Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΙΜΑ ΚΩΣΤΑ

Στο φώς η μυστική διπλωματία Φούχτελ-Ασκούνη για τους ΟΤΑ

δημοκρατια 


Συνεχίζονται ακόμη και σήμερα οι επαφές της ηγεσίας της ΚΕΔΕ με τον Φούχτελ σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε κάνει η Μέρκελ με τον Παπανδρέου.


Στις 6 Οκτωβρίου έγινε μάλιστα μυστική συνάντηση στο γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την προετοιμασία της 4ης Ελληνογερμανικής Συνάντησης και με θέμα «το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο η… επιμελημένη αποφυγή εκ μέρους του κ. Ασκούνη κάθε αναφοράς στην συνάντησή του με τον –υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένο της Μέρκελ-Φούχτελ, ο οποίος θα είναι ο βασικός ομιλητής στην 4η Ελληνογερμανική Συνάντηση.
Με βάση το επίσημο πρόγραμμα της Συνάντησης, βασικός ομιλητής θα είναι ο Κ.Ασκούνης με θέμα «το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Πάντως υπάρχει ένα πέπλο σιωπής και για το τι συζητείται σε αυτές τις συναντήσεις .
Επίσης, πέπλο σιωπής υπάρχει και για την αρχική συμφωνία Μέρκελ-Παπανδρέου, βάση της οποίας γίνονται οι εν λόγω επαφές και συναντήσεις.
Το σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί θέτουν επιμόνως – και μέσω της Task Force- θέματα αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα προέρχεται από τη δεξαμενή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου