Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΤΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ...................


ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ (Σχολιάζοντας την επικαιρότητα)


Πρόλογος
-------------------
Η Ν.Τ.Π. και η παγκόσμια ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ & πανθρησκεία έφθασαν, και τώρα εφαρμόζονται, από τα πιόνια της Ν.Τ.Π. εφιάλτες πολιτικούς ΗΠΑ & Ε.Ε.
Η Ευρώπη και η Ελλάδα θα καταστραφούν, και θα διαλυθούν, από την θύελα των λαθρομεταναστών που θα σαρώσει τα πάντα.
Αυτά που έρχονται είναι πολύ χειρότερα.
Ω! αφελείς και επιπόλαιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί που πιστέψατε στη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία.
Ισοδύναμα
--------------------
Ακούγοντας εχθές τον Πρωθυπουργό, και τον Αρχηγό της
Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να ομιλούν στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, κατάλαβα τα εξής.
Ζήτησαν Ισοδύναμα μέτρα για ενίσχυση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, και για επιβίωση του Ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν οικονομικώς καταρρεύσει.
Οι εφιάλτες πολιτικοί, υπηρέτες της παγκόσμιας κυβέρνησης των Επικυρίαρχων του πλανήτη, προεκλογικά δεν λένε στο Λαό τι μέτρα θα πάρουν για αντιμετώπιση των Εθνικών θεμάτων, και της χρεοκοπίας της χώρας, αλλά ομιλούν «περί ανέμων και υδάτων».

Ο λόγος που κατέρρευσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι:

  • 1.- Η κακοδιαχείριση των κομματικών διοικήσεων, και
  • 2.- Διετάσσοντο οι κομματικές διοικήσεις, από τις μαριονέτες πολιτικούς, να καταθέτουν τα χρηματικά αποθέματα των ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, και από εκεί «Έκαναν φτερά».
  • Ιδιοκτήτης της Τράπεζας της Ελλάδος είναι – ως γνωστόν- οΠαντοκράτωρας ΡΟΤΣΙΛΝΤ,πρόεδρος της παγκόσμιας ΣιωνιστικήςΚυβερνήσεως-Δικτατορίας, στις θελήσεις του οποίου ουδείς δύναται να αντιταχθεί επί ποινή θανάτου, ιδίως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πολλώ μάλλον οι πρόεδροι & Πρωθυπουργοί χωρών της Ε.Ε., και της Ελλάδος.
  • Είναι εύκολο να καταλάβεις εσύ αθώε Ελληνικέ Λαέ, τι εγένοντο τα χρηματικά αποθέματα των Ασφαλιστικών
  • Ταμείων, και των Δημοσίων Ταμείων, από τον ιδιοκτήτη της ΤτΕ , προκειμένου να χρεοκοπήσει η Ελλάς.
  • Απλώς ο ιδιοκτήτης της ΤτΕ, και παγκόσμιος Δικτάτορας, τα διοχέτευε στις δικές του τράπεζες στο εξωτερικό.
  • Έτσι η Ελλάς χρεοκόπησε, και το Ασφαλιστικό σύστημα κατέρρευσεν.
  • Εκτός από τη κλοπή των αποθεματικών των Δημόσιων & Ασφαλιστικών Ταμείων, οι ορντινάντσες και δούλοι των Κοσμοκρατόρων πολιτικοί, επιβάλλουν στο Λαό δυσβάστακτους φόρους, και μείωση συντάξεων.
  • Όσο πιο πολλούς φόρους πληρώνουμε, και όσο πιο πολύ κόβουνε τις συντάξεις, τόσο πιο πολλά χρήματα θα εισπράξει το παγκόσμιο αφεντικό τους.
  • Το νέο ασφαλιστικό και αγροτικό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Σιωνιστών Επικυρίαρχων.
  • Εμείς λέμε, πρώτα να επιβιώσει ο Ελληνικός Λαός, και ύστερα οι Κοσμοκράτορες δανειστές να πάρουν χρήματα.


ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
-------------------------------------------
Η Κυβέρνηση ψάχνει για ισοδύναμα προς ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να λύσει το ασφαλιστικό πρόβλημα.
Προς τούτοις ψάχνει για ισοδύναμα έσοδα, δηλαδή προς εξέρευση πόρων-φόρων επάνω σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες του Λαού. 
Γιαυτό προτείνουμε:
  • 1.- Άμεσο Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου, εάν τολμούν οι μαριονέτες πολιτικοί από τους Κοσμοκράτορες.
  • 2.- Όλα τα έσοδα από την αξιοποίηση-εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, (Χρυσός,-Πετρέλαια,-Φυσικό Αέριο, κλπ), να διοχετεύονται στα Ασφαλιστικά Ταμεία. (Παράδειγμα η Νορβηγία).
  • Τώρα τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων τον εκμεταλλεύεται ο Κοσμοκράτορας ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
  • 3.-Άμεσο εθνικοποίηση των τραπεζών.
  • 4.- Άμεση μονομερή διαγραφή, ή γενναίο «κούρεμα» του ΧΡΕΟΥΣ, προς ανακούφιση του Λαού, επαναστατικώ δικαίω. Αρκετά «φάγανε» οι Κοσμοκράτορες.
  • 5.-Άμεσο διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου από τη Γερμανία, και των πολεμικών αποζημειώσεων, με διεθνείς νομικές προσφυγές.
  • 6.-Κατάργηση (σχήσιμο) Μνημονίων, όπως υπεσχέθη ο Πρωθυπουργός προεκλογικά.
  • 7.-Έξοδο από το ΔΝΤ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
  • Το χρέος μας το φόρτωσε η παγκόσμιος Δικτατορία των Επικυρίαρχων, μέσω των αχυρανθρώπων-ανδρεικέλων αυτής πολιτικών των κυβερνήσεων ΗΠΑ & Ε.Ε. και ντόπιων σφογγοκωλαρίων πολιτικών ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ.
  • 8.- Εκμετάλλευση της Γεωπολιτικής – Γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, και συμφωνία νέων συμμαχιών, αφού οι Δυτικοί μας φέρθηκαν πρόστυχα και εχθρικά, και μας έχουν για εκμετάλλευση...........
  • 9.-Χρηστή και ακομμάτιστη διοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων.
  • 10.-Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έγινε με τις τράπεζες του Κοσμοκράτορα .
  • 11.- ΟΧΙ στις αρπαχτές των Κοσμοκρατόρων δανειστών από τα ασφαλιστικά & κρατικά ταμεία.
  • 12.-Κατάθεση των αποθεματικών των ταμείων σε ειδικό λογαριασμό, εντός Ελλάδος. (Έξω από τον έλεγχο των Κοσμοκρατόρων Επικυρίαρχων της Γης).
  • 13.-Αν δεν βγούμε εδώ και τώρα από τα Μνημόνια, οδηγούμαστε σε βέβαιο εθνικό θάνατο.
  • 14.-Αν δεν σταματήσουμε εδώ και τώρα τους λαθρό, οδηγούμαστε σε βέβαιο εθνικό θάνατο. Την Ελλάδα θα κληρονομήσουν οι Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.
  • Τρέφουμε τους λαθρό με έξοδα του δημοσίου!!!
  • 15.-Με την εφαρμογή του PSI, - (Συμμετοχή Ιδιωτικού Τομέα),- για την αναδιάρθρωση του Χρέους, χαθήκανε πολλά δις. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, και τα κέρδισαν οι δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ενώ το ΧΡΕΟΣ ηύξανε και κραταιούτο.

Απόδειξη ότι ξένες ανώτατες δυνάμεις κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς έλεγχο των υπόδουλων ντόπιων κυβερνήσεων.
  • 16.-Οι πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. επί 40 χρόνια λεηλατούσαν τα ταμεία, για λογαριασμό των αφεντικών τους. Έφαγαν και αυτοί, έφαγε και ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
  • 17.-Για ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, ας κόψουν τις επιδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων, και τους μισθούς & συντάξεις των 300 βουλευτών.
  • Ούτως ή άλλως ζημιά κάνουν στη πατρίδα................
  • Τούς έχουμε για να ψηφίζουν Μνημόνια υπέρ των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!!
  • 18.-Εδώ και τώρα άμεσο διακοπή εξωτερικών πληρωμών. (Τοκοχρεολυσίων στον ΡΟΤΣΙΛΝΤ).


Προέχει η διάσωση του Ελληνικού Λαού!!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!
  • 19.-Τώρα οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, μας διώχνουν από τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, διότι δεν φυλάττουμε τα σύνορά μας, και οι λαθρομετανάστες κάνουν τη χώρα μας, ξέφραγο αμπέλι.
  • Κάνουμε τον φιλάνθρωπο όπως θέλουν οι διεθνείς ακτιβιστές.
  • 20.-Στο τέλος θα χάσουμε την Ελλάδα μας, και θα μείνουμε με το βραβείο Νόμπελ ειρήνης στο χέρι.
  • 21.-Στο Αιγαίο το Πολεμικό Ναυτικό να φυλάττει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας, με όλη τη δύναμή του. Στείλτε ΝΟΤΑΜ στη Τουρκία ότι τα θαλάσσια σύνορα είναι κλειστά, και προστατεύονται.


Αλλιώς η Πατρίδα χάνεται.
Αυτά τα γράφαμε εδώ και μήνες, σε πολιτικούς & Στρατιωτικούς ηγέτες.
Συλλάβετε τις διάφορες Τασίες του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική προδοσία, και ως υπεύθυνες για την αποπομπή της Ελλάδος από τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ!!!

Επίλογος
-------------------------
Η Κυβέρνηση αποφάσισε ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων.
Η Κυβέρνηση αποφάσισε χορήγηση βασικής κύριας σύνταξης ευρώ 384 ανά ασφαλισμένο.
Η σύνταξη είναι το εισόδημα πολλών χιλιάδων οικογενειών.
Από τη σύνταξη συντηρούνται 1,5 εκατομμύρια ΑΝΕΡΓΟΙ!!!
Από τη σύνταξη Παππούδων-Γιαγιάδων συντηρούνται παιδιά-εγγόνια, όλοι άνεργοι ή ανήλικοι.
Όταν προδότες πολιτικοί κλείνατε τις Βιομηχανίες, δεν το καταλαβαίνατε ότι θα προκαλέσετε κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, μέσω της ανεργίας;;;;;;;;;;;;
Όταν η ΔΕΗ έρχεται 300 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό,
ο ΟΤΕ 100 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ 100 ευρώ, τα κοινόχρηστα 100 ευρώ, διατροφή, υγεία, παιδεία, ένδυση, κλπ. πως μπορεί ο οικογενειάρχης Παππούς να ζήσει με 384 ευρώ σύνταξη;;;;
Δεδομένου καταθέσεις στις τράπεζες δεν υπάρχουν!!!
Μοιραίως θα οδηγηθούμε στη διασπορά, και η Πατρίδα θα χάσει τον Ελληνισμό!!! Η Ελλάς θα μείνει με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες!!!

Κύριοι προδότες πολιτικοί, θα είσθε υπεύθυνοι για ότι κακό ήθελε συμβεί στη πατρίδα.

Νεο-φιλελεύθερος πολιτικός (Ν.Δ.) σημαίνει μείωση συντάξεων, σημαίνει ιδιωτική ασφάλιση, ιδιωτική υγεία-παιδεία, σημαίνει αιώνια σκλαβιά του Λαού στο ΔΝΤ και στους δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Νεο-Φιλελευθερισμός της Ν.Δ. σημαίνει το ΔΟΓΜΑ του ΣΟΚ, επάνω στον Ελληνικό Λαό.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, και αποτινάξτε τους εφιάλτες πολιτικούς, δούλους του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ

FACE BOOK


ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ στο διαδίκτυο: Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέχετε όταν μιλάτε με κάποιον;


Η… χήρα ουκρανή μηχανικός που μόλις γνωρίσατε στο ίντερνετ είναι μάλλον απάτη. Νέες έρευνες δείχνουν πως στις ιστοσελίδες γνωριμιών κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες, οι οποίοι συνήθως «υποδύονται» Ουκρανές, Νιγηριανές και ασιάτισσες προκειμένου να πείσουν τους επίδοξους… συντρόφους να τους στείλουν χρήματα.
«Οι απατεώνες έχουν συρρεύσει στην ιστοσελίδα μας» λέει ο Λιρόι Βελάσκεθ, εκπρόσωπος μιας ιστοσελίδας γνωριμιών. Η ιστοσελίδα αυτή έχει κλείσει πάνω από 60.000 λογαριασμούς χρηστών της στους περασμένους 10 μήνες – δηλαδή περίπου 220 την ημέρα – επειδή αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι τους «έτρεχαν» απατεώνες.
Ορίστε τα χαρακτηριστικά του μέσου προφίλ-απάτη.
– Οι περισσότεροι απατεώνες είναι Καθολικοί, ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν στα προφίλ τους. 82% των προφίλ που έκλεισαν αφορούσαν Καθολικούς και η θρησκεία ήταν το πιο κοινό τους χαρακτηριστικό. Οι απατεώνες έστελναν μηνύματα πλήρη θρησκείας και πνευματικότητας – προφανώς για να φανούν πιο ηθικοί και αξιόπιστοι.
– Ή μήπως είναι ειλικρινείς; Η ανάλυση της ιστοσελίδας έδειξε πως πολλά από τα προφίλ-απάτες είχαν password σαν τα «godisgood» ή «lovinggod».
– 71% αυτών των χρηστών ήταν (υποτίθεται) γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι σύνηθες στις ιστοσελίδες γνωριμιών η πλειονότητα των χρηστών να είναι άνδρες και επομένως οι απατεώνες προσπαθούν να ανταποκριθούν στη …
ζήτηση.
– 63% των χρηστών-απατεώνων δήλωναν χήρες-χήροι. «Προσπαθούν να κερδίσουν τη συμπάθειά σας με αυτόν τον τρόπο» λέει ο Βελάσκεθ.
– 37% των ψεύτικων προφίλ δηλώνουν κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου και το 54% δηλώνει κάτοχος διδακτορικού. Ο Βελάσκεθ λέει πως «στην ανάλυση που κάναμε, δε βρήκαμε πουθενά στην ιστοσελίδα μας κάποιον απατεώνα που να δηλώνει απλά απόφοιτος λυκείου».
– Μπορεί οι Ινδιάνοι της Αμερικής να μην ξεπερνούν το 2% του πληθυσμού, αλλά σίγουρα το 36% των ψεύτικων προφίλ δήλωσαν ιθαγενείς. Άλλες «δημοφιλείς» φυλές είναι η μικτή (19%) και η αδιευκρίνιστη (17%). «Προσπαθούν να παρουσιάζονται σαν μέλη διαφορετικής φυλής, κατά προτίμησης ασυνήθιστης, επειδή μοιάζει πιο εξωτικό» λέει ο Βελάσκεθ. Και απαράδεκτο, θα προσθέταμε.
– Όπως η ανεπιθύμητη αλληλογραφία στα εισερχόμενά σας, έτσι και τα προφίλ-απάτες προέρχονται συνήθως από τη Νιγηρία (28%), την Ουκρανία (23%) και τις Φιλιππίνες (21%).
– Στα της απασχόλησης, 26% των απατεώνων δηλώνουν μηχανολόγοι-μηχανικοί, το 25% δηλώνει …μέλος βασιλικής οικογένειας και το 23% ισχυρίζεται πως είναι αυτοαπασχολούμενο. «Είναι βολικό να δηλώνεις αυτοαπασχολούμενος» προσθέτει ο Βελάσκεθ. «Είναι πιο δύσκολο να επαληθεύσεις τα λεγόμενά τους, γιατί δεν θα τους βρεις σε κάποια εταιρική ιστοσελίδα. Επίσης, οι γαλαζοαίματοι έχουν υποτίθεται λεφτά που μπορούν να σας στείλουν, ενώ οι μηχανικοί ίσως φαίνονται έξυπνοι και άρα αξιόπιστοι».
http://www.makeleio.gr/?p=532484

ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

FT: Η ανίκανη Ευρώπη απειλεί την Ελλάδα-Ηχηρό ράπισμα για τους Ευρωπαίους

Ηχηρό ράπισμα για τους Ευρωπαίους αποτελεί το editorial της εφημερίδας Financial Times καθώς τους εγκαλεί ευθέως για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαχειριστεί την κρίση του προσφυγικού. 
Ειδικότερα τονίζει:



Το ευρωπαϊκό σύστημα της Σένγκεν που επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση σε 26 χώρες βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Μετά την άφιξη 1,8 εκατ. προσφύγων στην ήπειρο πέρυσι, πολλά κράτη της ΕΕ –ανάμεσά τους η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Σουηδία- θέσπισαν προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους για να ελέγξουν τους μετανάστες και να καθησυχάσουν την ανησυχία των ψηφοφόρων για τη μετανάστευση. 

Ωστόσο, εκτός αν υπάρξει μια δραματική αλλαγή στη Συρία, ένα ακόμη εκατ. αιτούντες ασύλου αναμένεται να φτάσουν στην Ευρώπη το 2016. Αυτό αναγκάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες να εξετάσουν πιο δραστικές ενέργειες.

Μια ιδέα που φαίνεται πιθανό να εφαρμοστεί είναι η αναστολή της Σένγκεν για δύο χρόνια από το Μάιο. Η αποκατάσταση των συνοριακών ελέγχων θα υπονόμευε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά επιτεύγματα του μπλοκ, ωστόσο ούτε αυτό δε θα αναχαιτίσει το κύμα των μεταναστών που έρχονται από την ανατολική Μεσόγειο. 

Περίπου 45.000 άνθρωποι έφτασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα αυτό το μήνα, 30 φορές περισσότεροι σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015. Γι' αυτό το λόγο η ΕΕ παρακολουθεί την κατάσταση των ελληνικών συνόρων.

Την Τετάρτη, η Κομισιόν απείλησε να απομακρύνει την Αθήνα από τη Σένγκεν,επιχειρηματολογώντας πως δεν καταγράφει τους πρόσφυγες που φτάνουν στα εδάφη της. Κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες προχωρούν ακόμη παραπέρα, υπαινισσόμενοι ότι το μπλοκ θα έπρεπε να βοηθήσει την ΠΓΔΜ, ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ, να κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα, την κύρια οδό προς το Βορρά για πολλούς πρόσφυγες. 

Οι Έλληνες απάντησαν με οργή, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να μετατρέψει τη χώρα σε «νεκροταφείο ψυχών». Η οργή τους είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη.

Η Ελλάδα μπορεί να επικριθεί επειδή απέτυχε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την εισροή προσφύγων. Η ΕΕ έχει δώσει στην Αθήνα κεφάλαια για να εγκαταστήσει πέντε στρατόπεδα μετεγκατάστασης αλλά μόνο ένα λειτουργεί. Αντί να καταγράφουν τους αιτούντες ασύλου, οι Έλληνες έχουν επιτρέψει σε πολλούς να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη.

Από όλες τις άλλες απόψεις, ωστόσο, η Αθήνα μετά βίας μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη. Περίπου 850.000 μετανάστες ήρθαν την περασμένη χρονιά στην Ελλάδα, μια χώρα 11 εκατομμυρίων. Καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αφίξεις αυτής της κλίμακας με ειρηνικά μέσα. Η Γερμανία, το πλουσιότερο κράτος της ΕΕ, έχει αγωνιστεί για να διαχειριστεί μια εισροή λίγων εκατοντάδων χιλιάδων παραπάνω.

Η Αθήνα μπορεί επιπλέον να επιχειρηματολογήσει πως η ΕΕ δεν έχει κάνει πολλά για να βοηθήσει σε μια ώρα ανάγκης. Η Κομισιόν ταυτοποίησε πέρυσι 160.000 που βρίσκονταν στην Ιταλία και την Ελλάδα και χρειαζόταν να μετεγκατασταθούν σε όλο το μπλοκ, αλλά μόνο ελάχιστοι έχουν μετακινηθεί. 

Η Κομισιόν έκανε έκκληση για ισχυροποίηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ώστε να σωθεί η Σένγκεν, αλλά οι πόροι που έχουν επενδυθεί είναι ελάχιστοι.

Η ΕΕ χρειάζεται να προσφέρει σημαντική οικονομική υποστήριξη στους γείτονες της Συρίας –την Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο- καθώς έχουν έρθει αντιμέτωποι με εκατομμύρια ανθρώπους στα στρατόπεδα προσφύγων, αλλά ακόμη και τα τρία δισ. που υποσχέθηκε στην Άγκυρα καθυστερούν λόγω καυγάδων για το ποιος θα πληρώσει.

Αυτό συμβαίνει διότι η Ευρώπη δεν έχει επιδείξει συνοχή και πολιτική βούληση κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και τώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξετάσει πρόχειρα μέτρα. Οι Βρυξέλλες δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το πόσο επικίνδυνο πολιτικά θα ήταν το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Η ΕΕ θα βοηθούσε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ να οικοδομήσει ένα φυσικό σύνορο αψηφώντας ένα από τα μέλη της. Αυτό θα όξυνε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι Ευρωπαίοι θεωρούν την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο ως κάτι παραπάνω από μαντριά για μετανάστες. Ούτε θα κάνει πολλά ένας φράκτης, ώστε να εμποδίσει απελπισμένους ανθρώπους που θα βρουν άλλους τρόπους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Η προσφυγική κρίση είναι η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει η ΕΕ στην ιστορία της. Η πρόκληση έχει επιδεινωθεί από την ανικανότητα της Ευρώπης να δράσει συλλογικά και αποφασιστικά. Το να διώξουν την Ελλάδα από τη Σένγκεν θα κάνει μερικούς Ευρωπαίους ηγέτες να αισθανθούν καλά. Αλλά δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο στο να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται η Ευρώπη. 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ?? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ??

Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ατομικά δικαιώματα! Σ' αυτ5ή την Ευρώπη τους, μόνον οι γκέι, οι λεσβίες, οι "πρόσφυγες" κι τραπεζίτες έχουν "ανθρώπινα δικαιώματα";



Σε μια απόφαση(1) που θα ζήλευαν και τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα το ευρωπαϊκό δικαστήριο «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» απεφάνθη ότι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα υπαλλήλων που στέλνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης εν ώρα εργασίας.
Ένας μηχανικός από την Ρουμανία προσέφυγε στο δικαστήριο (που να ήξερε) όταν απολύθηκε αφού ο εργοδότης του διάβασε προσωπικά μηνύματα και...κατόπιν τον απέλυσε.

Ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί κατά περίπτωση να αναγνωριστούν από τα υπερεθνικά όργανα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης σε όλους: μειονότητες, ομοφυλόφιλους, μετανάστες όχι όμως στους εργαζόμενους. Αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε καμιά περίπτωση.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου οποιοδήποτε καθεστώς να έχει νομοθετήσει ή να έχει εκδώσει επίσημες δικαστικές αποφάσεις που να αμφισβητούν το απόρρητο της προσωπικής αλληλογραφίας. Φυσικά η αλληλογραφία, ειδικά των πολιτικών κρατουμένων, παραβιαζόταν και λογοκρινόταν αλλά πάντα αυτό γινόταν «ανεπίσημα» και «παράνομα» χωρίς νομοθετική ή δικαστική νομιμοποίηση.

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο σημειώνει ρεκόρ αντιδραστικότητας και σκοταδισμού.

Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Πλέον είναι οι υπερεθνικοί οργανισμοί της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που βρίσκονται στην πρωτοπορία της αντίδρασης μπροστά από τις εθνικές κυβερνήσεις. Δεν ανησυχούν για εκλογές, αντιπολίτευση, κοινή γνώμη και δεν λογοδοτούν σε κοινοβούλια. Επιλέγονται απευθείας από το κεφάλαιο και δίνουν αναφορά μόνο σε αυτό ενώ πλέον έχουν περισσότερη δύναμη και εξουσία από τις περισσότερες κυβερνήσεις πόσο μάλλον από κυβερνήσεις χωρών που έχουν γίνει αποικίες χρέους όπως η Ελλάδα.

Αυτοί οι οργανισμοί λειτουργούν ως μοχλοί πίεσης του κεφαλαίου, ως λαγοί αντιδραστικών αλλαγών, ρίχνουν πρώτοι την «ιδέα» στο τραπέζι.

Έτσι όπως το ΔΝΤ πρότεινε εδώ και δεκαετίες όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που σήμερα εφαρμόζονται έτσι και το δικαστήριο έβγαλε μια απόφαση «σταθμό» και οδηγό η οποία και δεσμεύει όλες τις χώρες που έχουν επικυρώσει την ευρωπαϊκή σύμβαση «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Μπορεί να την επικαλεστεί ο κάθε εργοδότης σε ανάλογη περίπτωση δικαστικής διαμάχης με εργαζόμενο και τα εθνικά δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να τον δικαιώσουν σύμφωνα με το πνεύμα της παραπάνω απόφασης.

Οι δικαιοδοσίες του δικαστηρίου δεν σταματούν εδώ. Ως γνωστόν μπορεί να εκδώσει καταδικαστικές αποφάσεις και να επιβάλλει πρόστιμα σε εθνικές κυβερνήσεις. Η Ελλάδα από το 2010 μέχρι το 2014 μετρούσε 53 καταδίκες και 1,8 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα (2). Δεν έχει το δικαστήριο σε όλες τις περιπτώσεις άδικο όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται λάστιχο στα μέτρα των ισχυρών. Όπου αυτοί θέλουν το δικαστήριο βλέπει παραβιάσεις σε αντίθετη περίπτωση κλείνει ερμητικά τα μάτια. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι η βασική αρχή που διέπει τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Εκεί όμως που το δικαστήριο ξέχασε ακόμα και τα δύο μέτρα και σταθμά είναι όταν κλήθηκε να αποφανθεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε αυτούς δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα υπό οποιαδήποτε συνθήκες ούτε τα πιο αυτονόητα. Με αυτήν την απόφαση πέφτει εντελώς και πέραν αμφιβολίας κάθε μάσκα αμεροληψίας. Φαίνεται ξεκάθαρα ο ταξικός χαρακτήρας και προσανατολισμός και σίγουρα δεν είναι προς όφελος των εργαζομένων.

Ασχολούμαστε με το ευρωπαϊκό δικαστήριο και με την συγκεκριμένη απόφαση γιατί αρκετοί «αριστεροί» των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τύπου «Αυγής» και «Εφημερίδας των συντακτών» επικαλούνται τις αποφάσεις του και τις καταδίκες της Ελλάδος λες και πρόκειται για ένα απόλυτα αντικειμενικό και δίκαιο δικαστήριο. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ούτε έστω κάποιος σκεπτικισμός για ένα όργανο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της αντιδραστικής ΕΕ. Αντίθετα πιέζουν και αυτοί με τη σειρά τους τις ελληνικές κυβερνήσεις να προσαρμόζονται και να υιοθετούν τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Εδώ υπάρχει όχι απλά μια εντελώς τυπική και αστική λογική «η δικαιοσύνη είναι τυφλή» αλλά και μια ευρωλιγούρικη και ξενόδουλη λογική ότι μόνο το ελληνικό κράτος είναι αντιδραστικό ενώ το ευρωπαϊκό δικαστήριο προοδευτικό. Δεν αντιλαμβάνονται τις πολιτικές σκοπιμότητες και στοχεύσεις πίσω από τη ρητορική και τη λογική της «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» παρότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κάνουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους με αυτή τη σημαία.

Δεν μας προξενεί, λοιπόν, καμία εντύπωση γιατί είναι αυτοί που πίστευαν ότι θα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια μέσα στην ΕΕ και ότι είναι αριστερό κόμμα.
 Οι μάσκες πέφτουν σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορεί κάποιος να αυτοαποκαλείται αριστερός και αγωνιστής και να επικαλείται τις αποφάσεις ενός δικαστηρίου που πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα του απόρρητου της προσωπικής αλληλογραφίας. 

ΜΑΛΒΙΝΑ

ΟΙ ΝΕΟΙ.....................ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Ένα …φραπέ… ρεεε.



Εδώ και πολλά χρόνια σας λέμε, ότι όλοι είναι μια παρέα. Οι αριστεροί αποδείχτηκαν ψεύτες και οι δεξιοί παρέμειναν το ανεπανάληπτο γραφικό ΧΤΕΣ. Είχαμε άδικο; Όχι. Μερικοί δοσίλογοι και ρουφιάνοι του συστήματος που κάνει κουμάντο στη χώρα, μας φόρεσαν παραδοσιακά πολιτικές ταμπέλες και μας συκοφάντησαν στο διαδίκτυο με απρεπή σχόλια σε στημένες αναδημοσιεύσεις. Εμείς δεν είχαμε ποτέ πολιτικές ταμπέλες, δεν είπαμε ποτέ σε κάτι ψέματα και ούτε ποτέ αποδειχτήκαμε ασυνεπείς σε ότι προβλέψαμε και σε ότι γράψαμε. Τελεία και παύλα σε αυτό.
Δώστε έμφαση στα εξής, γιατί έχουν μεγάλη σημασία για τις αποφάσεις που θα πρέπει να λάβετε.
Έρχεται λιγότερο κράτος, έρχονται ιδιωτικοποιήσεις, άπλετο ξεπούλημα και πλήρης εξαΰλωση της έννοιας της κυριαρχίας της χώρας μας, οριζόντια και κάθετα.
ΕΟΖ, Ιδιωτικές επενδύσεις και φορολόγηση
Οι ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) για τις οποίες εμείς σας μιλήσαμε πρώτοι θα αλλάξουν τη ζωή σας, που μόνο ποιοτική και ελεύθερη δεν θα είναι. Αυτό θα οδηγήσει πολλούς Έλληνες σε μετανάστευση, αν τα σύνορα της Σένγκεν ακόμη και για τους Έλληνες πολίτες παραμείνουν ανοιχτά. Σε άλλη περίπτωση, η Ελλάδα θα γίνει με το μεταναστευτικό ένα καζάνι που θα βράζει. Αποτυχία αποδεικνύεται και η επιλογή Αβραμόπουλου στη θέση του επιτρόπου για το μεταναστευτικό. Όπου πήγε ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε τίποτα. Κάποιο άλλο προσόν θα είχε για να γίνει επίτροπος. Στο μέλλον θα φανεί και σε σας ποιό ήταν.
ΕΟΖ είναι μεγάλες επενδύσεις σε ειδικό φορολογικό καθεστώς. Οι πηγές των χρημάτων δεν έχουν σημασία, άρα θα δούμε και πιθανόν να βλέπουμε στην Ελλάδα μεγάλο ξέπλυμα χρήματος των επενδυτών απο άλλες πηγές.
Σε ειδικό φορολογικό καθεστώς στη πραγματικότητα θα είναι (ή είναι) και πολλές ιδιωτικές επενδύσεις που αφορούν την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, τα προϊόντα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σε μεγάλη έκταση (συμβόλαια), τα αεροδρόμια και τα λιμάνια απο τα οποία προϊόντα θα περνούν transit χωρίς να πληρώνουν κανένα φόρο στο δημόσιο.
Οι μη τεχνολογικές εταιρείες θα μπορούν να προσφέρουν εργασία με χαμηλό μεροκάματο σε μετανάστες και σε ιθαγενείς (π.χ. εξαγορά και καλλιέργεια γής). Οι τεχνολογικές θα φέρνουν το δικό τους προσωπικό. Κανένας σοβαρός καθηγητής ΑΕΙ δεν θα έλεγε δημόσια το παραμύθι, ότι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων θα έπαιρναν θέσεις Έλληνες μηχανικοί. Μερικοί όμως το είπαν και είναι αυτοί που ακούστηκαν σε κανάλια σαν το Skai και το MEGA. Συζητήσεις γύρω από το χάρτη μου των υδρογονανθράκων και τη θέση στην οποία είναι τα κοιτάσματα δε έγιναν ποτέ στα μεγάλα κανάλια ούτε στα πατριωτικά αφεψήματα του διαδικτύου, γιατί θα έπαιρναν τις δουλειές απο τα αφεντικά τους που τα ταΐζουν με δανεικά και αγύριστα απο τις τράπεζες…
Οι ιδιωτικές επενδύσεις είτε μέσω τριγωνικών συναλλαγών είτε μέσω του κόλπου της γνωστής μη διπλής φορολόγησης δεν θα αποδίδουν έσοδα στην Ελλάδα. Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Η χώρα μας δεν διαθέτει νόμο για τη μη εξαγωγή των κερδών απο επενδύσεις σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Με το τρόπο αυτό ευνοείται η αρπαχτή. Ειδικό φορολογικό καθεστώς έχουν και οι εφοπλιστές της Ελλάδας, που δεν πληρώνουν φόρους σε αντίθεση με τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους μηχανικούς που πληρώνουν. Πού είναι το ευρωπαϊκό δίκαιο και η αριστερή ιδεολογία; Mόνο στο μεταναστευτικό; Φυσικά όχι. Το Αδελφάτο της Κονόμας παραδίδει συνέχεια Ελληνικό έδαφος.
Ένα τέτοιο ειδικό φορολογικό καθεστώς σε όλες τις περιπτώσεις σημαίνει αναγκαστικά λιγότερο κράτος, αφού θα υπάρχουν μειωμένα έσοδα. Λιγότερο κράτος σημαίνει μικρότερο δημόσιο (απολύσεις ή χαμηλότεροι μισθοί ή μεγαλύτερες εισφορές, προβλήματα στο ασφαλιστικό) και χαμηλότερες συντάξεις. Έλλειψη παραγωγής σημαίνει μονόδρομο στο ξεπούλημα των πάντων (είτε η Ελλάδα είναι εντός είτε εκτός της ΕΕ).
Τουρισμός, Υγεία, Εκκλησιαστική περιουσία και Δημόσια Παιδεία παίρνουν το δρόμο τους
Η μείωση του δημόσιου τομέα θα επιβαρυνθεί και απο τη παράδοση του τουρισμού και συνεπώς την εξαγωγή των κερδών σε επενδύσεις εκτός Ελλάδας. Οι εφοπλιστές έφτασαν να δανείζονται απο τις τράπεζες στερώντας την ντόπια επιχειρηματικότητα από ρευστότητα, να παράγουν κόκκινα δάνεια δίς ευρώ και να κτίζουν πλοία σε τρίτες χώρες ενώ ο Ελληνικός λαός είναι στην ανεργία.
Αναμένεται ότι η εξαφάνιση του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών παροχών θα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες που θα αφορούν την πώληση νοσοκομείων σε ιδιώτες. Δεν ήταν ανόητος αυτός που μίλησε απο τη κυβέρνηση για πληρωμή διδάκτρων σε δημόσια σχολεία. “Λαγός” ήταν.
Στη γραμμή που σας αναφέρουμε είναι όλα όσα κάνουν. Μόνη ανάσα είναι η ανάπτυξη παραγωγής, για την οποία αυτοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αν ήθελαν στα χρόνια των μνημονίων θα είχαν κάνει κάτι και το κυριότερο θα το ανέφεραν στα προγράμματά τους. Σε αντίθεση με τα παρόντα πολιτικά κόμματα εμείς επι χρόνια μιλάμε για ανάπτυξη μέσα απο παραγωγή και εξαγωγές γιατί απλά το θέμα το γνωρίζουμε ενώ αυτοί όχι αλλά ούτε και φιλέλληνες είναι.
Δημοκρατία για λίγους και εκλεκτούς. Υπάλληλοι με χαμηλό μισθό θα είστε όλοι.
Σας έχουν ρωτήσει για όσα κάνουν; Όχι. Εμείς σας δώσαμε τον μεγαλύτερο πλούτο της χώρας. Αυτοί κοιτάνε πως να τον κρύψουν ή πως να τον φάνε. Όταν μας ακούσετε σε κάποιο ΜΜΕ να μιλάμε για όλα όσα δεν σας έχουν πει ή θα είναι αργά για τη χώρα ή κάτι θα έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Δεν έχουμε πέσει έξω σε πρόβλεψη…
H Ελλάδα οδηγείται σε εξαΰλωση. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς για να περνάει η ώρα.




Το επόμενο βήμα και τα εργαλεία
Mένει πλέον μόνο το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τη Τουρκία. Η κυβέρνηση χρειάζεται όμως ένα σκηνικό για να το κάνει αυτό αλλά και για να μείνει στην εξουσία ακόμη και με ένα Μνημόνιο 4. Χρειάζεται κάποιον να παίξει το ρόλο του Γιάνη, το ρόλο του λαγού. Αυτό λέγεται Συνθήκη Σένγκεν και Συνεργάτες.
Τη προηγούμενη φορά ήταν το Grexit και Συνεργάτες. Tότε χάθηκαν τα λεφτά των Ταμείων. Δεν έμεινε τίποτα μέσα και το είχαμε πεί. Αφού άδειασαν τα Ταμεία και αφού πήραν τα ευρώ απο την αγορά με τη χρήση της πλαστικής κάρτας για την οποία είχαμε μιλήσει πρίν σκάσει ο Γιάνης (όταν όλα ήταν σε κατάσταση ύπνωσης και ακόμη είναι), τώρα μιλούν για ασφαλιστικό. Πάει και αυτό πέθανε. Περού η χώρα.
Όλο το πολιτικό σύστημα είναι στο κόλπο. Μαλλώνουν μεταξύ τους για να ξεχνιόσαστε και να επωφελούνται της απόσπασης της προσοχής σας.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ??

Nα γαμηθούνε οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι... ο Ψυχάρης να ΄ναι καλά! Έδωσε η κυβέρνηση σήμερα 1.200.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής του Ψύχαρη... Μην χτυπάτε άλλο το παλιό!

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και δανειστές πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, αυξάνουν εισφορές, ο Ψυχάρης και το Μέγαρο Μουσικής πήραν σήμερα 1.200.000 ευρώ στα πλαίσια της συμφωνημένης κρατικής επιχορήγησης...
Βέβαια ο Τσίπρας παλιότερα έλεγε ότι θα έκοβε τέτοιες χορηγίες στην ολιγαρχία, αλλά το Μνημόνιο σε κάνει άλλο άνθρωπο κυριολεκτικά...
Δείτε την...
σχετική απόφαση!


ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΗΜΕΡΟΓΡΑΦΗΜΑ

Η ταπείνωση αυτής της χώρας πια, ξεπερνά ακόμα και την περίοδο της..Τουρκοκρατίας.

Χατζηπαπαριές, της αστοιχείωτης Δεξιάς 




Η αυτού εξοχότης η Δεξιά!
Μια παράταξη μακράν του Πολιτισμού.
Με την αισθητική της να οριοθετείται ανάμεσα σε Δάκη και Δελφινάριο! Ανίκανη κι απαίδευτη.

Το ιστορικό της, θλιβερό. 
Παραπέμπει στις πιο σκοτεινές δράσεις της ιστορίας: Βιβλία στην πυρά, λογοκρισία που κινήθηκε στο πεδίο του ευτράπελου έως και του φαιδρού. Διαμαρτυρίες υστερικών, να κραδαίνουν το σύμβολο του μαρτυρίου ως…ρομφαία. Εθνικής εξάρσεως συγκεντρώσεις γραφικού επιθεωρησιακού περιεχομένου. Στην ουσία της, έχει εγκολπωθεί διαχρονικά το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». 

Και τώρα, ιδού ξανά:
Με αφορμή μια παράσταση στο Εθνικό, που περιέχει αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, εθίγη η…πολιτιστική της ευαισθησία!

Αρχικά, θα μπορούσε κανείς να συστήσει στους θερμόαιμους αστοιχείωτους να παραμείνουν μακριά από το θέατρο. Το θέατρο αφορά πρώτα τους δημιουργούς, μετά τους κριτικούς και τελευταία το κοινό. Οι μπάτσοι κι οι αυτόκλητοι γραφικοί δικαστές, καλά θα κάνουν να κρατούν αποστάσεις γιατί αλλιώς άλλο δεν πετυχαίνουν από το να επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τον ορισμό του γελοίου.

Παρακάτω:
Ποιος είπε στον κάθε αστοιχείωτο ότι ο κρατούμενος δεν έχει δικαίωμα έκφρασης και δημιουργίας, που ξεπερνούν τα δέκα τετραγωνικά του κελιού του; 

Μήπως δεν υπάρχουν κρατούμενοι, που με σπίρτα φτιάχνουν εξαιρετικές μινιατούρες και τις εκθέτουν, ή τις πωλούν;

Μήπως δεν υπάρχουν άλλοι που σκαλίζουν το ξύλο και φτιάχνουν μικρά αριστουργήματα; (Εγώ έχω ακόμα ένα σκαλιστό οργανάκι που μου έκανε δώρο ο Κοεμτζής).

 Μήπως δεν υπάρχουν άλλοι που ασχολούνται με την εικονογραφία;
Ο Πασπαράκης, ο συγχωρεμένος, ένας σπουδαίος αγιογράφος, έφτιαξε όσο ήταν στη φυλακή, θαυμάσιες αγιογραφίες που τις πούλησε. Με την ίδια λογική, κάποιος μπορεί να γράψει στίχους για τη γκόμενα που φαντασιώνεται, διήγημα,θεατρικό έργο, νουβέλα κι ο,τι γουστάρει. Κι εγώ, αν είμαι σκηνοθέτης (όπως ο άλλος αγοράζει μια εικόνα από έναν κρατούμενο), είμαι ελεύθερος να ανεβάσω στη σκηνή το κείμενο ενός κρατούμενου.

Ποιος θα μου το απαγορεύσει; 
Ο Χατζηνικολάου που έχει εκφράσει τον αμέριστο θαυμασμό του για την… οσκαρικής ερμηνείας, ευειδή και καλλίπυγο Μακρυπούλια; Και ο οποίος (πόσο απαράδεκτο για δημοσιογράφο) υπαγορεύει σε βουλευτές να καταθέσουν ερώτηση!

Το θέμα όμως είναι ο Σάββας, ο στυγνός τρομοκράτης, που δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη…

Δηλαδή αν ζητούσε συγνώμη, θα του το επέτρεπε ο πρώην… «κένταυρος» και οι συν αυτώ; 
Μήπως πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον κύριο Χατζηνικολάου και τους λοιπούς, όλοι οι καταραμένοι ποιητές και ζωγράφοι;

Μήπως πρέπει να πέσουν στα πόδια της πολιτιστικά ρακένδυτης δεξιάς, ο Μπωντλαίρ, που έβαλε τους επαναστάτες να πυροβολήσουν τον πατριό του; 


Ο Ρεμπό, που κατηγορήθηκε για σειρά εκτρόπων ως μέλος των ατάκτων της Κομμούνας; 

Ο Φρανσουά Βιγιόν, που μαχαίρωσε έναν κληρικό και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε θάνατο για ληστεία; 

Ο μέγας ομοφυλόφιλος ,λιποτάκτης, λωποδύτης κι ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, Ζαν Ζενέ, για τον οποίο παρενέβη ο Σαρτρ ώστε να μην εκτελεστεί η θανατική ποινή που του είχε επιβληθεί;

Πιθανόν, βέβαια, αν περνούσε από το χέρι όλων αυτών των πολιτιστικά αγράμματων, σήμερα να μην θαυμάζαμε τα έργα του Καραβάτζιο, επειδή σκότωσε τον Τομασόνι και καταδικάστηκε σε θάνατο. 


Ή ακόμα, να είχε διαγραφεί από την Ιστορία της Τέχνης, ο Μπενβενούτο Τσελίνι, επειδή διέπραξε τέσσερις δολοφονίες, για τις οποίες μάλιστα είχε πει ότι… «δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα δικαιολογημένο ατύχημα, πάνω σε μια έντονη διαφωνία»!

Ειπώθηκε ακόμα ότι το θεατρικό που ανέβασε η κυρία Πηγή Δημητρακοπούλου, είναι απόπειρα .. .«εξαγνισμού» του Ξηρού. Εκεί πια και οι βλάκες σηκώνουν τα χέρια ψηλά…

Πρώτο, διότι ο όρος «εξαγνισμός», είναι θρησκευτικής τάξεως ζήτημα, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν αφορά όποιον θεωρεί ότι είναι κοινωνικός επαναστάτης. Σε κάθε συγγραφέα όμως, υπάρχει πάντα η οδύνη, η αγωνία, ένας αέναος εσωτερικός αγώνας, μια διαρκής αναζήτηση δικαίωσης. Είναι στοιχεία απαραίτητα για κάθε δημιουργό. Και τέτοιες αγωνίες δεν συχνάζουν σε χρυσοποίκιλτους καμπινέδες της Εκάλης, ή σε μπαρόκ κιτς σαλόνια της Δροσιάς. Βιώνονται μέσα από προσωπικές οδύνες, έχουν τις ρίζες τους βαθιά και πέραν του κοινωνικά αποδεκτού, πάνε αντάμα με την κάθε είδους και μορφής στέρηση. Και προπάντων: Κατέχουν το τεκμήριο μιας προσωπικής ελευθερίας, πέραν από τούς κανόνες μιας ανιαρής κανονικότητας.

Η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη λοιπόν, να κάνουν τη δουλιά τους.
Κι ο κάθε δημιουργός τη δική του. Αλίμονο, αν ο δημιουργός κατέφευγε σε…νομικό σύμβουλο, σε κάθε φάση της δημιουργίας.
Ή περίμενε τη επιβεβαίωσή του από μια…κιτς δημοσιογραφία, που διαφημίζει το τελευταίο μοντέλο της… Βόλβο και φάρμακα για την..χοληστερίνη!!!

ΥΓ. Είχε ολοκληρωθεί το άρθρο, όταν ανακοινώθηκε η…παρέμβαση της Αμερικάνικης Πρεσβείας. Στην συνέχεια αποφασίστηκε από την ηγεσία του Εθνικού να κατέβει η παράσταση. Η ανακοίνωση του Εθνικού είναι μνημείο ραγιαδισμού και κακομοιριάς. Παραφράζοντας τη γνωστή φράση του Γκαίτε αναφωνούμε: «Θεέ μου πόσο σκοτάδι»!

Η ταπείνωση αυτής της χώρας πια, ξεπερνά ακόμα και την περίοδο της..Τουρκοκρατίας.

ΜΠΛΟΚΑ

Νέες αποφάσεις για τα μπλόκα - Βλέπει Τσίπρα η «Πρωτοβουλία αγροτών»


Ακόμα και τρακτέρ στην Αθήνα μπορεί να κατέβουν στην μεγάλη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα τη σύγκρουσή τους με την κυβέρνηση και πλέον κάθε ενδεχόμενο για το πώς θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να αποκλείεται. 
Σήμερα στις 14:00 είναι προγραμματισμένη στα Τέμπη η κρίσιμη σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων που θα αποφασίσει τον τρόπο δράσης των αγροτών. 

Οι ενώσεις των αγροτών βρίσκονται σε πορεία ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση απαιτώντας από τα αρμόδια υπουργεία να αποσύρουν όλες τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και την φορολογία τους πριν προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Ωστόσο, δεκτό έγινε το αίτημα της «Πρωτοβουλίας των αγροτών» για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και η ακριβής ημερομηνία συνάντησης όπως και η ατζέντα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. 


Στο μεταξύ, κοινή κάθοδο στην μεγάλη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, κάτι που μπορεί να είναι ο «πρόδρομος» της απόφασης της σύσκεψης στα Τέμπη.
 

«Καταφέραμε να ενωθούν η γραβάτα με τη γαλότσα» 
Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του μπλόκου του Κάστρου ο κ. Τσακμάκης, την αντιπροσωπεία των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Κάστρο Βοιωτίας. 

Πρόκειται για μία συνάντηση η οποία, όπως δήλωσαν όλες οι πλευρές, είχε σαν στόχο την κοινή αγωνιστική πορεία το επόμενο διάστημα, με φόντο την 4η Φεβρουαρίου που είναι η επόμενη κινητοποίηση στην Αθήνα.
 
Μπλόκα και στην Αττική
Ο «πυρετός» των κινητοποιήσεων εξαπλώνεται και στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου στη διασταύρωση της Βάρης - Κορωπίου με τη λεωφόρο Μαρκοπούλου αγρότες από τα Μεσόγεια έκλεισαν χθες το δρόμο προς το αεροδρόμιο για μια ώρα.
 
Διαμαρτύρονται όχι μόνο για το προσχέδιο του ασφαλιστικού αλλά και γιατί από 1/1/2016 τους έχει επιβληθεί ο ειδικός φόρος στο κρασί καθώς οι περισσότεροι είναι οινοπαραγωγοί.
 
Κόρινθος: Απειλούν με «μπλακ άουτ» μεταφορές προϊόντων σε λαϊκές 
Σκληραίνουν ωστόσο τη στάση τους και οι αγρότες της Κορίνθου καθώς συνεχίζουν να έχουν κλειστή την εθνική οδό στα διόδια του Ισθμού και να κλείνουν για μισή ώρα, από τις 11-11:30, από τις 16:00-16:30 και από τις 20:00-20:30 και την παλιά εθνική οδό.
 
Ελήφθη μάλιστα απόφαση να μην επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός των λαϊκών αγορών σε όσα φορτηγά από νομούς Πελοποννήσου σκοπεύουν να ανέβουν προς Αθήνα.
 
«Ζεσταίνουν τις μηχανές» στο μπλόκο της Νίκαιας 
Προετοιμασίες για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους πιο «συσπειρωμένα και συντονισμένα», πραγματοποιούν οι συμμετέχοντες στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
 
Εντωμεταξύ, μετά από από την απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης των μπλόκων, στην οποία συμμετείχαν τα μπλόκα που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας, στη συνεδρίασή της, αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις:
 
-Συμμετοχή αντιπροσωπείας του μπλόκου στο συλλαλητήριο εργατών, επαγγελματιών και αγροτών, που έχουμε το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.
 
-Κλείσιμο του Κόμβου Πλατυκάμπου, στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, στις 5 μ,μ.
 
-Συγκέντρωση, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στις 11 πμ, έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας για τα αγροτοδικεία, καθώς και στα γραφεία της Εφορίας για το φορολογικό.
 
- Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 10:30 πμ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 κι άλλες δράσεις την ίδια μέρα.
 
- Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου θα επισκεφτεί φορείς εργαζομένων, νεολαίας , γυναικών που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
 
Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας 
Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, που έχει «απαγορέψει» από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά, δίνοντας ελευθέρας στα λεωφορεία και τα Ι.Χ. οχήματα, θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό μέχρι και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος. Γνωστοποίησε δε, ότι μηνιαίως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν περισσότερες από τις 15.000 νταλίκες και φορτηγά.
 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Λίτος μας τόνισε ότι «το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να πάμε σε οικουμενική, αλλά απαιτούμε και από τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα που θέτουμε σαν κλάδος».
 
Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα από 800 τρακτέρ, αντιπροσωπεία των αγροτών θα παρευρεθούν σήμερα στη συνάντηση των Τεμπών, ενώ θα «μπλοκάρουν» το δρόμο στο χρονικό διάστημα 16.00-20.00 το βράδυ.
 
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μία ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, «δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε κλιμάκωση της κινητοποίησης και να σκληρύνουμε τη στάση μας από την προσεχή Δευτέρα».
 
Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι στο δρόμο προς Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζονται οι αποκλεισμοί 12.00 - 14.00 και 19.00-21.00.
 
Στο νομό του Κιλκίς, περισσότερα από 450 τρακτέρ βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Όπως μας τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Λασκάκης, 145 τρακτέρ βρίσκονται ήδη στο τελωνείο Δοϊράνης όπου θα κλείσουν και σήμερα 19.00 - 21.00 το βράδυ, ενώ 75 τρακτέρ ενίσχυσαν τον μπλόκο στο τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο θα είναι κλειστό τις ίδιες ώρες. Η υπόλοιπη δύναμη των τρακτέρ που έμειναν στον κόμβο, αναχώρησαν από το πρωί προς τα δύο τελωνεία.
 
Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11.00-12.00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10.00-12.00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείνουν 17.30-20.00 το βράδυ. Αυτές οι ώρες ισχύουν για το Σαββατοκύριακο, ενώ μετά τη συνάντηση των Τεμπών θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Τάσος Κυραλίδης «θα πάμε αντιπροσωπεία στα Τέμπη, με αίτημα να γίνει καταγραφή των αιτημάτων μας και να καταρτιστεί σχέδιο φορολογικό με φοροτεχνικούς, ενώ θα ζητήσουμε να ληφθούν αποφάσεις για το συντονισμό των μπλόκων σε όλη την χώρα».
 
Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, δεν πρόκειται σήμερα να γίνει αποκλεισμός. Υπενθυμίζεται ότι στο Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.
 
Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία,-μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες τηρούν στάση αναμονής και συσκέπτονται προκειμένου να καθορίσουν την επόμενή τους κίνηση, εν αναμονή και της συνάντησης με τον πρωθυπουργό.
 
Στο μπλόκο που βρίσκεται πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, θα γίνει αποκλεισμός 12.00-18.00. Στο συγκεκριμένο μπλόκο η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Παναγιώτη Μεσαλά. Τονίζεται ότι αντιπροσωπεία του μπλόκου θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Τεμπών σήμερα.
 
Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι, στην αερογέφυρα Θέρμης, στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και ένα μπλόκο επί της διασταύρωσης στον κρατικό αερολιμένα, το οποίο και προχωρά σε συμβολικό αποκλεισμό μιας ώρας από τις 19.30.Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει 12.00-14.00 και 18.00-21.00.
 
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Βασίλης Μαυροσκάς, επισήμανε ότι «από σήμερα σκληραίνουμε τη στάση μας και αποφασίσαμε τις ώρες 17.00-22.00 το βράδυ να έχουμε κλειστούς τους δρόμους σε εναλλαγή με το μπλόκο στην αερογέφυρα Θέρμης, ώστε να υπάρχει εναλλακτική για τους οδηγούς». Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε «όσο υπάρχει μαζικότητα στα μπλόκα, τόσο οι σάπιοι αγροτοπατέρες δεν θα πουλήσουν τον κλάδο στον πρωθυπουργό», σχολιάζοντας έτσι την κίνηση της Πρωτοβουλίας Αγροτών.
 
Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν θα γίνει καμία κινητοποίηση, ενώ σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τσακίρογλου, την Κυριακή το βράδυ θα ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.
 
Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία, με τον συντονιστή των μπλόκων, Δημήτρη Μόσχο, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «χθες το βράδυ αποφασίσαμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας στα εννέα μπλόκα που έχουν στηθεί στην περιοχή μας για σήμερα, ενώ αύριο Κυριακή, θα κινηθούμε στα διόδια του Πολύμυλου Κοζάνης, δίνοντας ελευθέρας κατά τις ώρες 14.00-17.00».
 
Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ 10.00-12.00 το πρωί και 18.30-20.30 το βράδυ και 12.00-14.00 και 19.00-21.00 αντίστοιχα, Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου 12.00-14.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12.00-13.30 και 16.30-18.30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-12.30.
 
Στερεά Ελλάδα 
Στο Κάστρο οι Βοιωτοί θα αποκλείσουν από τις 11 το πρωί ως τις 14:00, ενώ οι αγρότες από την περιοχή της Θήβας θα διακόψουν την κυκλοφορία στο ύψος του 90ο χιλιομέτρου. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα το κάνουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18:00 ή από τις 14:00 έως τις 18:00.
 
Το μπλόκο της Ελάτειας θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμη την ώρα.
 
Στο μπλόκο της Αμφίκλειας οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο από τις 12 το μεσημέρι ως τις 14:00 και από τις 19:00 ως τις 21:00.
 
Σε Δομοκό και Δρούγο ο αποκλεισμός θα γίνει από τις 12 μέχρι τις 14:00
 
Τέλος οι αγρότες της Φωκίδας θα αποκλείσουν την εθνική οδό Θερμοπυλών Ιτέας στο ύψος της Ιτέας από τις 12 ως τις 15:00

ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ................

Στα πόσα πνιγμένα παιδιά θα μας κρατήσετε στη Σένγκεν; Δώστε μας ένα νούμερο.



Η ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι τίποτα περισσότερο από την συνέχιση της ναζιστικής θηριωδίας... καλοντυμένοι ευρωναζί με Armani, DG, YSL κτλ δολοφονούν βιομηχανοποιημένα, επαγγελματικά αλλά κυρίως αθόρυβα...
ένα αδιάκοπο εμπόριο ζωής και θανάτου με τις αξίες του ανθρώπινου εμπορεύματος να ανεβοκατεβαίνουν στις χρηματαγορές.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ..............

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ


ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ; O PAULSON ήρθε και ξήλωσε το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς!


Panos Leliatsos
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΩΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ PAULSON ΤΟΥ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ...
Ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα | Τράπεζα Πειραιώς
PIRAEUSBANKGROUP.COM|ΑΠΟ PIRAEUS BANK GROUP
Ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα
Σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 2 παρ. 2 (ε) της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 3/347/12.07.2005 και του Ν.3016/2002, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την 27η Ιανουαρίου 2016, σε συνέχεια των παραιτήσεων των κ.κ. Ν. Χριστοδουλάκη, Μη Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Δ.Σ. και Σ. Γκολέμη, Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ. και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. εξέλεξε ως νέο Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ. τον κ. David Hexter του Richard και ως νέα μη εκτελεστικά μέλη για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ. τους κ.κ. Alexander Blades του Ζήση και Andreas Schultheis του Willy.Κατόπιν των ανωτέρω, το Δ.Σ. ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ
Μιχαήλ Σάλλας του Γεωργίου
Ανεξάρτητος Μη Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος
Απόστολος Ταμβακάκης του Σταύρου
Εκτελεστικά Μέλη
Σταύρος Λεκκάκος του Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO)
Χαρίκλεια Απαλαγάκη του Ανδρέα, Εντεταλμένη Σύμβουλος
Μη Εκτελεστικά Μέλη
Αργυρώ Αθανασίου του Αθανασίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Ευτύχιος Βασιλάκης του Θεοδώρου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Ιάκωβος Γεωργάνας του Γεωργίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Χαρίτων Κυριαζής του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Πέτρος Παππάς του Αλεξάνδρου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Βασίλειος Φουρλής του Στυλιανού, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Alexander Blades του Ζήση, Μη Εκτελεστικό Μέλος
David Hexter του Richard, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Andreas Schultheis του Willy, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Στο Διοικητικό Συμβούλιο μετέχουν επίσης οι ορισθέντες Εκπρόσωποι:
Αικατερίνη Μπερίτση του Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ν. 3864/2010)
Γεράσιμος Τσιαπάρας του Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου (Ν.3723/2008) Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η αξιολόγηση της καταλληλότητας των νέων μελών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ).