Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ....................


Λίγο πριν την εκπυρσοκρότηση της χαριστικής βολής των 11,5 δις …


Λίγο πριν την εκπυρσοκρότηση της χαριστικής βολής των 11,5 δις ,που θα ρημάξουν την χώρα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τον τελικό σκοπό τους . Είναι δυνατόν να μην κατανοούν την επερχόμενη ολική καταστροφή ; Είναι ακροβασία μεταξύ δοσιλογισμού και ηλιθιότητας η κάτι άλλο;
Επίσης
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι κάποιος από ΟΛΟ τον πολιτικό χάρτη μπορεί να ανατρέψει την κατάντια αυτή. Σκληρό και Ισοπεδωτικό, αλλά κυνικά αληθές .
Όποιος ήθελε να συμπεριφερθεί πατριωτικά, από την πρώτη στιγμή θα προχωρούσε σε δραστικές θεσμικές αλλαγές . Αλλαγές που δεν συγκρούονται με πιθανά διεθνή πολιτικοστρατιωτικά συμφέροντα που σιωπηλά επικαλούνται οι κυβερνώντες όταν στριμώχνονται.
Δυόμιση χρόνια επικοινωνιακής τρομοκρατίας με δόσεις που καθυστερούν , που δεν θα δοθούν , την απειλή της επιστροφής στην δραχμή κλπ , μα έργα μηδέν. Τι άλλαξε στο ελληνικό επενδυτικό περιβάλλον, που να προσελκύσει ένα ξένο επενδυτή . Τι βελτιώθηκε στο φορολογικό σύστημα για να νιώσει κάποιος τίμιος επιχειρματίας, ασφαλέστερος, να μην τον γδύσει ο κάθε τυχαίος ηλίθιος που θα βρεθεί στο υπουργείο οικονομικών που αναδρομικά θα τον ξεσκίσει και θα επιβεβαιώσει τους απατεώνες με περαίωση .
Η διάνοια του υπουργείου ανάπτυξης που τον θεωρεί η τρόικα χαρισματικό ( ο τύπος που στο βιογραφικό του θεωρεί μέγιστο κατόρθωμα το κλείσιμο της Ολυμπιακής, με τέτοιο κόστος όμως , που όταν τα φιλαράκια της τρόικας είδαν τις συντάξεις του προσωπικού της Ολυμπιακής πήδηξαν) , από την πρώτη μέρα έπρεπε μα λάβει μέτρα που και η ογδοντάχρονη μάνα μου γνωρίζει .Όμως τον έφαγε η μελέτη των οδηγιών τις Μέρκελ για τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες.Φαίνεται το να καταγραφείς στην ιστορία σαν Δόκτωρ Μένγκελε των οικονομικών και της ανάπτυξης θέλει πολύ προσπάθεια.
Τι να περιμένει κανείς και από την τεράστια διάνοια του υπουργείου οικονομικών που έπεσε μόνο τριακόσια τα εκατό έξω στην πρόβλεψη της ύφεσης όταν ήταν πρόεδρος του ΙΟΒΕ. Βέβαια διαδέχθηκε έναν τεράστιο οικονομολόγο που το μεγαλύτερο ίδρυμα που διοίκησε ήταν καντίνα στην εθνική και έναν συνταγματολόγο.
Πέρα από τις κακίες είναι δυνατόν όλο αυτό το συνοθύλευμα από ύαινες και ρουφιάνους να σώσει την Ελλάδα ; Αυτοί που 35 χρόνια έστησαν αυτό το μαγαζί αυτοί θα το γκρεμίσουν ; Ουτοπία .
Για να μην πλατιάζουμε πρέπει να έχουμε στον νού μας τα παρακάτω. Η σωτηρία της Ελλάδας στηρίζεται στους παρακάτω πυλώνες .
α)Ισοζύγιο διεθνών συναλλαγών -Πρέπει να είναι θετικό διότι το οποιοδήποτε έλλειμα σημαίνει και άλλο δανεισμό είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό .
β)Ανταγωνιστικότητα – Αυτή δείχνει την θέση μας στον παγκόσμιο χάρτη παραγωγής . Είναι εξαιρετικά παράδοξο μα και επικίνδυνο να είναι μία χώρα στην 35η θέση στο ΑΕΠ και στην 96 ανταγωνιστικότητα . Η λύση του γρίφου είναι εικονικό ΑΕΠ με δανεισμό .
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά .Με πάρα πολύ σύστημα και δουλειά πρέπει να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα η οποία θα οδηγήσει σε βελτίωση του ισοζυγίου . Οχρόνος και η ποιότητα των μέτρων είναι οι κρίσιμοι παράγοντες .
Ενισχυμένη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ολική ανανέωση θα μας επιτρέψουν να εστιαστούμε στους παραπάνω στόχους . Κάθε τι άλλο είναι ανώφελος συμβιβασμός με την καταστροφή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου