Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ


ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα:  Αδικαιολόγητη σπατάλη στο Ι.Κ.Α Γλυφάδας
            Την ώρα που οι συντάξεις των ασφαλισμένων υπόκεινται σε συνεχείς μειώσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ συνεχίζουν να σπαταλούν αναιτιολόγητα πόρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΙΚΑ Γλυφάδας το οποίο, ενώ θα μπορούσε να μετακομίσει σε νέο κτίριο από τον Απρίλιο του 2012 με ενοίκιο 13.810 ευρώ το μήνα, εξακολουθεί να στεγάζεται στο υπάρχον κτίριο, καταβάλλοντας κάθε μήνα 46.150 ευρώ, για ένα συμβόλαιο που έχει λήξει από τις 31 Μαρτίου του 2012. Η διαφορά αυτή των 33.000 ευρώ το μήνα συνεχίζει να υφίσταται και, μέχρι να μετακομίσουν οι υπηρεσίες, υπολογίζεται να ανέλθει συνολικά στις 300.000 ευρώ!
Η υπηρεσιακή γραφειοκρατία άφησε σε εκκρεμότητα για επτά μήνες την απόφαση μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μετεγκατάσταση του ΙΚΑ Γλυφάδας. Η απόφαση του διαγωνισμού έμεινε αδρανής για μήνες, επειδή δε λειτούργησε η Επιτροπή Στέγασης του ΙΚΑ που θα εξέταζε μια ένσταση που υπέβαλλε ένας από τους μειοδότες. Το συγκεκριμένο θέμα των πολυτελών και πανάκριβων γραφείων και ιατρείων του ΙΚΑ Γλυφάδας είχα ήδη θέσει με ομιλία μου στη Βουλή ενώ για το θέμα αυτό έκανε προσφάτως εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος». Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτάται ο Υπουργός:

·       Υπάρχει πρόβλεψη για την επίσπευση της διαδικασίας μετεγκατάστασης του Ι.Κ.Α Γλυφάδας στο  νέο κτίριο;
·       Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει  σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, με σκοπό την εξασφάλιση χαμηλότερου ενοικίου, για κάθε αντίστοιχη περίπτωση που  υποκατάστημα Ι.Κ.Α καταβάλλει υψηλό μίσθωμα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου