Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ


Ο Παπανδρέου καταδικάζει τα φαινόμενα προπηλακισμών

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει ο Γ. Παπανδρέου την παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης, σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει τα φαινόμενα βίας. "Κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη....





έκφραση, καταπατά βασικά δικαιώματα του πολίτη, κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αναδεικνύει μια φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της και όποιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για την αιτιολόγηση τέτοιων πράξεων, αποτελεί μόνο πρόφαση για συγκάλυψη αυτής της αντίληψης", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επισημαίνει επίσης ότι κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται εναντίον της κοινωνίας συνολικά και του δημοσίου συμφέροντος και πρέπει να καταδικάζεται όχι μόνο από κάθε πολίτη, αλλά και από "κάθε κοινωνικό και πολιτικό φορέα". "Οι προοδευτικές δυνάμεις, πολύ περισσότερο, δεν έχουν οποιαδήποτε ιδεολογική και πολιτική σχέση με τη βία", προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες "έχουν ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και όχι από δήθεν υπερασπιστές τους, που καταφεύγουν στη βία".

"Είμαστε πάντα απέναντι σε πρακτικές αντιδιαδηλώσεων", τύπου καρφίτσας, όπου και αν αυτές εκδηλώνονται: στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», ξεκαθαρίζει ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας ότι οι «δήθεν προστάτες, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να αναστείλουν την καθημερινή δράση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου