Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Παρακολουθώ τις συνεδριάσεις όλων των δημοτικών συμβουλίων των Νοτίων Δήμων ανελλιπώς εγώ και οι συνεργάτες μου. Στον μόνο Δήμο που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις συνεδριάσεις είναι ο Δήμος της έδρας της εφημερίδας, το Παλαιό Φάληρο επί Δημαρχίας του νυν Δημάρχου.
Οι λόγοι που δεν παρακολουθούμε τα συμβούλια του Δήμου μας για να ενημερώνουμε τους δημότες πολίτες ( 0σο αδιάφοροι και αν είναι πλέον για τα κοινά) είναι οι εξής:

Πρώτον από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του Δημάρχου και των συνεργατών του και με Πρόεδρο τότε το κ. Κανέλλο ουδέποτε λάβαμε ημερησία διάταξη με την οποία ενημερωνόμαστε για τα θέματα της συζήτησης και την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Δ. Συμβουλίου. Η απάντηση τότε από τον πρόεδρο ήταν, να έρχεστε στο δημαρχείο να την βλέπετε. Είναι ανηρτημένη στην είσοδο, όπως ορίζει ο νόμος. Φανταστείτε τότε, στην εποχή των ΦΑΞ, και τώρα στην ηλεκτρονική εποχή των Μαίλ, να τρέχουμε από τον ένα δήμο στο άλλο για να μάθουμε τι σύμφωνα με τον κ. Κανέλλο; Το απλό και αυτονόητο που αναφέρει το δημοκρατικό μας πολίτευμα: «Ποια μέρα διεξάγεται η δημόσια και ανοικτή στον λαό που τους εκλέγει Συζήτηση, όπου εισάγονται και ψηφίζονται όποια έργα γίνονται και όποια κονδύλια πληρώνονται από το Δήμο και τα πληρώνουν απλά οι φορολογούμενοι».

Δεύτερον μετά την μετακόμιση στο Δημαρχικό μέγαρο όλης της διαδικασίας, η νέα διοίκηση του κ. Χατζηδάκη απεφάσισε ότι οι εκδότες – δημοσιογράφοι απαγορεύεται να κάθονται στα έδρανα μέσα στην αίθουσα. Ο χώρος που τοποθέτησαν τις καρέκλες για το κοινό ( που δεν πατάει κανείς, εκτός αν έχει προσωπικό θέμα) είναι το πατάρι, από όπου δεν βλέπεις, δεν φωτογραφίζεις και δεν μπορείς να ακούσεις τίποτα, ούτε ποιος μιλάει καν καταλαβαίνεις. Μόνο να χαζεύεις μπορείς!!!. Σε αυτό το χώρο έβαλαν και τους δημοσιογράφους, οι αρμόδιοι του Δήμου μας, λες και είναι ιδιοκτησία τους και βιλαέτι τους. Πολλοί συνάδελφοι με ρωτούν αν παρακολουθώ τα συμβούλια, αφού και οι ίδιοι έχουν εγκαταλείψει αυτό το «σπορ», μετά την δυσκολία της παρακολούθησης. Έτσι μάλλον αποφασίσαμε «να τους βαρεθούμε και να μην πατάμε!!». «Να πάμε αλλού» . Να τους αφήσουμε ήσυχους. Μα πολύ ήσυχους. Έμειναν μόνο όσοι αντέχουν τις κακουχίες του «Γες Σερ» ή άλλως «Μάλιστα Κύριε», ανάλογα με τις ανάγκες που έχει καθένας και πως τις αξιολογεί. Πρωτεύοντες, δευτερεύουσες ανάγκες. Υπομονή ή εθελοτυφλία για το ψωμί ή για το παντεσπάνι; Αναλόγως ! Δύσκολοι οι καιροί που ζούμε εξάλλου.

Ωστόσο, δημοτικός σύμβουλος φίλος, θαρραλέος ( έγινε το θάρρος της γνώμης μας από κανόνας εξαίρεση πλέον) παραπονέθηκε γιατί δεν γράφω για το Φάληρο. Του απάντησα ότι δεν μου ταιριάζει να έχω εφημερίδα μόνο με τα δελτία τύπου, το τι έκανε η διοίκηση, και να μην υπάρχει ο λόγος της αντιπολίτευσης, που αυτό ακριβώς είναι το καθήκον της και για αυτό εξάλλου εκλέγεται. Αλλιώς θα διοικούσε μόνο η μία παράταξη, χωρίς τον αντίλογο των άλλων.

Έτσι η έστω και κακοποιημένη δημοκρατία που έχουμε, απαγορεύει την ισχύ του ενός ανδρός, αλλά την πολυφωνία, και την διεκδίκηση για το όφελος των πολλών.

Τώρα όμως , μετά από τόσα χρόνια απουσίας μου από τα δημοτικά συμβούλια του Π. Φαλήρου, δεν θα επιθυμούσα καθόλου να παρακολουθήσω ακόμα και αν άλλαζαν προς το καλύτερο οι συνθήκες. Όλα τα συμβούλια που παρακολουθούμε, Αλίμου, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Βάρης Βουλιαγνένης, Βούλας, και άλλα σε πιο αραιά διαστήματα, στέλνουν ημερησίες με Μάιλ, έχουν έδρανα ειδικά διαμορφωμένα μέσα στις αίθουσες με ειδικές ταμπέλες με την ένδειξη «δημοσιογράφος» και σε όσους δήμους ο χώρος είναι μικρός και δεν χωράει ειδικά έδρανα, έχουν προμηθευτεί τις ειδικές καρέκλες με πτυσσόμενο γραφειάκι ώστε να διευκολύνεται η γραφή των πρακτικών που κρατάμε.

Λυπάμαι λοιπόν για αυτήν την αντιμετώπιση του κλάδου των δημοσιογράφων και εκδοτών, για την σιγή της αντιπολίτευσης η οποία δεν λαμβάνει θέση, και βέβαια για αυτή την νοοτροπία και το καθεστώς.

Επίσης όπως είπε και ο γνωστός μας συγγραφέας δεν φοβάμαι τίποτα δεν ελπίζω, σε τίποτα άρα είμαι ελεύθερη, και άρα όποιος νομίζει ότι θα προλάβει τις απόψεις μου για να πουλήσει εξυπηρέτηση, είναι χαφιές. Έχει γίνει σε κάποιες άλλες εκλογές όταν σε ένα άλλο υποψήφιο δήμαρχο έτρεξε να τηλεφωνήσει ότι κυκλοφορούσε η εφημερίδα με διαφημιστικό άλλου υποψηφίου λες και η εφημερίδα έχει αποκλειστικότητα στους υποψηφίους.



Φιδάκια* *( που λέει και ο ΤΖιμάκος ο Πανούσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου