Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΤΟ ΚΙΚΛΙΔΩΜΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ??

Το σκοτεινό ELA και η έκδοση χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΑ ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ



 ΣΧΕΤΙΚΟ:Γιατί σκοτώνεσαι ή σκοτώνεις; (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ "ΚΟΠΑΝΗΣΤΕ" ΤΟ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ)



Και, όμως, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος (ευρώ). ΄Εχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό ELA (Emergency Liquidity Assistance, Έκτακτη Παροχή Ρευστότητας), ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Και εμείς λέμε:
Ζητείται δικαστής "Τερτσέτης", για να δούμε το πώς και το γιατί οι Τράπεζες διασώζονται με κρατικό χρήμα και εγγυήσεις του δημοσίου , ενώ η  πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που έχει μετατραπεί σε "οφειλέτη", υφίσταται σκόπιμη, προσχεδιασμένη και προμελετημένη λεηλασία της περιουσίας του, φτωχοποίηση και στέρηση της ελευθερίας του.

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τι είναι το ELA; Και γιατί το κομματικό σύστημα σωπαίνει, αποκρύπτοντας και διατηρώντας στο απυρόβλητο κάτι που ενδιαφέρει κάθε Έλληνα;
Σύμφωνα με το "Memorandum of Understanding on high-level principles of co-operation between the banking supervisors and central banks of the European Union in crisis management situations"(MoU) της 1οης Μαρτίου 2003, η διαδικασία είναι απόρρητη: "The MoU, which is not a public document..,"(...δεν είναι δημόσιο έγγραφο).
(Μετάφραση MoU: Μνημόνιο Συμφωνίας για υψηλού επιπέδου αρχές της συνεργασίας μεταξύ των αρχών τραπεζικής εποπτείας και των κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων.)
Η Morgan Stanley σε ενημερωτικό δελτίο του Νοεμβρίου του 2010 επιβεβαιώνει το απόρρητο της υπόθεσης που λέγεται ELA: "Terms (eg, collateral, haircuts, interest rate, maturity) are not publicly disclosed".  (Μτφ: Όροι (π.χ. ασφάλεια, "κούρεμα", επιτόκιο, ωριμότητα) δεν δημοσιοποιούνται).
Γράφει: "Δεν υπάρχει καμία απαίτηση να καταστήσουν δημόσια την παροχή  ELA, ούτε δημοσιεύονται στοιχεία, που να κάνουν σαφή την ενέργεια αυτή".
Η Morgan Stanley αναφέρει μόνο δύο γνωστές περιπτώσεις ενεργοποίησης του: 1. Το 2008 από την Budensbank στη Γερμανία και 2. Την πληροφορία που έδωσαν οι Financial Times ότι η Ιρλανδία ενεργοποίησε τον μηχανισμό το 2010. Τα ποσά αντίστοιχα είναι 35 και 34 δις ευρώ.

Και ερχόμαστε στα δικά μας:
Για το ELA στην Ελλάδα έχουν ακουστεί σποραδικά, μόνο ανεπίσημες πληροφορίες. Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της 26/8/2011 , το οποίο αναφέρεται σε δύο μη κατονομαζόμενες τράπεζες ότι έλαβαν 2 και 3 δις, αντίτοιχα, και στην απάντηση του Προέδρου της μίας ότι "δεν γνωρίζει" εάν έχει λάβει τη χρηματοδότηση!!!
Σε άλλο δημοσίευμα στις 14/9/2011 αναφέρεται:
Η άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ σκοντάφτει σε δύο σημεία. Από τη μία πλευρά, στο γεγονός ότι έχουν εξαντληθεί οι υψηλής ποιότητας εξασφαλίσεις που θέτει ως προϋπόθεση η Φρανκφούρτη για την παροχή ρευστότητας και από την άλλη, στο ότι η ΕΚΤ αυξάνει το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που δέχεται ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας κατά 15%... Αν και τα χρήματα που προέρχονται απευθείας από την ΕΚΤ χορηγούνται για διάστημα από επτά έως 90 ημέρες, τα χρήματα που δίνονται μέσω του ELA είθισται να χορηγούνται για επτά ημέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ELA έχει την εγγύηση τόσο του Δημοσίου, όσο και των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών.

Το ELA επανέρχεται στην ελληνική επικαιρότητα με το κούρεμα των Κυπριακών καταθέσεων, όταν ο εκπρόσωπος της Ε.Ε.  απειλεί με κατάργηση του για την Κύπρο. Από δημοσιογραφικές, πάντα, πληροφορίες το ποσό που έχει δοθεί από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, μέσω ELA, στις κυπριακές τράπεζες ήταν 9 δις ευρώ.
Στις 15 Μαρτίου 2012, σε άρθρο του ο Βέλγος οικονομολόγος Johan Vav Overtveldt γράφει: "Η Τράπεζα της Ελλάδος τυπώνει δικό της χρήμα". 
Στο άρθρο αναφέρεται σε πληροφορίες που έχει από στέλεχος της ΤτΕ και μιλά για νόμο που πέρασε από τη Βουλή και θέτει όριο για το ELA τα 90 δις ευρώ. Το τελευταίο είναι κάτι που, ως τώρα, δεν το έχουμε επιβεβαιώσει και, εξ άλλου,  δεν προβλέπεται από την διαδικασία μυστικότητας του ELA. Το άρθρο χαρακτηρίζει "παράνομη" τη διαδικασία έκδοσης χρήματος, αλλά  και εδώ, μάλλον, κάνει λάθος. Πέφτει έξω και στα ποσά, όπως θα δούμε πιο κάτω.
Όπως γράφτηκε στο "The insider":
  • Σε πρόσφατο άρθρο του ο Michael Steen των Financial Times, αφού αναφέρει πως λίγα πράγματα είναι στα χαρτιά για το πώς παραχωρείται ο ELA, ξεχωρίζει μία φράση από τα σχετικά έγγραφα «Flexibility and discretion are . . . essential in order to guard against the risk of moral hazard. Δηλαδή, «η ευελιξία και η διακριτικότητα είναι. . . απαραίτητα, προκειμένου να υπάρξει προστασία από το ρίσκο του ηθικού κινδύνου».
"Προστασία από το ρίσκο ηθικού κινδύνου" είναι η δικαιολογία απόκρυψης των σκοτεινών μυστικών του τραπεζικού συστήματος και της έκδοσης χρήματος.
Άλλη είδηση , τον Αύγουστο του 2013, θέλει την Attica Bank να αποπληρώνει όλη την παροχή έκτακτης ρευστότητας που έλαβε. Το 51% της  τράπεζας  ελέγχεται από το μοναδικό ασφαλιστικό Ταμείο, το ΤΣΜΕΔΕ,  που απόμεινε να έχει εκλεγμένη διοίκηση .  (Ακούς Ο.Α.Ε.Ε.;)

Και ενώ όλοι μιλούν για την αδυναμία των ελληνικών τραπεζών να αντλήσουν κεφάλαια και να παράσχουν εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση τους, ιδού από τον Ισολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδος:
Ισολογισμός 31/12/2012, λογαριασμός 4 "εκτός ισολογισμού": Περιουσιακά στοιχεία αποδεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ασφάλεια για πράξεις έκτακτης παροχής ρευστότητας προς τα πιστωτικά ιδρύµατα191.524.930.187 ευρώ !!! 
Το αντίστοιχο ποσό της 31/12/2011 ήταν 84.822.677.096 και στη λογιστική κατάσταση του Σεπτεμβρίου του 2013 ο ίδιος λογαριασμός ήταν 80.910.860.261. 
Ποιος μιλάει για 2, 3, 9, 40 ή 90 δις ευρώ; Εδώ μιλάμε για 191,5 δισεκατομμύρια "7ήμερης διάρκειας(;)", που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για να ενισχύσει τις βουλιαγμένες ελληνικές τράπεζες.
Τα 191,5 κλπ δισεκατομμύρια περιλαμβάνονται ή προστίθενται στα 238 ή 246(κατ' άλλους), δισεκατομμύρια που έλαβαν οι τράπεζες, με νομοθετικές αποφάσεις; 
Αν περιλαμβάνονται, τότε τα μεταβαλλόμενα ως ανελκυστήρας ποσά, από 84 σε 191,5 και τώρα 81 δις, σε ποιον τα χρωστάμε, αφού τα παράγει η ΤτΕ; 
Αν δεν περιλαμβάνονται, μιλάμε για συνολική παροχή σωτηρίας ύψους 430 δισεκατομμυρίων. 
Πού βρήκαν οι βουλιαγμένες ελληνικές τράπεζες τα περιουσιακά στοιχεία, που έκαμε αποδεκτά η Τράπεζα της Ελλάδος, την ώρα που όλοι λένε ότι δεν τα έχουν;Και γιατί είναι αξιόπιστα για την ΤτΕ και δεν είναι για την υπόλοιπη αγορά; 
Πώς φτιάχνεται χρήμα για να σωθούν λίγες τράπεζες και οι ιδιοκτήτες τους, την ώρα, που με μικρότερο ποσό, μπορεί να διασωθεί το σύνολο του ελληνικού λαού, από τα χρέη του; 

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΠΩΣ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ. 

Τι θα γίνει με τον "αέρα κοπανιστό" που λέγεται χρήμα ή με την "οικονομία φούσκα", που λέει και ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Μιζούρι, κ. Michael Houdson;
Ως πότε θα παίζεται η αθλιότητα που λέγεται τεχνητή έλλειψη χρήματος  και η οποία αποτελεί τη δικαιολογία για την ανθρωπιστική καταστροφή των Ελλήνων;
Αποτελεί τη δικαιολογία και είναι η κορυφαία αιτία απώλειας θέσεων εργασίας, κλεισίματος επιχειρήσεων, μείωσης μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων, εξαθλίωσης της παιδείας και της περίθαλψης και, τέλος της υπερχρέωσης κράτους και πολιτών. 

Το κομματικό σύστημα σωπαίνει και υπακούει μόνο στην "11η Εντολή":
Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους, και δεν με ενδιαφέρει ποιος φτιάχνει τους νόμους του.”   Mayer Amschel Rothschild(1742-1812)

Δικαστές υπάρχουν; 

Αν η δικαιοσύνη συνεχίσει να εκτελεί τις εντολές του Κατοχικού Καθεστώτος, το μόνο που μας μένει είναι η δημιουργία ενός παλλαϊκού Κινήματος ενάντια στους Τραπεζίτες.
"Η μεγαλύτερη μάχη του 21ου αιώνα είναι ο πόλεμος κατά των τραπεζών" (Michael Hudson )
Πόλεμος με όλα τα μέσα, ακόμα και με τα νόμιμα. Ακόμα και με συμμετοχή στις εκλογές.
Δεν είμαστε μόνοι.
Ο Evo Morales, Πρόεδρος της Βολιβίας, προτείνει ένα παγκόσμιο οικονομικό - νομισματικό σύστημα και μια Παγκόσμια Τράπεζα των λαών.
Η Μαρί Λεπέν στη Γαλλία βαδίζει προς την απόκτηση κυβερνητικής πλειοψηφίας, με βασικό στόχο της, την έξοδο από το ευρώ των τραπεζιτών.
Τα "άκρα" συναντώνται. Εμείς;


ΥΓ: 
Θεωρητικά, το ελληνικό πολιτικό - κομματικό σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ELA για την χρηματοδότηση της Ελληνικής κοινωνίας.  Αλλά όλες οι πράξεις του συνιστούν πράξεις υποτέλειας, ελεγχόμενης για Εθνική Προδοσία.
Η χρήση της δυνατότητας του ELA θα μπορούσε να κατευθυνθεί στο μοναδικό πιστωτικό ίδρυμα, που ελέγχει το κράτος, και το οποίο έχει τη δυνατότητα άσκησης τραπεζικών εργασιών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της οικονομίας.  Αυτό δεν είν αι άλλο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων(ΤΠΔ), το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως "πιστωτικό ίδρυμα, εποπτευόμ ενο από την Τράπεζα της Ελλάδος".
Επιπλέον, το ΤΠΔ είχε ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό:
Στις 14.06.2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τις ντιρεκτίβες 2006/48 και 2006/49. Οι δύο αυτές οδηγίες ενσωματώνουν τις προτάσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών με βάση τους κανόνες Βασιλείας ΙΙ.  Οι δύο οδηγίες ενσωματώθηκαν στο ελληνικό δίκαιο με τον 3601/2007.
Στο άρθρο 2 της 2006/48 αναφέρονται τα πιστωτικά ιδρύματα για τα οποία οι κανόνες της Βασιλείας ΙΙ δεν ισχύουν. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι στα εξαιρούμενα πιστωτικά ιδρύματα, είναι οι οργανισμοί, οι οποίοι αναγνωρίζονται, ...ως όργανα της εθνικής πολιτικής στον στεγαστικό τομέα και οι τραπεζικές εργασίες των οποίων δεν συνιστούν κύρια δραστηριότητα......":
-στην Γερμανία, την "Kreditanstalt fuer Wiederaufbau"
-στην Ελλάδα, το "Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
".
Όταν η Ελλάδα υπέγραφε την Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης στις 8/5/2010 για λογαριασμό της Γερμανικής Κυβέρνησης υπέγραφε η KfW. Η KfW είναι κρατική τράπεζα. Η KfW βάσει της οδηγίας δεν υποχρεώνεται να τηρεί τα ελάχιστα όρια που έχει θέσει η Βασιλεία ΙΙ για τα πιστωτικά ιδρύματα. Το γιατί είναι χρήσιμη η KfW διαβάστε το στο http://en.wikipedia.org/wiki/KfW :Διεθνείς επενδύσεις, στήριξη του εξαγωγικού τομέα, χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων κλπ.
Τα ίδια ίσχυαν και για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η σημασία της εξαίρεσης έγκειται στο ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός από την όποια κυβέρνηση για να χορηγήσει πιστώσεις στην δοκιμαζόμενη από την ύφεση ελληνική αγορά.
Όμως η ελληνική κυβέρνηση με τον 3965/2011 φρόντισε να κλείσει και αυτήν την τρύπα αναπτυξιακής διεξόδου της ελληνικής οικονομίας.
Κόντρα σε κάθε λογική, αφού είχε εξαιρεθεί το Ταμείο από την οδηγία, η εμπορική του δραστηριότητα χάνει το δικαίωμα της εξαίρεσης: το ΤΠΔ "οφείλει να τηρεί τα ελάχιστα όρια των υποχρεωτικών δεικτών ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, όπως αυτά ορίζονται στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί πιστωτικών ιδρυμάτων." (Άρθρο 2.2/3965/2011)

Όλα αυτά, υπακούοντας στην "11η Εντολή".
Είδατε κανένα κόμμα να ασχολείται με αυτά;
Λείπει ένα κόμμα που θα ασχολείται με αυτά.


(εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΠΟΤΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ................

ΟΙ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ....συμφώνησαν για τον φόρο ακινήτων και τον στέλνουν στον Στουρνάρα -

 
- Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες στέλνουν την πρότασή τους στον Στουρνάρα για εκτέλεση - Μειωμένος αλλά λίγο θα είναι και ο φόρος για τα αγροτεμάχια στους αγρότες...


- Ο βουλευτής Θ. Μωραΐτης δήλωσε: "Όταν φωνάζουμε καταφέρνουμε τα πάντα" - Προβλέπει ακόμα η πρόταση απαλλαγές με εισοδηματικά κριτήρια.
Προς εκτόνωση βαίνει η ένταση όλων των προηγούμενων ημερών σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς όπως διεφάνη οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν σε ένα μικτό σύστημα φορολόγησης των ακινήτων.

Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την πρόταση που συζητήθηκε στη διακομματική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον αναμένεται το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο ακινήτων.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή:
- Το αφορολόγητο ανεβαίνει στα 300.000 ευρώ σύμφωνα με την αντικειμενική αξία του ακινήτου και αυτό αφορά κάθε άτομο ξεχωριστά.

- Μεγάλη μείωση προβλέπεται και στα οικόπεδα εντός σχεδίου που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 80%

- Μείωση στα ηλεκτροδοτούμενα κτίρια μεσοσταθμικά έως και 16%

- Μικρή μείωση για τα αγροτεμάχια

- Θα υπάρξουν απαλλαγές και απομειώσεις με βάσει τα εισοδηματικά κριτήρια.

Στο προηγούμενο σχέδιο νόμου είχε αφορολόγητο 7.000 ευρώ και οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες προτείνουν να πάει στις 9.000 ευρώ και να αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ ανά παιδί.

Με βάση την πρόταση των βουλευτών ο στόχος είσπραξης είναι 2 δισεκατομμύρια 650 εκατομμύρια ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι λείπουν 250 εκατομμύρια ευρώ. Κατά συνέπεια οι βουλευτές πετούν το μπαλάκι στον Γιάννη Στουρνάρα για να κλείσει αυτή την τρύπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της ΚΤΕ Οικονομικώντ ου ΠΑΣΟΚ έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και δεν υπήρξε καμία αντίρρηση αρκεί όπως επισημάνθηκε αυτή η πρόταση να αποτυπωθεί ξεκάθαρα και πλήρως και στο νονομοσχέδιο.
Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη νέα πρόταση


. Όπως γίνεται γνωστό από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, «από τη συζήτηση προέκυψε ότι το νέο σχέδιο ενσωματώνει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ και οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό, πιο αναλογικό, πιο προοδευτικό και πιο ρεαλιστικό». Όπως, εξάλλου, αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι βουλευτές της ΝΔ θα συνεχίσουν να συμμετέχουν ουσιαστικά στην περαιτέρω επεξεργασία και ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου».
Η ανακοίνωση της ΚΟ του ΠαΣοΚ έχει ως εξής:



«Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αφού ενημερώθηκε σήμερα σε διευρυμένη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών, σχετικά με το νέο πλαίσιο για το φόρο περιουσίας όπως διαμορφώθηκε μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους της Ν.Δ., εκτίμησε ότι η συλλογική της παρέμβαση είχε ως σημαντικό αποτέλεσμα την ουσιαστική αλλαγή του σχεδίου που είχε δοθεί για διαβούλευση.

Επιτυγχάνεται συγκεκριμένα, η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η με προοδευτικό τρόπο φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επίσης, εξαλείφονται ή αμβλύνονται αδικίες και αντιφατικά φαινόμενα φορολόγησης ειδικών κατηγοριών ακινήτων (οικόπεδα εντός σχεδίου, αγροτικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.).
Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ χωρίς να εγκαταλείπει τη θέση αρχής που διατύπωσε, εκτιμά ότι το νέο σχέδιο μπορεί να αποτελέσει βάση για τη μελλοντική του μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο προοδευτικό και δίκαιο φόρο της συνολικής ακίνητης περιουσίας σε συνδυασμό με το Εθνικό φορολογικό σχέδιο.

Με την επεξεργασία της νομοτεχνικής διατύπωσης του σχεδίου αυτού και των παραδειγμάτων που θα αποδεικνύουν τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν, καθώς και των προβλεπομένων απαλλαγών και μειώσεων όπως έχει προταθεί (αύξηση των εισοδηματικών, κ.λπ. κριτηρίων για τις εκπτώσεις, απομειώσεις και απαλλαγές) θα δοθεί η δυνατότητα της τελικής μας τοποθέτησης.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει κατά τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου και κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία και με επιμέρους βελτιώσεις που θα προτείνει ώστε ο νέος φόρος να καλύψει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας συνεκτιμώντας τις επιπτώσεις της ύφεσης στις αξίες και τα εισοδήματα και να είναι δικαιότερος σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα (άθροισμα ΦΑΠ + ΕΤΑΚ)».

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ..............

Ο Μπόμπολας και η λοιπή συμμορία ανέλαβαν να φτιάξουν το τζαμί.



Μες΄την  καλή χαρά θα είναι ο Βορίδης με τον Μπουμπούκο που πήρε το αφεντικό τους την δουλειά.

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες. Δεν αποκλείεται ωστόσο η ανέγερση του τεμένους να καθυστερήσει, δεδομένου ότι κάτοικοι του Βοτανικού έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί το έργο.
Δεκτή έκανε η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου υποδομών την προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία εταιρειών που αποτελείται από την J&P Αβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας του έργου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από την ανεξάρτητη αρχή συμβάσεων και το ελεγκτικό συνέδριο.

Δεν αποκλείεται ωστόσο η ανέγερση του τεμένους να καθυστερήσει, δεδομένου ότι κάτοικοι του Βοτανικού έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί το έργο.

Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στα τέλη Ιανουαρίου.

Το τέμενος θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στο Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Θα έχει συνολική επιφάνεια 600 τ.μ., θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Γύρω του, θα υπάρχει χώρος πρασίνου, καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

Ας δούμε αυτά που μας ενώνουν,και αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν στην άκρη

Ας δούμε αυτά που μας ενώνουν,και αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν στην άκρη

ΟΤΑΝ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ..............

Οικογένεια Στουρνάρα ΕΠΕ... Για ανεπάγγελτος, πάντα κρατικοδίαιτος με μοναδικό προσόν τη μεταφορά της τσάντας του Σημίτη... 1,6 εκ. €, έχει «χαριστεί» στην οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών! Αδέκαστη δικαιοσύνη που δαγκώνεις ξυπόλητους, φαταούλες σωτηράκηδες του "έθνους" και της "πατρίδας"! Η οργή, όμως, συσσωρεύεται και θα ξεχειλίσει... και τότε ποιος είδε το διάβολο και δεν φοβήθηκε

Άλλο ένα υπέρογκο ποσό, 1,6 εκ. €, έχει «χαριστεί» στην οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών για την επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου, σύμφωνα με το tekmirio.gr
Αναδημοσιεύουμε από το tekmirio.gr
O Γ. Στουρνάρας είναι συνώνυμο της φτωχοποίησης των Ελλήνων και της ευημερίας της οικογένειάς του. Έχει δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με μετόχους τη σύζυγο και τις δύο κόρες του, την πρόσφατη «Mindview Σύµβουλοι Επιχειρήσεων και Έρευνας ΕΠΕ» και τη γνωστή «Mindwork Business Solutions ΕΠΕ», πουείχε αναλάβει την εκστρατεία ενημέρωσης για την πολυφαρμακία από τον ΕΟΦ το 2012 με 435.000€. Γι΄ αυτό το θέμα έχουν γραφτεί πολλές σελίδες στον...
ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και έγιναν ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο γιατί, εκτός από το γεγονός ότι είναι η σύζυγος του μνημονιακού υπουργού, η Mindwork Business Solutions ΕΠΕ δεν έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές κατά το παρελθόν και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα . Το αδίκημα είναι καταγραμμένο στο ποινικό μητρώο της εταιρείας και σύμφωνα με το ΠΔ 118/2007 καμιά εταιρεία δεν μπορεί να αναλάβει και να πληρωθεί έργο από το δημόσιο αν δεν υπάρχει καθαρό ποινικό μητρώο.
Η προνομιακή, όμως, επιλογή της επιχείρησης της οικογένειας Στουρνάρα, παρά το λερωμένο ποινικό μητρώο, έχει παρελθόν. ΤονΦεβρουάριο του 2011, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ η Τ. Κουρέα- Κρεμαστινού, κατακυρώθηκε στην Mindwork μαζί με την εταιρεία Agenda Α.Ε το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου». Το ποσό ήταν τετραπλάσιο από αυτό του ΕΟΦ- για ίδιες δράσεις- και ανερχόταν στα 1.602.653€.
Όταν η πρόσβαση των καρκινοπαθών στη φαρμακευτική αγωγή τους δυσκολεύει με κάθε νέο μέτρο του μνημονίου, χαρίζεται ένα αδικαιολόγητα υπέρογκο ποσό για ένα πρόγραμμα, το οποίο παράγει ανύπαρκτο κοινωνικό έργο και είναι ισχνό ως προς την αποτελεσματικότητα του σκοπού του. Στις 19-11-2012, από την σύζυγο του υπουργού, κ. Λ. Νικολοπούλου, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός και αποκαλύφθηκε το άδειο κουστούμι των 1,6εκ€. Το πανάκριβο έργο πραγματοποιήθηκε με 200 εθελοντές από τους δήμους και τις κοινότητες και 300 μέλη εθελοντικών οργανώσεων (κυρίως κατά του καρκίνου αλλά και μελών της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης κ.ά.) και επιστημόνων, (λειτουργών των δομών του ΕΣΥ) προκειμένου να «εξασφαλιστεί η διάχυση και η συνέπεια των μηνυμάτων σ΄ όλη την επικράτεια».
O ρόλος της Mindwork Business Solutions ΕΠΕ μοιάζει να περιορίζεται στο σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής για την πρόληψη του καρκίνου, δηλαδή ήταν ο ακριβοπληρωμένος «στρατηγικός νους» της καμπάνιας. Το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΟ είχαν δρομολογήσει τις σχετικές δράσεις, όπως προκύπτει από Δελτία Τύπου.
Το χειροπιαστό έργο της Mindwork Business Solutions ΕΠΕ μοιάζει να εξαντλείται στα οκτώ τεύχη του περιοδικού «Γραμμή ζωής» από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, με ενημερωτικά και συμβουλευτικά θέματα υγείας και καρκίνου.
Η διάρκεια του προγράμματος θα έπρεπε να είναι διετής (Ιαν 2011 –Ιαν. 2013) όπως προκύπτει από την ευρωπαϊκή εφημερίδα. αλλά ήταν μικρότερη του έτους, όπως φαίνεται από τα περιοδικά και από τις εκδηλώσεις, που έγιναν για 5 είδη καρκίνου με διάρκειά, μόλις, ενός μήνα για κάθε είδος.
Μια προκλητική δαπάνη, σε μνημονιακούς καιρούς, σε μια κοινωνία 3 εκ ανασφάλιστων χωρίς πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα. Όταν οι συμπολίτες μας παλεύουν για στοιχειώδη επιβίωση, τα κυβερνητικά πρόσωπα, οι συγγενείς και επιτελείς τους επωφελούνται από την εξουσία και εμπλέκονται σε προνομιακές σχέσεις νομής του δημοσίου χρήματος.
Η οργή, όμως, συσσωρεύεται και θα ξεχειλίσει όσο και αν οι προύχοντες επαναπαύονται στον φόβο και την κατάθλιψη που έχουν παγιδεύσει την κοινωνία.

ΑΥΤΗ είναι η ΑΛΙΣ !

ΑΥΤΗ είναι η ΑΛΙΣ !
Σαν την ΑΛΙΣ είναι χιλιάδες παιδιά που δεν θα ξεχωρίσουν,γιατί είναι μελαψά!! ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τι δεν έμαθα στο σχολείο!

Κατηγορώ το σχολείο. 
Για όλα όσα δεν μου έμαθε. 
Για τις πόρτες που δεν μου άνοιξε. 
Για το χάσιμο της ευκαιρίας. 

Το κατηγορώ. 
Για την αποτυχία του στο να δείξει σε ένα μικρό παιδί, πόσο υπέροχο είναι το ταξίδι της ζωής.



Έχω πατήσει ντιλίτ κι έχω αδειάσει και τον κάδο ανακύκλωσης. Διότι κι αν έχω ακόμα να θυμηθώ μερικές συμπαθητικές στιγμές και δυο-τρείς ευσυνείδητους δασκάλους, όταν κάμω τη σούμα είναι τόσες οι ασχήμιες, τ'ατοπήματα και οι παραλείψεις, που μπορώ να σου χτίσω κέις που θα ρίξει το ελληνικό σχολείο σε ισόβια κάθειρξη, να κάμει παρέα στο Βλαστό, τον Παπαγεωργόπουλο και τον Κακλαμανάκη που'χει ντούγκλας στο μουστάκι.
Θα σου το πω όπως το αισθάνομαι:
εφιάλτης ήταν το σχολείο και καταναγκασμός -κι αν ακόμα ήμουν ανέμελος πιτσιρικάς τότες και δεν είχα να πονοκεφαλιάζω με τον βιοπορισμό μου και τα προβλήματα του κόσμου των ενηλίκων, μήτε να διανοηθείς να μου προτείνεις να γυρίσω με τη χρονομηχανή και να ξανα-υποστώ αυτή την άθλια περίοδο. Ζαμέ!
Τι να σου πρωτοθυμηθώ; Την παπαγαλία για να περάσω στις πανελλήνιες;
Τα φροντιστήρια που με είχανε φάει οι δρόμοι να πηγαίνω με το λεωφορείο πέρα-δώθε δώδεκα στάσεις μέχρι τη Στουρνάρα και την πλατεία Κάνιγκος (ναι, ξεύρω: πλατεία Κάνιγκ είναι, αλλά ούτε αυτό μού το έμαθε το σχολείο);

Τα ξενύχτια του διαβάσματος για τις άπειρες εξετάσεις και τα διαγωνίσματα (μην ξανακούσω να μου πεις τη φράση "βγάλτε-μια-κόλλα-χαρτί", γιατί θα σε αρχίσω στις ραμφιές!) -που αν έχεις το Θεό σου, τελείωνα κατά τις 11 με 12 το βράδυ και έβαζα το ξυπνητήρι στις 5 και μισή τα ξημερώματα, για να συνεχίσω!

Τις ώρες που έχω θυσιάσει από τη ζωή μου για να αποστηθίσω στα θρησκευτικά, σελίδες επί σελίδων αερολογίας για τη βασιλεία των ουρανών;

Τα εντελώς θεωρητικά μαθηματικά με τις παραγώγους και τα ολοκληρώματα, που ακόμα περιμένω να δω πού ακριβώς θα χρησιμοποιήσω στη ζωή μου;

Τη φιλόλογο που βαριόταν σαν έμπαινε η άνοιξη, μας έβαζε να διαβάζουμε μόνοι μας και καθόταν στο έδρανο με τα γυαλιά ηλίου;

Τον παπά που έσκιζε τα τετράδιά μας γιατί δεν του άρεσε ο γραφικός χαρακτήρας του Γιαννάκη και της Τασούλας;

Τον φυσικό που έβγαζε το μπλοκάκι με τα ονόματα και κούναγε απειλητικά το στυλό του για το ποιον θα σηκώσει για να ξευτιλίσει στον πίνακα;

Τη γυμνάστρια πενηνταπέντε ετών με την κοιλούμπα που περιοριζόταν σε δύο κινήσεις: (α) σας δίνω τις μπάλες στην αρχή της ώρας, (β) σφυρίζω σαν τον Ποπάι για να μου τις φέρετε πίσω στο τέλος της ώρας.

Δεν συνεχίζω, γιατί είμαι βέβαιος ότι έχεις κι εσύ να αραδιάσεις κάμποσες μαύρες μέρες που πέρασες στα θρανία. 
Θα μου πεις, όλα μαύρα;
Όχι. Υπήρχε προφανώς και η αλέγκρα η διάθεση, τ'αστείο και η σαχλαμάρα, το "χόρευε τουίστ, χόρευε τρελά, χόρευε τουίστ κι όλα θα παν καλά"!

Υπήρχαν οι -δυστυχώς μετρημένοι στο ένα χέρι- καλοί δάσκαλοι (και οι εξαιρετικά καλοί δάσκαλοι), υπήρχαν οι εκδρομές, υπήρχαν οι παρέες.

Αλλά το σχολείο καθ'αυτό -και επέτρεψέ μου εδώ να γενικεύσω κι ας αδικήσω τους άξιους ανθρώπους που κάμουν με μεράκι τη δουλειά τους-είναι στην Ελλάδα μία παταγώδης αποτυχία:

μία μεγάλη μπαλαφάρα! 

Ναι, θα σου εξηγηθώ. Διότι είκοσι σχεδόν χρόνια μετά, δικαιούμαι νομίζω να κάμω κάποιες διαπιστώσεις. Για τα όσα δεν μου έμαθε το σχολείο. Ενώ θα όφειλε.
Πρώτον, ξένες γλώσσες.
Σ'αγαπώ ελληνικά, ίο τε αμο ιταλικά, ζε βουζ εμ φραντσέζικα, άι λαβ γιου εγγλέζικα. Κι αν σήμερα ομιλώ και καταλαβαίνω πεντέξι γλώσσες, ούτε μυρουδιά δεν πήρα ποτέ στο σχολείο. Έμπαινε η γαλλικού στην τάξη και ρώταγε με ύφος και αξάν από τα Δρυμίγκλαβα, "κι βε αλέ ο ταμπλό;" και όλοι κοιταζόντουσαν ωσάν να είδαν το άλιεν! Όπως καταλαβαίνεις, το μάθημα γινόταν με τους δυοτρείς που ξεύραμε το παρλεβού φρανσέ από το φροντιστήριο και οι υπόλοιποι διαβάζανε άλλα επιμορφωτικά αναγνώσματα (το Κλικ, το 01, τη Σούπερ Κατερίνα).
Δεύτερον, αγωγή.
Και δεν εννοώ φυσική αγωγή, προτάσεις, ανατάσεις, επικύψεις, πέστε κάτω για πουσάπς. Αλλά σου ομιλώ για καλή αγωγή. Τρόπους, πώς το λένε; Θα μου πεις, αυτό είναι μέλημα της οικογένειας, στο σχολείο πάμε για να μάθουμε βου και α, βα. Αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου κάθετα: το σχολείο είναι -ή θα έπρεπε να είναι- εξίσου υπεύθυνο για τη διαπαιδαγώγηση της πιτσιρικαρίας. Ζαμπούνης; Ναι, Ζαμπούνης! Να μάθει κανείς πότε πρέπει να μιλάει, πώς πρέπει να απευθύνεται στους άλλους, γιατί σεβόμαστε τους κανόνες και γιατί δεν γράφουμε στον τοίχο, δεν καίμε το βιβλίο, δεν βρίζουμε, δεν ασχημονούμε, δεν κάμουμε κατάληψη, δεν τραβάμε την κοτσίδα της μικρής Αννούλας. 
Τρίτον, μέθοδος.
Μόλις στο τέλος του Πανεπιστημίου, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη σημασία της. Είναι η γνωστή κλισέ ρήση που λέει πως δώσε μου ψάρια και θα χορτάσω σήμερα το βράδυ, μάθε με να ψαρεύω και θα είμαι χορτασμένος μια ζωή.

Ε λοιπόν, η μασημένη, στεγνή και αγέλαστη πληροφορία, δεν μπορεί να μετασχηματιστεί σε γνώση που να χτυπιούνται κάτω δεκαεφτά μαθηματικοί και δώδεκα φιλόλογοι. Πρέπει να μου δείξεις πώς αναζητώ τις πληροφορίες, πώς τις οργανώνω και πώς τις χρησιμοποιώ πρακτικά για να βελτιώσω τη ζωή μου και τον εαυτό μου. Έλεος δηλαδής με την αποστήθιση και την εμμονή με το βιβλίο ("σήμερα έχετε από τη σελίδα 45 ως τη σελίδα 47" -κι εσένα γιατί σε έχουμε κυρά-μου, για σελιδοδείκτη;).
Τέταρτον, λετς χαβ φαν.
Η γνώση είναι μία από τις δυοτρεις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή. Και ξεύρεις κάτι; Είναι διασκέδαση, δημιουργικότητα, φαντασία, ενθουσιασμός, περιέργεια. Είναι παιχνίδι, γαμώτο!

Αλλά το ελληνικό σχολείο δεν έχει μέσα του τίποτε από όλα αυτά.
Δεν έχει καθόλου χαρά. Δεν έχει καθόλου γέλιο.
Δεν έχει φαντασία, μήτε δημιουργικότητα.

Και κάπως έτσι διαμορφώνει τους ζοχαδιασμένους, ημιμαθείς πολίτες του αύριο -που μονάχα η προσωπική τους έφεση ή η έγνοια των γονιών τους και κάποιων δασκάλων που με προσωπική προσπάθεια έχουν τυχόν φυτέψει ένα σπόρο περιέργειας μέσα στα μυαλουδάκια τους, μπορεί και να τους οδηγήσει αύριο-μεθαύριο στο να επιστρέψουν στη γνώση. Και να την ανακαλύψουν επιτέλους.

Οι υπόλοιποι, καταδικασμένοι. Στο να μην πάρουν ποτέ πρέφα. Τη χαρά του να μαθαίνεις, να επισκέπτεσαι ένα μουσείο, να παρακολουθείς μία παράσταση, να διαβάζεις ποίηση, να ψάχνεις πηγές σε μία βιβλιοθήκη, να κάμεις μία έρευνα και να σου αποδίδει ένα αποτέλεσμα.


Εψές το βράδυ, περπατώντας στην Πάτρα, διάβασα ετούτο το σύνθημα. "Το σχολείο παραμένει φυλακή, ακόμα και με γκράφιτι". Και παρότι θα'θελα πολύ να κάτσω με αυτόν τον πιτσιρικά και να του εξηγήσω ότι χελόου, δεν γράφουμε στον τοίχο λέμε, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω σχεδόν κανένα επιχείρημα για να τον πείσω ότι η ουσία της δήλωσής του είναι λάθος.
Κατηγορώ το σχολείο. 
Για όλα όσα δεν μου έμαθε. 
Για τις πόρτες που δεν μου άνοιξε. 
Για το χάσιμο της ευκαιρίας. 

Το κατηγορώ. 
Για την αποτυχία του στο να δείξει σε ένα μικρό παιδί, πόσο υπέροχο είναι το ταξίδι της ζωής.
Δώσε τραγούδι.


Σημείωση: Το κείμενο αυτό το αφιερώνω στη Νάσια. Πρώτον, γιατί ανήκει σε εκείνη την εξαιρετική κατηγορία δασκάλων που διασκεδάζουν αυτό που κάμουν και φροντίζουν να του προσθέσουν χαρά και κέφι. Δεύτερον, γιατί με προκάλεσε να της μιλήσω για τα σχολικά μου χρόνια (βασικά τιμωρία μου έχει βάλει, αλλά ξεγλύστρισα ωσάν πτηνό παμπόνηρο και μόρτικο που είμαι κι έκαμα πιο γενικό σχόλιο!). Και τρίτον, γιατί ξυπνάει από τ'αξημέρωτα και με διαβάζει, πριν καλά-καλά πιει τον καφέ της και μασουλήσει το κουλουράκι της. Και εκτιμώ την κάθε της καλημέρα. Μπονζούρ, Νάσια! 

ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΑΠΛΗ ΜΕΘΟΔΟ

Ιστορία της Τέχνης για αρχάριους!


Ένα ξεκαρδιστικό οδηγό για αρχάριους της τέχνης δημοσίευσε ένας χρήστης του Reddit κάνοντας την ιστορία της τέχνης να μοιάζει παιχνιδάκι.

Ο Dont Taco Bout It, βοηθά ακόμα και τους πιο αδαείς να αναγνωρίζουν τους διάσημους πίνακες της ιστορίας, υπερτονίζοντας τα χαρακτηριστικά κάθε καλλιτέχνη με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο.

Οι οδηγίες πέρα από χιούμορ παρέχουν και πραγματική βοήθεια...


Αν όλα τα άτομα στους πίνακες έχουν τεράστια περιφέρεια, τότε είναι Ρούμπενς.




Αν όλοι οι άντρες έχουν μάτια αγελάδας και γυναικεία σγουρά μαλλιά, είναι Καραβάτζιο.


Αν όλα τα πρόσωπα έχουν κάποιο είδος δυσλειτουργίας στο σώμα τους, τότε είναι Πικάσο



Αν ο πίνακας μοιάζει με εικόνα από αυτές που βλέπετε μετά από ένα τρελό μεθύσι, είναι Νταλί.

Αν όλοι οι πίνακες έχουν σκούρο φόντο και οι πρωταγωνιστές βασανισμένες εκφράσεις στα πρόσωπά τους, είναι Τιτσιάνο.


Εάν οι πίνακες έχουν πολλούς μικροσκοπικούς ανθρώπους αλλά κατά τα άλλα η υπόλοιπη εικόνα είναι εντελώς φυσιολογική, είναι Μπρίγκελ.


Αν όλα τα πρόσωπα – συμπεριλαμβανομένων των γυναικών – μοιάζουν με τον Πούτιν, τότε είναι Γιαν βαν Άικ.



Εάν οι πίνακες έχουν πολλούς μικροσκοπικούς ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα έχουν επίσης και ένα σωρό τρελά σκηνικά, είναι Μπος.



Αν όλα τα πρόσωπα στους πίνακες μοιάζουν με ζητιάνους που φωτίζονται αμυδρά με μια λάμπα του δρόμου, είναι Ρέμπραντ.


Αν ένας πίνακας θα μπορούσε πολύ άνετα να έχει κάπου στην εικόνα και μερικά παχουλά πρόβατα ή όντως έχει, είναι Μπουσέ.


Αν όλοι είναι όμορφοι, γυμνοί, και ο ένας πάνω στον άλλον, είναι Μικελάντζελο.


Αν δείτε μπαλαρίνες, είναι Ντεγκά



Αν ένας πίνακας έχει έντονη αντίθεση στο φωτισμό, είναι γαλαζωπός και όλα τα πρόσωπα έχουν γενειάδα, είναι Ελ Γκρέκο.



Αν ένας πίνακας έχει το πρόσωπο μιας γυναίκας που μοιάζει με πετεινό, είναι Φρίντα


Πίνακας με πιτσιλωτά χρώματα και χωρίς πρόσωπα, είναι Μονέ.




Πίνακας με πιτσιλωτά χρώματα που απεικονίζει ένα χαρούμενο πάρτι, είναι Ρενουάρ




Πίνακας με πιτσιλωτά χρώματα και δυστυχισμένους ανθρώπους, τότε είναι Μανέ.




Τοπία από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» , μια περίεργη μπλε ομίχλη, πρόσωπα με κυματιστά μαλλιά και με την αριστοκρατική μύτη της Madonna, είναι Ντα Βίντσι.

Πίνακας που μοιάζει με φύλλο του Excel με χρωματιστά τετράγωνα, είναι Μοντριάν.



ΤΑΜΗΛΟΣ Ο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ


14 Νοε 2013

Την αλήθεια τη μαθαίνεις, από μικρό κι από τρελλό; Ακούστε τον Ταμήλο...

«...Κάναμε τα στραβά μάτια για την Χρυσή Αυγή 

γιατί μας βόλευε»!!! 

Την απάντηση στο:
γιατί ο Δένδιας κρατούσε στο συρτάρι του, τους φακέλλους για τη "δράση" των ναζί και "ευαισθητοποιήθηκε" μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, παριστάνοντας μαζί με τον Σαμαρά, τους ...ναζιστοφάγους,τη δίνει ...πεντακάθαρα, ο γνωστός βουλευτής της ΝΔ, Ταμήλος:  
«...Κάναμε τα στραβά μάτια για την Χρυσή Αυγή γιατί μας βόλευε»!!! 

«...Η Χρυσή Αυγή βόλευε τη ΝΔ και την κυβέρνηση όταν με τη δράση της καθάριζε τους αλλοδαπούς χωρίς να χρεώνεται πολιτικό κόστος η αστυνομία και η κυβέρνηση...»
τόνισε κυνικά... 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO>>>

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ............

Τι συμβαίνει με το δηλούμενο εισόδημα 2009 της Ευγενίας, στο Πόθεν Έσχες του Άδωνη?

ΑΔΩΝΙΣ -ΕΥΓΕΝΙΑ -ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ  — Σύμφωνα με δημοσιεύματα – αναρτήσεις της Espressonews.gr καιhttp://www.madata.gr/diafora/43091.html, η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος του υπουργού υγείας Άδωνις Γεωργιάδη, μέχρι και τον Ιούλιο του 2009, δούλευε φουλ στον ΑΝΤ1, την εκπομπή «Στιγμή της αλήθειας», για την οποία (σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα) εισέπραττε 4.000€ ανά επεισόδιο ή 16.000€ μηνιαίως. Αν αυτό είναι αληθές, η Ευγενία Μανωλίδου θα πρέπει να έχει εισπράξει από τον ΑΝΤ1 το 2009, ποσό των 96.000€ ή των 102.000€ για 7μηνο.
  — Η Ευγενία έκανε τα Αυγουστιάτικα μπάνια της με τον μπουμπούκο κατά Μύκονο μεριά και στη συνέχεια…
έλιωσε σόλες (τουλάχιστον, όπως η ίδια είπε) για τη προεκλογική εκστρατεία 2009 του Άδωνις.
  — Όλο το καλοκαίρι του 2009 γραφόταν ότι τα ξαναβρίσκει με τον ΑΝΤ1 για να παρουσιάσει τον «Πρωινό Καφέ» έναντι του ποσού των 12.000€ τον μήνα (!!!!!!), αλλά ταυτόχρονα αποδείχθηκε ότι διαπραγματευόταν ανοικτά και με το Star. Τελικά δεν παρουσίασε ούτε το ξωτικό «Dancing with the stars» για το οποίο οι φήμες οργίαζαν.
  — Να μη τα πολυλογώ, η συνεργασία της με τον ΑΝΤ1 έληξε, αλλά είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος του υπουργού Άδωνις Γεωργιάδη, δεν δούλεψε στον ΑΝΤ1 τσάμπα, ούτε για ψίχουλα. Ακόμα και αν τα ποσά που γράφτηκαν δεν είναι ακριβή, σίγουρα δεν απέχουν από αυτά.
  — Στις 17/12/2011, ο Άδωνις και η Ευγενία, υπέβαλαν τη προβλεπόμενη από τον νόμο περί «Πόθεν Έσχες» κοινή δήλωση, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το…. 2009. Έκπληκτοι βλέπουμε στη δήλωση «Πόθεν Έσχες» ότι η Ευγενία Μανωλίδου, δηλώνει ότι το 2009, είχε εισόδημα…. 4.652,09€!!!!!!!!! Αυτό σημαίνει, ότι αν δούλευε το τίμιο επάγγελμα κάθε υποτιμημένης καθαρίστριας, για το ίδιο χρονικό διάστημα 1/1 – 31/7/2009, θα έβγαζε υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που δηλώνει. Όμως για να προτιμήσει να παίζει την «Στιγμή της αλήθειας» πάει να πει ότι στ΄ αλήθεια έβγαζε πολλά περισσότερα.
— Επίσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για τυχόν ρήτρες, ΔΙΟΤΙ τον Αύγουστο 2009 είχε λήξη το ετήσιο συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1 και απλά, ήταν ελεύθερη και διαπραγματευόταν με όλους και όπου της καθόταν καλύτερα η μπίλια.

ΑΔΩΝΙΣ -ΕΥΓΕΝΙΑ -ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 1
  — Εδώ αξίζει να σημειωθεί (για να μη πάει να μας μπερδέψει ο τηλεβιβλιοπώλης), ότι εισόδημα του 2009 θεωρείτε και κάθε ποσό που αντιστοιχούσε στις συμφωνημένες με τον ΑΝΤ1 αμοιβές της, της οποίες ενδεχομένως ο σταθμός της χρωστούσε.
  — Η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος του υπουργού Άδωνις Γεωργιάδη, παρουσίαζε μέχρι και τον Ιούνιο του 2009 τουλάχιστον, ένα παιχνίδι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ. Ήταν ένα φαινομενικά απλό παιχνίδι, που δεν απαιτεί ούτε ειδικές γνώσεις, ούτε μνήμη, ούτε και τύχη. Οι παίκτες δεν υποβάλλονταν σε καμία δύσκολη δοκιμασία. Το μόνο που χρειαζόταν. ήταν να γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και να έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια απαντώντας σε 21 προσωπικές ερωτήσεις.
  — Τα τρία (3) βίντεο 2009 είναι ενδεικτικά και όχι μοναδικά και τα βάζουμε για να μη μας πουν για…. αναδουλειές, λόγω του δηλούμενου, πενιχρού ετήσιου…. 4.652,09€ της Ευγενίας.
Μήπως θα πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιο ελεγκτικό όργανο να λύσει τις όποιες απορίες του δημιουργεί η δήλωση «Πόθεν Έσχες» έτους 2009 των Άδωνις και Ευγενίας????
Άδωνις, αν μας εξηγήσεις και ποιοι είναι συνιδιοκτήτες των πολλών αγροτεμαχίων της Λευκάδας, στα οποία ΟΛΑ έχεις μερίδιο από 5,55%, θα σου είμεθα ευγνώνονες…..



Το υλικό είναι… ευγενική χορηγία του [ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ]

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

Αν κάποιος ασθενής του ΕΟΠΥΥ αποφασίσει να του χώσει το σπασμένο πόδι μαζί με τον γύψο και την πατερίτσα στο κώλο... Η ηδονή θα είναι αποκλειστικά δική μου...

"Αν κάποιος ασθενής του ΕΟΠΥΥ αποφασίσει να του χώσει το σπασμένο πόδι μαζί με τον γύψο και την πατερίτσα στο κώλο ώστε να κάνει το παγόνι, σάς παρακαλώ, αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί ο ήρωας ασθενής, δεν θέλω να μου παίρνει τη...
δόξα ο απελπισμένος για τα αυτονόητα.
Η ηδονή θα είναι αποκλειστικά δική μου."

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ


14 Νοε 2013

Εν αναμονή της παραίτησης κύριε Άδωνι…

Η politically correct έκφραση που πλέον έχει μπει στην καθημερινότητα όλων όσων παρακολουθούν τα πολιτικοοικονομικά τεκταινόμενα είναι «κυβίστηση». 
Λαϊκιστί κωλοτούμπα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης λοιπόν, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ρόλο του πολυτάλαντου και πολυπράγμωνος πολιτικού ανδρός. Εκτός από τηλεπωλητής βιβλίων με το κιλό φασιστικού περιεχομένου του κ. Πλεύρη, τηλεοπτικός «μαϊντανός» – πάντα με την καλή έννοια – και υπουργός, είναι άνθρωπος που αρέσκεται στις αθλοπαιδιές. 
Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί πως έκανε την κωλοτούμπα της χρονιάς και από εκεί που έβαζε στοίχημα με συνδικαλιστές του ΕΟΠΥΥ ότι δεν θα απολυθεί κανένας γιατρός του Δημοσίου, σήμερα διατρανώνει αυτό που χθες..
άρχισε να ψελλίζει.
«Είναι πιθανόν να γίνουν και απολύσεις, αφού γίνει πρώτα αξιολόγηση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, επικαλούμενος το επιχείρημα ότι μερικές ειδικότητες γιατρών ενδεχομένως να μην είναι αναγκαίες.
«Ακόμα δεν έχεις πειστεί στα αλήθεια ότι δεν θα απολυθεί κανένας; Ακόμα το συζητάμε; Έλα να βάλουμε ένα στοίχημα. Ή θα παραιτηθώ εγώ ή εσύ!» ήταν τα λόγια για όποιον δεν θυμάται.
Εκτός βέβαια αν ο υπουργός Υγείας καταβλήθηκε από πολιτική κόπωση και επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο. Όπως και να έχει όλο το πανελλήνιο αναμένει προσηλωμένο στους τηλεοπτικούς του δέκτες την παραίτηση του υπουργού, όπως είχε στοιχηματίσει.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Οι θεατρικές παραστάσεις των βουλευτών γύρω από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων συνεχίζονται.

Enet,gr
Τώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο μέρος της φαντασμαγορικής αυτής παράστασης. Είναι η ώρα που ξανασυζητείται ο νόμος, από μηδενική βάση λένε οι βουλευτές. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Γιατί κοροϊδεύουν τους πολίτες παίζοντας κυριολεκτικά με μέτρα και φόρους, που οδηγούν στη δήμευση της μικρής λαϊκής ιδιοκτησίας; Ο,τι έχει απομείνει δηλαδή απ’ αυτήν;
Πρώτον, ο υποτιθέμενος νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων είναι πολύ παλιός. Δεν αντικαθιστά άλλους φόρους. Απλώς συγχωνεύει το χαράτσι, που κρίθηκε οριακά συνταγματικό από το ΣτΕ μόνο επειδή ήταν έκτακτο και όχι μόνιμο μέτρο, με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).
Δεύτερον, με έμμεσο τρόπο επιχειρεί να μονιμοποιήσει και να «νομιμοποιήσει» έναν αντισυνταγματικό φόρο! Τέτοιος θα είναι το χαράτσι αν ξαναϊσχύσει.
Τρίτον, βασικός στόχος των εμπνευστών του είναι να εισπραχθούν έσοδα 2,9 δισ. ευρώ ετησίως. Όσο δηλαδή θα απέφερε και το χαράτσι.
Τέταρτον, η μόνιμη, άγρια φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, ειδικά στην Ελλάδα με τα υψηλά ποσοστά ιδιοκτησίας και ιδιοκατοίκησης, χτυπά καίρια τον κορμό της πλειονότητας του ελληνικού λαού, που διαθέτει ένα σπίτι στην πόλη κι ένα πατρικό μ’ ένα χωράφι στο χωριό. Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν οι φωστήρες των όποιων «μεταρρυθμίσεων» στα κόμματα διαχείρισης της εξουσίας.
Πέμπτον, το πρόβλημα επιδεινώνεται με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Αυτό που δεν έχει καθορισθεί ακόμη είναι τα κριτήρια για το ποιος είναι «φτωχός», ώστε να έχει προστασία.
Έκτον, προς μεγάλη ικανοποίηση των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων και «επενδυτών», οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κινδυνεύει να τα χάσει όλα.