Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ


Η κορυφαία ατάκα του “Κομαντάντε” Μάρκου Μουζάκη για την Ιωάννα Μάνδρου που έφτασε στο …Ρόιτερς!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 18, 2012

…μπορεί όμως το Reuters να εννοούσε την Betty Midler!

Παγκόσμια διάκριση πλέον (μαζί με τα χάλια μας) έλαβε η ατάκα του Μάρκου Μουζάκη για την δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου στο χθεσινό αφιέρωμα του Reuters με θέμα την διαπλοκή στην Ελλάδα. Λίγοι γνωρίζουν ότι το παράδειγμα που έφερε το πρακτορείο αναλύοντας την διαπλοκή δημοσιογράφων και εξουσίας με το όνομα “Φως, νερό, τηλέφωνο”, χρησιμοποιήθηκε από τον “κομαντάντε” στις μαύρες ημέρες του καθεστώτος Σημίτη. Τότε που μπήκαν οι όροι της απόλυτης υποδούλωσης της χώρας στα συμφέροντα που περιέγραψε χθες το Ρόιτερς.

Η ατάκα του Μάρκου λοιπόν, αναφερόταν στην συμπαθή δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου που είχε καταφέρει να συνεργάζεται με τα γραφεία τύπου των ΔΕΚΟ επί καθεστώτος Σημίτη. Ήταν δηλαδή η εκλαΐκευση του “ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ”!

Οι ημέρες τότε ήταν μαύρες και άραχνες, αφού η “ελεύθερη” δημοσιογραφία αναπαρήγαγε τα φαξ του Πανταγιά από το μέγαρο Μαξίμου και τις προβλέψεις Τσουκάτου για το “παμε στοίχημα χρηματιστήριο”. Κάτι τέτοιες ατάκες λοιπόν ήταν η αφορμή που ο Μάρκος Μουζάκης μπήκε στο στόχαστρο των σημιτανθρώπων μαζί με την αξέχαστη Μαλβινα και την Λιάνα Κανέλλη. Για να μπει τότε ένα κανάλι στο χρηματιστήριο, ο όρος ήταν απλός: Εάν τους έχετε απολύστε τους, ειδ’ άλλως μην τους προσλάβετε!

Η ίδια η κυρία Μάνδρου είχε αντιμετωπίσει το γεγονός με χιούμορ, λέγοντας στον Μάρκο Μουζάκη το παράπονο της σε τυχαία συνάντηση σε εκδήλωση του Α. Δελατόλα: “Μα αφού δεν είμαι στην ΔΕΗ! Γιατί μου τα χρεώνεις και τα τρία;”

-Καλά, τότε θα σε λέω σκέτο “Νερό – τηλέφωνο” ήταν η απάντηση…

Πέρασαν τα χρόνια, έγιναν οι Ολυμπιακοί, θησαύρισε η Siemens, πουλήθηκε ο χρυσός και χθες το Reuters μας έβγαλε τον επικήδειο… Αν τώρα εννοούσε συγκεκριμένα την κυρία Μάνδρου ή απλώς χρησιμοποίησε την ατάκα, δεν το γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου