Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ????????


Δημοσιογράφοι... οι παπαγάλοι που βελάζουν! RealFM Ρουφάμε και τα λέμε, λέμε!


Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχουμε συνηθίσει λέμε δημοσιογράφους ένα συνονθύλευμα κακοποιών, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το...
επάγγελμα.
Δημοσιογραφία είναι πρώτιστα και κατά κύριο λόγο έρευνα, η ανίχνευση και η αναφορά της είδηση με τον πλέον άμεσο και ουδέτερο τρόπο. Αυτό δεν αποκλείει τον σχολιασμό και την σύνδεση με άλλα δεδομένα ή/και τεκμηριωμένα γεγονότα, όμως δεν μπορεί να ο σχολιασμός να αντικαθιστά την είδηση και η αναφορά της να γίνεται με τρόπο που αντιστρέφει την πραγματικότητα. Ένα τσούρμο κακοποιών που λόγω ανικανότητας και παραβατικής συμπεριφοράς δεν θα είχαν καμία τύχη σε αυτή την δουλειά, κάνουν παραδημοσιογραφία ασκώντας το ιδιαίτερα προσοδοφόρο επάγγελμα του δόκτορα Γκέμπελς, της χυδαίας προπαγάγανδας, του εξωραϊσμού γεγονότων ή/και προσώπων, της καλλιέργειας δημοσίων σχέσεων, της παραμόρφωσης δηλαδή της κοινής γνώμης.
Θυμόσαστε εκείνο του Βήματος του ΔΝΤ με «τα χαμόγελα δεν μπόρεσαν να κρύψουν την ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο ανδρών» για την συνάντηση Καραμανλή με Ερδογάν η οποία δεν συνέβη ποτέ; 24/9, πριν την συνάντηση Μέρκελ με Σαμαρά, Χαρδαβέλλας με Πολλάλη μπαίνουν στο στούντιο με το δελτίο τύπου και τα highlights για την συνάντηση πριν αυτή γίνει. Αμέσως μετά την συνάντηση δηλώνουν πως «αποδελτιώνουν», και σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα αρχίζει η ανάγνωση του δελτίου συνοδευμένη από διάνθιση των highlights με ανόητη σάλτσα δεμένη από ατάλαντο μάγειρα. Είναι καταιγισμός μηνυμάτων της αντιστροφής της πραγματικότητας μαζί με τα απαραίτητα συνωμοτικά χαζογελάκια σε βάρος των ακροατών που πιάστηκαν μαλάκες, είναι σαράντα καντάρια ειρωνεία και διακόσια θράσος από κάποιους οι οποίοι πιστεύουν πως αυτή η ποινικής φύσεως πράξη -- διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ' επάγγελμα -- θα μείνει ατιμώρητη.
Βέβαια η βιασύνη του ντουέτου της συμφοράς δεν γελοιοποίησε μόνο τους ίδιους και το Real FM μέσω του οποίου το διέπραξαν, αλλά εξευτέλισε και τον Σαμαρά όταν διάβασε το ίδιο κείμενο, δυο μέρες μετά, στον αέρα της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου