Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ


Άλιμος, 31.01.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συντονισμένη υποβολή του αιτήματος μας για Κατασκευή Πεζογέφυρας στον Άλιμο, προς πάσα αρμόδια υπηρεσία και η ακριβής παράθεση των επιχειρημάτων μας από τον Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό, είχαν ως αποτέλεσμα, την αποδοχή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών και την ένταξη του στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», που αφορά σε μεγάλους αστικούς, οδικούς άξονες των Αθηνών.
            Έτσι με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 11.000.000€. Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Υπουργός, ενέκρινε τη δημοπράτηση -με ανοικτή διαδικασία-, της κατασκευής 6 πεζογεφυρών, μεταξύ των οποίων οι 2 αφορούν στο παραλιακό μέτωπο στα εξής σημεία: Ποσειδώνος και Καλαμακίου-Μεγίστης (μήκους 50 μέτρων) στον Άλιμο και λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο.  
            Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας» και η υλοποίησή του, θα συμβάλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στις συγκεκριμένες περιοχές. Περιλαμβάνει δε τα εξής: Πρότυπες μελέτες για 6 μεταλλικές και σύμμεικτες πεζογέφυρες, την κατασκευή τους, και τις μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (OKΩ) από τις θέσεις που θα κατασκευαστούν οι γέφυρες.
            Η δημοπράτηση θα γίνει μέσα στο 2013 και το έργο θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 που εκπνέει η επιλεξιμότητα των κοινοτικών δαπανών (ΕΣΠΑ).           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου