Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Στο εδώλιο

Κάθε πολιτικός γνωρίζει ότι ο κόσμος εκτονώνεται με την τιμωρία των υπευθύνων. Κάθε λαϊκιστής πολιτικός επικαλείται τον εύκολο τρόπο, την εξεταστική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους ίδιους για να μην καθίσει ποτέ κανένας στο σκαμνί. Έτσι αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και κερδίζουν διπλά: πρώτον απασχολώντας το ενδιαφέρον του λαού με αυτούς που θα ρίξουν δήθεν στον «λάκκο των λεόντων», και δεύτερον διότι γνωρίζουν ότι έτσι μπορούν και να περάσουν μέτρα και φόρους που αλλιώς δεν θα περνούσαν. Ειδικά στην εξεταστική για την οικονομία τα θέματα δύσκολα αποδεικνύονται διότι οι αλχημείες και η παραποίηση των στοιχείων μπορούν να εμφανιστούν ως νομότυπες, αφού για παράδειγμα (όπως και στους δήμους) φτιάχνουν έναν προϋπολογισμό με πρόβλεψη εσόδων υπέρογκων, άλλα τελικά βγαίνουν με έλλειμμα αφού δεν έγιναν εισπράξεις.

Ξέρετε πόσα ευρώ προϋπολογίζουν οι δήμοι και δεν εισπράττουν παρά λίγο πιο πάνω από τα μισά. Οι αλχημιστές των προϋπολογισμών της Ελλάδας που ήταν φουσκωμένοι επί Σημίτη και Καραμανλή θα βγουν στο απυρόβλητο.
Οι μόνοι που θα τους καταδικάζουμε είμαστε εμείς, οι ψηφοφόροι!!

Να δείτε οι άλλοι πόσα χρωστάνε!!!
Ακούει ο κόσμος ότι χρωστάει η Ελλάδα και πανικοβάλλεται διότι δεν έχει άλλο μέτρο σύγκρισης με τις άλλες χώρες: Η Αμερική μόνο το δημόσιο, χωρίς το ιδιωτικό της χρέος, χρωστάει το ποσό των τριών και Τρισεκατομμυρίων στην φίλη της την Ιαπωνία και στην Κίνα ώστε αν αποφασίσουν μαζί Πεκίνο και Τόκιο να εκποιήσουν τα Αμερικάνικα ομόλογα, οι ΗΠΑ θα έκλειναν το μαγαζί και θα έπεφταν σε μαύρη χρεοκοπία.

Και ναι μεν η Ελλάδα θα δανειστεί ακόμα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και το Βέλγιο θα δανεισθεί 100 δισεκατομμύρια ευρώ και η Ολλανδία το ίδιο και κανένας δεν το αναφέρει ούτε στα ψιλά των εφημερίδων. Η Γερμανία θα δανειστεί 370 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή 7 φορές περισσότερα από την υπό πτώχευση Ελλάδα, η Γαλλία 450 δισεκατομμύρια και η Ιταλία 400 δισεκατομμύρια και κανείς δεν το αναφέρει. Μήπως λοιπόν χρεοκοπούν και αυτές οι χώρες, η μήπως κάνουν όλοι την πάπια για να κερδοσκοπούν εις βάρος μας και αυτοί να κάνουν παιχνίδι;

Και αυτά δεν είναι γκρεκίλικα κόλπα, που γράφω για δικαιολογίες και ψευτοδικαιολογίες των Ελλήνων, αλλά τα οικονομικά στοιχεία των χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου