Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑ

Βρε βρε και ο κύριος Βιδάλης… 1,1 εκατομμύριο αποζημιωση επειδή μεγαλούργησε με την Ασπις.


Deposit Administration Funds -συνταξιοδοτικα -DAFΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Είχε δίκιο ο Στουρνάρας.

Το δικό μας παιδί (διαβάστε εδώ: Ο κύριος Σαχινίδης – κυνηγός νεφελίμ, θα μας πει γιατί τον αποθέωνε ο κύριος Δημήτρης Βιδάλης; Για το θέμα της Aspis μιλάμε…)

— ΑΠΟ THN ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 31ης ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ:
  — Υφίστανται συμφωνίες για την καταβολή συγκεκριμένων αποζημιώσεων στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, στον Γενικό  Διευθυντή καθώς και σε ορισμένα στελέχη της Εταιρείας σε περίπτωση λύσης της σύμβασης χωρίς βάσιμο λόγο!!!!!!

  — ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ….ΑΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ  -»ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ»- ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ….ΑΝ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ….ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.
………………………………………………..

  — Και φαίνεται να έχει λάβει, τουλάχιστον ο Δημήτρης Βιδάλης, Διευθύνων σύμβουλος της Commercial Value …αποζημίωση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. – που είχε προσληφθεί από το ΠΑΣΟΚ σε υψηλόβαθμη θέση και εμφανιζόταν ως φίλος του Τριαντάφυλλου Λυσιμάχου -πρ. μεγαλλοσυνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ στην Αγροτική Ασφαλιστική!!! Εκεί, ….όπου αργότερα -2003, 4- έγινε (ο Δ.Β) για λίγους μήνες και Διευθύνων Σύμβουλος.

  — «Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 2ας Δεκεμβρίου 2009, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δημήτρης Βιδάλης απομακρύνθηκε λαμβάνοντας αποζημίωση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, για να επαναπροσληφθεί λίγο αργότερα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και μηνιαίες αποδοχές 14.000 ευρώ.»
— Ας ξαναδούμε μια σχετική ανάρτηση!

— Ευθύνες για διοίκηση-βασικό μέτοχο της Commercial για μεταφορά κεφαλαίων

της Ευγενίας Τζώρτζη

  — Κυρίαρχο ρόλο στις μετακινήσεις κεφαλαίων φέρεται να διαδραματίζει η Advantage Holdings, ο εκπρόσωπός της κ. Χριστοφής και ο κ. Βιδάλης

Σοβαρές είναι οι ευθύνες που προκύπτουν για τη διοίκηση αλλά και το βασικό μέτοχο της Commercial Value σε ότι αφορά τη μεταφορά κεφαλαίων ύψους 50 εκατ. ευρώ που έφυγαν από την εταιρία κατά το κρίσιμο διάστημα μεταξύ 2008 και 2009. 
  — Οι διαδρομές των κεφαλαίων αναζητούνται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ελβετίας και Ρουμανίας και η απώλειά τους συνθέτει το σκηνικό κατάρρευσης της Commercial Value, που άφησε πίσω της περί τους 50.000 ασφαλισμένους κατόχους συνταξιοδοτικών και νοσοκομειακών προγραμμάτων και 250 εργαζομένους. 
Η απώλεια αυτών των χρημάτων, δημιουργεί σοβαρές ενδείξεις για διασπάθιση χρημάτων των ασφαλισμένων και αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για το ρόλο της διοίκησης της Commercial Value, η οποία φέρεται παράλληλα να απολαμβάνει υψηλών αμοιβών και αποζημιώσεων. 
  — Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 2ας Δεκεμβρίου 2009, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δημήτρης Βιδάλης απομακρύνθηκε λαμβάνοντας αποζημίωση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, για να επαναπροσληφθεί λίγο αργότερα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και μηνιαίες αποδοχές 14.000 ευρώ. 
Παρόμοια ήταν και η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρίας στις 23 Δεκεμβρίου, που ενέκρινε «την καταβολή από την εταιρία των τυχόν επιβληθέντων προστίμων σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου», σε μια προσπάθεια να απαλλάξει τα μέλη τού τότε δ.σ. από τα πρόστιμα ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει η Επ.Ε.Ι.Α..
  — Κυρίαρχο ρόλο στις διαδοχικές μετακινήσεις κεφαλαίων φέρεται να διαδραματίζει ο βασικός μέτοχος της εταιρίας, η Advantage Holdings και ο αφανής εκπρόσωπός της κ. Λάμπρος Χριστοφής, όπως επίσης και ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Δημήτρης Βιδάλης. Πίσω βεβαίως από όλες αυτές τις πρακτικές, πολλοί αναγνωρίζουν τον ίδιο τον Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος, παρά την προσπάθεια απογαλακτισμού που εμφανίστηκε να κάνει η Commercial Value, συνεχίζει να ελέγχει ποσοστό περίπου 13% στην τελευταία, αλλά και σημαντικό ποσοστό στη μητρική Advantage Holdings.
  — Το ιστορικό της κατάρρευσης της Commercial Value δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ξεκίνησε τυπικά τα μέσα του 2008, όταν μετά τον έλεγχο που έκανε η Επ.Ε.Ι.Α., διαπιστώθηκε έλλειμμα 90 εκατ. ευρώ στα αποθεματικά και το περιθώριο φερεγγυότητας της εταιρίας. 
Η κάλυψη του ελλείμματος μέσω της αύξησης κεφαλαίου με τη συμμετοχή του κυπριακού ομίλου της Advantage Holdings (τότε Aspis Holdings), στην οποία επικεφαλής ήταν ο κ. Λάμπρος Χριστοφής αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από την Επ.Ε.Ι.Α.. 
Αιτία δεν ήταν μόνο η στενή σχέση που είχε με τον Παύλο Ψωμιάδη, αλλά και το παρελθόν του, καθώς ως διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρίας «Γαλαξίας», που κήρυξε πτώχευση, δεν μπορούσε να διατηρεί άμεση ή έμμεση διοικητική θέση σε άλλη ασφαλιστική εταιρία. 
Το σχετικό κώλυμα τον ανάγκασε να τεθεί εκτός του Δ.Σ. της Holdings, χωρίς φυσικά η εποπτική αρχή να μπορεί να αγνοήσει την ανάληψη από την πλευρά της Advantage Holdings της ευθύνης για την αύξηση κεφαλαίου της Commercial Value. 
Η αύξηση ύψους 90 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2008, με την Advantage να συνεισφέρει το ποσό των 62,5 εκατ. σε μετρητά, τα οποία εξασφαλίστηκαν μέσω δανεισμού. Το υπόλοιπο ποσό της αύξησης ουδέποτε έφτασε στα ταμεία της εταιρίας, καθώς ο μέτοχος επιχείρησε να το αξιοποιήσει για την εξαγορά της Aspis Liv στη Σουηδία. 
Η εξαγορά απαγορεύθηκε από την Επ.Ε.Ι.Α., αλλά τα χρήματα ουδέποτε επέστρεψαν στη θέση τους. Πρόσθετο ποσό 14,9 εκατ. αναζητείται ακόμη στον λογαριασμό της Credit Suisse, διαχειριστής του οποίου φέρεται να είναι η εταιρία Hestiun Europe Limited.
Επιπλέον 12,5 εκατ. έφυγαν από την εταιρία προκειμένου να αγοραστούν ακίνητα στην Κύπρο, ενώ στα 25 εκατ. υπολογίζονται αυτά που αντλήθηκαν από τα ταμεία της εταιρίας για να εξαγοραστούν στη συνέχεια τα περίφημα (!) ακίνητα της Ρουμανίας. 
Η υπόθεση των ακινήτων στη Ρουμανία ήταν και η αρχή του τέλους για την Commercial Value, καθώς η έρευνα της Επ.Ε.Ι.Α. αποκάλυψε ότι η αξία των ακινήτων ήταν υποπολλαπλάσια αυτής που είχε εμφανίσει η εταιρία, ενώ υπό αμφισβήτηση είναι επίσης και η νομιμότητα των τίτλων των ακινήτων. 
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Επ.Ε.Ι.Α., η αξία των ακινήτων στην περιοχή Frumusani δεν ξεπερνούσε το 1,2 εκατ. ευρώ, όταν η εταιρία το είχε αποτιμήσει στα 24 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι επενδύσεις τόσο στην περιοχή Frumusani όσο και στις περιοχές Niculesti και Axintele είχαν αποτιμηθεί στα 51,6 εκατ. ευρώ. 
Σε όλες τις περιπτώσεις η μεταφορά χρημάτων έγινε με διάφορες δικαιολογίες και τρόπους στις οποίες πρωτοστατούσε ο βασικός μέτοχος. 
Ήταν η εποχή που έσφιγγε ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τον ίδιο τον Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος είχε αποδυθεί σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να καλύψει τις «τρύπες» που δημιουργούνταν στις εταιρείες του ομίλου του, αλλά και στις προσωπικές του εταιρίες. 
Η υπόθεση των ακινήτων στη Ρουμανία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και η εμπλοκή του Δημήτρη Βιδάλη στις αγοραπωλησίες αποτέλεσε το «κόκκινο πανί» για την εποπτική αρχή, που αξίωσε την απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Commercial Value.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου