Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΟΑΕΕ

ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Σέβομαι ιδιαιτέρως τους Θεσμούς όπως ο θεσμός της ασφάλισης αλλά ως σκληρά εργαζόμενος απαιτώ και αυτοί να σέβονται τους ασφαλισμένους τους. Η, αναμενόμενη, ενέργεια του ΟΑΕΕ να ενημερώσει όσους οφείλουν ότι προχωράει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ξεχείλισε το ποτήρι. Από την ώρα που ο ΟΑΕΕ μας βάζει απέναντι στις ευθύνες μας πρέπει να μπει και αυτός απέναντι στις δικές του.
Η Δικαιοσύνη άμεσα θα κληθεί να απαντήσει στα εξής ζητήματα:
1. είναι συνταγματικά νόμιμο (και όχι επειδή «έτσι λεει ο νόμος») να χρεώνει 
ο ΟΑΕΕ τους ασφαλισμένους κάθε μήνα για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά ταυτόχρονα να μην την παρέχει αν ο ασφαλισμένος οφείλει και δεν έχει ρυθμίσει;
2. είναι νόμιμο το ύψος των εισφορών που καταβάλει σήμερα ο ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ; Αν δεν είναι (αφού υπάρχει συγκεκριμένος τύπος ορισμού της εισφοράς τον οποίον δεν σέβεται ο ΟΑΕΕ) οφείλει ο ΟΑΕΕ να μειώσει το ασφάλιστρο και να επιστρέψει αναδρομικά τα οφειλόμενα στους ασφαλισμένους του (ή να τα συμψηφίσει με μελλοντικές ή οφειλόμενες εισφορές);
3. είναι συνταγματικά νόμιμο η Πολιτεία να καλύπτει ιατροφαρμακευτικά τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ που έχουν χάσει την δουλειά τους, πέραν από το ορισμένο από τον Νόμο χρονικό διάστημα, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης αλλά την ίδια ώρα να αρνείται την ίδια παροχή στους ανήμπορους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ;
Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Πολιτεία είναι ότι οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν είναι απατεώνες, οφείλουν εισφορές επειδή είναι ανήμποροι. Αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, έχουμε τα ίδια δικαιώματα με όλους τους έλληνες πολίτες.
Οι αρρωστημένες σκέψεις εγκεφάλων της τρόικας περί μείωσης των μελλοντικών συνταξιούχων του ΟΑΕΕ (άρα και των υποχρεώσεων του Ταμείου) λόγω της απώλειας ανθρωπίνων ζωών ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ με σοβαρά προβλήματα υγείας, που όμως σήμερα δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη (λόγω οφειλών), μόνο σε ναζιστικές μεθόδους εξόντωσης παραπέμπουν.
Γιώργος Φλωράς
Μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
george.floras@floras.gr
2105232621

ΚΑΛΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΙΧΤΟΙ................

…δηλαδή ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην Όλγα να παραστήσει την γεννήτρια

20130816-152833.jpg


…επειδή έτσι έκρινε το Φάληρο για να μην κακοκαρδίσει ο Αλαφούζος την ΔΕΗ που τόσο απλόχερα ταΐζει με το χρήμα του Ελληνικού λαού τους “επενδυτές” της πράσινης ανάπτυξης που οραματίστηκε ο μέγας στοχαστής και διαφήμισε μανιωδώς ο ΣΚΑΪ;

Εντέλει είμαστε πολύ μπροστά. Σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ουγκάντα, οι 
κοντόφθαλμοι ηγέτες θα είχαν αποκεφαλίσει ήδη την διοίκηση του “οργανισμού”. Εδώ είναι πιθανότερο να κατηγορηθεί ο …τυροπιτάς της Σαντορίνης επειδή άναψε την τοστιέρα.
Τρολοκράτης

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ

Θεοχάρης: Καλύτερα να κλείσουν οι επιχειρήσεις με ελλείμματα!! Σοβαρά ωρέ; Η Ασπις και η Lehman που σε πλήρωναν ήταν “πλεονασματικές”;;;


Το θράσος σε αυτή την χώρα δεν έχει όριο! 

Ο ίδιος, απαντώντας μέσω τηλεοπτικής εκπομπής σε δημοσιεύματα περί υπερφορολόγησης σημείωσε ότι το συνολικό πόσο από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από το 
εισόδημα θα είναι εφέτος 2 δισ. ευρώ λιγότερα συγκριτικά με πέρυσι.
Αναγνώρισε πάντως, ότι θα υπάρξει πρόβλημα για όσους παραλάβουν όλες τις ειδοποιήσεις για τον ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).
«Περίπου 50.000 φορολογούμενοι έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών περασμένων ετών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι» πρόσθεσε.
Τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 4,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, 4 εκατ. έχουν εκκαθαριστεί, και απομένουν περίπου 1 εκατ. έως το τέλος του μήνα, και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα.

ΧΙΟΥΜΟΡ

Ανεκδοτάκι....τσαχπίνικο!!!



- Ποιός είναι; ρωτά η γιαγιά
- Ο χάρος.


- Και τι θες; λέει ο παππούς
- Ήρθα να πάρω έναν από εσάς.


- Εμένα πάρε λέει ο παππούς, άσε τη γιαγιά να
ζήσει!!
– Όχι, λέει η γιαγιά, εμένα πάρε, άμα χάσω
τον παππού, πως θα ζήσω μόνη μου;


- Αποφασίστε, λέει ο χάρος και θα ξανάρθω...



- Άμα σε χάσω λέει η γιαγιά στον παππού δεν
θα μπορώ να ζήσω.


- Πάω στο καφενείο λέει ο παππούς να
σκεφτώ, αλλά ξέχασε τα κλειδιά του και
γύρισε να τα πάρει.


Χτυπά την πόρτα.
- Ποιος είναι; ρωτά η γιαγιά
- Ο χάρος, λέει ο παππούς κρυφογελώντας,
ήρθα να πάρω τον ένα σας!!!


- Δεν είναι εδώ …


Στο καφενείο θα τον

βρεις!!!!

H ανακοίνωση διαχειριστή πολυκατοικίας στη Λάρισα, που χαλάει κόσμο

Είναι αλήθεια ότι η συμβίωση πολλών διαφορετικών ανθρώπων σε μια πολυκατοικία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και να φέρει σε ρήξη τους ενοίκους της. Η ηχορύπανση είναι μια από..
τις πιο συνηθισμένες αφορμές για εκνευρισμό. Μία λύση είναι η τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας από όλους. Μια άλλη, η ανακοίνωση που τοιχοκολήθηκε σε πολυκατοικία στην Λάρισα.

Και μολονότι ο συντάκτης της ξεκίνησε να την γράφει με χιούμορ, στο τέλος έχασε την ψυχραιμία του. Μόνο την ψυχραιμία του; Βασικά έχασε τα αβγά και τα πασχάλια.


Η Ελλάδα των Αγιάννηδων


Στην αποικία του χρέους, στην χώρα του μηδέν, εκεί που γεννήθηκε και που δολοφονήθηκε η δημοκρατία, νέοι Αγιάννηδες δημιουργούνται. Και αν δεν φυλακίζονται (ακόμη) για ένα ψωμί, σκοτώνονται στην προσπάθειά τους να διαφύγουν την ποινή της απάνθρωπης εξουσίας, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν 1,40 ευρώ στα ΔΗΜΟΣΙΑ μέσα μεταφοράς. 
Φυσικά, κανένας δεν έχει παραιτηθεί, ούτε πρόκειται να αναλάβει τη ευθύνη.

Ένας άνθρωπος πέθανε... Ένας ακόμη... Αύριο θα ακολουθήσει κάποιος άλλος, που μπορεί να μην γίνει γνωστός ο θάνατός του. Χιλιάδες έχουν ήδη φύγει από τη ζωή, αφού οι κτηνώδεις εξουσιαστές τους οδήγησαν στην απελπισία.

Δεν μας κυβερνάνε άνθρωποι. Ανθρωπόμορφα κτήνη και δολοφόνοι που εκτελούν συμβόλαιο μας κυβερνούν. Και δυστυχώς εμείς συνεχίζουμε να παραμένουμε απαθείς.

Πριν μερικά χρόνια, ένα παιδί έχασε τη ζωή του από την σφαίρα ενός αστυνομικού και τότε ξεσηκώθηκε η Αθήνα και ολόκληρη η Ελλάδα.

Σήμερα... σιωπή. Σιωπή θανάτου, σιωπή ενοχής, σιωπή δειλίας; Ποιός ξέρει...

Αυτό που φοβάμαι όμως είναι πως μας οδηγούν σε μία "δημοκρατικά" φτιαγμένη παγίδα, για να μας φορτώσουν την καταστροφή που έκαναν μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Πολύ φοβάμαι πως θα βρεθούμε όχι μόνο εξαθλιωμένοι, αλλά και κατηγορούμενοι για την εξαθλίωσή μας...

Ως νέοι Αγιάννηδες, φυλακισμένοι μέχρι να... τολμήσουμε την διαφυγή μας από την φυλακή στην οποία σιωπηλά δεχτήκαμε να μπούμε...

Κωνσταντίνος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη...

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!

Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.
Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτεί ένα φυσιολογικό παιδί, έναν κανονικό νέο, που δεν ήθελε να υποστεί τον εξευτελισμό και έτσι έχασε τη ζωή του. Πότε ήταν που τελευταία φορά αισθάνθηκε ντροπή, πότε κατάλαβε στη ζωή της την έννοια της...
αξιοπρέπειας και του φιλότιμου για να αντιληφθεί την ενέργεια του νέου; Ίσως λίγο πριν προδώσει την αθωότητα της εφηβείας της, αλλά από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ηθική πώρωση την έχει παραμορφώσει χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να το κάνει η χειρότερη μορφή οστεοπόρωσης, από την οποία σίγουρα πάσχει.
Το ξέρω ότι αισθάνεσαι λύπη. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις οργή. Όμως αυτό που ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι το παιδί αυτό δεν είναι κάποιου άλλου, δεν είναι του γείτονα, είναι το δικό σου. Κοίτα καλά την φωτογραφία του. Κοίτα το ματωμένο πρόσωπο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά είμαι σίγουρος ότι θα δεις το δικό σου παιδί. Θα ξαφνιαστείς με το πόσο μοιάζει με το δικό σου παιδί, με το δικό σου αγόρι, με το δικό σου κορίτσι. Έτσι το ένιωσα κι εγώ. Έτσι το ανακάλυψα κι εγώ. Είναι το δικό μου παιδί, που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση.
Είναι τζαμπαζήδες τα παιδιά μας; Το δικό σου και το δικό μου; Εσύ δεν το ανάθρεψες για να μην δέχεται δημόσιες προσβολές; Εσύ δεν του έμαθες να μην ανέχεται να του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι; Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να βρεθεί σε ανάλογη θέση και να αντιδράσει με ανάλογο τρόπο; Το παιδί λοιπόν που σκοτώθηκε δεν ανήκει αποκλειστικά στην χαροκαμένη του οικογένεια, αλλά σε όλους μας, είναι το δικό μας παιδί.
Μα θα μου πεις, για ένα εισιτήριο; Έτσι νομίζεις; Ότι χάθηκε μια νέα ζωή για ένα εισιτήριο; Όχι φίλε μου. Έχουμε δώσει με τη στάση μας δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους αγαπημένους μας. Για σκέψου το λίγο. Αν ήθελαν απλά να ελέγξουν την λαθρεπιβίβαση, αρκούσε να δώσουν εντολή στους ελεγκτές να κατεβάζουν στην επόμενη στάση τους παραβάτες. Ούτε πρόστιμα, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε κρατήσεις, ούτε τίποτα. Όμως ο στόχος είναι άλλος. Η άσκηση εξουσίας σε βάρος του άτυχου που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο. Ειδικά στις μέρες μας που ακόμη και το αντίτιμο ενός απλού εισιτηρίου αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για πολλούς από εμάς. Και πρωτίστως για τα παιδιά μας.
Γιατί νομίζεις οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον ελεγκτή και τον οδηγό ως συνεργό σε ανθρωποκτονία, όπως όφειλαν; Για σκέψου το λίγο. Οι αστυνομικοί παραλαμβάνουν το πτώμα του νέου και μαθαίνουν για την συμπλοκή που προηγήθηκε με τον ελεγκτή και τον οδηγό. Κι αντί να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου, τι κάνουν; Απολύτως τίποτε. Συλλέγουν απλά τη σωρό του παιδιού και αφήνουν τους δράστες ελεύθερους αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να δράσουν όπως έδρασαν. Έστω κι αν κόστισε μια ανθρώπινη ζωή.
Φαντάσου το συμβάν κάπως διαφορετικά. Φαντάσου το νέο να είχε σπρώξει με δύναμη τον ελεγκτή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρει τραγική κατάληξη. Τι θα συνέβαινε τότε; Υπήρχε περίπτωση να γλυτώσει την αυτόφωρη διαδικασία ο νέος; Ούτε κατά διάνοια. Άσε που μέσα στο κρατητήριο σίγουρα θα βρίσκονταν τα γνωστά θρασύδειλα αποβράσματα που κάτω από την αστυνομική στολή φορούν τα εμβλήματα της συμμορίας του υποκόσμου με τον παραφύση μαίανδρο, ο οποίος παραπέμπει στη ναζιστική σβάστικα και θα το είχαν μαυρίσει στο ξύλο για παραδειγματισμό.
Και η δικαιοσύνη; Ποια δικαιοσύνη; Μέσα σ’ ένα τέτοιο καθεστώς όπου η έννοια του δικαίου έχει ταυτιστεί απόλυτα με το συμφέρον του ισχυρού και της εξουσίας η τέχνη κάθε δικαστή και εισαγγελέα συνίσταται – στην καλύτερη περίπτωση – «εις το να πλατύνη τα πράγματα και τα μυίας να μεταποιεί εις ελέφαντας,» όπως έγραφε ο Παύλος Καλιγάς στον Θάνο Βλέκα ήδη από το 1850. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το χειρότερο, δεν είναι παρά τα εκτελεστικά όργανα της εξουσίας κι αυτών που κρύβονται πίσω της. Να γιατί οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο ελεγκτής κι ο συνεργός του είναι «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Έστω κι αν από τη στιγμή που ασκήθηκε φυσική βία εναντίον του νέου προκειμένου να κρατηθεί παρά τη θέλησή του, το «εξ αμελείας» είναι πρόκληση που προσβάλλει κάθε έννοια δικαίου.
Όμως, εδώ ακριβώς βρίσκεται το κουμπί. Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας, είτε πρόκειται για ελεγκτή, είτε για οποιονδήποτε άλλο, έχει δικαίωμα να ασκήσει φυσική βία, να ποδοπατήσει με τον πιο προκλητικό τρόπο την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη και για ένα αντίτιμο εισιτηρίου. Πρέπει ο ραγιάς να αισθάνεται ραγιάς σε κάθε φάση της καθημερινής ζωής του. Και πότε ο ραγιάς έχει πεισθεί ότι δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από ραγιάς; Όταν πληρώνει αδιαμαρτύρητα και από φόβο ότι του απαιτεί η εξουσία, όσο παράλογο κι αν είναι, όσο κι αν θέτει την ίδια την επιβίωσή του σε κίνδυνο. Τα χαράτσια και ο αγάς που τα εισπράττει κάνουν τον ραγιά φιλήσυχο, έλεγε παλιά το δοβλέτι.
Κι αν χαθεί μια ζωή; Κι αν χαθεί η ζωή του παιδιού σου; Τι πειράζει; Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας το πολύ-πολύ να αντιμετωπίσει καμιά κατηγορία «εξ αμελείας» με όλους τους υπουργούς, τους αστυνόμους, τους εισαγγελείς, τους δικαστές, τους επιθεωρητές και τα υπόλοιπα θηρία της εξουσίας σε παρέλαση να εφαρμόζουν το νόμο, το δικό τους νόμο. Κι ο ραγιάς, ραγιάς.
Γιατί εκπλήσσεσαι; Γιατί κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις; Εμείς δεν τους έχουμε επιτρέψει να έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου στα παιδιά μας; Χρειάζεται να πηδήξει και να σκοτωθεί ένα νέο παιδί ώστε να γλυτώσει τον εξευτελισμό για να αντιληφθούμε πόσο μηδαμινή αξία έχει μια ανθρώπινη ζωή σήμερα μέσα στο καθεστώς που ζούμε; Ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή ενός νέου. Θάνατος δεν είναι για τα παιδιά μας η ανεργία που με δόλιο τρόπο τα έχουν καταδικάσει; Θάνατος δεν είναι για τους νέους το αδιέξοδο μιας δουλειάς χωρίς μέλλον για ένα ξεροκόμματο, ή ενός μέλλοντος χωρίς δουλειά; Τι σε εκπλήσσει λοιπόν;
Γιατί σοκάρεσαι με τον ακαριαίο θάνατο ενός νέου και δεν εξεγείρεσαι με τον αργόσυρτο θάνατο μιας ολόκληρης νεολαίας, μιας ολόκληρης κοινωνίας κάτω από ένα καθεστώς που σε κάθε πτυχή του θέλει να εθιστούμε στο παλιό δόγμα του φασισμού, ότι μόνο η εξουσία έχει το μονοπώλιο της βίας. Τι κι αν πεθάνουν χιλιάδες σαν τον νέο που σκοτώθηκε για να γλυτώσει τον εξευτελισμό. Τι κι αν είναι το δικό σου παιδί. Τι σε νοιάζει; Εσύ θα βρεις χιλιάδες δικαιολογίες για να μην επαναστατήσει το είναι σου. Για να μην κάνεις κάτι. Για να μην κάνεις ότι περνά από το χέρι σου προκειμένου να βουλιάξει αυτό το καθεστώς και οι συνεργοί του, να αποτεφρωθεί από τις φλόγες της οργής ενός λαού που τον θανατώνουν εξεπιτούτου, με πρώτα τα παιδιά του, για να του αρπάξουν την πατρίδα, το βιός και το μέλλον του.
Αισθάνομαι να ξεχειλίζω. Όχι από οργή. Η οργή έχει εξαντληθεί προ πολλού. Ξεχειλίζω από μίσος για όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σ’ αυτήν την κατάσταση να βλέπουμε τα παιδιά μας να τους στερούν το παρόν και το μέλλον, να αργοπεθαίνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας. Και την ημέρα της κηδείας αυτού του νέου, του δικού μας παιδιού, που δολοφονήθηκε από ένα ολόκληρο καθεστώς δεν έχω παρά να διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους τους κυρίους και τις κυρίες αυτού του καθεστώτος: Δείτε με τι ταχύτητα η άμμος χάνεται από την κλεψύδρα της ζωής σας. Πολύ σύντομα οι ανοιχτοί λογαριασμοί μαζί σας θα κλείσουν μια και καλή. Ο νόμος της ιστορικής ανταπόδοσης θα λειτουργήσει και πάλι για να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινωνική ισορροπία και την ανύπαρκτη δικαιοσύνη. Κι ως τότε στο μόνο που έχετε να ελπίζετε είναι στον οίκτο των θυμάτων σας, του απλού κόσμου, του κόσμου του μεροκάματου, που μέρα με τη μέρα λιγοστεύει επικίνδυνα για εσάς.
Κι όταν θα έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα όπου οι νεκροί και οι αδικημένοι θα βρουν τη δικαίωσή τους, ο αδικοχαμένος νέος, το δικό μας παιδί, θα βρίσκεται εκεί ολοζώντανο να σέρνει τον χορό της νίκης, σαν έναν λεβέντικο τσάμικο, ή ποντιακό πυρρίχιο, με τρόπο που μόνο τα καλύτερα παλικάρια της πατρίδας μας με αλύγιστη ψυχή και ακόρεστη δίψα για την ζωή ξέρουν. Κι εμείς, οι γονείς του, θα είμαστε εκεί να τον χαρούμε στην αυγή μιας νέας Ελλάδας.

ΔΑΝΕΙΑ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ποια δάνεια χάνουν σε περίπτωση πτώχευσης


Τρόμος στις τράπεζες για τα δάνεια των οποίων οι δόσεις ξεπερνούν
 το 40% του εισοδήματος του δανειολήπτη


«Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί τις συνέπειες που απορρέουν από το πτωχευτικό δίκαιο για τα νοικοκυριά και τις παρενέργειες που θα έχει η εφαρμογή του για τις τράπεζες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην «H» υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης τράπεζας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Όπως λέει οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να τηρούν την αρχή του υπεύθυνου δανεισμού, που σημαίνει ότι δεν πρέπει το σύνολο των μηνιαίων δόσεων για κάθε είδους δάνεια (στεγαστικά, επισκευαστικά, καταναλωτικά, προσωπικά, ανοικτά, σπουδών κλπ) και για πιστωτικές κάρτες να υπερβαίνει το 40% του εισοδήματος του δανειολήπτη ή του νοικοκυριού.
Αυτή η σχέση όμως δόσεων /εισοδήματος δεν τηρήθηκε στο παρελθόν, και υπήρξαν περιπτώσεις δανειοληπτών που οι μηνιαίες δόσεις ξεπέρναγαν και το 60% του εισοδήματος τους, λέει και συμπληρώνει: Αν λοιπόν ο Χ δανειολήπτης έχει δανειστεί πάνω από το 40% του μηνιαίου εισοδήματος και πτωχεύσει, το δικαστήριο θα έρθει και θα πει στην όποια τράπεζα: ευθύνεσαι διότι δεν τήρησες την αρχή του υπεύθυνου δανεισμού και συνεπώς δεν δικαιούσαι να διεκδικείς το υπερβάλλον ποσό.
Και όπως είναι φυσικό τέτοιες δικαστικές αποφάσεις θα προκαλέσουν πρόσθετα προβλήματα στις τράπεζες.
Την περίοδο 2000 με 2008 (που ξέσπασε η κρίση) οι τράπεζες ήταν ελαστικές στα κριτήρια δανειοδότησης και τα περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα ενέκριναν δάνεια κάθε υπέρβαση του ορίου 40%.  ...
Από το 2009 τα κριτήρια χορήγησης δανείων έγιναν αυστηρότερα και πλέον μπορούν να δανειστούν μόνο όσοι είναι «καθαροί» από υποχρεώσεις και έχουν -το δυνατόν- σταθερό εισόδημα.
«Τα πράγματα σε ότι αφορά τις χορηγήσεις δανείων έχουν αλλάξει για πάντα στην Ελλάδα» αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη. Ακόμα και αν αποκατασταθούν οι συνθήκες ρευστότητας τα πιστοδοτικά κριτήρια θα παραμείνουν το ίδιο αυστηρά.
Οι εύκολες χρηματοδοτήσεις του παρελθόντος αποδείχτηκαν καταστροφικές, και οδήγησαν σε ιδιαίτερα υψηλές επισφάλειες.
Το 2010 είχε δύο κύρια χαρακτηριστικά: πρώτον ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης ήταν για πρώτη φορά αρνητικός καθώς έκλεισε στο -0,2% του 2010 και δεύτερον τα «κόκκινα» δάνεια τρέχουν με διψήφιο ποσοστό.
Ειδικότερα, η αρνητική πιστωτική επέκταση οφείλεται κυρίως στα νοικοκυριά που παρουσίασαν μείωση στον ετήσιο ρυθμό πιστωτικής επέκτασης κατά 1,4% και των ελευθέρων επαγγελματιών κατά 0,8%. Αντίθετα ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στις επιχειρήσεις διατηρήθηκε θετικός στο 1%.
Να σημειωθεί ότι το 2009 ο συνολικός ρυθμός πιστωτικής επέκτασης είχε διαμορφωθεί στο 4,1%, με τις επιχειρήσεις να είναι στο 5,1% και τα νοικοκυριά στο 3,1%. Τα υπόλοιπα των δανείων στις 31 Δεκεμβρίου 2010 διαμορφώθηκαν στα 257,13 δισ. ευρώ, έναντι 253,38 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2009.
Τα υπόλοιπα των νοικοκυριών ήταν 117,82 δισ. ευρώ, έναντι 119,63 δισ. ευρώ το 2009, τα στεγαστικά είχαν αρνητική πιστωτική επέκταση -0,4% από θετική 3,7% το 2009 και τα καταναλωτικά βρέθηκαν στο -4,2% από θετική πιστωτική επέκταση 2% το 2009.
Την ίδια ώρα οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων «τρέχουν» με διψήφιο ποσοστό. Στις πιστωτικές κάρτες αγγίζουν το 20%, στα καταναλωτικά δάνεια έχουν φτάσει το 17% και προσεγγίζουν το 10% στα στεγαστικά.

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ.............

Πληρώνουν τα "ακούρευτα" ομόλογα με το αίμα και τις στερήσεις των πολιτών - Πάνο Καμμένο ΜΗΝ σταματάς να πιέζεις και να ξεμπροστιάζεις τους διορι- σμένους κυβερνητικούς υπαλλήλους της τρόικα - Είναι οικονομικά βαμπίρ

Για το ομόλογο που έληγε τον Μάιο, το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε τα 5,6 δισ. ευρώ που έληγαν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, αυτό έγινε κατορθωτό μετά την καταβολή της δόσης των 4,3 δισ. ευρώ από την ΕΕ.
Το υπόλοιπο, και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία, ποσό καλύφθηκε από τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους τα οποία υπήρχαν, λόγω της «χρηστής» διαχείρισης, όπως σημείωναν στελέχη του οικονομικού επιτελείου.
Δηλαδή τη παραμύθα ότι περιμένουμε τα δανεικά για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις δεν ισχύει, το λένε και τα Μνημόνια, τα έχουν ψηφίσει (βλέπε και εδώ) και απλά μας εκβιάζουν, για να παίρνουν απανωτά τα ανελέητα και δυσβάσταχτα μέτρα εξόντωσης του ΜΗ εμπλεκόμενου στις κυβερνητικές λοβιτούρες και διαπλοκές τμήματος του λαού, που προσπαθεί κόβοντας και από τα απολύτως απαραίτητα να αποδίδει στους επίορκους νταβατζήδες του τα παράνομα χαράτσια τους.

Δείτε τα παρακάτω αποκαλυπτικά:


ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ (από olympia):

 

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

 

ΟΜΟΛΟΓΟ1, DEUTCHE BANK: ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΡΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ KAI TA ΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ;

 

ΟΜΟΛΟΓΟ 2: ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ” ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

 

Έτσι, για να βοηθήσουμε τον Στουρνάρα και την Τρόικα που δεν ήξερε πως προέκυψε η μαύρη τρύπα των 2 ΔΙΣ: Νέα «τρύπα» 2 δις από το «πουθενά»;! Ποιος θα την πληρώσει;

 

ΕΑΝ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ VULTURE FUNDS ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Τα ακούτε υπερασπιστές – συνέταιροι (;) του Παπανδρέου;

 

Γι’ αυτό η Τρόικα δεν έφερε αντιδράσεις στην μη επίτευξη στόχων και εκταμιεύει την δόση κανονικά… τα χρήματα τα παίρνουν οι “συνεργάτες” της!

 

Την ώρα που οι μικρομολογιούχοι, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα ΝΠΔΔ καταστράφηκαν από το PSI, τα Vulture Funds του ΔΝΤ έρχονται και εισπράτουν στο ακέραιο!

 

Τα συγκεκριμένα ομόλογα διακρατούνται σχεδόν στο σύνολό τους από τα hedge funds, τα οποία τα απέκτησαν όταν κατέρρεαν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων.

 

Οι τιμές κτήσης τους κυμάνθηκαν μεταξύ 25 και 40, ενώ επέλεξαν να μείνουν εκτός PSI, που προέβλεπε «εθελοντικό» κούρεμα κατά 53,5%, οχυρωμένοι πίσω από το αλλοδαπό δίκαιο, και τώρα αποπληρώνονται στο 100, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

 

Τα αγόρασαν ακόμα και στο 25% της αξίας τους και εισπράτουν το 100%

 

Ήταν ομόλογα – ζόμπι “Βρετανικού δικαίου” που αντικατέστησαν τον ΝΟΜΙΜΟ Ομολογιακό δανεισμό του Ελληνικού κράτους.

 

Ο Έλληνας ακόμα πληρώνει όσους είχαν “εσωτερική πληροφόρηση” από το καθεστώς Παπανδρέου, που φτάνουν στο σημείο ναΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ τα κέρδη τους εις βάρος της ίδιας της χώρας. Και όμως, το Ελληνικό κράτος του Στουρνάρα τους πληρώνει αντί να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΝΑ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΤΑΝ Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΟΥ “ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.)

 

Η Αργεντινή ήδη έχει πετύχει δεδικασμένο αρνούμενη την πληρωμή των Vulture Funds παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς. Εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε, αυτός είναι και ο λόγος που η Τρόικα κάνει τα στραβά μάτια στη μη επίτευξη στόχων.

 

Στην αποπληρωμή ομολόγων που κατέχουν hedge funds που έμειναν εκτός PSI θα διατεθεί μεγάλο μέρος από τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ από τον EFSF. Συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Ιουλίου το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να εξοφλήσει «ακούρευτα» ομόλογα, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, τα οποία έμειναν αλώβητα από το PSI, καθότι είναι αλλοδαπού δικαίου, και οι κάτοχοί τους αρνήθηκαν το «hair cut» τον Μάρτιο του 2012 και συνεπώς αποπληρώνονται στο ακέραιο.

 

Παρατηρείται ότι το Ελληνικό Δημόσιο αποπληρώνει στο ακέραιο τίτλους που κατέχουν τα hedge funds και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δανειζόμενο από το μηχανισμό στήριξης, όταν έχουν υποστεί τις δραματικές συνέπειες του PSI τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ιδιώτες ομολογιούχοι και οι ελληνικές τράπεζες.

 

Ειδικότερα την Τρίτη 25 Ιουνίου λήγει το ομόλογο ύψους 1,127 δισ. δολαρίων (περίπου 790 εκατ. ευρώ) με κωδικό ISIN XS0372384064, που εκδόθηκε με κοινοπρακτική μορφή και με διαχειριστή της έκδοσης την Deutsche Bank.

 

Το αρχικό ποσό της έκδοσης ήταν 1.500 εκατ. δολάρια και το κουπόνι ήταν στο 4,625%.

 

Επίσης στις 5 Ιουλίου λήγει και ομόλογο σε ελβετικό φράγκο (με κωδικό CH0021839524), υπό αλλοδαπό δίκαιο, συνολικής ονομαστικής αξίας 650 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 540 εκατ. ευρώ) και με κουπόνι 2,125% (CH0021839524).

 

Το δίλημμα για την τύχη των ομολόγων που οι κάτοχοί τους επέλεξαν να μείνουν έξω από το PSI αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2012, όταν έληγε το πρώτο ομόλογο εκτός PSI, από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και αποφασίστηκε τότε η πληρωμή του, υπό την πίεση των Γερμανών, που δεν ήθελαν να προκύψει πιστωτικό γεγονός.

 
20130526-130000.jpg
 

Το ΥΠΟΙΚ, τον Μάιο του 2012, ανακοινώνοντας ότι θα καταβάλει τα χρεολύσια του ομολόγου που έληγε, είχε δηλώσει ότι «η σημερινή απόφαση δεν προδικάζει τις μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των υπόλοιπων ομολόγων που δεν προσφέρθηκαν για ανταλλαγή».

 

Τελικά όμως αποδείχτηκε πως δημιουργήθηκε τετελεσμένο και θα αποπληρωθεί τελικά το σύνολο των ομολόγων που επέλεξαν και είχαν τη δυνατότητα να το επιβάλουν να μείνουν εκτός PSI.  (Με πληροφορίες από την Ναυτεμπορική)

Το δεύτερο ακούρευτο ομόλογο των τοκογλύφων που έληξε (5-7-2013) …  το πληρώσατε κύριε Στουρνάρα;

Δείτε τι κερδίζουν στο τέλος του άρθρου. “Κέρδη” πληρωμένα 100% από τον Έλληνα φορολογούμενο.

 

ΟΜΟΛΟΓΟ 2: ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ” ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

 

Η χώρα λοιπόν θα επανέλθει στις αγορές, θα ανακτήσει την αξιοπιστία της κλπ, όταν η διεθνής κοινή γνώμη βεβαιωθεί ότι μεσολάβησε Γουδή.

 

Ειδ’ άλλως, όσο Στουρνάρες και Παπακωνσταντίνηδες συνεχίζουν να υπάρχουν, ουδείς τίμιος επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει στην χώρα.

 

Οι εγκληματίες πολιτικοί, κατέστρεψαν τους τίμιους μικροομολογιούχους αποταμιευτές ενώ την ίδια στιγμή χάρισαν δισεκατομμύρια στους άθλιους τοκογλύφους με την εσωτερική πληροφόρηση

 

Η πολιτική εξουσία της Ελλάδας έχει δώσει ένα καταστροφικό μήνυμα:” Όποιος επενδύει στην Ελλάδα πτωχεύει, όποιος θέλει να κλέψει, να ξεριζώσει κομμάτι από την Ελλάδα με το μπαχτσίσι για εμάς, θησαυρίζει”

 

ΥΓ, Στην Αίγυπτο ο Μόρσι πήγε απλώς να χαρίσει το Σουέζ στον Σόρος.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

 Η εικόνα από τον Πόρτα – Πόρτα
 

Η απόδοση του Ομολόγου στην εικόνα που ακολουθεί:




Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζουμε τι έγινε στις 26-6-2013:
Ακούστηκαν μέχρι το Σύνταγμα: «Μαλλιά κουβάρια» Στουρνάρας-Καμμένος στη Βουλή!
 
Μέχρι το Σύνταγμα ακούστηκαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Πάνος Καμμένος οι οποίοι είχαν εντονότατο διάλογο στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Οικονομικών έκανε ειδική μνεία στη σημασία της πολιτικής σταθερότητας αλλά και της κυβερνητικής συνοχής για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας: «Έχουμε θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχει ελπίδα. Καιυπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις: η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης και μας βοηθάνε για να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Μετά την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, έλαβε το λόγο ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ρώτησε εάν υπάρχει θέμα κουρέματος των καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση μια τράπεζα: «Κύριε υπουργέ, αναλαμβάνετε την πολιτική, την αστική και την ποινική ευθύνη να διαβεβαιώσετε τους Έλληνες ότι δεν πρόκειται να έρθει τρίτο μνημόνιο το οποίο θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων;».
Η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα έχει διπλή ανάγνωση. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, αποφεύγοντας να πάρει θέση για μεγαλύτερα ποσά.
Ακολούθησε νέα ερώτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ σε πολύ υψηλούς τόνους για το εάν η ελληνική κυβέρνηση πλήρωσε τις προηγούμενες μέρες ένα ομόλογο στο 100% της αξίας του. Η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα ότι… δεν απαντά έκανε έξω φρενών τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος αναψοκοκκινισμένος άρχισε τις φωνές!
Ακολουθεί ο πολύ έντονος διάλογος:
Καμμένος: Πληρώθηκε στο 100%; Ναι ή όχι;
Στουρνάρας: Δεν θα απαντήσω.
Καμμένος: Τι δεν απαντάτε;;;;
Στουρνάρας: Δεν απαντώ!
Καμμένος: Τι δεν απαντάτε;; Από την τσέπη σας βγήκαν ή από το ελληνικό Κράτος;
Στουρνάρας: Δεν απαντώ!
Καμμένος (με απίστευτα δυνατή φωνή): Δεν απαντάτε αν πλήρωσε το Κράτος εχθές ομόλογο που έληγε;;;
Στουρνάρας: Μη φωνάζετε, δε σας φοβάμαι!
Καμμένος: Που δεν απαντάτε; Στη Βουλή των Ελλήνων;
Στουρνάρας: Μη φωνάζετε, δε σας φοβάμαι.
Καμμένος: Κύριε υπουργέ σας καλώ να απαντήσετε! Χθες πληρώθηκε ομόλογο στο 100% της αξίας του, ναι ή όχι;
Στουρνάρας: Θα δοθούν στοιχεία όταν υπάρξουν.
Λίγο μετά, ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να απαντήσει τελικά, για να διευκρινίσει ότι η Ελληνική Δημοκρατία ακολουθεί τους νόμους: «Εγώ στην Βουλή θέλω να απαντώ θεμελιωμένα.  
Η Ελληνική Δημοκρατία πληρώνει σύμφωνα με το νόμο. Δεν πρόκειται εμείς να χρεοκοπήσουμε το κράτος, η Ελληνική Δημοκρατία πληρώνει τα ομόλογα που λήγουν σύμφωνα με το νόμο»…

 Αυτή η ιστορία δεν είναι παλιά... ούτε έχει τελειώσει. Προς το παρόν το σχόλιο που είχαμε κάνει στις 26 Ιουνίου 2013 με θέμα:
Ένταση στη Βουλή μεταξύ Στουρνάρα – Καμμένου (Δεν απαντάει ο Στουρνάρας... "λαγός την φτέρη κούναγε, κακό του κεφαλιού του…" - Έχασαν κάθε ελπίδα 7000 ομολογιούχοι από τους μημονιακούς μπατακτζήδες 

Σχόλιο: ΔΕΝ απαντάνε αυτοί που έχουν κάτι να κρύψουν. Τα ερωτήματα πολλά και αδυσώπητα. Έχουν γράψει και άλλη φορά να μας πουν ποιοι από δαύτους είχαν ομόλογα και τους τα κούρεψαν, ποιοι αγόρασαν κουρεμένα ομόλογα και εάν ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει αποφανθεί για το νόμιμο και ας αφήσει κατά μέρος το ηθικό...
και τέλος ας απαντήσουν: στον μικρο ομολογιούχο 

Νάσος

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΛO [ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ] ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Εδώ Προτεκτοράτο - Ψευτών, Απατεώνων και Προδοτών: Κυνική Ομολογία Γεωργιάδη: "Χρησιμοποιήσαμε ως δικαιολογία τον μπαμπούλα της δόσης"... για να εξαθλιώσουν τον λαό! [καλές διακοπές στην "κουφή" δικαιοσύνη...]

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ για να ακούσετε την κυνική ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη:

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό: "Το μεγαλύτερο αίσχος του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι για να κάνουμε αυτά που είχαμε αποφασίσει σε διάφορους τομείς, προτιμήσαμε να τα βάλουμε στο μνημόνιο και να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τον μπαμπούλα της δόσης ή της χρεωκοπίας ως δικαιολογία για να κάνουμε τα αυτονόητα. Έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Ξεχάστε το μνημόνιο, ξεχάστε την τρόικα".
Τα στελέχη πλέον της λαομίσητης κυβέρνησης Σαμαρά, το λένε ανοικτά: "Χρησιμοποιήσαμε τον μπαμπούλα της δόσης και της χρεοκοπίας ως δικαιολογία για να εξαθλιώσουμε τον ελληνικό λαό".
Τι ομολογεί ο κύριος Γεωργιάδης; Ότι η κυβέρνηση Σαμαρά υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού, αφού δεν υπήρξε ποτέ διατεθειμένη να διαπραγματευτεί με τους δανειστές.
Ο κύριος Γεωργιάδης αποκαλύπτει επίσης ότι η ...
εκτόξευση της ανεργίας, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η διάλυση της υγείας και της παιδείας, η εξαθλίωση του ελληνικού λαού ήταν επιλογές και πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά που χρησιμοποίησε ως πρόσχημα το μνημόνιο.
Το χειρότερο είναι ότι αποκαλύπτει πως η απειλή της μη είσπραξης των δόσεων ή της χρεοκοπίας εντάχθηκε στη συντονισμένη επιχείρηση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Επίσης αποκαλύπτει ότι η λαοκτόνα πολιτική της κυβέρνησης ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να μπει στο καταστροφικό μνημόνιο.

EUROBANG...................

Δημήτρης Αντωνίου: EUROBANK: Το νέο ΔΣ ΔΕΝ εγκρίθηκε από την ΤτΕ χωρίς νόμιμη εκπροσώπηση και πληρεξουσιότητες δικηγόρων - Ακυρώσιμες όλες οι δικαστικές της πράξεις - Κάντε Ενστάσεις


Με τον ν.3864/2010, την υπουργική απόφαση αρ.38/9.11.20.12, την από 30.04.2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας Eurobank, με έδρα την Αθήνα, οδός Όθωνος 8, Πλ. Συντάγματος, ΜΑΕ 6068/6/Β/86/7 και ΓΕΜΗ: 223001000, ΑΦΜ: 094014250 (εφεξής «τράπεζα»), και το έγγραφο αρ.1744/22-07-2013 της Δ/νσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (Τμήμα Εποπτείας Πιστωτικών Ιδρυμάτων Α`), η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε κατά 94% και περιήλθε στην πλήρη, κατά 100%, διαχείριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) (*)(ν.3864/21-07-2010, ΦΕΚ Α` 119/21-07-2010). Η εξαγορά της τράπεζας από το ΤΧΣ εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευσή της 30-04-2013.

(*) Το Ταμείο ξεκίνησε τη λειτουργία του με τον διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
(εφεξής ΔΣ) με την απόφαση Α.Π.44560/Β.2018 της 30/09/2010 του Υπ. Οικονομικών (Φ.Ε.Κ. τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 319/30.9.2010http://www.hfsf.gr/el/

Από την ημερομηνία αυτή άρχισε μιας «μαύρης» περιόδου ως προς την νόμιμη εκπροσώπηση της τράπεζας ενώπιον των (αστικών) δικαστηρίων, διότι η διοίκηση και συνεπώς και η εκπροσώπηση της τράπεζας περιήλθαν εκ του νόμου (ν.3864/2010 άρ.6 παρ.3β) στο ΤΧΣ (αρ.6 παρ.3β, ν.3864/2010), το οποίο σημειωτέον δεν ενέκρινε αναδρομικά τις ενέργειες και τις πληρεξουσιότητες του παλαιού, από το 20120, ΔΣ της τράπεζας, αλλά κι ούτε εξέδωσε το ίδιο νέες πληρεξουσιότητες στους δικηγόρους της τράπεζας.
Για τον λόγο αυτό οι πλείστοι των δικηγόρων της Eurobank στην Αθήνα, ζητούν οι ίδιοι αναβολές των συζητήσεων στα δικαστήρια (ποινικά και αστικά) με τον αιτιολογικό ότι «έχουν πρόβλημα νόμιμης εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας» εκ μέρους της τράπεζας αυτής. Αντίθετα όμως, μεγάλος αριθμός δικηγόρων Αθηνών κι όλων ανεξαιρέτως των δικηγόρων της επαρχίας, συνεχίζουν να παρίστανται σε δίκες ποινικών και αστικών δικαστηρίων και σε εκτελέσεις (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ), ως νόμιμοι δήθεν εκπρόσωποι και πληρεξούσιοι της Eurobank, χωρίς φυσικά τούτο να είναι αληθές, εφόσον στερούνται την νομιμοποίησή των από το ΔΣ του ΤΧΣ που διοικούσε τώρα την τράπεζα.
Η «μαύρη» αυτή περίοδος, ως προς την εκπροσώπηση της τράπεζας, δεν έληξε ούτε όταν την 27-06-2013 όταν οι Γενικές Συνελεύσεις της τράπεζας και του ΤΧΣ ομού, εξέλεξαν το νέο ΔΣ της τράπεζας με την συμμετοχή μέλους του ΤΣΧ και του Δημοσίου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα την 18-07-2013, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ:
4436/18-07-2013. Το νέο όμως αυτό ΔΣ, για να καταστεί έγκυρο και ισχυρό πρέπει να εγκριθεί από την ΤτΕ, σύμφωνα με το ν.3864 αρ.6 παρ.3β (και ν.3601 αρ.5 παρ10γ), έγκριση όμως που μέχρι τώρα δεν έχει χορηγηθεί. Συνεπώς το νυν ΔΣ είναι ανίσχυρο και στην πράξη ανύπαρκτο, εφόσον δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση, συμπεριλαμβανομένων φυσικά της εκπροσώπησης της εταιρείας εξωδικαστικά και ενώπιον των δικαστηρίων και τη χορήγησης νόμιμης πληρεξουσιότητας προς τους δικηγόρους.

Έτσι, παρόλο που το νέο ΔΣ της τράπεζα συγκροτήθηκε σε σώμα κι εξέλεξε ως εκπρόσωπο της τράπεζας ενώπιον των δικαστηρίων τον Δ/ντα Σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου (ΦΕΚ 4436/18-07-2013), η πράξη του αυτή δεν έχει καμία νομική ισχύ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι: Οι νομικές, εξωδικαστικές και δικαστικές πράξεις της τράπεζας  και τα μέχρι τώρα και μελλοντικά αποτελέσματά των, από την 30-04-2013 μέχρι και σήμερα και για άγνωστο ακόμα χρόνο είναι ακυρώσιμες στα δικαστήρια για τους παραπάνω λόγους. Εάν συνεπώς προταθεί ένσταση πληρεξουσιότητας κατά των παρισταμένων δικηγόρων της τράπεζας, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ευδοκιμήσει.
Και με δεδομένο ότι οι παραπάνω συνθήκες ακυρότητας των παραστάσεων των δικηγόρων στα δικαστήρια είναι γνωστές σε αυτούς, η επιμονή των στην παράστασή των συνιστά την διάπραξη εκ μέρους των των εγκλημάτων της Απάτης κι Εκβιασμού εναντίον των αντιδίκων οφειλετών της τράπεζας.

********************************************************************************************************

Διάφορες σκέψεις: Το νέο ΔΣ της τράπεζας εξέλεξε ως νέο του εκπρόσωπο ενώπιον των δικαστηρίων τον Δ/ντα Σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, αλλά δεν ενέκρινε αναδρομικά τις ενέργειες και τις πληρεξουσιότητες του παλαιού, από το 2012, ΔΣ της τράπεζας, ούτε εξέδωσε μέχρι σήμερα πληρεξουσιότητες στους δικηγόρους της τράπεζας για την νόμιμη παράστασή των στα αστικά δικαστήρια (εξαιρούνται τα ποινικά) (ΦΕΚ 4436/18-07-2013).

(στο ΦΕΚ 4436/18-7-2013 (απόφαση του νέου ΔΣ του ΤΣΧ την 27-06-2013) αναφέρεται: «Γ. Οι εκάστοτε ειδικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για εκπροσώπηση και δέσμευση της Τράπεζας σε συγκεκριμένα θέματα ή έννομες σχέσεις εξακολουθούν να ισχύουν χωρίς να ανακαλούνται από την ανωτέρω γενική απόφαση», …μια ασαφή παράγραφο που απαιτεί ερμηνεία, διότι δεν διευκρινίζει σε ποίο ΔΣ αναφέρεται και σε ποία περίοδο και σε ποία είναι τα «θέματα και έννομες σχέσεις» κλπ… σίγουρα όμως δεν αναφέρεται σε «συνεχόμενη εκπροσώπηση της τράπεζας», όπως ρητά αναφέρεται σε άλλα παλαιότερα  ΦΕΚ (αποφάσεις παλαιοτέρων ΔΣ). 

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια διακοπή και μια ασυνέχεια της εκπροσώπησης της τράπεζας μεταξύ της προ και μετά την 30-04-2013 περιόδου.

Σχετικά ΦΕΚ: 7909/19-7-2010, 10755/3-10-12 (με διορθώσεις: αντί «25/6/2012» γράψε «25/6/2010»), 11745/22-10-2012, 2255/12-4-2013, 4319/15-7-2013, 3150/3-6/2013, 3430/12-6-2013, 4436/18-7-2013
Και οι νόμοι: 2190/1920, 3864/2010, 3213/2003, 3601/2007

ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ και Αποζημίωση των τραπεζών για τα ληξιπρόθεσμα «κόκκινα δάνεια»: Ένσταση έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης, λόγω έλλειψης νόμιμης απαίτησης? (έλλειψη δανειστή).

Αν και όπως είπα η αιτία της μη-χορήγησης πιστοποιητικών εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας της τράπεζας προς τους δικηγόρους της δεν έχει ουσιώδη σημασία
για την θεμελείωση της ένστασης του δανειολήπτη στον δικαστήριο, εφόσον το βάρος της απόδειξης της νομιμότητάς της ανήκει στην τράπεζα και τελικά στο δικαστήριο,
εγώ δίνω μια ευλογοφανή εξήγηση,  η οποία ένα επαληθευθεί, καθιστά τα παραπάνω εγκλήματα βαρύτερα. Η εξήγηση αυτή είναι η εξής: Ως γνωστόν οι τράπεζες ανακεφαλαιποιήθηκαν με το συνολικό ποσόν των 50 δις. ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα «ίδια κεφάλαιά των» (Core Tier I) από το PSI και τα ανεξόφλητα δάνεια των νοικοκυριών. Τα κεφάλαια της ανακεφαλαιποίησης διατίθενται αποκλειστικά  για τον παραπάνω σκοπό (σύμφωνα με τον νόμο 3601/2007, άρθρα 27α και 28 περί κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, ΦΕΚ Α`178/01-8.2007. Συνεπώς οι τράπεζες δεν νομιμοποιούνται να απαιτούν για δεύτερη φορά τις οφειλές των δανειοληπτών των!...κι όμως το κάνουν με σφοδρότητα.  Για το θέμα αυτό έχει διατάξει έρευνα το υπουργείο οικονομικών με το αρ. πρωτ. Β.871.12-06-2012 εντολή τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, ΣΔΟΕ, ΤτΕ (γραφείο διοικητή), εισαγγελέα Χαλκίδος, μετά από δικές μου καταγγελίες.
Δεν αποκλείω βέβαια η άρνηση της τράπεζας για την χορήγηση πιστοποιητικών εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας στους δικηγόρους της να είναι ενσυνείδητη, ηθική και ειλικρινής για τον παραπάνω λόγο της ανακεφαλοποίησής της, είτε για άλλο λόγο άγνωστο σε μένα.

Τα παραπάνω είναι δικά μου συμπεράσματα μετά από μακρά κι επίπονη έρευνα. Είναι το τέλος ενός δρόμου που ξεκίνησε με έλλογες υποψίες μου και κατέληξε σε τεκμηριωμένα νομικά επιχειρήματα για το έλλειμμα νομιμότητας εκπροσώπησης τηςEurobank, με αποτέλεσμα την ακυροσιμότητα των δικαστικών πράξεών της ενώπιον των δικαστηρίων. Και νομίζω ότι και με τον τρόπο αυτό ξεπλήρωσα στο ελάχιστο, το καθήκον και την υποχρέωση που έχω απέναντι στον κόσμο που με  στηρίζει τόσα χρόνια. Δεν παύει όμως, η παραπάνω μελέτη μου, να χρήζει και μιας καλής δικηγορικής μελέτης και υποστήριξης για το καλό των ελλήνων από τους σύγχρονους μαυραγορίτες, τραπεζίτες τους δικηγόρους των και εισπρακτικών εταιρειών.
Αν και όπως είπα η αιτία της μη-χορήγησης πιστοποιητικών εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας της τράπεζας προς τους δικηγόρους της δεν έχει ουσιώδη σημασία
για την θεμελείωση της ένστασης του δανειολήπτη στον δικαστήριο, εφόσον το βάρος της απόδειξης της νομιμότητάς της ανήκει στην τράπεζα και τελικά στο δικαστήριο, οι παραπάνω σκέψεις μου. δίνουν στο θέμα μια επιστημονική (νομική) τεκμηρίωση και θα βοηθήσουν τόσο τους δικηγόρους, όσο και το δικαστήριο της υπόθεσης, κατά τις δυνάμεις μου.

Links για σημαντικά νομικά θέματα ληξιπρόθεσμων δανείων, διαφόρων τραπεζών

http://zoidosia.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html (Ληξιπρόθεσμα Δάνεια και Ανακεφαλοποίση Τραπεζών, Eθνική, Πειραιώς, ΑlphaEurobank)



             
(ερευνα από τις αρχές, ΣΔΟΕ, ECBTτΕ, Εισαγγελέας,  για την ανακεφαλοποίηση και τα ληξιπρόθεσμα δάνεια)

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/07/h-funds-ena.html#.UfTOdo8og71.facebook (η δήθεν πώληση των δανείων σε ξένα funds)

Που θα με βρείτε:

www.zodiosia.blogspot.com (το blog μου)
https://www.elpida-politeias.gr (το site μου)

Δημ. Αντωνίου, τηλ. 22210-62743