους που συνεργάστηκαν μαζί του εντός και εκτός της χώρας, τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη».

Κακλαμάνης:Χουντικά Υποπροϊόντα

Πολλές φορές έως τώρα αρκετοί έχουν αναφερθεί υπαινικτικά σε επαφές του κ. Κακλαμάνη με στελέχη της χούντας και κυρίως σε συνομιλία ή συνομιλίες του με τον Δημήτρη Ιωαννίδη που ανέτρεψε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Εχουν χαρακτηρίσει τον κ. Κακλαμάνη «γεφυροποιό», ή «εφαψία» υπονοώντας ότι μετείχε στις συζητήσεις που έγιναν προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση της χώρας σε πολιτική διακυβέρνηση, με ταυτόχρονη παροχή αμνηστίας στην ηγεσία της χούντας.

Ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης τα έχει διαψεύσει όλα αυτά. Μάλιστα, στο βιογραφικό του που δημοσιεύεται στη Wikipedia αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το 1967 διώχθηκε και φυλακίστηκε για αντιστασιακή δράση με τον Νόμο 509, ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Δημοκρατικού Εθνικού Κινήματος Αντίστασης (ΔΕΚΑ), αλλά το 1968 αποφυλακίστηκε με την «αμνηστία» του Φεβρουαρίου και υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης στις περισσότερες δίκες μέχρι την πτώση της δικτατορίας. Μεταξύ άλλων, υπερασπίστηκε τους Ξ. Πελοποννήσιο και Θ. Κόκκινο (κατηγορούμενους από έκτακτο στρατοδικείο για συμμετοχή στο ΠΑΚ). Συνέχισε, όμως, τη δράση του μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ, γι' αυτό και η δικτατορία του αφαίρεσε το διαβατήριο, απαγορεύοντάς του την έξοδο από τη χώρα. Επίσης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΕΔΗΝ, της νεολαίας της Ενωσης Κέντρου».

Μαρτυρία Στάθη Παναγούλη

Δύο είναι οι επώνυμες μαρτυρίες ως σήμερα για σχέσεις του Απόστολου Κακλαμάνη με τη χούντα:

Ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης έχει κατηγορήσει ευθέως τον κ.Κακλαμάνη, όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της Βουλής, ότι ήταν συνομιλητής του χουντικού Δημήτρη Ιωαννίδη, λέγοντας:

«Ο σημερινός πρόεδρος της Βουλή δεν υπήρξε συνομιλητής του Ιωαννίδη μαζί με τον Γιώργο τον Αλφαντάκη, τον γνωστό δικηγόρο;» σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μαρτυρία Δημήτρη Μιχαλόπουλου

Η δεύτερη επώνυμη μαρτυρία είναι του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» Γρηγόρη Μιχαλόπουλου ο οποίος κυκλοφόρησε το 1983 το βιβλίο «Δύο ώρες με τον Ταξίαρχο Ιωαννίδη».

Το βιβλίο περιλαμβάνει αποκόμματα εφημερίδων του 1973 και 1974 και αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος Γιώργος Αλφαντάκης («εκπρόσωπος του χώρου των συντηρητικών νέων πολιτικών, πρώην αρχηγός της νεολαίας της ΕΡΕ και γνωστός δικηγόρος των Αθηνών», όπως γράφει), μαζί με τον Απόστολο Κακλαμάνη επισκέφθηκαν τον Δημήτρη Ιωαννίδη, στις 10:00 το πρωί της 4ης Ιανουαρίου 1974.

Στη συνάντηση αυτή ο Απόστολος Κακλαμάνης φέρεται να είπε στον δικτάτορα: «Με εκφράζετε. Πρέπει να εκριζωθούν οι πολιτικοί», σύμφωνα με τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο.

Σύμφωνα με το ίδιο βιβλίο ο Απόστολος Κακλαμάνης στο βιογραφικό του λέει ότι φυλακίστηκε επί χούντας αλλά οι σχέσεις του με τη Χούντα αναφέρονται στην περίοδο του 1973 και 1974 και στη σχέση του με τον δικτάτορα Δημήτρη Ιωαννίδη, όχι με τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο. 
Ποιός είναι ο Μιχαλόπουλος-Γιατί ο Κακλαμάνης μιλάει για «χουντικά υποπροϊόντα»

Ο πρώην εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών δίχως αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του επιχειρηματία, Θεόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και εκβίαση κατ εξακολούθηση σε βάρος του Γιάννη Λάτση. Επίσης, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος.

Αντίθετα ο κ. Μιχαλόπουλος απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες που αφορούσαν στο δήμαρχο Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, τον επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη και τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυόστομο. Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για το σύνολο των κατηγοριών.

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος έχει χαρακτηριστεί «συγγραφέας-εκδότης-δημοσιογράφος, ακροδεξιών, και αποκρυφιστικών βιβλίων, εφημερίδων («Ελεύθερη Ώρα»-«Ε.Ω», «Νέοι Άνθρωποι»-«Ν.Α.», «Ορθόδοξη Κατάθεση»), μικροκαναλάρχης παλιότερα και αρχηγός της μακαρίτισσας της ακροδεξιάς «Εθνικής Συμμαχίας» (0,21%), εκφωνητής του επικήδειου του δικτάτορα Παπαδόπουλου (χοροστατούντος του πρόσφατα δολοφονημένου, από άγνωστο «γνωστό» του, επισκόπου Νύσσης) είναι πολυγραφότατος, με στυλ που δεν υποτάσσεται πάντα στους κανόνες της Γραμματικής και του Συντακτικού, αθυρόστομος σε βαθμό χυδαιότητας, διώκτης των ομοφυλόφιλων κληρικών, για να καταλήξει στον εισαγγελέα με κατηγορίες για εκβιασμούς επιχειρηματιών (καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 και από το Εφετείο σε 9 χρόνια φυλάκιση) και καταγγελίες για εκβιασμούς κληρικών με στοιχεία της ιδιωτικής τους ζωής (απαλλάχτηκε), όντας ταυτόχρονα εκκλησιαστικός μεγαλοτιτλούχος και εξ απορρήτων άσπονδος φίλος των επισκόπων».

ΚΑΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ.............


ΠΑΣΟΚ ο άρχοντας των δαχτυλιδιών!


pagkalos1Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Θ. Πάγκαλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ενώεπιτέθηκε σε όσους μιλούν για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και συγκρότηση ενός νέου φορέα της κεντροαριστεράς τονίζοντας, ότι: «Αυτά είναι αστειότητες. Όποιος θέλει κάνει φορέα και το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί από μόνο του. Όποιος θέλει κάνει τον φορέα του, μας τον δείχνει και όταν το θέαμα μας τέρψει και μας θέλξει θα σηκωθούμε να φύγουμε». Δεν άφησε όμως στο απυρόβλητο τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Θα καθόμαστε να ταλαιπωρούμαστε μέσα σε ένα κόμμα που υφίσταται συνεχή απομείωση για να μην ακολουθήσουμε τον λαμπρό εκείνο αρχηγό; Πρέπει κάτι να πει όμως αυτός…».

«Αν θα συνεχίσει ο ίδιος αρχηγός να είναι αρχηγός στο μέλλον; Αν δεν το θέλει η πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου πως θα μείνει αρχηγός; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι όταν κάνουμε συνέδριο αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας, εκτός αν βλέπει κανείς τα συνέδρια ως συνέδρια χειροκροτητών όπως ήταν πολύ συχνά τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα. Και στην αλλαγή ηγεσίας δυστυχώς όπως έγινε γιατί δεν ήταν έτσι, μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου έγινε σκληρή σύγκρουση για το ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό».

Στο τέλος καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι πήρε «δαχτυλίδι» από τον Γιώργο Παπανδρέου: «Μετά όμως άρχισαν τα περάσματα του δαχτυλιδιού, Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου στον Βενιζέλο… Δεν είναι πράγμα αυτό…».

Άρχοντας των δαχτυλιδιών το ΠΑΣΟΚ… Μόνο που ο original άρχοντας του κινηματογράφου έχει κάτι εκατ. οπαδούς και ισάξιες εισπράξεις…

ΧΑΡΡΥ ΚΛΙΝΝ


Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε...

Η Τρόικα ζητάει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας... Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε κι εσείς και τα ανδράποδά σας, εδώ είναι... Ελλάδα ρε...
 
Φωτομοντάζ "Το Γρέκι"

ΣΤΑΘΗΣ


Επίδομα σε μ@λάκες ...Δεν δίνουμε



ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΌΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΌ;


Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει περίπτωση για νέα μέτρα. Δεν μίλησε κανένας για νέα μέτρα στις Βρυξέλλες». 
Δεν μπορεί να είναι τόσο βλαξ! κάτι άλλο συμβαίνει.

Ούτε μπορεί να θεωρεί τόσο βλάκες τους Ελληνες (εκτός κι αν είναι τελείως βλαξ), ώστε να τους απευθύνεται με τέτοιον ιταμό για τη λογική, την πολιτική και την ηθική τρόπο. Κάτι άλλο συμβαίνει! 
Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κ. Κεδίκογλου απλώς...
κυβερνά.
Διότι έτσι κυβερνάται η Ελλάδα, με ανακολουθίες, ψέματα,απατεωνιές και δοκησισοφίες.
Ενθυμούμαι τον κ. Σαμαρά να υπόσχεται ότι οι πολιτικές (κι όποιες άλλες) ευθύνες για την υποταγή της χώρας μας σε καθεστώς Μνημονίου θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Τώρα λέει τρίχες. Και ας μη μας σοκάρει η λέξη.
Θα έπρεπε να μας σοκάρει η υπαναχώρηση, η ανακολουθία, η μετάλλαξη, η εξαπάτηση.
  
Αν όμως ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Κουβέλης δεν έχουν κόστος για τέτοιες συμπεριφορές, τότε το κόστος είναι όλο δικό μας.
Οχι μόνον για όσα παθαίνουμε, αλλά και για τον τρόπο που εκπίπτουμε, όταν ανεχόμαστε να μας εξαπατούν, όταν την ανακολουθία, την υπαναχώρηση και την εξαπάτηση τις αποδεχόμαστε ως αναπόφευκτα στοιχεία της πολιτικής και του κυβερνάν.
Οταν ο μιθριδατισμός μας οδηγεί στον παχυδερμισμό μας, γιατί να μην πετσοκόβει η κυβέρνηση Σαμαρά τις αναπηρικές συντάξεις; 
Μάλιστα με τον εξής ενδεικτικό της παρακμής μας τρόπο: υπαναχωρώντας πάνω στην υπαναχώρησή της.
Διότι, ενώ είχε ανακαλέσει την αρχική εξαγγελία της περικοπής αυτών των συντάξεων μπροστά στη γενική κατακραυγή, όταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός επανήλθε στις περικοπές, βέβαιη ότι κι αυτό θα το καταπιούμε, όπως και τόσα άλλα κατάπιαμε.
Και μάλλον είχε δίκιο η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις αυτήν τη φορά ήταν ισχνότερες και βαίνουν αναλόγως. Ετσι όμως το κόστος που δεν έχει η κυβέρνηση, το έχω εγώ ο ραγιάς που σκύβω το κεφάλι.
Κι όσον πιο ραγιάς νοιώθω με το ένα και το άλλο, τόσο πιο πολύ χάνω τον αυτοσεβασμό μου κι αφήνω γύρω μου τη συμφορά να φουντώνει.
Πεινάνε τα παιδιά; - ραγιάς εγώ.
Δεν έχουν φάρμακα οι γέροντες; - ραγιάς εγώ.
Δεν μπορώ να πάω φαΐ στο σπίτι; - ραγιάς εγώ, μου φταίει, φερ’ ειπείν, ο δημόσιος υπάλληλος κι όχι όσα του κάνουν κι εκείνου, ίδια ή χειρότερα με τα δικά μου.
Για «πατριωτικό καθήκον» -το ξεπούλημα της πατρίδας- μιλά ο κ.Στουρνάρας, κιχ εγώ! 
Ανήμπορος απ’ τον ίδιον τον ηθικό μου ξεπεσμό, χώνομαι πιο βαθιά στον καναπέ να μην ακούω, αλλά ακούω τους τεχνοκράτες γύρω απ’ τον κ. Στουρνάρα, τους ανθρώπους της αγοράς (λύκοι οι άνθρωποι στους ανθρώπους), να γρυλίζουν κάτι απάνθρωπα και άκρως ηλίθια, ατελέσφορα, αμήχανα και της πλάκας, απ’ αυτά που μόνον ένα υβρίδιο γραφειοκράτη - τεχνοκράτη - γκόλντεν μπόυ θα μπορούσε να ξεστομίζει, και χάσκω.
Ακούω τον κ. Σαμαρά μετά από άπειρα ψέματα (για το Μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση, το μείγμα - ου μην και το κοκτέιλ, την κατάργηση των χαρατσιών και τόσα άλλα) να δηλώνει ότι «βρισκόμαστε στο ζενίθ της αξιοπιστίας μας» και δεν πιστεύω στα αυτιά μου.
Ομως για αυτό κυβερνούν.
Διότι εγώ δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Και σιγά σιγά αρχίζω να μην πιστεύω σε τίποτα.
Αν λοιπόν θέλω να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να πιστέψω (όχι με τη μεταφυσική έννοια, αλλά με την καλογερική -καθ’ ότι δύσκολη- της επιλογής) σε κάτι. Δεν θα πω σε τι, αυτό είναι δουλειά του κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
Θα σας πω όμως, διότι αυτό είναι το καθήκον μου ως πολίτη, για την προσωπική μου επιλογή (άλλωστε σε αυτή τη βάση επικοινωνούμε κάθε μέρα).
  
Θεωρώ λοιπόν, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, αναγκαία μια νέα Εθνική Στρατηγική, που στην τρέχουσα συγκυρία καλείται να προτείνει στον λαό η Αριστερά. 
Πρόκειται για εγχείρημα τιτάνιο διότι αφορά στον ταξικό πυρήνα του πολιτικού προβλήματος που έχει σήμερα η κοινωνία των εργαζομένων με την οικονομία της φρίκης, η εργασία με το κεφάλαιο. Επ’ αυτού του θεμελιώδους προβλήματος οι προσεγγίσεις των κομμάτων και των σχημάτων της Αριστεράς είναι διαφορετικές μεταξύ τους και ενίοτε στο εσωτερικό τους (όπως στον ΣΥΡΙΖΑ - τουλάχιστον για την ώρα).
Για την ώρα, επίσης, η ντόπια άρχουσα τάξη (υποτελής πάντα στους ξένους) τρίβει τα χέρια της για την αδυναμία της Αριστεράς να δράσει ενωτικά. 
Οχι να ενωθεί, αυτό θα ήταν ίσως καταστροφικό και για την ίδια  την Αριστερά, αλλά να «επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα άμεσων μέτρων και με ανοιχτό διάλογο (σ.σ.: μπροστά στον λαό), να επεξεργαστεί ένα μεταβατικό πρόγραμμα και μια κοινή βάση για τον σοσιαλισμό» - όπως έγραφε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης«Αυτό είναι το καθήκον της Αριστεράς σήμερα. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί;».
Αλλά, ακόμα και αν η Αριστερά βρει έναν τρόπο να συγκλίνουν οι δυνάμεις της, ούτε αυτό σήμερα είναι αρκετό. 
«Σήμερα χρειάζεται ένα πλατύ, λαϊκό μέτωπο σωτηρίας, το οποίον δεν θα περιλαμβάνει μόνον τις δυνάμεις της Αριστεράς», όπως καταλήγει ο καθηγητής κ. Ε. Μπιτσάκης, κι όπως πολλοί αριστεροί έλεγαν ήδη πριν από την κρίση και τα Μνημόνια, όταν μιλούσαν για ένα νέο ΕΑΜ, που αυτήν τη φορά θα μπορούσε να ανατρέψει την ολοκληρωτική κατίσχυση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.
Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, που συνιστά τον εσώτερο τρόμο για το σύστημα, έχουν ενωθεί για να αντιμετωπίσουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Διαπλοκή, Μέρκελ, Φασισμός και λοιπές ανίερες δυνάμεις της Ιεράς Συμμαχίας.
Δεν σας κρύβω ότι (πάντα προσωπικά μιλώντας) με ανησυχεί... κάπως η (αυτονόητη) ικανότητά τους, όχι μόνον να δρουν ενωτικά, αλλά να ενώνονται κατά του κοινού Εχθρού Λαού, ενώ οι λαϊκές δυνάμεις, κατά μέρος τουλάχιστον, ούτε καν ενωτικά μπορούν να δράσουν. 
Δεν σου ζητώ να αλλάξεις αυτό που είσαι, που είναι ο καθένας μας - μάλλον το αντίθετο. 
Σου ζητώ απλώς να σταθούμε πλάι πλάι, διαφορετικοί μεν, αλλά στην ίδια  όχθη. 
Δεν χρειάζεται να μου λες σε τι διαφωνούμε, ούτε ότι δεν με εμπιστεύεσαι - αυτά θα κριθούν στην πράξη.
Διότι πράξη θα υπάρξει, θέλεις δεν θέλω...

ΣΤΑΘΗΣ


Επίδομα σε μ@λάκες ...Δεν δίνουμε



ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΌΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΌ;


Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει περίπτωση για νέα μέτρα. Δεν μίλησε κανένας για νέα μέτρα στις Βρυξέλλες». 
Δεν μπορεί να είναι τόσο βλαξ! κάτι άλλο συμβαίνει.

Ούτε μπορεί να θεωρεί τόσο βλάκες τους Ελληνες (εκτός κι αν είναι τελείως βλαξ), ώστε να τους απευθύνεται με τέτοιον ιταμό για τη λογική, την πολιτική και την ηθική τρόπο. Κάτι άλλο συμβαίνει! 
Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κ. Κεδίκογλου απλώς...
κυβερνά.
Διότι έτσι κυβερνάται η Ελλάδα, με ανακολουθίες, ψέματα,απατεωνιές και δοκησισοφίες.
Ενθυμούμαι τον κ. Σαμαρά να υπόσχεται ότι οι πολιτικές (κι όποιες άλλες) ευθύνες για την υποταγή της χώρας μας σε καθεστώς Μνημονίου θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Τώρα λέει τρίχες. Και ας μη μας σοκάρει η λέξη.
Θα έπρεπε να μας σοκάρει η υπαναχώρηση, η ανακολουθία, η μετάλλαξη, η εξαπάτηση.
  
Αν όμως ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Κουβέλης δεν έχουν κόστος για τέτοιες συμπεριφορές, τότε το κόστος είναι όλο δικό μας.
Οχι μόνον για όσα παθαίνουμε, αλλά και για τον τρόπο που εκπίπτουμε, όταν ανεχόμαστε να μας εξαπατούν, όταν την ανακολουθία, την υπαναχώρηση και την εξαπάτηση τις αποδεχόμαστε ως αναπόφευκτα στοιχεία της πολιτικής και του κυβερνάν.
Οταν ο μιθριδατισμός μας οδηγεί στον παχυδερμισμό μας, γιατί να μην πετσοκόβει η κυβέρνηση Σαμαρά τις αναπηρικές συντάξεις; 
Μάλιστα με τον εξής ενδεικτικό της παρακμής μας τρόπο: υπαναχωρώντας πάνω στην υπαναχώρησή της.
Διότι, ενώ είχε ανακαλέσει την αρχική εξαγγελία της περικοπής αυτών των συντάξεων μπροστά στη γενική κατακραυγή, όταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός επανήλθε στις περικοπές, βέβαιη ότι κι αυτό θα το καταπιούμε, όπως και τόσα άλλα κατάπιαμε.
Και μάλλον είχε δίκιο η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις αυτήν τη φορά ήταν ισχνότερες και βαίνουν αναλόγως. Ετσι όμως το κόστος που δεν έχει η κυβέρνηση, το έχω εγώ ο ραγιάς που σκύβω το κεφάλι.
Κι όσον πιο ραγιάς νοιώθω με το ένα και το άλλο, τόσο πιο πολύ χάνω τον αυτοσεβασμό μου κι αφήνω γύρω μου τη συμφορά να φουντώνει.
Πεινάνε τα παιδιά; - ραγιάς εγώ.
Δεν έχουν φάρμακα οι γέροντες; - ραγιάς εγώ.
Δεν μπορώ να πάω φαΐ στο σπίτι; - ραγιάς εγώ, μου φταίει, φερ’ ειπείν, ο δημόσιος υπάλληλος κι όχι όσα του κάνουν κι εκείνου, ίδια ή χειρότερα με τα δικά μου.
Για «πατριωτικό καθήκον» -το ξεπούλημα της πατρίδας- μιλά ο κ.Στουρνάρας, κιχ εγώ! 
Ανήμπορος απ’ τον ίδιον τον ηθικό μου ξεπεσμό, χώνομαι πιο βαθιά στον καναπέ να μην ακούω, αλλά ακούω τους τεχνοκράτες γύρω απ’ τον κ. Στουρνάρα, τους ανθρώπους της αγοράς (λύκοι οι άνθρωποι στους ανθρώπους), να γρυλίζουν κάτι απάνθρωπα και άκρως ηλίθια, ατελέσφορα, αμήχανα και της πλάκας, απ’ αυτά που μόνον ένα υβρίδιο γραφειοκράτη - τεχνοκράτη - γκόλντεν μπόυ θα μπορούσε να ξεστομίζει, και χάσκω.
Ακούω τον κ. Σαμαρά μετά από άπειρα ψέματα (για το Μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση, το μείγμα - ου μην και το κοκτέιλ, την κατάργηση των χαρατσιών και τόσα άλλα) να δηλώνει ότι «βρισκόμαστε στο ζενίθ της αξιοπιστίας μας» και δεν πιστεύω στα αυτιά μου.
Ομως για αυτό κυβερνούν.
Διότι εγώ δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Και σιγά σιγά αρχίζω να μην πιστεύω σε τίποτα.
Αν λοιπόν θέλω να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να πιστέψω (όχι με τη μεταφυσική έννοια, αλλά με την καλογερική -καθ’ ότι δύσκολη- της επιλογής) σε κάτι. Δεν θα πω σε τι, αυτό είναι δουλειά του κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
Θα σας πω όμως, διότι αυτό είναι το καθήκον μου ως πολίτη, για την προσωπική μου επιλογή (άλλωστε σε αυτή τη βάση επικοινωνούμε κάθε μέρα).
  
Θεωρώ λοιπόν, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, αναγκαία μια νέα Εθνική Στρατηγική, που στην τρέχουσα συγκυρία καλείται να προτείνει στον λαό η Αριστερά. 
Πρόκειται για εγχείρημα τιτάνιο διότι αφορά στον ταξικό πυρήνα του πολιτικού προβλήματος που έχει σήμερα η κοινωνία των εργαζομένων με την οικονομία της φρίκης, η εργασία με το κεφάλαιο. Επ’ αυτού του θεμελιώδους προβλήματος οι προσεγγίσεις των κομμάτων και των σχημάτων της Αριστεράς είναι διαφορετικές μεταξύ τους και ενίοτε στο εσωτερικό τους (όπως στον ΣΥΡΙΖΑ - τουλάχιστον για την ώρα).
Για την ώρα, επίσης, η ντόπια άρχουσα τάξη (υποτελής πάντα στους ξένους) τρίβει τα χέρια της για την αδυναμία της Αριστεράς να δράσει ενωτικά. 
Οχι να ενωθεί, αυτό θα ήταν ίσως καταστροφικό και για την ίδια  την Αριστερά, αλλά να «επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα άμεσων μέτρων και με ανοιχτό διάλογο (σ.σ.: μπροστά στον λαό), να επεξεργαστεί ένα μεταβατικό πρόγραμμα και μια κοινή βάση για τον σοσιαλισμό» - όπως έγραφε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης«Αυτό είναι το καθήκον της Αριστεράς σήμερα. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί;».
Αλλά, ακόμα και αν η Αριστερά βρει έναν τρόπο να συγκλίνουν οι δυνάμεις της, ούτε αυτό σήμερα είναι αρκετό. 
«Σήμερα χρειάζεται ένα πλατύ, λαϊκό μέτωπο σωτηρίας, το οποίον δεν θα περιλαμβάνει μόνον τις δυνάμεις της Αριστεράς», όπως καταλήγει ο καθηγητής κ. Ε. Μπιτσάκης, κι όπως πολλοί αριστεροί έλεγαν ήδη πριν από την κρίση και τα Μνημόνια, όταν μιλούσαν για ένα νέο ΕΑΜ, που αυτήν τη φορά θα μπορούσε να ανατρέψει την ολοκληρωτική κατίσχυση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.
Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, που συνιστά τον εσώτερο τρόμο για το σύστημα, έχουν ενωθεί για να αντιμετωπίσουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Διαπλοκή, Μέρκελ, Φασισμός και λοιπές ανίερες δυνάμεις της Ιεράς Συμμαχίας.
Δεν σας κρύβω ότι (πάντα προσωπικά μιλώντας) με ανησυχεί... κάπως η (αυτονόητη) ικανότητά τους, όχι μόνον να δρουν ενωτικά, αλλά να ενώνονται κατά του κοινού Εχθρού Λαού, ενώ οι λαϊκές δυνάμεις, κατά μέρος τουλάχιστον, ούτε καν ενωτικά μπορούν να δράσουν. 
Δεν σου ζητώ να αλλάξεις αυτό που είσαι, που είναι ο καθένας μας - μάλλον το αντίθετο. 
Σου ζητώ απλώς να σταθούμε πλάι πλάι, διαφορετικοί μεν, αλλά στην ίδια  όχθη. 
Δεν χρειάζεται να μου λες σε τι διαφωνούμε, ούτε ότι δεν με εμπιστεύεσαι - αυτά θα κριθούν στην πράξη.
Διότι πράξη θα υπάρξει, θέλεις δεν θέλω...

ΣΤΑΘΗΣ


Επίδομα σε μ@λάκες ...Δεν δίνουμε



ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΌΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΌ;


Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει περίπτωση για νέα μέτρα. Δεν μίλησε κανένας για νέα μέτρα στις Βρυξέλλες». 
Δεν μπορεί να είναι τόσο βλαξ! κάτι άλλο συμβαίνει.

Ούτε μπορεί να θεωρεί τόσο βλάκες τους Ελληνες (εκτός κι αν είναι τελείως βλαξ), ώστε να τους απευθύνεται με τέτοιον ιταμό για τη λογική, την πολιτική και την ηθική τρόπο. Κάτι άλλο συμβαίνει! 
Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κ. Κεδίκογλου απλώς...
κυβερνά.
Διότι έτσι κυβερνάται η Ελλάδα, με ανακολουθίες, ψέματα,απατεωνιές και δοκησισοφίες.
Ενθυμούμαι τον κ. Σαμαρά να υπόσχεται ότι οι πολιτικές (κι όποιες άλλες) ευθύνες για την υποταγή της χώρας μας σε καθεστώς Μνημονίου θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Τώρα λέει τρίχες. Και ας μη μας σοκάρει η λέξη.
Θα έπρεπε να μας σοκάρει η υπαναχώρηση, η ανακολουθία, η μετάλλαξη, η εξαπάτηση.
  
Αν όμως ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Κουβέλης δεν έχουν κόστος για τέτοιες συμπεριφορές, τότε το κόστος είναι όλο δικό μας.
Οχι μόνον για όσα παθαίνουμε, αλλά και για τον τρόπο που εκπίπτουμε, όταν ανεχόμαστε να μας εξαπατούν, όταν την ανακολουθία, την υπαναχώρηση και την εξαπάτηση τις αποδεχόμαστε ως αναπόφευκτα στοιχεία της πολιτικής και του κυβερνάν.
Οταν ο μιθριδατισμός μας οδηγεί στον παχυδερμισμό μας, γιατί να μην πετσοκόβει η κυβέρνηση Σαμαρά τις αναπηρικές συντάξεις; 
Μάλιστα με τον εξής ενδεικτικό της παρακμής μας τρόπο: υπαναχωρώντας πάνω στην υπαναχώρησή της.
Διότι, ενώ είχε ανακαλέσει την αρχική εξαγγελία της περικοπής αυτών των συντάξεων μπροστά στη γενική κατακραυγή, όταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός επανήλθε στις περικοπές, βέβαιη ότι κι αυτό θα το καταπιούμε, όπως και τόσα άλλα κατάπιαμε.
Και μάλλον είχε δίκιο η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις αυτήν τη φορά ήταν ισχνότερες και βαίνουν αναλόγως. Ετσι όμως το κόστος που δεν έχει η κυβέρνηση, το έχω εγώ ο ραγιάς που σκύβω το κεφάλι.
Κι όσον πιο ραγιάς νοιώθω με το ένα και το άλλο, τόσο πιο πολύ χάνω τον αυτοσεβασμό μου κι αφήνω γύρω μου τη συμφορά να φουντώνει.
Πεινάνε τα παιδιά; - ραγιάς εγώ.
Δεν έχουν φάρμακα οι γέροντες; - ραγιάς εγώ.
Δεν μπορώ να πάω φαΐ στο σπίτι; - ραγιάς εγώ, μου φταίει, φερ’ ειπείν, ο δημόσιος υπάλληλος κι όχι όσα του κάνουν κι εκείνου, ίδια ή χειρότερα με τα δικά μου.
Για «πατριωτικό καθήκον» -το ξεπούλημα της πατρίδας- μιλά ο κ.Στουρνάρας, κιχ εγώ! 
Ανήμπορος απ’ τον ίδιον τον ηθικό μου ξεπεσμό, χώνομαι πιο βαθιά στον καναπέ να μην ακούω, αλλά ακούω τους τεχνοκράτες γύρω απ’ τον κ. Στουρνάρα, τους ανθρώπους της αγοράς (λύκοι οι άνθρωποι στους ανθρώπους), να γρυλίζουν κάτι απάνθρωπα και άκρως ηλίθια, ατελέσφορα, αμήχανα και της πλάκας, απ’ αυτά που μόνον ένα υβρίδιο γραφειοκράτη - τεχνοκράτη - γκόλντεν μπόυ θα μπορούσε να ξεστομίζει, και χάσκω.
Ακούω τον κ. Σαμαρά μετά από άπειρα ψέματα (για το Μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση, το μείγμα - ου μην και το κοκτέιλ, την κατάργηση των χαρατσιών και τόσα άλλα) να δηλώνει ότι «βρισκόμαστε στο ζενίθ της αξιοπιστίας μας» και δεν πιστεύω στα αυτιά μου.
Ομως για αυτό κυβερνούν.
Διότι εγώ δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Και σιγά σιγά αρχίζω να μην πιστεύω σε τίποτα.
Αν λοιπόν θέλω να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να πιστέψω (όχι με τη μεταφυσική έννοια, αλλά με την καλογερική -καθ’ ότι δύσκολη- της επιλογής) σε κάτι. Δεν θα πω σε τι, αυτό είναι δουλειά του κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
Θα σας πω όμως, διότι αυτό είναι το καθήκον μου ως πολίτη, για την προσωπική μου επιλογή (άλλωστε σε αυτή τη βάση επικοινωνούμε κάθε μέρα).
  
Θεωρώ λοιπόν, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, αναγκαία μια νέα Εθνική Στρατηγική, που στην τρέχουσα συγκυρία καλείται να προτείνει στον λαό η Αριστερά. 
Πρόκειται για εγχείρημα τιτάνιο διότι αφορά στον ταξικό πυρήνα του πολιτικού προβλήματος που έχει σήμερα η κοινωνία των εργαζομένων με την οικονομία της φρίκης, η εργασία με το κεφάλαιο. Επ’ αυτού του θεμελιώδους προβλήματος οι προσεγγίσεις των κομμάτων και των σχημάτων της Αριστεράς είναι διαφορετικές μεταξύ τους και ενίοτε στο εσωτερικό τους (όπως στον ΣΥΡΙΖΑ - τουλάχιστον για την ώρα).
Για την ώρα, επίσης, η ντόπια άρχουσα τάξη (υποτελής πάντα στους ξένους) τρίβει τα χέρια της για την αδυναμία της Αριστεράς να δράσει ενωτικά. 
Οχι να ενωθεί, αυτό θα ήταν ίσως καταστροφικό και για την ίδια  την Αριστερά, αλλά να «επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα άμεσων μέτρων και με ανοιχτό διάλογο (σ.σ.: μπροστά στον λαό), να επεξεργαστεί ένα μεταβατικό πρόγραμμα και μια κοινή βάση για τον σοσιαλισμό» - όπως έγραφε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης«Αυτό είναι το καθήκον της Αριστεράς σήμερα. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί;».
Αλλά, ακόμα και αν η Αριστερά βρει έναν τρόπο να συγκλίνουν οι δυνάμεις της, ούτε αυτό σήμερα είναι αρκετό. 
«Σήμερα χρειάζεται ένα πλατύ, λαϊκό μέτωπο σωτηρίας, το οποίον δεν θα περιλαμβάνει μόνον τις δυνάμεις της Αριστεράς», όπως καταλήγει ο καθηγητής κ. Ε. Μπιτσάκης, κι όπως πολλοί αριστεροί έλεγαν ήδη πριν από την κρίση και τα Μνημόνια, όταν μιλούσαν για ένα νέο ΕΑΜ, που αυτήν τη φορά θα μπορούσε να ανατρέψει την ολοκληρωτική κατίσχυση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.
Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, που συνιστά τον εσώτερο τρόμο για το σύστημα, έχουν ενωθεί για να αντιμετωπίσουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Διαπλοκή, Μέρκελ, Φασισμός και λοιπές ανίερες δυνάμεις της Ιεράς Συμμαχίας.
Δεν σας κρύβω ότι (πάντα προσωπικά μιλώντας) με ανησυχεί... κάπως η (αυτονόητη) ικανότητά τους, όχι μόνον να δρουν ενωτικά, αλλά να ενώνονται κατά του κοινού Εχθρού Λαού, ενώ οι λαϊκές δυνάμεις, κατά μέρος τουλάχιστον, ούτε καν ενωτικά μπορούν να δράσουν. 
Δεν σου ζητώ να αλλάξεις αυτό που είσαι, που είναι ο καθένας μας - μάλλον το αντίθετο. 
Σου ζητώ απλώς να σταθούμε πλάι πλάι, διαφορετικοί μεν, αλλά στην ίδια  όχθη. 
Δεν χρειάζεται να μου λες σε τι διαφωνούμε, ούτε ότι δεν με εμπιστεύεσαι - αυτά θα κριθούν στην πράξη.
Διότι πράξη θα υπάρξει, θέλεις δεν θέλω...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ..............


Απίστευτοι ...απατεώνες!!!


Πληρωμένοι απεργοσπάστες της ISS οι

... "εθελοντές" του ΑΠΘ

Tου Μέλλιου Κάδρα

 
Από το πρωί, τα ΜΜΕ βομβάρδιζαν τον Ελληνικό λαό ότι επιτέλους η "υγειονομική βόμβα" που λέγεται ΑΠΘ, και έχει προκαλέσει υποτίθεται ασθένειες σε φοιτητές και καθηγητές,καθαρίζει με πρωτοβουλία του Πρύτανη και "εθελοντών φοιτητών και καθηγητών".

Ξέχασαν βέβαια να μας πουν ότι ο Πρύτανης και οι καθηγήτριες, έπιασαν σκούπα για ένα λεπτό ώστε να τους δείξουν απλά οι κάμερες και στην συνέχεια παρέδωσαν τα ηνία στο... κακοπληρωμένο προσωπικό της εργολαβικής εταιρίας ISS, όπως αποδεικνύεται και από το υλικό και μαρτυρίες που υπάρχουν και είναι στη διάθεση  στη διάθεση όλων

Να λοιπόν που η ISS μετά τις καταγγελίες για τροχαία που πάθαιναν εργαζόμενοι που διεκδικούσαν δεδουλευμένα, συνεχίζει να απασχολεί αρνητικά την δημοσιότητα.

Και μία σημείωση για τις μεγαλοκαθηγήτριες. 

Κυρίες μου μην φοράτε τακούνι ενώ έχετε έρθει υποτίθεται για να καθαρίσετε. Εκτίθεστε και εκθέτετε και τον απεργοσπάστη που σας καθοδηγεί (Μυλόπουλο).

Μάλιστα, βιτρίνα σε όλα αυτά ήταν και ελάχιστοι "εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες" που σύμφωνα με  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, συνέβαλαν στο καθάρισμα κατόπιν υπόσχεσης δωρεάν ταξιδιού στο Μπάνσκο από μία επιχείρηση που το όνομά της είναι κάπως σαν "19-25".

Τις γεμάτες σκουπίδια σακούλες, έσπευσε να παραλάβει απεργοσπαστικό απορριματοφόρο με τα διακριτικά ISS. 

Δεύτερη γκάφα στον σχεδιασμό...

Φυσικά, όλα αυτά ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι καθώς δεν πέτυχαν τίποτα από το να πάρουν τα "πολλά πολλά". 

Έτσι, ενώ είχε σκοπό να κάμψει το ηθικό των απεργών και να ανεβάσει το στάτους των Πρυτανικών Αρχών, το μόνο που κατάφεραν ήταν να αναδειχθεί ότι το πρόβλημα του ΑΠΘ δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο αν πληρωθούν και επαναπροσληφθούν οι νόμιμα εργαζόμενοι σε αυτό. 

Επίσης, εκατοντάδες, φοιτητές αποδοκίμασαν τις απεργοσπαστικές κινήσεις που γίνονται στις πλάτες των απλήρωτων υπαλλήλων.


ΥΓ Φημολογείται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει την αστυνομία στο ΑΠΘ και να σπάσει την κατάληψη, το ΣαββατοΚύριακό, που θα λείπει ο πολύς κόσμος, έτσι στα μουλωχτά όπως με την Ελληνική Χαλυβουργία.

Μόνο που εδώ είναι πανεπιστήμιο, και ως

γνωστόν οι χούντες πέφτουν με Πολυτεχνεία...

ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


ΣΚΑΣΜΟΣ ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ (ΜΟΥ)...

Δηλαδή Αντώνη, εδώ καράβια χάνονται, 
τα @@@ μας κουνιούνται! 



"Ξέρασα χθες σαν έβλεπα
μια φάτσα στην οθόνη
να μου πουλάει μαϊμουδιές
σα να' μουνα κωθώνι..."
##########
#####
##
#
Εγώ οφείλω εξαρχής να πω, σε όποιον δεν το ξέρει, πως στο αεροπλάνο στο μπροστινό μας κάθισμα, υπάρχει πάντα μια σακούλα για τον εμετό. 

Τέτοιες σακουλίτσες, έχουμε τουλάχιστον μια ο καθένας στο σπίτι μας. Πάρτε λοιπόν μια κοντά σας να την έχετε πρόχειρη, γιατί σε λίγο που θα σας υποβάλω στην εμετική δοκιμασία να δείτε το μονόλεπτο παραλήρημα του ...
Αντώνη στο twitter, μη μου πείτε πως δεν σας είχα προειδοποιήσει... 

Το κακό δεν είναι μόνο πως έκατσε ο άνθρωπος εντελώς...φυσιολογικά και έκανε ολόκληρο "γύρισμα", ωσάν σε σενάριο-σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου! 

Το νοσηρό είναι ότι -προφανώς- και το είχε σχεδιάσει, το είχε συζητήσει με τους επικοινωνιολόγους του, το είχε προβάρει, είχε επιλέξει την μουσική υπόκρουση, είχε κλειστεί στο στούντιο πριν καν από το Eurogroup- το πιθανότερο- και μια μέρα μετά το...σώσιμο (το ποιο;;;), μας το πέταξε στο λιβάδι, δίπλα στο κουτόχορτο, να το ροκανίσουμε κι αυτό μαζί με όοοολα τα άλλα... 

Δηλαδή Αντώνη, εδώ καράβια χάνονται, τα @@@ μας κουνιούνται! 

Ας μην αναρωτηθώ βλακωδώς, αν είχες γυρίσει κι ένα αντίστοιχο σποτάκι, για την πιθανότητα που δεν θα παίρναμε τη δόση -ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ!!! 

Άσε που εάν κι εφόσον έρθει κάποτε αυτή η δόση, δικιά μας θα είναι βρε κουτά; 

"Του αγοριού απέναντι" θα είναι, που τη χρωστάει στους δανειστές, που μας δάνεισαν και τώρα θέλουν τα δανεικά τους, για να μας ξαναδανείσουν και να ξαναχρωστάμε τα δανεικά που είχαμε...ξαναδανειστεί και το κέφι συνεχίζεται αμείωτο! 

Για φαντάσου, την απίθανη περίπτωση να είχαμε πάρει λέει,  ζεστό, καυτό κι αληθινό ρευστό, τι σκατά σποτάκι θα είχες "γυρίσει" βρε αγόρι μου; 

Το "όσα παίρνει ο άνεμος"; 

Γιατί αν είσαι τόσο πηγαίο ταλέντο, ίσα που προλαβαίνεις να σταματήσεις τον κυβερνητικό σου εκπρόσωπο, που έχει κι αυτός τις έννοιες του και τις εκφράζει εναγωνίως μέσα στη Βουλή, μελετώντας σοβαρά την πιθανότητα να μην στείλει φέτος η Ελλάδα εκπρόσωπο στην Eurovision! 

Τι έκανε λέει;;; 
Αντώνη κάνε κάτι τώρα! 

Τώρα που πήρες το "κολλάει" κι έχεις κάνει τα κονέ σου στα εξωτερικά, δε φεύγεις έτσι όπως είσαι ζεστός από το Eurogroup να χτυπήσεις και μια Eurovision;... 

Δηλαδή η Ελευθερία Ελευθερίου, καλύτερη ήτανε πέρυσι που δεν την ήξερε ούτε η μάνα της; 

Τώρα λοιπόν, με τα γλυκόλογα μου, έχω μια υποψία-μια υπεροψία-μια καχυποψία, πως νομίζεις πως το φάγαμε τελικά το χόρτο στο λιβάδι. 

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ! 

Εγώ Αντώνη, πάλι για μένα τον ταλαίπωρο τον πολίτη ανησυχώ, διότι δυο πιθανότητες υπάρχουν για τις κουταμάρες σου κι όποια κι αν ισχύει στην τελική, κάτι δεν πάει καλά. 

Ή που καταλαβαίνεις πολύ καλά τι σου γίνεται και γυρνάς αβέρτα-κουβέρτα τα σποτάκια και λες ό,τι σου κατέβει γιατί θα το χάψω ως σωστός χάνος, ή που ΔΕΝ καταλαβαίνεις τι σου γίνεται και κάθεσαι και γυρνάς τα σποτάκια με τις ώρες, πιστεύοντας πως θα με πείσεις για το θεάρεστο έργο σου, που έχεις χρεοκοπήσει μια ολόκληρη χώρα κι εσύ τρέχεις ανέμελα στα στούντιο και μου βάζεις μέικ-απ στο χρώμα του δέρματος, για πιο φυσικό αποτέλεσμα στο γυαλί..! 

Την ίδια ώρα να σε ενημερώσω, πως υπήρχαν παιδιά που είχαν πάει στο σχολείο θεονήστικα, υπήρχαν γονείς που έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ για τις χαμένες δουλειές τους κι υπήρχαν κι άνθρωποι που δεν άντεξαν τα χρέη τους κι έπεσαν από τον τέταρτο όροφο... 

Σε τάραξα;;; 

Σόρρυ μωρέ, δεν το' θελα μια τέτοια "γιορτινή" μέρα για σένα... 

Κάτσε εσύ κλεισμένος στο στούντιο να "γυρίζεις" τη ζωή σου ως το...Μονόπρακτο του Απόλυτου Θριάμβου!...και ποιος χέστηκε!

Paranoia!... 

ΑΣ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! 

Πραγματοποιήθηκε -δυστυχώς- ΚΑΙ το δικό σου ρημαδο-όνειρο, στου κασίδι το κεφάλι... 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ... 

Όπως και να' χει το πράγμα, ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ και -που θα πάει- θα έρθει κι εσένα η ώρα σου, που θα σε πάρει και θα σε σηκώσει! 

Γι' αυτό κάνε -όσο σε παίρνει ακόμα- ό,τι παρωχημένη αηδία σου σφυράνε τα παλαιολιθικά επικοινωνιακά σου τσιράκια -κάνοντας σε να πιστέψεις πως σε σώζουνε- κι εγώ θα κάνω επίσης με τη σειρά μου πως σε πιστεύω... 

Τι τα θες; 
Δόση δεν πήρα -εγώ ο σκατάς ο πολίτης- μισθό δεν πήρα, ένα ηρεμιστικό που βρήκα πρόχειρο το κατάπια, τη σακούλα του εμετού τη γέμισα και στην τελική, σου πλήρωσα ΚΑΙ το τραγικό σου σποτάκι, έτσι, για να' χεις να γουστάρεις... 












.





Α. Σαμαράς: 
"Κάθε γενιά έβρισκε τη δύναμη να αφήσει κάτι...μεγαλύτερο στην επόμενη..!"

ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!!!!!!!