Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΥΠΟΥ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ??


Χωρίς πίστωση φαρμάκων και δωρεάν γιατρούς για τον ΕΟΠΥΥ από το Σεπτέμβριο!

Χωρίς πίστωση στα φάρμακα αλλά και χωρίς δωρεάν γιατρούς για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από το Σεπτέμβριο. Οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία με το φορέα. Η απόφαση για....


αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ελήφθη σε συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας αποφάσισαν να σταματήσουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ και οι γιατροί ξεκινούν κινητοποιήσεις λόγω τον περικοπές των δαπανών για την Υγεία έχουν εξαντλήσει τόσο τους ασθενείς όσο και τους επαγγελματίες της Υγείας.

Γιατροί και φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει και επισημαίνουν ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι θα μείνουν χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τα φάρμακα όσο και τους γιατρούς.

Ήδη σε 14 νομούς οι ασθενείς καλούνται εδώ και ημέρες να καταβάλλουν το αντίτιμο των φαρμάκων τους έπειτα από αποφάσεις των τοπικών συλλόγων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του κάλεσε τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις δεσμευμένος ότι η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.



Ο Αμπατζόγλου πρότεινε εβδομαδιαία παράταση στη διορία για αποπληρωμή των συνταγών Μαΐου και την έναρξη κινητοποιήσεων στις 14 Σεπτεμβρίου σε περίπτωση που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα οι συνταγές του Ιουνίου.

Οι φαρμακοποιοί διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους αναφέροντας ότι έχουν υποχωρήσει πολλές φορές δείχνοντας καλή πίστη σε αντίστοιχες δεσμεύσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα το πρόβλημα να χρονίζει.

Ο κ. Αμπατζόγλου έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της συνέλευσης αναφέροντας ότι «μετά το χάος που επικράτησε και την αδυναμία λήψης συνεκτικής απόφασης είναι αδύνατον να εκπροσωπήσει τον κλάδο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου