Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο ΧΟΝΤΡΟ............ΑΣ


Προτεραιότητα του Βενιζέλου είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας μετά τη διασφάλιση του δεύτερου πακέτου στήριξης της χώρας μας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για νέα αφετηρία. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς για το....





πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) , εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει «καθολική συμμετοχή», μετά την παράταση μέχρι τις 23 Μαρτίου της προθεσμίας για τους κατόχους ομολόγων που έχουν εκδοθεί υπό ξένο δίκαιο ή από ΔΕΚΟ.

«Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η προσφορά είναι μοναδική, είναι μια καλή και επωφελής προσφορά», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την ενεργοποίηση των CAC παρά το γεγονός ότι η ειδική επιτροπή της Διεθνούς Ενωσης Swaps και Παραγώγων (ISDA) απεφάνθη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνιστά πιστωτικό γεγονός.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα επισήμανε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI δίνει στη χώρα ένα «καλό επιχείρημα» για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. «Τώρα μπορούμε να πείσουμε την αγορά» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ανάπτυξης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου