Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

........ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ...........................


Δημοσιογράφοι γιούχαραν τον Δήμα

Πριν από λίγα λεπτά, ο Πύρρος Δήμας, βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να περάσει από το σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων! Ο πρώην....


χρυσός Ολυμπιονίκης, αξιωματικός του στρατού και βουλευτής, έδωσε την ψήφο του πριν από λίγη ώρα για την - έξω από κάθε λογική - ένταξη του ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΠΥ. Αυτό φυσικά το έμαθαν αμέσως οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και όταν είδαν να περνά από μπροστά τους ο άνθρωπος που με την υπογραφή του καταργεί την υγειονομική τους περίθαλψη ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες!

Οι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν για ευνόητους λόγους. Εμείς μόνο να πούμε ότι ένας άνθρωπος που αποθεώθηκε όσο κανείς και ευνοήθηκε επίσης όσο κανείς, δεν νοείται να βάζει τόσο απλά το χέρι να ψηφίσει ενάντια σε έναν κατασπαραγμένο κλάδο που προσπαθεί με αγωνία να περισώσει τα ελάχιστα... Εκτός πια αν η αχαριστία και ο κυνισμός, αν η αδιαφορία και ο "ωχαδερφισμός" αποτελούν προϋπόθεση για να περάσει κανείς το κατώφλι της ρημάδας της Βουλής...

ΤΙ ΛΕΤΕ?????????


O βιασμός της ελληνικής κοινωνίας

Στο παρόν άρθρο δε θα μιλήσουμε για τους πολιτικούς, δε θα πούμε για τους υπαίτιους της κατάντιας της χώρας. Έχουμε γράψει τόσες πολλές φορές για τους φταίχτες, για τα λάθη, για τις ευθύνες των κομμάτων και των πολιτών, για το μεταπολιτευτικό σύστημα. Η ιστορία θα τους κρίνει και θα μας κρίνει όλους. Τι νόημα έχει πλέον να γράφουμε για τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και κάθε άλλο πολιτικό που παίζει με τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Αυτό που έχει σημασία να αναδείξουμε σήμερα είναι αυτή η βίαιη ανατροπή που λαμβάνει χώρα στην ελληνική κοινωνία. Κι αν εδώ και δύο χρόνια η λιτότητα που υποστήκαμε ήταν το… προκαταρκτικό, τα όσα θα ακολουθήσουν είναι σαφέστατα το κυρίως μενού. Επιδόρπιο δεν έχει, διότι δε θα έχει μείνει και κανείς για να το γευτεί.
Τα προαπαιτούμενα της τρόικας που έχουν φτάσει κοντά τα 200 και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 13,5 δις, που μπορεί να είναι απλός αριθμός αλλά σημαίνει ότι από τις τσέπες των Ελλήνων θα φύγουν αυτά τα λεφτά.
Τα εργασιακά μέτρα που ανατρέπουν και εκθεμελιώνουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος στη χώρα αυτή. Αλλά και όλα τα κρυφά μέτρα που έρχονται και ούτε που ξέρουμε πότε ψηφίζονται, δημιουργούν μια βίαιη προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας σε ένα ζοφερό μέλλον.
Πράγματι, η Ελλάδα είναι ένα απίστευτο χάλι, με τεράστια προβλήματα.
Πράγματι, οι Έλληνες πολιτικοί έστησαν ένα τρελό πάρτι και έφαγαν δισεκατομμύρια, δίνοντας και ορισμένα ψίχουλα στους πολίτες.
Πράγματι, όλοι εμείς καλομάθαμε σε μια κοινωνία ευημερίας που βασίστηκε σε δανεικά λεφτά. Όλα αυτά ας τα αποδεχθούμε.
Όμως, αυτό που επιχειρείται από τους ξένους δεν υπάρχει τρόπος να χαρακτηριστεί. Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ζητούν από τους Έλληνες όχι απλά να ξεχάσουν τις κακές συνήθειές τους αλλά και να υποστούν μια απίστευτη ανατροπή που ίσως δεν υπάρχει προηγούμενη σε όλο τον πλανήτη.
Ποτέ κανένας λαός δεν εξαναγκάστηκε σε μια τόσο τρομερή και σύντομη αλλαγή του τρόπου ζωής του. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει μια σχετική προετοιμασία για κάτι τέτοιο.
Καλούνται 11 εκατ. Έλληνες να αλλάξουν μέσα σε λίγες εβδομάδες τη ζωή τους χωρίς όμως από την άλλη να αλλάζει η χώρα. Δηλαδή με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, με απίστευτους φόρους, με διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και με ανεργία στο 25% η ανατροπή στην ελληνική κοινωνία ολοκληρώνεται.
Την ίδια στιγμή, όμως, το ίδιο το κράτος δεν προσαρμόζεται. Οι τιμές συνεχίζουν να είναι υψηλές, ανάπτυξη και δουλειές έστω και με χαμηλό μισθό δεν υπάρχει, τα δάνεια των τραπεζών δεν κουρεύονται, η εφορία είναι πιο σκληρή από ποτέ.
Αυτό ο βιασμός της ελληνικής κοινωνίας τόσο άγρια και τόσο γρήγορα είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει αντίδραση. Η βία φέρνει βία αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και η βία είναι μαμή της ιστορίας. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια ιστορική φάση της χώρας. Δεν έχει σημασία αν περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή. Σημασία έχει ότι η βίαιη ανατροπή που συντελείται κάποια στιγμή θα δημιουργήσει τυφώνα μεγαλύτερο από αυτόν που έπληξε την Νέα Υόρκη. Και θα πάρει μαζί της τα πάντα.
Οι κήνσορες του λαϊκού συμφέροντος θα είναι οι πρώτοι που θα σαρωθούν. Μαζί με τους ψεύτες και τους άρπαγες των ονείρων όλων μας για μια καλύτερη ζωή.

Η ΣΙΩΠΗ...................


Όταν ήλθαν για τους κομμουνιστές, δεν μίλησα, δεν ήμουν κομμουνιστής…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 31, 2012
20121031-193757.jpgΌταν ξέσκισαν το ΝΑΤ, δεν μίλησα. Δεν ήμουν ναυτικός…
Όταν έπαιζαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο, δεν μίλησα. Έγραφα ότι μου έστελνε ο Πανταγιάς.
Όταν έβαζαν το ΙΚΑ να αγοράζει μετοχές της Γενικής Αποθηκών, το βούλωνα… Ήμουν υπάλληλος της Εθνικής.
Όταν ο Πανταλάκης με έβαζε να στέλνω εμβάσματα στο εξωτερικό ενώ τα ταμεία 
κατέρρεαν, δεν μίλησα. Είχα καλό μισθό στην Αγροτική.
Όταν ο Προβόπουλος αγόραζε τοξικά ομόλογα με τα χρήματα του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μιλούσα. Έγραφα τι θαυμάσιο που είναι το PSI…
Όταν τα ταμεία φαλήρισαν με το κούρεμα, δεν έβγαλα άχνα. Έβριζα φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, φαρμακοποιούς, ελεύθερους επαγγελματίες.
Τώρα που όλα τα ταμεία μπήκαν στο βαρέλι δίχως πάτο, δικαιώθηκα που έβγαζα τον σκασμό… Τα δικά μου την γλίτωσαν.
ΖΚ.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ???????


Παραμύθι για μικρά παιδιά



Μια φορά και ένα καιρό, ήταν ένα παιδαρέλι που ήσυχο δεν θα το έλεγες. Τον ακάθιστο είχε. 

Ήταν παρατηρητικό το άτιμο και δεν δεχόταν εντολές αν δεν συνοδεύονταν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Και δεν μπορούσε κανείς να το πείσει και εύκολα. Γεμάτο απορίες, ζητούσε απαντήσεις για να γεμίσει τα κενά. 
Αλλά όσο ρωτούσε τόσο οι απορίες αυξάνονταν αντί να λιγοστεύουν. 

Όσο ήταν πολύ μικρό, η χαριτομενιά του, το γλίτωνε από τις σφαλιάρες του απηυδισμένου περίγυρου, που δεν άντεχε τις απορίες του, γιατί πολύ απλά δεν ήξερε τι να του απαντήσει. Άστε που τους ξεβόλευε με τις ερωτήσεις. Και παρά να αναγκαστούν να σκεφτούν, προτιμούσαν να του χαϊδέψουν τα μαλάκια και να του λένε ένα «άντε να πας να παίξεις με τα άλλα παιδάκια». Το παιδαρέλι άρχισε να μεγαλώνει και οι σφαλιάρες να πέφτουν βροχή. Και οι απορίες έγιναν...
ερινύες. Αφού είδε και απόειδε, γιατί απαντήσεις δεν έπαιρνε, σκέφτηκε μια μέρα να πάρει τα ψηλά βουνά, μπας και δει προκοπή.
«Όσο πιο ψηλά ανέβω τόσο πιο κοντά στο Θεό θα βρεθώ άρα πιο εύκολα θα τον πετύχω κάπου και τότε θα τον πλακώσω στις ερωτήσεις», είπε από μέσα του το νιάνιαρο και άρχισε την ορειβασία . Όσο πιο ψηλά ανέβαινε τόσο περισσότερο άνοιγαν τα μάτια του και τα αυτιά του. Διαπίστωσε ότι έβλεπε καθαρότερα και άκουγε ακόμα και τον πιο ψηλό ήχο.
«Ωραία είναι εδώ πάνω» σκέφτηκε. Και συνέχισε να σκαρφαλώνει. Βρε τι βροχή έπεσε, τι χιόνι έφαγε, τίποτα δεν το άγγιξε. Μέχρι που το παιδαρέλι έφτασε στην κορυφή. Η απόλυτη γαλήνη.
«Αυτή είναι η ζωή, εδώ βρίσκεται η απάντηση, μακριά από την μπόχα της γήινης καθημερινότητας». Πριν προλάβει να τελειώσει την σκέψη του, νιώθει ένα πόνο πάνω στο κεφάλι. Γυρνάει και τι βλέπει;  Ένα γέροντα με κάτασπρα αστραφτερά μαλλιά και γένια, μάτια να λάμπουν σαν διαμάντια και με μια μαγκούρα στα χέρι, να τον βαράει.
«Βρε παππού έφυγα από τα εγκόσμια για να γλιτώσω το ξύλο, και θα το βρω στην κορυφή του κόσμου;» είπε διαμαρτυρόμενο το παιδαρέλι.
-«Τι είναι αυτές οι σκέψεις που κάνεις παιδί μου;» απάντησε ο γέροντας. «Γιατί νομίζεις ότι εκεί κάτω είναι η κόλαση και εδώ πάνω η ζωή; Αν σκέφτεσαι έτσι το έχασες το παιχνίδι από την αρχή» πρόσθεσε.
-«Μα δεν βλέπεις τι γίνεται ρε μπάρμπα;» αντιμίλησε το κωλόπαιδο που ήταν και αγενέστατο. «Κάτω υπάρχει χάος, ψέμα, θυμός, πόνος,  απελπισία και θλίψη. Την βλέπω στα μάτια όλων αλλά κανείς δεν μιλάει. Και δεν φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση. Εγώ είμαι μικρό ακόμα και θέλω να ζήσω. Το βαρέθηκα το ξύλο και θέλω να μείνω εδώ» δήλωσε θρασύτητα και έβγαλε από την τσέπη του ένα γαλανόλευκο σημαιάκι  (είχε και λίγο κίτρινο-πορτοκαλί πάνω), το  ΄χωσε στο χιόνι και κήρυξε την περιοχή δική του.  Πριν προλάβει να στήσει το αντίσκηνο, νάσου και το δεύτερο μπαμ στην κεφάλα. Το Χριστό φαντάρο είδε το μικρό και τα στρουμφάκια να κάνουν παρέλαση μπροστά στα μάτια του. Αποκαμωμένο, προσπαθώντας να σταθεί στα πόδια του, ζητά από τον παππούλη (που τα’ χε πατήσει τα 300 ) στήριγμα να σηκωθεί.
- «Να σταθείς μόνο σου» ήταν η απάντηση που πήρε.
Του πήρε καμιά ώρα αλλά τα κατάφερε στο τέλος. Αλλά φούντωσε από τα νεύρα και ετοιμαζόταν να τα χώσει στον γέροντα. Πριν προλάβει να πει την πρώτη βρισιά, τον πιάνει ο γέρος από το αυτί και του λέει :
«Άκου να δεις, αντί να περιμένεις βοήθεια από τους άλλους για να σηκωθείς και να θυμώνεις όταν δεν σε βοηθούν, χρησιμοποίησε την σκέψη σου για να βρεις τρόπους να σηκώσεις τον εαυτό σου. Έτσι, όταν σηκωθείς ούτε θυμωμένος με τους γύρω θα είσαι, ούτε με την μοίρα σου. Θα ‘χεις κερδίσει την πρώτη μάχη και αυτομάτως θα έχεις την απαραίτητη ενέργεια και θάρρος για να συνεχίσεις, να πας να σηκώσεις κι άλλους που θα είναι έτοιμοι να σηκωθούν. Το κατάλαβες;»
Για πρώτη φορά το σκασμένο σιώπησε. Άχνα δεν έβγαλε. Έκατσε στην άκρη του βουνού και προσπαθούσε να κοιτάξει στα μάτια τον γέροντα, αλλά δεν μπορούσε γιατί τον τύφλωνε το φως. Τελικά αποφάσισε να κλείσει τα δικά του μάτια και να σκεφτεί αυτά που άκουσε. Μετά από ώρα γύρισε στον μπάρμπα και του είπε:
«Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη γέροντα» διαμαρτυρήθηκε.
Και αυτός του ανταπάντησε : «Οι αλλαγές ξεκινούν από μικρά δωμάτια με σκεπτόμενους ανθρώπους. Πάντα έτσι γινόταν, από αρχαιοτάτων χρόνων και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει. Άντε τώρα πήγαινε σπίτι σου γιατί θα σε ψάχνουν οι γονείς σου».
«Μπα αυτοί έχουν τα ‘χουν βάλει με ένα άλλο παιδάκι, τον Γιωργάκη. Ούτε θα κατάλαβαν ότι λείπω. Από τότε που εμφανίστηκε αυτός, έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο χωριό, αλλά κανείς δεν λέει τίποτα» είπε το μικρό.
«Να θυμάσαι αυτό που σου είπα και μην φοβάσαι. Άντε ξεκίνα»
Το ανήσυχο παιδαρέλι πήρε των ομματίων του και άρχισε την κατάβαση. Με πολύ φόβο. Κάποια στιγμή που άρχισαν να ξανακλείνουν τα μάτια και τα αυτιά σταμάτησε. Σκέφτηκε να γυρίσει πίσω. Το συναίσθημα της κατάβασης του τρυπούσε την ψυχή. Ήταν ένας μικρός θάνατος.
«Τι άσχημο συναίσθημα. Δεν το θέλω. Προτιμώ μόνο μου. Πού να γυρίσω στο χωριό με τον μικρό Γιωργάκη; Δεν μας έχει αφήσει χώρο να παίξουμε» Και έκανε μια να στραφεί. Μπαμ, νάτο το χτύπημα στο κεφάλι από την μαγκούρα του γέροντα.
«Μα που βρέθηκες εδώ ρε παππού; Πώς κατέβηκες;» αναρωτήθηκε το μικρό.
«Τα αυτιά και τα μάτια μπορείς να τα ‘χεις ορθάνοιχτα ακόμα και στον Άδη. Άσε τις δικαιολογίες και γύρνα σπίτι σου. Την απάντηση που ήθελες, την πήρες», αναφώνησε ο γέρος.
«Και με τον μικρό Γιωργάκη τι θα κάνω; Κανείς δεν τον θέλει αλλά όλοι τον φοβούνται. Αλωνίζει το χωριό γιατί οι γονείς του, του το έχουν αγοράσει ολόκληρο για να έχει να παίζει. Και τα άλλα παιδάκια πρέπει να του ζητούν την άδεια ακόμα και για να αναπνεύσουν!» ξεσπάθωσε το μικρό.
Και τότε ο γέροντας ζύγωσε και χάιδεψε το κεφαλάκι του μικρού, που κατάφερε να δει έστω και για λίγα δευτερόλεπτα τα μάτια του.  Ήταν κρυστάλλινα και καθαρά. Γεμάτα δύναμη και συμπόνια. Ο γέροντας έσκυψε και του ψιθύρισε στο αυτάκι:
«Τι αποκαλείς έναν ηγέτη χωρίς ακόλουθους;»
«Τι;» ρώτησε το παιδί.
«Ένα μοναχικό άνθρωπο που κάνει περίπατο» είπε ο γέροντας και εξαφανίστηκε.
Ένα χαμόγελο διαφάνηκε στα χείλη του μικρού, που δεν ένοιωθε πλέον φόβο. Συνέχισε να κατεβαίνει το βουνό και αδημονούσε να φτάσει στο χωριό. Μάλιστα κάποια στιγμή βρήκε μια σακούλα σκουπιδιών και αποφάσισε να την κάνει έλκηθρο. Κατέβηκε από την χιονισμένη βουνοπλαγιά σφαίρα. Και το χάρηκε πολύ. Το καταδιασκέδασε. Φτάνοντας στο χωριό του,  σκεφτόταν ποιο μικρό δωμάτιο θα διαλέξει για να μπει.
Καλή αρχη...Χωρίς τέλος

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ????


Ο αντίλογος για το ταμείο δημοσιογράφων.


20121031-193522.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες απο το Κοινοβούλιο μεταξύ των 143 αστεριών του Κυν-οβουλίου που ψήφισαν υπερ του νομοσχεδίου για την ΄’ενταξη των ΜΜΕ στον πολύπαθο και καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ, στον οποίο η ασφάλιση των Ελλήνων πολιτών είναι πια μια τεράστια πληγή που κακοφορμίζει και οδηγεί σε σήψη, συμπεριλαμβάνονται οι εξής: Βούλτεψη, Πιπιλή, Παναγιωτόπουλος, Ντινόπουλος, Γκιουλέκας, Κεδίκογλου και η κυρία Άννα Καραμανλή.
Όλα τα παραπάνω “πουλάκια” έχουν ελευθέρας στα κανάλια για να προβάλλουν την 
κυβερνητική πολιτική και μερικοί έχουν γίνει και “μαιντανοί”. Αυτά να τα βλέπουν οι καναλάρχες και οι υπεύθυνοι παρουσιαστές των εκπομπών και των δελτίων τους που τους καλούν στα πάνελ τους. Καλά να πάθουν.
Δηλαδή για να καταλάβουμε: Αυτά τα καλόπαιδα παρά το γεγονός ότι με την ένταξη των δημοσιογραφων στον ΕΟΠΥΥ, καταρρέει περισσότερο το σαθρό οικοδόμημα του καταφεσωμένου οργανισμού, προτίμησαν να εξυπηρετήσουν το στενό κομματικό συμφέρον παρά να δουν κατάματα την αλήθεια.
Όσο για το επιχείρημα που ακούγεται από αναγνώστες ότι γράφουμε για τα δικά μας χωρίς να υπολογίζουμε το συμφέρον του απλού λαού, το επιχείρημα είναι λανθασμένο. Μάθετε πρώτα πόσες και ποιες κρατήσεις έχουν οι δημοσιογράφοι που είναι στον ΕΔΟΕΑΠ και στο ΤΣΙΠΕΑΘ(ασφαλιστικά και ιατροφαρμακευτικά ταμεία των ΜΜΕ), πόσο υγιές ήταν το ταμείο πριν το κούρεμα και τα εκατομμύρια που φαγώθηκαν από τις τραπεζικές καταθέσεις και μετά ας κρίνουμε. Όταν ένα ταμείο είναι υγιές και δεν επιβαρύνει τον δημόσιο τομέα δεν το ενσωματώνεις μέσα σε έναν βάλτο για να σου αποφέρει πρόσθετες ζημίες. Αυτό λέει η στοιχειώδης λογική.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Ι. Δραγούμη 87  – 16561 Γλυφάδα
Τηλ. 2109618581 FAX 2109646824
www.anor.gr       e-mail info@anor.gr
 
                                                                                     

                                                                                                  Γλυφάδα  27/10/12
                                                                                                  Αριθ. Πρωτ. : 1479


ΠΡΟΣ :
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
ΜΕ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΓΚΑΡΑΖ

Με αλχημείες και δώρο στον επενδυτή το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, δηλαδή τουλάχιστον 60.000.000€ για τα επόμενα 20 χρόνια που θα ήταν τα καθαρά κέρδη του Δήμου (εκτός των εσόδων από τις κλήσεις) αν την λειτουργούσε ο ίδιος, «προσπαθεί» η Δημοτική Αρχή «να δείξει» βιώσιμη την επένδυση για τα υπόγεια γκαράζ και με ισχνή πλειοψηφία, 13 υπερ 11 κατά, στο 41μελές Δημοτικό Συμβούλιο εξασφάλισε την απόφαση να προχωρήσει κατά τη συνεδρίασή του στις 24/10/12. Είναι η τρίτη φορά που τέθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την πρώτη, στις 22/2/11, εγκρίθηκε η πρώτη φάση που περιελάμβανε το Master Plan. Την δεύτερη, στις 29/2/12, εγκρίθηκε η εκπόνηση της Β’ φάσης που περιλαμβάνει τις τελικές μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης, το διαγωνισμό και την υπογραφή σύμβασης με τον επενδυτή, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι προμελέτες,  να έχει αποδειχθεί η βιωσιμότητα και να έχει εγκριθεί η χωροθέτηση των γκαράζ. Τώρα, δηλαδή την τρίτη φορά, η Δημοτική Αρχή, ομολογώντας την «προχειρότητα» και τη «βιασύνη» της τα δύο προηγούμενα χρόνια, επανέφερε το θέμα για να επικαιροποιήσει το Master Plan και να επανεγκρίνει την έναρξη της Β’ φάσης.
Τι δείχνει όμως η επικαιροποιημένη νέα πρόταση;                                      
Κόστος – Βιωσιμότητα.
Με βάση το νέο Master Plan, ενώ οι προβλεπόμενες συνολικά θέσεις στάθμευσης σε σχέση με το προηγούμενο μειώνονται κατά 13% (από 1.046 σε 911), το κόστος αυξάνεται κατά 33% αναιτιολόγητα από 16.509.102€ σε 21.979.485€ μαζί με το ΦΠΑ. Και πάλι όμως αυτό το κόστος δεν είναι πραγματικό γιατί ο υπολογισμός στηρίζεται σε παραδοχές εμπειρίας και δεδομένα από άλλες κατασκευές και όχι σε πραγματική ανάλυση με βάση την πραγματικότητα της Γλυφάδας (βραχώδες έδαφος, υπόγεια ύδατα κλπ). Στην πραγματικότητα επομένως το κόστος για την υπόγεια στάθμευση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το προϋπολογιζόμενο σε 26.000€/θέση (με ΦΠΑ) και θα ξεπεράσει τις 30.000€/θέση (με ΦΠΑ).
Σύμφωνα με τα παραπάνω και παρ’ ότι από την αρχή στις υπόγειες θέσεις, του κοινόχρηστου χώρου μπροστά στο Δημαρχείο και της πλατείας Νυμφών, προσέθεσαν και τις επίγειες των νησίδων Λαμπράκη για να «ρίξουν» το Μ.Ο. του κόστους ανα θέση, η επένδυση δεν είναι βιώσιμη. Το ομολογεί ο ίδιος ο Σύμβουλος στο Master Plan, σελίδα 52, όταν αναφέρει «Είναι προφανές ότι στη θετική χρηματοοικονομική συμπεριφορά της επένδυσης καθοριστική συμβολή έχει η ενσωμάτωση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) στο προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο, με την προϋπόθεση ο σχεδιασμός ΣΕΣ και η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί να επιτρέπει την ολιγόωρη στάθμευση σ’ αυτά και να διοχετεύει τα οχήματα στους σταθμούς για πολύωρη στάθμευση. Σε αντίθετη περίπτωση η βιωσιμότητα του επενδυτικού εγχειρήματος είναι αμφίβολη».
Με άλλα λόγια, η Ελεγχόμενη Στάθμευση στο κέντρο της πόλης, που η συμφερότερη επιλογή είναι να λειτουργήσει από το Δήμο με σημαντικά ετήσια έσοδα για το ταμείο του (σύμφωνα με την προμελέτη, από 5.718.666€ έως 6.908.944€ μαζί με τις κλήσεις), δίνεται δώρο στον επενδυτή και μάλιστα με υποχρεωτική τιμολογιακή πολιτική που να ευνοεί τα υπόγεια γκαράζ, προκειμένου να γίνει «ελκυστικό» το πακέτο.
Νέες θέσεις στάθμευσης.
Στους χώρους που προτείνεται να κατασκευαστούν τα υπόγεια γκαράζ, μαζί με τις νησίδες Λαμπράκη, σταθμεύουν σήμερα συνολικά 900 αυτοκίνητα, δηλαδή περίπου όσα προβλέπονται στο νέο Master Plan. Άρα δεν κερδίζουμε νέες θέσεις στάθμευσης, εκτός μόνο από το θετικό της απελευθέρωσης του κοινόχρηστου χώρου μπροστά στο Δημαρχείο. Και πάλι όμως, με το δεδομένο αυτό, το όφελος από άποψη στάθμευσης είναι αμελητέο για τόσο μεγάλο κόστος και αν λάβουμε υπόψη μας ότι στο ευρύτερο κέντρο της πόλης (από το Γκολφ έως την Πανδώρας και από την θάλασσα έως την Αγ. Νικολάου) προσφέρονται  4.200 δημόσιες επίγειες θέσεις (σε διαμορφωμένες εσοχές και παρά το κράσπεδο) και 2.800 – 3.000 ιδιωτικές (κατοικίες, ιδιωτικά υπόγεια γκαράζ).
Προαπαιτούμενα – Σύμβαση.
Για να κατασκευαστούν υπόγεια γκαράζ σε κάποιο χώρο πρέπει πρώτα να επιτρέπεται από το νόμο και επιπλέον να έχει εγκριθεί η χωροθέτηση. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει έγκριση χωροθέτησης, ενώ και η νομιμότητα είναι αμφίβολη, αφού η εγκύκλιος του Γεν. Γραμματέα Δασών αναφέρει ότι κάτω από κοινόχρηστους χώρους, είτε είναι χαρακτηρισμένοι είτε λειτουργούν στην πράξη ως τέτοιοι, δεν επιτρέπεται η κατασκευή υπόγειων γκαράζ. Η εγκύκλιος αυτή στηρίζεται και σε αποφάσεις του ΣτΕ που σε πολλές περιπτώσεις, με βάση αυτό το σκεπτικό, έχει ακυρώσει αποφάσεις κατασκευής υπογείων γκαράζ, όπως στα Πατήσια, τη Λαμία, τις Συκιές Θεσσαλονίκης κ.α. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν οι κατασκευές, να σταματήσουν με προσφυγή στο ΣτΕ και να μείνουν τα εργοτάξια ανοιχτές πληγές για πολλά χρόνια στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία, τη δέσμευση των υπαρχόντων θέσεων στάθμευσης και προπαντός την τεράστια ζημιά για το Δήμο και τους Γλυφαδιώτες.
Πέρα όμως απ’ αυτό, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλέστηκαν να ψηφίσουν και να δρομολογήσουν μια τόσο μεγάλη επένδυση με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) χωρίς να γνωρίζουν με ποιους όρους θα γίνει η σύμβαση, για πόσα χρόνια και ποιο ακριβώς θα είναι το όφελος του Δήμου. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί το όλο εγχείρημα και ως ευκαιρία να εξασφαλιστούν χρήματα από το πρόγραμμα Jessica της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όταν πρόκειται για δάνειο μέσω ΣΔΙΤ με χαμηλό επιτόκιο, που σίγουρα ωφελεί τον επενδυτή, ενώ το όποιο όφελος του Δήμου θα εξαρτηθεί από τη σύμβαση. Μια τέτοια επένδυση πάντως, δεν είναι καθόλου δεδομένη, γιατί ούτε καν προέγκριση υπάρχει και όλοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη τράπεζα την περίοδο αυτή δεν διοχετεύει κεφάλαια στην Ελλάδα για να μην εκτεθεί στην τοξικότητα της Ελληνικής Οικονομίας και υποβαθμιστεί από τους γνωστούς οίκους.
Η σύγχρονη λύση.
Οι σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις για τα κέντρα των πόλεων, που εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου, συγκλίνουν στην αποτροπή της συγκέντρωσης των ΙΧ αυτοκινήτων, στην ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και προπαντός αυτών της σταθερής τροχιάς, στις εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και στην αποκέντρωση υπηρεσιών και άλλων χρήσεων. Αυτό επιτυγχάνεται με κανόνες στα πλαίσια των Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων, με διευκολύνσεις της κινητικότητας και άλλες ρυθμίσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος, ενόψει και της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, πρέπει να λάβει ανάλογα μέτρα που να αποτρέπουν την συνεχή κατασκευή εμπορικών κέντρων και Super Market στο κέντρο, να διεκδικήσει επέκταση του ΜΕΤΡΟ, αρχικά μέχρι τη Γλυφάδα και στη συνέχεια μέχρι το αεροδρόμιο, καθώς και την οργάνωση του δικτύου των λεωφορείων σε συνδυασμό με το ΜΕΤΡΟ και συμπληρωματικά με το ΤΡΑΜ. Επίσης να λειτουργήσει δημοτική συγκοινωνία για σύνδεση των συνοικιών με το κέντρο, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει δίκτυο ποδηλατοδρόμων, να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα των πεζοδρομίων απο όλους και φυσικά να εφαρμόσει ο ίδιος το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Αν αυτά τα μέτρα ληφθούν και δεν αποδώσουν μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια, τότε επανεξετάζουμε και την αναγκαιότητα των υπογείων γκαράζ, αλλά με επιλογή που να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το Δήμο.
Απ’ όσα παραθέσαμε πιο πάνω φαίνεται καθαρά ότι η επιμονή της Δημοτικής Αρχής στην κατασκευή των υπογείων γκαράζ δεν υπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και τα συμφέροντα των πολιτών, αλλά τα συμφέροντα των επενδυτών, με την παραχώρηση - δέσμευση δημόσιου χώρου, το τεράστιο κόστος κατασκευής και το δώρο της Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Χρέος δικό μας και όλων των δυνάμεων που αντιτίθενται είναι να παλέψουμε για την ακύρωση αυτής της επιλογής.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Ο ΛΙΑΤΣΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.....................


«Ο δημοσιογράφος οφείλει να καταγγέλλει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης»

Για λογοκρισία και φίμωση της ελεύθερης έκφρασης κάνουν λόγο οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη με ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο blog του πρώτου, με αφορμή την ανακοίνωση που....


εξέδωσε ο Νίκος Σίμος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Τι αναφέρουν στο κείμενό τους οι δύο δημοσιογράφοι:

«Στην ανακοίνωσή του, ο Νίκος Σίμος "υπό την ιδιότητά του, του δημοσιογράφου, και όχι από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ" όπως αναφέρει, γράφει, ανάμεσα σε άλλα, πως:

"Η μονομερής αναπαραγωγή του σχετικού δημοσιεύματος, χωρίς την απαραίτητη δημοσιογραφική έρευνα και η εξαγωγή συμπερασμάτων που δε βασίζονταν σε καμία περίπτωση σε τεκμηριωμένο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, εξέθεσαν τη Δημόσια Τηλεόραση".

Θέλουμε επ’ αυτού να πούμε πως η συναδελφική κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, έστω και κακόπιστη. Εδώ όμως, κάπως άστοχα, ας μας επιτρέψει, ο κ. Σίμος επικαλείται την δημοσιογραφική ιδιότητα και όχι αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Η εκπομπή μας δεν σταμάτησε επειδή ο δημοσιογράφος κ. Σίμος θεωρεί πως δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας, αλλά επειδή ο διευθύνων σύμβουλος - που είναι δημοσιογράφος - έκανε αυτήν την αξιολόγηση.

Αλλιώς, αδύνατον να τεκμηριωθεί η ακόλουθη πρόταση:

"Η πλημμελής άσκηση της δημοσιογραφικής εργασίας είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση της απομάκρυνσης των δύο παρουσιαστών της εκπομπής".

Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που ο - κατά τα λοιπά - συνάδελφος δημοσιογράφος, μας έδωσε για αυτήν την απαραίτητη διευκρίνιση. Όλα τα υπόλοιπα, περί δεοντολογίας και κανόνων έρευνας είναι φυσικά υπό διαρκή συζήτηση μεταξύ δημοσιογράφων και υπό διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ δημοσιογράφων και διοικήσεων.

Μας καλύπτει πλήρως η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Η ελεύθερη έκφραση γνώμης αποτελεί προϋπόθεση της άσκησης της δημοσιογραφίας και θεμέλιο της Δημοκρατίας. Ο δημοσιογράφος όχι μόνο δικαιούται αλλά και οφείλει να καταγγέλλει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του φρονήματος των πολιτών και της ακραίας συμπεριφοράς της Πολιτείας και των οργάνων της. Το αναφαίρετο, όμως, αυτό δικαίωμα και υποχρέωση του συντάκτη δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα από τη διοίκηση της ΕΡΤ."

Σε ότι αφορά στα περί στρατευμένης δημοσιογραφίας απάντηση δίνει η πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια στο Τύπο.

Πάντως κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε η στρατευμένη δημοσιογραφία για την Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία είναι και θα είναι απέναντι από την διατεταγμένη υπηρεσία...

Με τιμή,

Κώστας Αρβανίτης - μέλος της ΕΣΗΕΑ
Μαριλένα Κατσίμη - μέλος της ΕΣΗΕΑ».

ΕΚΤΑΚΤΟ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αλλοδαποί έσφαξαν Κομμωτή μέσα στο μαγαζί του και το έσπασαν το μαγαζί στον Αγ.Παντελεήμονα

Πανικός επικρατεί αυτήν την στιγμή στον Αγ. Παντελεήμονα στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

Αλλοδαποί έσφαξαν κομμωτή του έσπασαν το μαγαζί και την κοπάνησαν.

Το όνομα του Κομμωτή ήταν Αργύρης περισσότερα στοιχεία δεν έχουμε ακομα για το θύμα.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία και κλήθηκε ασθενοφόρο. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην εντατική.


Στο σημείο έχουν σπέυσει μέλη της Χρυσής Αυγής και 500 περίπου κάτοικοι της περιοχής.
Ανανεσα τους ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος και Μπαρμπαρούσης

Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων αναφέρουν πως το κομμωτήριο ήταν το τελευταίο Ελληνικό της περιοχής και μιλάνε για ανταγωνισμό και στο ότι οι Αλλοδαποί κάνουν προγκρομ στους Έλληνες, δηλαδή προσπαθούν να διώξουν απο την περιοχή ότι είναι Ελληνικό.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ


Ο Πάνος Καμμένος για τους τροϊκανούς υπαλλήλους που κάνουν και πραξικοπήματα στη βουλή...


Δείτε στο βίντεο πως ο κομματικός εγκάθετος με το μουστάκι επιβάλλει στην Βουλή την πραξικοπηματική απόφαση που αναγκάστηκαν να ανατρέψουν μετά από την ένσταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Τώρα ετοιμάζει αλλαγή των...
πρακτικών ....
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ.....................


Οι δρόμοι περιμένουν- Ή θα παλέψουμε ή θα χαθούμε



Δυό μέρες μόνο μετά τα περήφανα διαγγέλματα για το γιορτασμό του ΟΧΙ, η κυβέρνηση Σαμαρά λεει το μεγάλο ΝΑΙ!

Το ναι στη σφαγή και την εξαθλίωση του λαού.

Το ναι στην υποταγή στις εντολές των ΕΕ-ΔΝΤ.


Το ναι στο ξεπούλημα της... Δημόσιας περιουσίας, λες και την εφεραν από το σπίτι τους.

Το ναί στην κατάργηση όλων όσων κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα τόσες δεκαετίες.

Το ναί που υποσχόντουσαν πως θα ήταν όχι...

Το ναι στην πραγματική χρεοκοπία του λαού, των ανθρώπων που ζούν και δουλεύουν σ' αυτό τον τόπο.


Η απάντηση μας πρέπει να είναι συντριπτική. 
Έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να υπηρετήσουν τα μονοπώλια, τους υπερπλούσιους και τους οργανισμούς που τους στηρίζουν. Ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας.

Κορόιδεψαν το λαό με τον πιο αποκρουστικό και άτιμο τρόπο. 
Είπαν, προ της κάλπης που τους απειλούσε, πως τα χειρότερα πέρασαν και πως τώρα "άλλαξε το κλίμα" και μόνο βελτιώσεις θα ΄έπρεπε να περιμένει ο λαός! 

Αντί γι αυτό φέρνουν στη Βουλή το πιο άθλιο και δολοφονικό πακέτο μέτρων λιτότητας και αποδόμησης της Δημοκρατίας που έχει έρθει ποτέ στην Ελληνική Βουλή για ψήφιση. Και την ίδια στιγμή, ετοιμάζονται για τα επόμενα...
Από σήμερα κιόλας, μιλώντας με όποιον μπορούμε, τηλεφωνώντας στο σωματείο μας και στις επιτροπές αγώνα της περιοχής μας, κινητοποιώντας συγγενείς γνωστούς και φίλους, ας προετοιμάσουμε την πιο δυναμική, την πιο ηχηρή και πραγματικά ουσιαστική απάντηση που δώσαμε ως τώρα. 

Οργανωμένα, με κάθε τρόπο, στις απεργίες, στα συλλαλητήρια, με πίστη στις δυνάμεις μας, ας τους δείξουμε επιτέλους ότι πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής είμαστε εμείς και κανένας άλλος.

Ας μην επιτρέψουμε άλλο στο φόβο να μας κόβει το δρόμο. Έτσι κι αλλιώς τα μέτρα και τα σχέδια εξόντωσης που τα λένε "σχέδια σωτηρίας" δεν θα 'χουν τελειωμό αν δε σταθούμε αποφασιστικά όρθιοι απέναντί τους.

Μόνο αν νοιώσουν τη δύναμή μας θα σταματήσουν. Μόνο αν δουν το λαό  αποφασισμένο να σηκώνει τα δικά του τείχη θα κάνουν πίσω. 

Τους φοβισμένους, τους αδύναμους και τους υποταγμένους δεν τους σέβεται κανείς!

Θα μας ζαλίσουν πάλι με "το καλό της πατρίδας", μας χόρτασαν τόσο καιρό με σημαίες και "πατρίδες". Η πατρίδα του καθενός όμως δεν είναι κάποια θολή και ακαθόριστη ιδέα.

 Πατρίδα μας είναι πρώτα απ΄ όλα η ίδια μας η ζωή και η ζωή των παιδιών μας. Αν δε φανούμε άξιοι να παλέψουμε τώρα γι αυτά, για καμιά πατρίδα δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε!

Το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, ας είναι το τέλος κάθε διαπραγμάτευσης μαζί τους. 

Μ' αυτούς που μπαίνουν στο σπίτι σου κι αρπάζουν τη ζωή και το μέλλον σου, το αύριο το δικό σου και των παιδιών σου δε διαπραγματεύεσαι. 

Πολεμάς!

Καιρός λοιπόν για το δικό μας ΟΧΙ. 

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε εργοστάσιο και μαγαζί, σε κάθε στέκι ας σταματήσει κάθε άλλη συζήτηση κι ας μπεί δυναμικά το ζήτημα του τι θα κάνουμε τώρα, εμείς για τη ζωή μας.

Η ζωή δεν περιμένει, ούτε έχει κενά.  

Ας αποφασίσουμε λοιπόν, κοιτώντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη. 

Η θα παλέψουμε ή θα χαθούμε.

ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ................


Προς κκ βουλευτές και υπουργούς…Κανένας δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος! Λαϊκά Δικαστήρια για τους δωσίλογους!



Άρθρο 85
Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Υφυπουργοί είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για τη γενική πολιτική της Κυβέρνησης και καθένας από αυτούς για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς του, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων για την ευθύνη των Υπουργών.
Σε καμία περίπτωση η έγγραφη ή προφορική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς από την...
ευθύνη τους.
Άρθρο 51
1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.
2. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.
Άρθρο 59
1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
“Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα
καθήκοντά μου”.

Άρθρο 60
1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.  
Υ.Γ
Τα γράφουμε όλα αυτά, άρθρα του Συντάγματος, πριν την ψήφιση των μέτρων για να θυμίσουμε στους βουλευτές και υπουργούς, τι προβλέπει το Σύνταγμα για τα καθήκοντά τους , τον όρκο που έχουν δώσει αλλά και τα δικαιώματα ψήφου… 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/10/blog-post_4946.html

ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΡΕΑΣ.........

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΑΣ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΥΦΛΗ??


«Αν πάθει τίποτα ο αδερφός μου, θα κόψω τα πόδια του Σαμαρά»



«Αν πάθει τίποτα ο αδερφός μου, θα κόψω τα πόδια του Σαμαρά»
Εκτός εαυτού βγήκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος την ώρα που η εκπομπή του βρισκόταν «στον αέρα», πληροφορήθηκε ότι ο αδερφός του, Σπύρος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
«Αν πάθει οτιδήποτε ο αδελφός μου, θα του κόψω τα πόδια του Σαμαρά.Αρκετά του έχω χαρίσει με τις αλήτικες μεθόδους που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί εις βάρος του έθνους και των Ελλήνων, θα του κόψω τα πόδια», είπε φανερά εκνευρισμένος ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ.............ΕΛΛΑΔΑ


Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του
(MADE IN SWITCHERLAND) για τις 6 το πρωί ...
σηκώθηκε από το κρεβάτι του
(MADE IN SWEDEN)
Έφτιαξε τον καφέ του
...(PRODUCED IN BRASIL)
Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή
(MADE IN GERMANY)
Έβαλε αποσμητικό
(MADE IN BELGIUM)
Φόρεσε το πουκάμισό του
(MADE IN TURKEY),
Φόρεσε εσώρουχο
(MADE IN BAGLADESH)
Τα jeans με φίρμα
(MADE IN SRI LANKA)
Κάλτσες
(MADE IN EGUPT)
Παπούτσια
(MADE IN ITALY)
Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική κουζίνα
(MADE IN KOREA)
ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOODA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ KAI ΜYLNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Έριξε μία ματιά στο laptop του
(MADE IN JAPAN)
Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του
(MADE IN TAIWAN).
Μετά κλείδωσε την πόρτα
(MADE IN CANADA),
Ενεργοποίησε το συναγερμό
(MADE IN USA)
μπήκε στο αυτοκίνητό του
(MADE IN SPAIN)
το γέμισε με βενζίνη
(από SAUDI ARABIA)
και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας
και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή
(made in MALAYSIA),
ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του
(MADE IN BRAZIL),
Άνοιξε μια μπύρα
(MADE IN ENGLAND)
έφαγε μια μπριζόλα
(PRODUCED IN BULGARIA)
και άνοιξε την τηλεόραση
(MADE IN INDONESIA).

Καθώς παρακολουθούσε τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ σίριαλ προσπαθούσε να σκεφτεί τι διάολο φταίει και δεν μπορεί να βρεί μιά δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ........

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..........................


Πως να μην προεκταθεί το αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι και... σε δωσίλογα πρακτόρια!

Από το "press-gr" (φωτο από: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης)
Το πολιτικό ίδρυμα του κόμματος της Μέρκελ εκπαιδεύει Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα
 Της Βασιλικής Σιούτη
Σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων δημοσιογράφων πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα το πολιτικό ίδρυμα KAS (Konrad – Adenauer Stiftung) του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ (CDU).
Βασικοί εκπαιδευτές («Trainern» αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα) των δημοσιογράφων, είναι ο Γερμανός πρέσβης, Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force, Jens Bastian, ο συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Τζογόπουλος και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσος Τέλογλου.
Τα σεμινάρια αυτά φανερώνουν το αυξημένο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα, καθώς εδώ και καιρό, εκτός από την...
πολιτική, ενδιαφέρονται εντόνως και για τη λεγόμενη «τέταρτη» εξουσία, τα ΜΜΕ. Μέχρι τώρα η σχέση του ιδρύματος (καθώς και της γερμανικής πρεσβείας) περιοριζόταν στη στενή επαφή που είχε με δυο τρεις γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά τελευταία ενδιαφέρεται και για τη νέα γενιά των Ελλήνων δημοσιογράφων.
Το ίδρυμα KAS δραστηριοποιείται πολύ ενεργά στην Ελλάδα από τον περασμένο Μάιο, σε πολλά επίπεδα. Είχε και παλαιότερα παρουσία στην Αθήνα, αλλά αυτή ήταν πολύ πιο περιορισμένη και κάποια στιγμή, το 1993, διέκοψε εντελώς τη λειτουργία του, αφού η Ελλάδα τότε δεν είχε πολιτικό ενδιαφέρον για τους Γερμανούς Αυτά μέχρι το 2009, που τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν και να πυκνώνουν –αρχικά στο Βερολίνο- οι εκδηλώσεις για την Ελλάδα, με καλεσμένους όπως τη Ντόρα Μπακογιάννη, τον Πέτρο Μάρκαρη κ.α.
Τον περασμένο Μάιο ήρθε στην Αθήνα ένα κλιμάκιο έμπειρων στελεχών κι εγκαταστάθηκαν στην οδό Μουρούζη 8, όπου βρίσκεται η έδρα του Konrad – Adenauer Stiftung. Από τότε έχουν «σηκώσει τα μανίκια» κι έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Στο μεταξύ έχουν αναπτύξει πολύ στενές σχέσεις με το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Ν.Δ (βλ. εδώ συνέδριο με τη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων ) καθώς και με το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η πρόσκληση συμμετοχής Eλλήνων δημοσιογράφων (μέχρι 33 ετών) στο σεμινάριο/εργαστήριο (workshop) έγινε τον περασμένο Αύγουστο και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στηνιστοσελίδα του KAS . Εκεί ανέφεραν ότι το εν λόγω workshop θα εστιάσει στις ελληνο-γερμανικές σχέσεις στην εποχή της κρίσης και θα φέρει σε επικοινωνία οκτώ νέους δημοσιογράφους από την Ελλάδα με οκτώ ομολόγους τους από τη Γερμανία για να εργαστούν μαζί σε διάφορα θέματα, πέραν των θεωρητικών σεμιναρίων. Στην τελευταία παράγραφο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν σχετική αίτηση περιγράφοντας τα κίνητρά τους, για ποιο λόγο ενδιαφέρονται για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, και ποια θα είναι η συγκεκριμένη συνεισφορά τους».
Οι συμμετέχοντες μένουν στο Divani Caravel, όπου διεξάγεται και μέρος των ολοήμερων σεμιναρίων/εργαστηρίων και το KAS καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής, σίτισης καθώς και τα μεταφορικά τους έξοδα.
Την περασμένη Παρασκευή η εκπαίδευση των Ελλήνων δημοσιογράφων από τους Γερμανούς ξεκίνησε με την παρουσίαση των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών και το καλωσόρισμα του Γερμανού πρέσβη. Συνεχίστηκε το Σάββατο με τη δημιουργία ομάδων εργασίας που εργάζονται πάνω σε διάφορα ρεπορτάζ. Την ίδια μέρα μίλησαν στους εκπαιδευόμενους ο Γ.Τζογόπουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ για το «ελληνικό δράμα στα διεθνή ΜΜΕ» και ο Τάσος Τέλογλου για το «ρόλο των ΜΜΕ στις ελληνογερμανικές σχέσεις».
Την περασμένη Δευτέρα το βασικό θεωρητικό σεμινάριο για τους εκπαιδευόμενους έλληνες δημοσιογράφους έγινε από τον ΓερμανόJens Bastian της Task Force για την «οικονομική προσαρμογή της Ελλάδας και τις δομικές μεταρρυθμίσεις». Τα σεμινάρια θα λήξουν το Σάββατο με μια «πανηγυρική» εκδήλωση.
Σύμφωνα με τον Ιάκωβο Δημητρίου, υπεύθυνο του workshop, για τα σεμινάρια αυτά επελέγησαν οχτώ έλληνες δημοσιογράφοι ανάμεσα σε περίπου 30 που έκαναν αίτηση. Το βασικό κριτήριο, όπως είπε στο The Press Project ήταν η απάντηση που έδωσαν σχετικά με το κίνητρό τους και το ενδιαφέρον τους για τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Σε ερώτηση για το εάν τα σεμινάρια αυτά ανοίγουν κάποιους δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης για τους συμμετέχοντες, ο κ.Δημητρίου απάντησε ότι «άμεσα όχι, αλλά δημιουργείται μία ομάδα συνεργατών του ιδρύματος».
Λίγα λόγια για το Konrad – Adenauer Stiftung (KAS)
To KAS  είναι το επίσημο πολιτικό ίδρυμα του κόμματος των χριστιανοδημοκρατών του CDU. Οι ίδιοι αναφέρουν στην ιστοσελίδα του γραφείου των Αθηνών: «Συνεργαζόμαστε ως εταίροι με κρατικά θεσμικά όργανα, κόμματα, οργανώσεις της δημοκρατικής κοινωνίας, καθώς και με την επιλεγμένη ελίτ…. επιθυμούμε να εμβαθύνουμε ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή πολιτική, όπως και στο μέλλον στην πολιτική συνεργασία τοπικά, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μαζί με τους συνεταίρους μας συμβάλλουμε στην τήρηση της διεθνής τάξης, που σε κάθε χώρα καθιστά δυνατή την ανάπτυξη σε έναν χώρο ελευθερίας και ατομικής ευθύνης».
Στην Ελλάδα το KAS ξεκίνησε την επαναλειτουργία του στα μέσα Μαΐου του 2012 ανοίγοντας νέα γραφεία στην οδό Μουρούζη 8. Ιδού πως παρουσιάζουν οι ίδιοι, με δικά τους λόγια την αποστολή τους.
«Το KAS Αθηνών, σε μια εποχή που είναι εξαιρετικά δύσκολη, τόσο οικονομικά, όσο και εσωπολιτικά για την χώρα, επιθυμεί κυρίως την προώθηση του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας…. Επί πλέον, το δίκτυο εργασίας των γραφείων του KAS ανά την Ευρώπη, καθώς και ιδιαίτερα το γραφείο Ευρώπης των Βρυξελλών του KAS μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην στήριξη της μεταρρύθμισης των υποδομών της χώρας με σταθερό προσανατολισμό. Δύσκολα οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά ερωτήματα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επί τόπου εργασία των προγραμμάτων, όπως και οι ευρωπαϊκές και εξωτερικής πολιτικής προκλήσεις και θα τύχουν επεξεργασίας και αντιμετώπισης στο πλαίσιο των ειδικών συνεδρίων, των workshops, των προγραμμάτων ερευνών και διαλόγου, αλλά και των δημοσιεύσεων. Περαιτέρω το KAS επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον εκπαιδευτικό τομέα, με την χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές».
Πριν από λίγο καιρό η διευθύντρια του KAS, Σουζάνα Φογκτ, είχε μιλήσει στη Deutsche Welle, λέγοντας: “Θέλουμε σε συνεργασία με Έλληνες εταίρους να συζητήσουμε τόσο για θέματα της οικονομίας και του θεσμικού πλαισίου οικονομικής δραστηριότητας, όσο και για ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες, και όχι μόνο».  
Σχέσεις με το KAS έχουν και αρκετοί πολιτικοί, με πρώτη και καλύτερη τη Ντόρα Μπακογιάννη, που διατηρεί στενή επαφή και με τη γερμανική πρεσβεία, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς της (εδώ σε ομιλία του ιδρύματος στο Βερολίνο ) ενώ σχέσεις με το ίδρυμα διατηρούν και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών όπως ο Πέτρος Μάρκαρης που ήταν τιμώμενο πρόσωπο σε εκδήλωση του KAS το Μάρτιο του 2009 στο Βερολίνο με θέμα το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.
:Τhe Press Project

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ? ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ?


Πάγκαλος για Αρβανίτη της ΝΕΤ: Έπρεπε να το βουλώσει αλλά δεν το βούλωσε

Επίθεση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος είπε πως όλα όσα ειπώθηκαν στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ για τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια ήταν ανακρίβειες.
«Διαβάζω σήμερα ότι η Εισαγγελία έστειλε στον ανακριτή τη δικογραφία, άρα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Αστυνομίας κι επομένως βάσιμη και την μήνυση που κάνει ο κ. Δένδιας στην Guardian που τα είχε γράψει αυτά», είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος...



Ο δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να λέει «Ζήτω η Guardian, κάτω ο Έλληνας υπουργός, να παραιτηθεί», εκτός αν είναι στρατευμένος, τόνισε ενώ συμπλήρωσε πως «στο ερώτημα αυτό που γεννάται, απαντάω ναι. Στο ερώτημα αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι στρατευμένος στην δημόσια τηλεόραση, απαντάω όχι, διότι στην δημόσια τηλεόραση πληρώνουμε όλοι».

Σχετικά με το επεισόδιο τόνισε ότι: «θεωρώ στρατευμένο το επεισόδιο, γιατί ζήτησαν αστοιχείωτα με ψεύδη και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα την παραίτηση του κ. Δένδια, χωρίς να τον έχουν ρωτήσει ή ακούσει. Η απόλυση είναι θέμα εκτίμησης της διοίκησης. Κι εγώ θα προτιμούσα να τον έχει επιπλήξει, για να μη τον κάνουμε και ήρωα.

Σχετικά με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε: «Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας. Δεν έχω πατήσει στην εκπομπή του στην ΕΡΤ. Διότι κάθε φορά που πήγα, αντιμετώπισα έναν φανατικό και στρατευμένο άνθρωπο. Δεν έχω τη διάθεση να κάνω συνομιλίες με τέτοιου είδους δημοσιογράφους. Δεν θα ήθελα τέτοιες συνομιλίες ούτε καν σε ένα ιδιωτικό μέσο. Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει μια διακριτικότητα. Πόσo μάλλον όταν είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή όταν είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει αυξημένο καθήκον διακριτικότητας και αντικειμενικότητας».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο «βαρύτατο παράπτωμα», όταν το κάνει στέλεχος γνωστού κόμματος. «Γιατί δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ήθελε να πει κάτι εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης-είναι πολύ νευραλγικό Υπουργείο. Όφειλε ο Υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή».

«Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο.

Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ' αρχήν. Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ποια ήταν η θεαματικότητα αυτής της εκπομπής; 1,7 %;»