Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

PRESS-GR.blogspot.com: Τι απαντά για την Γλυφάδα...


PRESS-GR.blogspot.com: Τι απαντά για την Γλυφάδα...

ΑΛΙΜΟΣ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


ΤΑ Mall και που θα τα βολέψουμε


Το νέο Mall στον Άλιμο έβγαλε άδεια από την Πολεοδομία και ήταν έτοιμο να κτισθεί στους Τράχωνες σε χώρο λίγο μέσα από το άλλο Mall της Βουλιαγμένης.


Αλλά πολύ είδαν ότι κάτι γίνεται εκεί και ο Νίκος Τσαπαρλής σε προηγούμενο συμβούλιο το ανέφερε στον Δήμαρχο κ. Ορφανό λέγοντας να γίνει ο σχετικός έλεγχος της Αδείας κατασκευής. Διότι μπορεί να πτωχεύουμε σιγά – σιγά και με το μαλακό, άλλα στην Ελλάδα είμαστε και Mall φτιάχνονται και οι παρανομίες με μίζες συνεχίζονται. Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή για εξέταση της αδέιας και διακοπήκαν οι εργασίες κατασκευής, όπως δήλωσε.


Όσο για τι ελιές στην Καλαμακίου που ξεριζώθηκαν και φυτεύτηκαν σε άλλες οδούς ο δήμος έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, ενώ ο Νίκος Τσαπαρλής κριτικάρισε τον Δήμαρχο Θάνο Ορφανό ότι βιάστηκε αμέσως να βγα΄λει ανακοίνωση μετά την ερώτηση του για αυτό το θέμα στο Δ. Συμβούλιο.Οι κουτσουλιές


Στο μπαλκόνι του κτιρίου όπου γίνονται τα δημοτικά Συμβούλια τα «δήθεν» περιστέρια κάνουν κανονικές βρομιές και ο χώρος είναι άθλιος είπε ο Νίκος Τσαμπαρλής απευθυνόμενος στην κ. Κωσταμπάρη ως πρόεδρο του Δ.Σ.


Τώρα θα σκεφτείτε εδώ χάνουμε την Ελλάδα το μπαλκονάκι με τις κοτσιλιές… τους απασχολεί.

Βεβαίως, γιατί το νοικοκυριό αρχίζει από το σπίτι μας την πόλη μας, την χώρα μας και τέλος την γη μας.

Η Σοφία Κωσταμπάρη ως πρόεδρος θα το φροντίσει και αυτό.

Εμείς οι Έλληνες όμως δεν φροντίζουμε εκτός από τα αποκλειστικά δικά μας και οικογενειακά μας (μερικοί ούτε και αυτά) την πόλη ρυπαίνοντας την, την χώρα καταχρεώνοντας την, ψηφίζοντας τους πολιτικούς που το εκτελούν, και ζητώντας τα πάσης φύσεως ρουσφέτια διορισμών που καταχρέωσαν το Κράτος. Τέλος την Γη μας την έχουμε δεδομένη ότι θα μας φιλοξενεί αγόγγυστα, δίχως να αλλάζει το κλίμα με την υπερθέρμανση, δεν θα αρρωσταίνει η ανθρωπότητα από τοςυ ρύπους δεν θα μολύνεται ότι μας Ζει και μας διατηρεί στην ζωή.Οι 25 έκτακτοι της καθαριότητας.


Ψηφίσθηκαν για να προσληφθούν με το ΑΣΕΠ το καλοκαίρι και να καθαρίζουν την πόλη. Ωστόσο οι αντιρρήσεις ήταν αν ο Δήμας έχει τα χρήματα να τους πληρώνει γεγονός που αμφισβητεί η Αντιπολίτευση, η οικονομική υπηρεσία του Δήμου τα μασάει.. και το Υπουργείο εσωτερικών ζητάει διαβεβαίωση από την διευθύντρια Οικονομικών ότι ο Δήμος είναι πολύ φερέγγυος.. και δεν θα αφήσει τους έκτακτους της καθαριότητας με την… «σκούπα στο χέρι» και τα χέρια άδεια.


Άσε που όπως είπε ο Αντώνης Φουστέρης αν δεν πληρώσει ο Δήμος θα καταλογισθούν τα χρήματα στους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν το θέμα της πρόσληψης τους. Ο Δήμαρχος όμως διαβεβαίωνε ότι τα χρήματα υπάρχουν, αλλά ο Νίκος Τσαμπαρλής το ξαναρωτούσε για να είναι σίγουρος για αυτό.

ΦΩΤΟ
1. Ο,τι άφησαν τα δήθεν περιστέρια
2. Προεδρείο και Δημαρχος ΑΛΙΜΟΥ

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Special Olympics στο Golf Γλυφάδας

H Aγγελική Κουτούλια ανέλαβε Sportς και Venue Manager στην διοργάνωση των αγώνων Special Olympics. ΟΙ Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26-6 έως 2 -7 -11 στο γήπεδο του Γκολφ της Γλυφάδας.


Την όλη προσπάθεια αγκάλιασε ο Δήμαρχος Γλυφάδας και το Δ.Σ. του Γκολφ με την παραχώρηση της χρήσης των γηπέδων. Η κ. Κουτούλια είναι βασική διοργανώτρια του μεγάλου αυτού εγχειρήματος. Οι αγώνες είναι Παγκόσμιοι ενώ οι 7.000 αθλητές που θα συμμετέχουν είναι με διανοητική αναπηρία από 180 χώρες. Στο Γκολφ της γλυφάδας θα αγωνισθούν 142 αθλητές από 26 χώρες. Η χώρα μας και ειδικά η Γλυφάδα θα προβληθεί επαξίως σε όλο τον κόσμο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΙΧΜΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 - Διακοπή εργασιών του έργου Αθλητικοί και Πολιτιστικοί χώροι στο 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Γλυφάδας

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα τη «Διακοπή εργασιών του έργου Αθλητικοί και Πολιτιστικοί χώροι στο 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Γλυφάδας». Ακολουθεί πλήρες το κείμενο.


«Η διακοπή του έργου κατασκευής αθλητικών και πολιτιστικών χώρων στο 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Γλυφάδας , έργο ουσιαστικής σημασίας για τους μαθητές, αλλά και γενικότερα για τους κατοίκους της Γλυφάδας, το οποίο αναβαθμίζει ποιοτικά την πολιτιστική και αθλητική ταυτότητα της πόλης, είναι αναιτιολόγητη.

Το έργο δημοπρατήθηκε τη 9/12/2008, έχοντας ως προϋπολογισμό μελέτης 5.042.016,81 ενώ η σύμβαση υπογράφηκε τη 18/03/2009, με ημερομηνία προβλεπόμενης περαίωσης, σύμφωνα με τον ΟΣΚ, τη 17/04/2011. Ωστόσο τη 2/3/2011 κατατέθηκε από την ανάδοχο εταιρεία ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε ειδική δήλωση διακοπής εργασιών, λόγω της αδυναμίας εξόφλησης από τον ΟΣΚ των εκτελεσμένων εργασιών. Κατόπιν των ανωτέρω:


Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σε ποιούς λόγους οφείλεται η αδυναμία χρηματοδότησης του έργου, η οποία οδήγησε στη διακοπή εργασιών κατασκευής των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων στο 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Γλυφάδας;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο ούτως ώστε να ξαναρχίσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του έργου;»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αποκαλύψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Απριλίου 2011
O λαός λέει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Κι όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος αργά ή γρήγορα το ψέμα θα αποκαλυφθεί. Τέτοιες αποκαλύψεις υπήρξαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Απριλίου 2011. Ο δήμαρχος κ. Κόκκορης σε εμφανή πολιτική σύγχυση συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Γλυφαδιωτών και με τις αόριστες απαντήσεις στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης προετοιμάζει το έδαφος της πολιτικής του αποτυχίας.

Ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε διευκρινήσεις για την οικονομική κατάσταση του δήμου ώστε να υπάρξει επιτέλους αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της νέας αρχής. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ποιές υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω ελέγχου; Ποιά είναι η οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η Δημοτική αρχή; Έχουν αναζητηθεί οι ευθύνες σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο;» Η απάντηση του Δημάρχου ότι ο οικονομικός έλεγχος θα τεθεί σε ορκωτούς λογιστές δεν κάλυψε την αντιπολίτευση και ουσιαστικά τους ίδιους τους δημότες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» επανήλθε με τοποθέτηση που κατέδειξε την πολιτική γύμνια του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δουλειά των ορκωτών λογιστών αλλά του σώματος ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης.

Όσον αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Βαρβιτσιώτης διερωτήθηκε για τα ακριβή στοιχεία που περιέχονται στο Διετές Πρόγραμμα Δράσης της Δημοτικής Επιχείρησης. «Πείτε μας, ποια είναι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης; Έχει έλλειμμα όπως λέγεται €500.000,00; Πώς δημιουργήθηκε αυτό και πώς σκοπεύετε να το καλύψετε;» Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε ανεδαφικά τα έσοδα που προϋπολογίζονται αφενός γιατί τα χρήματα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα είναι σημαντικά μειωμένα, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που έχει περιορίσει σημαντικά το πρόγραμμα, και αφετέρου γιατί τα έσοδα από τα τέλη στάθμευσης είναι παντελώς αστήριχτα. Η αντιπολίτευση επισήμανε ότι προϋπολογίζονται €163.000,00 έσοδα από στάθμευση, ενώ κανείς από τη διοίκηση δε διευκρίνισε σε ποιό χώρο θα δημιουργηθεί το δημοτικό παρκινγκ. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη κονδυλίου για τον ευπρεπισμό των μονοπατιών του Υμηττού, τις δεντροφυτεύσεις και την αξιοποίηση των σπηλαίων τόσο στο διετές πρόγραμμα όσο και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ χαρακτήρισε μικρό το ποσό των €45.000,00 που προβλέπεται για την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου τη στιγμή που η ΔΕΑΠ δίδει ποσά για διαφημίσεις σε έντυπα χωρίς ΑΦΜ και τα οποία δεν είναι καταχωρημένα στη Γενική Γραμματεία Τύπου.

Μετά την ομολογία του Αντιπροέδρου της ΔΕΑΠ κ. Τσακίρη ότι τα στοιχεία του προϋπολογισμού είναι ενδεικτικά και θα αλλάξουν από το ΔΣ της ΔΕΑΠ χωρίς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη δευτερολογία του κατέληξε: «Απέχουμε από τη ψήφιση του Διετούς Προγράμματος Δράσης διότι δε μπορούμε να δώσουμε εξουσιοδότηση σε μία αμαρτωλή επιχείρηση χωρίς σαφή προϋπολογισμό. Θα είμαστε πάντως δίπλα σας σε οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη ή ότι άλλο χρειαστείτε».


Από το Γραφείο Τύπου

Έλληνες… Τελικά ποιοι είμαστε;
Οι πολιτικοί μας είναι ο καθρέπτης του εαυτού μας.

Σ’ αυτούς βλέπουμε ό,τι ακριβώς είμαστε.


Ας δούμε λοιπόν τι κάνουμε όλοι μαζί:

Είμαστε «ο σύγχρονος πολυμήχανος Οδυσσέας» που εξαντλεί την εφευρετικότητα του στο πως θα την βγάλει «καθαρή» απέναντι σε ένα Κράτος που μπάζει από παντού, ή σε ένα Οργανισμό δημόσιο υπηρετώντας τους ελίτ που τον διόρισαν ή ακόμη στο στενό του φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον, που είναι διάτρητο ελληνικών συναισθημάτων και ευαισθησιών.


Ο Έλληνας δεν θεωρεί την συνέπεια γράφει ο ιστορικός Ρανσιμαν ως μείζονα αρετή ούτε θέλει να βλέπει πολύ μακριά. Εχει προκαταλήψεις γενεών και γενεών «κοντά» ενδιαφέροντα και άμεσα. Δεν είναι τυχαίο του Εδώ και Τώρα του παλιού ΠΑΣΟΚ.


Ο Γραικύλος που ο Κικέρων πρώτος μας ονόμασε έτσι είναι τύπος του μικρού ξεπεσμένου Έλληνα, όλο φλυαρία, νωθρότητα απρέπεια, υπεροψία, κομπορομοσύνη, χωρίς ειρμό και διάλογο.


Η Βριτάνικα γράφει: «Η εξυπνάδα του Έλληνα συχνά εκφυλίζεται σε πονηριά, η ευρηματικότητα σε ψευτιά, η φειδώ του σε απληστία, και η επινοητικότητα τους σε απάτη. Είναι ματαιόδοξοι , εγωιστές, ζηλόφθονοι, ευάλωτοι στην κολακεία. Γι’ αυτό μηδενίζουν τα προτερήματα τους και οδηγούνται σε εθνικό προσωπικό ή οικογενειακό όλεθρο.


Ο Στέλιος Ράμφος

Πως φτάσαμε στα σκαλοπάτια μίας ακόμα πτώχευσης; Είναι αποτέλεσμα μιας διεργασίας των τελευταίων 20-230 ετών. Ή μιας συλλογικής νοοτροπίας που αρνούμαστε να κοιτάξουμε κατάματα εδώ και 190 χρόνια Μάλλον το δεύτερο υποστηρίζει ο κ. Ράμφος στο Ε της Ελευθεροτυπίας σε συνέντευξη του στον Α. Παγκράτη, όπου και ξετυλίγει το νήμα της εθνικής μας κακοδαιμονίας από τις απαρχές του νεότερου ελληνικού κράτους, οπότε ξεκινάει το εθνικό υπαρξιακό μας ζήτημα. Ποιο είναι; Ντύσαμε με το ζόρη Δύση μία χώρα που ζούσε στον δικό της γαλαξία, Το αποτέλεσμα, μία μασκαράτα που κοροϊδεύει και την κοροϊδεύουν. Πως το αντιμετωπίζεις ; Αναζητώντας την αληθινή σου ταυτότητα. Η κρίση του μνημονίου είναι η ευκαιρία. Η εθνική ενηλικίωση, ίσως, το αποτέλεσμα της.


«Ότι ζούμε σήμερα την πολλοστή πτώχευση σημαίνει πως κατ’ εξακολούθησιν επιμένουμε στις ίδιες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές διαφθορά, χρηματισμού και απονομιμοποίησης»

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Αυτό δεν ήταν Πάσχα στο Χωριό άλλα στο Καμπαναριό!!


Στην περιβόητη πλέον Ζαχάρω, που πήγαμε να για Πάσχα η Μητρόπολη της, ο Άγιος Σπυρίδωνας δεν λειτούργησε και δεν έκανε Ανάσταση, αν και έχει δυο παπάδες. Και οι δύο έκαναν την Ανάσταση στον Νεόδμητο Ναό (που δεν έχει ακόμη δικό του παπά) του Αγίου Παντελεήμονα στην κάτω συνοικία επειδή το ζήτησαν οι κάτοικοι εκεί.


Η πλάκα είναι ότι το αποφάσισαν οι επίτροποι και ο Ιεράρχης της Περιοχής, ενώ ο κόσμος δεν ρωτήθηκε. Έτσι καμιά 150αριά ανεβήκαμε στο προαύλιο της κλειστής εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα και κάναμε μόνοι μας Ανάσταση με βαρελότα και διάφορα άλλα νόμιμα εφε!!


Τι άλλο πια θα γίνει στην Ζαχάρω!!!

Φωτιά έπιασε όλη η περιοχή! Άνθρωποι κάηκαν! Νύφες από τον Βορά πήγε ο δήμαρχος να φέρει μαζί με τους ανύπαντρους στα χωριά της περιοχής!


Στα δικαστήρια τρέχουν τον Δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο και δεν τον αφήνουν να είναι ο Δήμαρχος που ψήφισαν οι πολίτες! Σ’ αυτή την πόλη δεν χρωστάει κανείς καλό!!!


Εμείς όμως επειδή είμαστε πολύ αισιόδοξοι άνθρωποι, περάσαμε καλά. Επήγαμε και στην κατακαημένη Αρτέμιδα όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι από την φωτιά. Είδαμε τα ωραία πέτρινα νεόκτιστα σπίτια που κατασκεύασε η Κυπριακή Δημοκρατία!!! Φάγαμε κάτι ψητά!!! πίτες γλυκά και ήπιαμε άφθονο κρασί στο σπίτι του Γιώργου του Μπάμη που γιόρταζε και ασκεί χρέη Δημάρχου (δημαρχεύων) στην πόλη της Ζαχάρως λόγω των δικαστηρίων του Δημάρχου, και γυρίσαμε στην Αθήνα την επόμενη με το ζόρι.


Την μεθεπόμενη εβδομάδα μας περιμένει λαγός στιφάδο από τα χεράκια μιας μαγείρισσας!!! Που τύφλα να έχουν οι ΣΕΦ της Τηλεόρασης.


Όσο για την Ανάσταση στο προάυλιο του καμπαναριού είχε την πλάκα του και την μοναδικότητα του!!!ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Για την ΔΕΑΠ και το ΓΚΟΛΦ να αιωρούνται αόριστες καταγγελίες με ταμειακό έλλειμμα κ. Δήμαρχε είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης στο δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για ελέγχους σας και η καταγγελία σας για κακοδιαχείριση την προηγουμένη 4ετία αιρωρείται».


«Οι ορκωτοί λογιστές θα κάνουν έλεγχο στο Δήμο και στα Νομικά πρόσωπα». απάντησε ο Δήμαρχος Γλυφαδας κ. Κόκκορης. Ωστόσο επέμενε ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν αρκεί ο λογιστικός έλεγχος, αλλά χρειάζεται έλεγχος νομιμότητας από τους ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης.

ΤΑ έργα της Πινακοθήκης Πιερίδη…

….Και που βρίσκονται ρώτησε η κ Μπίλια, γιατί μάθαμε ότι στολίζουν τα σαλόνια κάποιων δημοτών.

Οι κάρτες που μοιράζει ο κ. Θεοχαράκης για στον Αστέρα Γλυφάδας, για ελεύθερη είσοδο στον πλαζ και το καθεστώς των καταστημάτων που λειτουργούν εκεί στην παραλία ήταν το θέμα που ρωτήθηκε ο Δήμαρχος. Δεν έχει την εικόνα που θέλουμε ο Αστέρας, είπε, όσο για την κάρτα εισόδου και εγώ την επέστρεψα κ. Βαρβιτσιώτη απάντησε ο Δήμαρχος. Για τα έργα του Δήμου που φιλοξενούσε η Πινακοθήκη Πιερίδη θα γίνει η καταγραφή τους.

Η ΔΕΑΠ

Στο στόχαστρο των ερωτήσεων μπήκε η ΔΕΑΠ

Η επιχείρηση του Δήμου αποφασίσθηκε να συνεχίσει την λειτουργία με έργα δράσης που προσδιορίστηκαν για τα δύο πρώτα έτη, με κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα όπως το κοινωνικό παντοπωλείο με κεφαλαίο 45.000 ευρώ, με ένταξη στο σχέδιο για επαγγελματικό προσανατολισμό, με χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για πάρκο κυκλοφορικής αγωγής παιδιών και υπερηλίκων και με το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Σημειώτεον ότι η Κυβέρνηση συρρίκνωσε το πρόγραμμα της βοήθειας. Μπορούν να δέχονται βοήθεια στο σπίτι τα άτομα με ειδικές ανάγκες και εφόσον έχουν ένα άνεργο στην οικογένεια.


Η αντιπολίτευση επέμενε στον διαχειριστικό έλεγχο της ΔΕΑΠ. Συγκεκριμένα έχετε βάλλει, είπε η κ. Μπίλια, ετήσιο ποσό 30.000 ευρώ για μισθό προέδρου, ενώ ο Δήμος θα καλύψει τη ελλειμματική επιχείρηση ΔΕΑΠ με χρήματα που πληρώνει ο δημότης. Εξάλλου τα 15 άτομα ΑΜΕΑ είναι αδύνατον να καλύψουν όλες αυτές τις δραστηριότητες που προβλέπετε, ενώ υπάρχουν μεγάλα κονδύλια για διαφημιστικά φυλλάδια και βραβεύσεις.


«Δεν ισχύουν τα ποσά των αμοιβών του προέδρου και αντιπροέδρου διευκρίνισε ο Δήμαρχος. Ο μισθός του Προέδρου θα είναι στο 80% του μισθού του Προέδρου του Δ.Σ. Δηλαδή αντί για 2.500 ευρώ που ίσχυε την προηγούμενη 4ετία, 1.100 ευρώ περίπου μηνιαίως»


«Τα υπέρογκα κονδύλια αμοιβών έχουν μπει στον προϋπολογισμό που καλούμαστε να ψηφίσουμε. Εφ’ όσον δεν ισχύουν να αλλάξετε τα ποσά τώρα», επέμενε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ ο κ. Τάσος τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις αν δεν έχουν έσοδα πρέπει να βρουν χορηγούς, γιατί εσείς τις δράσεις του Δήμου τις μεταβιβάζετε κ. Δήμαρχε στην επιχείρηση και τα ποσά είναι λίγα για αυτές τις δράσεις».

Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε το θέμα της προβληματικής επιχείρησης ΔΕΑΠ η οποία με έλλειμμα 500.000 ευρώ περίπου και με δραστηριότητες που θα χρηματοδοτεί ο Δήμος στην ουσία μεταπηδούν από τον Δήμο για να έχουν εργασία τα δεκαπέντε ‘άτομα με ειδικές ανάγκες που είναι στην επιχείρηση.

ΑΙΧΜΕΣ

Μένει τώρα να δούμε την αλλαγή των κονδυλίων της αμοιβής του προεδρείου της ΔΑΠ. Και η άλλη απορία μας είναι γιατί «φούσκωσαν» τα κονδύλια των αμοιβών και τα έφεραν για ψήφιση; Μήπως θα περνούσαν χωρίς αντιρρήσεις; Άλλο 2500 χιλιαρικάκια και άλλο 1100 ευρώ. Και να φανταστείτε ότι έχουμε πείνα στην Ελλάδα και ΔΝΤ!!! Όσο για την ΔΕΑΠ τι να πούμε όλο χρέη και προβλήματα είχε, τα οποία κατήγγειλε ο κ. Κόκκορης ως αντιπολίτευση! Πολλές φορές δε έκανε ερώτηση στον πρώην Δήμαρχο για την διαχείριση της ΔΕΑΠ, και βέβαια ο κ. Θεοδωρόπουλος απαντούσε το σύνηθες:

«ΘΑ ενημερωθώ και θα σας απαντήσω».


Ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις. Δεν ήρθαν ούτε καταγράφηκαν στα πρακτικά, όπως οι ερωτήσεις και οι ανησυχίες του τότε ασκούντος την αντιπολίτευση και νυν Δημάρχου κ. Κόκκορη.


Αντ’ αυτού θα συνεχίσει η λειτουργία της ΔΕΑΠ και μάλιστα με χρηματοδότηση του Δήμου.

Όλες αυτές οι αμαρτωλές επιχειρήσεις που τώρα επειδή δεν είναι βιώσιμες κλείνουν, όταν λειτουργούσαν αποτελούσαν πόλο έλξης του ελληνικού σπορ της ψηφοθηρίας. Οι προσλήψεις γίνονταν από τα παράθυρα και τις πόρτες και ο πολίτης ο ίδιος θύμα και θύτης, αφού συμμετείχε αμέσως εμμέσως στην ασυδοσία των Διοικήσεων πληρώνει τώρα, και δεν δικαιούται να παραπονιέται!!!

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΒΑΡΗ- ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ


ΒΟΥΛΑ ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Παραπολιτκά και άλλα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα που ερωτάται το Δήμαρχος είναι οι παραλίες και ι πλαζ αν θα παραμείνουν ελεύθερες καθαρές στην χρήση των πολιτών ή μήπως το παραλιακό μέτωπο και φυσικό κάλλος των ακτών πουληθούν στον Βωμό του χρέους;

Ο Δήμαρχος επανειλημμένως διαβεβαιώνει ότι κανείς δεν θα πάρει τις ακτές, και παράλληλα απαντάει πάντα ότι θα ανοίξουν οι παραλίες θα φύγουν τα παράνομα κτίρια κτισμένα από το 1957. Προς το παρόν καθαρτίζει ο Δήμος την βρώμα που έχει σωρευτεί εκεί.

Η Βάρκιζα και η παραλία της είναι και αυτή στο στόχαστρο των ερωτήσεων. Όλα παράνομα και αυθαίρετα είναι απάντησε ο Δήμαρχος οι Επαγγελματίες πρέπει να γίνουν νόμιμοι, και μας η δουλειά μας είναι α γκρεμίσουμε τα αυθαίρετα που είναι γεμάτη η περιοχή. Ωστόσο ο κ. Καπεταναίας ζήτησε να μείνουν για το καλοκαίρι ως έχουν πέργολες να δουλέψουν οι επαγγελματίες, αλλά από την άλλη συμφώνησε στο σχέδιο του Δήμου αν κατεδαφισθούν.

Μας τα λες μπερδεμένα απάντσε ο Δημαρχος στο κ. Καπεταναία. Όλα τα παράνομα θα κατεδαφισθούν.

Ο Θεός!!

-Δήμαρχος είσαι όχι Θεός είπε ο κ. Κωνστεντέλλος

-Να ρωτάτε στο Συμβούλιο θέματα ουσίας και να μην κάνετε κηρύγματα είπε ο Δήμαρχος. Εγώ Θέος; Παγκόσμια έχω δηλώσει ότι είμαι κλητήρας των δημοτών εσύ έχεις απορημένο να γίνεις Δήμαρχος. Σού είπα, να σε κάνω Αντιδήμαρχο. Πάντως όλοι είμαστε φίλοι για το καλό των πόλεων συμπλήρωσε και όλοι μειδίασαν!!!

Ο αιγιαλός

Προσδιορίστηκε σε αυτό το συμβούλιο ποιος είναι ο αιγιαλός όπου και παχτωμένη ομπρέλα είναι παράνομη. Όσο για τις άδειες μόλις αυτά τα λίγα… οκτώ Υπουργεία είναι απαραίτητα να δώσουν την άδεια, αλλιώς όλα είναι παράνομα.

ΑΙΧΜΕΣ

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για τις παραλίες και τα μπανάκια των δημοτών. Οσο και να διαβεβαιώνει ο κ. Κασιδόκωστας ότι δεν θα μας τις πάρουν, τις βλέπω να γίνουν όλες από Μαϊάμι beach, έως Κυανή Ακτή. Θα πλακώσουν οι ευρωπαίοι που τις λιμπίζονται τόσα χρόνια και θα μας κάνουν ορεσίβιους. Για αυτό μας δάνειζαν αφειδώς και κανείς δεν μας έλεγε τι χρωστάμε. Πρώτον γιατί οι πολιτικοί εμείς χρεωνόμαστε και αυτοί έβρισκαν και έκλεβαν. Δεύτερον γιατί είχαν χαράξει στο χάρτη το ξεπούλημα. Αυτοί θα βγάζανε στην ελβετικά το βρώμικο χρήμα . Για μας ας ετοιμάζουν οι Δήμοι κιάλια ειδικά να τα εγκαταστήσουν ψηλά στον Υμηττό να κοιτάμε τους λουόμενους τα κότερα και το τσουνάμι. Καραούλι, εκεί πάνω. που θα μας σπρώχνουν να ανεβούμε!! Πάει και κείνο ο πανόραμα της Βούλας!! Θα γεμίσει λαϊκούς πολίτες. Πόπολο.

Και κάτω οι Άγγλοι , Γάλλοι, Γερμανοί, θα λιάζουν οι ξεπλυμένοι ξανθοκόληδες τα κορμιά τους.

Καλύτερα μου είπε ο θέια μου η Ευτέρπη ότνα της έλεγα το σχέιδο. Να μην καιγόμαστε από την ηλιοθεραπεία.

Και οι καμπάνες στον Αστέρα; Η πλαζ του Αστέρα τι θα γίνει θεία της είπα. Πολύ ανησυχώ για αυτές;

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΊ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΠΑΡΟΥΣΑΓΛΥΦΑΔΑ

Παραπολιτικά

Το Μνημόνιο της Γλυφάδας «εισέβαλλε» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πολύ καιρό κλωθογύριζε στον αέρα το Μνημόνιο, στα πολιτικά στέκια, έξω από τα Συμβούλια και στα γραφεία των εφημερίδων, ώσπου με δύο συνεντεύξεις τύπου στις αρχές Απριλίου άρχισε να μπαίνει επίσημα και δημοσίως, η ύπαρξη του να αμφισβητείται η να παρουσιάζεται γραμμένο, πάντως οπωσδήποτε να αποτελεί θέμα πολιτικής συζήτησης.

Πρώτος έδωσε συνέντευξη ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στις παραχωρήσεις του Δημάρχου κ. Κόκκορη την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών στις «πρώην» αντίπαλες παρατάξεις του σε θέσεις συνδιοίκησης δηλαδή όπου ο νόμος το επιτρέπει στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και σε θέσεις στο γραφείο Δημάρχου.

Ακολούθησε αμέσως η συνέντευξη του Δημάρχου κ. Κ. Κόκκορη ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη του συμφωνίας αλλά και των επιταγών που αναφέρεται ότι υπέγραψε στην περίπτωση που αθετήσει την υπόσχεση του αν κέρδιζε την εξουσία.

Οι θέσεις δόθηκαν, οι περισσότερες τουλάχιστον, αλλά η έγγραφος προεκλογική συμφωνία αμφισβητείται. Για το λόγο αυτό μίλησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συμμετέχοντες στην συμφωνία οι κ. κ. Σ. Λανδράκης, και Ο. Παπαδόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης οι οποίοι και αρνήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον όλων και προς τον κ. Μ. Βαρβιτσιώτη οι οποίος έφερε το θέμα προ ημερησίας για συζήτηση.

Οι εφημερίδες

Πολύ βρώμα πέφτει στην Γλυφάδα. Δεν είναι οι εκλεγμένοι στο Δήμο που αντιδικούν για το μνημόνιο συνεργασίας και συνδιοίκησης του Δημάρχου με τις άλλες δύο παρατάξεις, είναι και οι εφημερίδες που για να πάρουν την μερίδα του Λέοντος από τον Δήμο γράφουν τα ανάλογα με το ανάλογο ύφος, του γνωστού Αυριανισμού, υπερ του ενός η του άλλου ανάλογα των απολαβών τους.

Έχει χωριστεί η Γλυφάδα στους Μεν και στου Δε. Οι μεν διακηρύσσουν δημόσια και μέσα στο Δ.Σ ότι δεν έχει υπογραφεί κανένα μνημόνιο συνδιοικησης και παραχώρησης θέσεων, οι Δε με τις ανάλογες εφημερίδες μαζί τους διατείνονται ότι υπάρχει.

Στο κλίμα αυτό του Γλυφαδιώτικου μνημονίου κινείται η παραπολιτική ζωή του Δήμου, με τους εκδότες φυλλάδων φυλλαδίων τετράφυλλων, ηλεκτρονικών να τάσσονται υπέρ και κατά και ενώ κάποιες απειλές για μηνύσεις αιωρούνται στα γραφεία των δικηγόρων, τα αποδεικτικά στοιχεία, αν είναι αληθείς οι υπογραφές των συμβαλλομένων στο περιβόητο μνημόνιο που στοίχισε 31 ψήφους λιγότερους στον Μιλτιάδη Βαρβισιώτη και έβγαλε νικητή στο τέλος τον νυν Δήμαρχο κ. Κόκκορη, δεν έχουν πάει για έλεγχο του εγγράφου, σε ειδικό γραφολόγο για να αποδειχθεί η αλήθεια ή το ψεύδος.

Στα Βίντεο που αναρτώνται φαίνεται το πνεύμα που έγινε η σχετική συζήτηση.

Η Πρόεδρος

Επιεικώς απαράδεκτη είναι η συμπεριφορά της Προέδρου του Δ.Σ κ. Άννας Σάκκου, κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Η αυστηρότητα της είναι υπέρ του μέτρου όταν προεδρεύει στο Δ.Σ. ώστε ξεπερνάει τα όρια.

Συγκεκριμένα αφαιρέθηκε ο λόγος από την κ. Λιγνού και την κ. Μπίλια, επειδή πέρασε το 5λεπτο, χωρίς καν να μιλήσουν αφού στο συμβούλιο υπήρχε φασαρία λόγω του θέματος του Μνημονίου.

Παράλληλα πριν την συζήτηση ο κ. Αγγελόπουλος κατήγγειλε ότι του έγινε «έξωση» από το γραφείο του Προεδρείου και ότι οι υπάλληλοι έχουν εντολή να μην δίνουν στοιχεία χωρίς την έγκριση της Προέδρου. Μετά την καταγγελία του ο κ. Αγγελόπουλος κατέβηκε από το έδρανο του Προεδρείου όπου έχει εκλεγεί μέλος.

Ο Δήμαρχος κατανοώντας την δύσκολη θέση του κ. Αγγελόπουλου αλλά και με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού προς την αντιπολίτευση ζήτησε να καθίσει στην θέση του Προεδρείου ο διαμαρτυρόμενος κ. Αγγελόπουλος και υποσχέθηκε ότι θα του δοθούν τα γραφεία και πάλι για να ασκεί τα καθήκοντα του.

PRESS-GR.blogspot.com


PRESS-GR.blogspot.com: Περί τζόγου ...το ανάγνωσμα

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Γλυφάδα

Τα Παραπολιτικά της Οικ. Επιτροπής

Η μικρόκαρδη

Οι δύο πλατείες Αγ. Τριάδος και Ευρυάλλης είναι στα σκαριά να καλλωπισθούν και να κοσμήσουν τις περιοχές με δωρεά των Εφοπλιστών κ.κ. Μαρτίνων.

Η κ. Μπίλια μέλος της Επιτροπής ζητούσε μεταξύ των άλλων να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των δωρητών προκειμένου να ψηφίσει τα θέματα. Το απαιτεί ο Νόμος διευκρίνισε και διάβασε την σχετική διάταξη λέγοντας ότι είναι απαραίτητο και για τις περιπτώσεις του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης Πρόεδρος της επιτροπής, για τις αντιρρήσεις της αυτές και για το ότι εκωλύετο ο ίδιος να ανακοινώσει τα ονόματα των δωρητών, παρά μόνο στο Δ.Σ την αποκάλεσε μικρόκαρδη ρωτώντας μήπως τους ενοχλεί που φτιάχνονται τα έργα επί δικής του Δημαρχίας.

Μικρόκαρδη ξε-μικρόκαρδη δεν ψήφισε κανένα από τα θέματα και ας κινδυνεύει , να χαρακτηρισθεί , όπως είπε, γραφική διότι θέλει διαφάνεια σε ότι γίνεται στον Δήμο. Το ευτύχημα είναι ότι δεν θίχθηκε η κ. Μπίλια από τους χαρακτηρισμούς και συνέχισε τις ερωτήσεις.
AΑΛΙΜΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με θέματα εκτός ημερησίας άρχισε η συνεδρίαση του Δ.Σ και η ερώτηση του Νίκου Τσαμπαρλή ήταν για την λογοθεραπεία στου παιδικούς σταθμούς. Πως είναι δυνατό από 179 νήπια το 32 % των ελεγχόμενων παιδιών από τους ειδικούς να είναι φυσιολογικά και τα υπόλοιπα να θέλουν τον λογοθεραπευτή τους. Τι νερό πίνουμε εδώ στον Άλιμο και τα παιδιά μας έχουν πρόβλημα; κατέληξε.

Όσο για τις ελιές στην Καλαμακίου, μπήκε ο εργολάβος και τις ξήλωσε όλες δεν υπάρχει καμία πλέον στην Καλαμακίου. Θα μπουν όμως απάντησε ο Δήμαρχος πεύκα, και και πλάκες στο οδόστρωμα, ενώ το έργο δεν το πληρώνει ο Δήμος. Άλλοι το πληρώνουν…

Και άλλο Μολ στην περιοχή. Αυτό είναι ανέγερση «Κοντέλλη» του γνωστού με τα αυτοκίνητα. Θα αναγερθεί στους Τράχωνες δίπλα στην περιοχή που βρίσκεται η «Καρεντα» και αν έχει βγει η άδεια ρώτησε ο κ. Τσαμπαρλης το Δήμαρχο όπως και με το θέμα της Αρχαιολογίας;

Προσλήψεις

Χωρίς διαφάνεια η προκήρυξη για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για καθαριότητα στους παιδικούς σταθμούς κατήγγειλε ο κ Αλεξόπουλος με προνομιακή ενημέρωση σε ορισμένους. Δεν το παραδέχθηκε όμως αυτό ο αντίστοιχος Αντιδήμαρχος και δήλωσε ότι όλα είναι νόμιμα σύμφωνα με τις διατάξεις.

Οικονομικά

Αν θα πληρωθούν οι υπάλληλοι τους παιδικούς σταθμούς ρώτησε ο Δουρίδας και τον διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος ότι ήδη άρχισαν οι πληρωμές τους.

Με σκουπίδια γέμισε ο Άλιμος είπε ο κ. Τσάγκαρης, και του απάντησε ο Δήμαρχος ότι πράγματι είναι δύσκολη η κατάσταση διότι δεν έχουν που να τα πάνε άλλα και ότι θα αναγκασθεί ο Δήμος να πάρει ιδιωτικά φορτηγά για να καθαρίσει η πόλη. Όσο για την Καλαμακίου με 500 πεύκα και πλάκες είπε όταν θα τελειώσει ο δρόμος θα είναι έτοιμος για να τον χαίρεται ο Αλιμιώτης.

Το Μολ

Σχετικά με το Πολυκατάστημα στους Τράχωνες, έχουμε κάνει έγγραφα στην πολεοδομία να μας απαντήσει για τις χρήσεις που θέλουν, την άδεια και την μορφή του κτίσματος απάντησε ο Δήμαρχος στην ερώτηση του κ. Τσαμπαρλή.Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011


logo A .jpgΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Κύπρου 30-Αργυρούπολη, 210 9949610 e-mail: agonasgiatomellon@gmail.com
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ: agonasgiatomellon.blogspot.com

11-3-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΚΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΤΟΥ 2011

Όσα βιώσαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής, 8-4-2011, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2011, θεωρούμε ότι αποτελούν ντροπή για την ιστορία του νέου Δήμου μας και για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης και συνεργάτες του κατάφεραν με την αλαζονική, μεροληπτική και επιθετική συμπεριφορά τους να τινάξουν στον αέρα τη συζήτηση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακοπεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. για περίπου 20’.

Η αρχή έγινε – όπως για πολλοστή φορά συμβαίνει στο Δ.Σ. - όταν διακόπηκε την ώρα που μιλούσε και ανέπτυσσε τις απόψεις του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του «Αγώνα για το Μέλλον» κ. Γιάννης Κωνσταντάτος. Τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αγγ. Παπασπύρου, όσο και ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης - προφανώς ενοχλημένοι από την ασκούμενη στη διοίκηση κριτική - με την εν γένει στάση και τα ειρωνικά σχόλιά τους, διέκοψαν το λόγο του κ. Γ. Κωνσταντάτου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση. Στην κριτική που δεν τους αρέσει ο δήμαρχος επιστρατεύει την ειρωνεία, αλλά και μια πρωτοφανή αλαζονεία, δηλώνοντας «πως, εμάς επέλεξε ο λαός, σας αρέσει δεν σας αρέσει» για να δικαιολογήσει την υπεροπτική συμπεριφορά του.

Στη συνέχεια, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Τρίκας της παράταξης του δημάρχου, κ. Χρ. Κορτζίδη, σε ρόλο «επόπτη χωροφύλακα», απαίτησε φωνασκώντας να σταματήσει η βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης από το τοπικό κανάλι LOCAL TV και… να σβήσει το περιεχόμενό της , ενώ στη συνέχεια, σε έξαλλη κατάσταση, χρησιμοποιώντας χυδαίες ύβρεις και χειροδικώντας, επιτέθηκε κατά του εκδότη του περιοδικού «Παράθυρο στο Μέλλον» κ. Φ.Μάνταλου που τόλμησε να καταγράψει και αυτός τη συνεδρίαση του Δ.Σ. με το κινητό του!! Η σκηνή της επίθεσης βιντεοσκοπήθηκε και αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία αυτής της ανάλγητης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του.

Αποτέλεσμα αυτών των απαράδεκτων από πάσης πλευράς γεγονότων ήταν να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο, να υπάρξει έντονη αντίδραση των παριστάμενων δημοτών που αηδίασαν με την συμπεριφορά του συνεργάτη του κ. Χρ. Κορτζίδη, καθώς και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρόντουσαν έντονα στο προεδρείο για την τραμπουκική συμπεριφορά του συνεργάτη του δημάρχου εναντίον δημότη, με αποτέλεσμα να διακοπή η συνεδρίαση!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη – που παρακολουθούσε από τη θέση του απαθής και σιωπηλός τα συμβαίνοντα από τον σύμβουλό του - ως θιασώτη και υποκινητή αυτών των θλιβερών γεγονότων, που θυμίζουν άλλες εποχές και πρακτικές. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από την αδυναμία του να παράγει έργο ουσίας για τον τόπο μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Αγγ. Παπασπύρου, που παραβλέποντας τον επιβαλλόμενο από το νόμο ανεξάρτητο από τις παρατάξεις θεσμικό ρόλο του, λειτουργεί ως στέλεχος και προέκταση της διοίκησης, ανεχόμενος – δυστυχώς όχι για πρώτη φορά- αυτές και άλλες απαράδεκτες συμπεριφορές συμβούλων της διοίκησης, και όχι μόνο.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ γι αυτές τις απαράδεκτες τακτικές και μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου και δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα επιτρέψουμε στον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη και τους αποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές» του περιβάλλοντός του, να μετατρέψουν την πόλη σε «Εξάρχεια» και το Δ.Σ. σε αρένα με τους γνωστούς – αγνώστους ταραχοποιούς!

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ, τέλος, ότι εφεξής για κάθε παρόμοιο γεγονός την αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης, ο οποίος με τη μέχρι σήμερα στάση και συμπεριφορά του, το μόνο που πετυχαίνει είναι να αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της, κατ’ ευφημισμό, …. δημοκρατικής διοίκησής του και το πως αυτή εννοεί τη λειτουργία των θεσμών, των διαδικασιών και των οργάνων στο νέο δήμο μας!

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ: Φωτογραφία που απεικονίζει τη στιγμή που ξεκινά η επίθεση του συμβούλου κ. Τρίκα κατά του εκδότη του περιοδικού «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΣτην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Αργυρούπολης Ελληνικό ακολούθησε κλίμα αντεγκλήσεων και διαπληκτισμών μεταξύ της Διοίκησης και των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης Η μία άποψη, αυτή της αντιπολίτευσης, ήρθε στην ΑΙΧΜΗ με Δελτίο ΤΥΠΟΥ της παράταξης Αγώνας για το Μέλλον, όπου φαίνεται τα μέλη να είναι και οι πρωταγωνιστές στις αντεγκλήσεις με τα μέλη της Διοίκησης.


Η ΑΙΧΜΗ δεν παρακολούθησε την συνεδρίαση του Προϋπολογισμού για το λόγο αυτό δεν υπάρχει και σχετικό βίντεο και δημοσιογραφική ανάλυση των γεγονότων


ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Παραπολιτικά


Ακατάλληλος ο χώρος συνεδριάσεων του Δ.Σ

Εξακολουθούν να παραμένουν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ στον διαμορφωμένο χώρο κάτω από το Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, όπου γίνονταν οι συνεδριάσεις της Αργυρούπολης πριν της συνένωση τους με το Ελληνικό.


Ο χώρος είναι πλέον ανεπαρκής για τον διευρυμένο Δημ. Συμβούλιο των δύο πρώην Δήμων. Παρ’ όλες τις συζητήσεις από την Διοίκηση του Δήμου για μεταφορά στο διαμορφωμένο και μεγαλύτερο χώρο στο Ελληνικό, η Αντιπολίτευση δεν δέχεται την μεταφορά ακολουθώντας το γράμμα του Νόμου του Καλλικράτη που ορίζει ως τόπο συμβουλίων τον μεγαλύτερο Δήμο των συγχωνευμένων .


Αυτή βέβαια η «Ελληνική άποψη» για την πιστή εφαρμογή των Νόμων του Κράτους!!! « και η μη παρέλκυση από τη πιστή εφαρμογή, εφόσον ήδη υπάρχει διαμορφωμένος κατάλληλος χώρος», ταλαιπωρεί του κατοίκους που παρακολουθούν τα συμβούλια, τους εκδότες- δημοσιογράφους που επιθυμούν να διευκολύνονται να κάνουν την δουλειά τους σε κατάλληλες συνθήκες και όχι όρθιοι, και βέβαια επηρεάζει λόγω της στενότητας και την σωστή λειτουργία του Δ.Σ.


Η κεραία.


Η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που ήταν παράνομη στην οδό Θήρας και την οποία είχαν καταγγείλει οι κάτοικοι επιτέλους κατέβηκε από το «βάθρο της» και ξηλώθηκε από τον Δήμο.


Ο κάτοικος που είχε μαζί με άλλους καταγγείλει την ύπαρξη της από το έτος 2004, όπως είπε και ο πρώην Δήμαρχος

κ. Τσαπαρλής, ευχαρίστησε αυτοπροσώπως το Δ.Σ για το κατέβασμα της, ενώ ο κ. Πασβαντίδης έδωσε συγχαρητήρια στον πολίτη, γιατί για πρώτη φορά είδε να ευχαριστεί πολίτης ένα δημόσιο Όργανο μετά το τέλος του αιτήματος του.


Μειώσεις στα Δημοτικά τέλη προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2011 στα καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ η Αντιπολίτευση ισχυρίσθηκε ότι και στις οικίες πρέπει να μειωθεί επιπλέον


Στα βίντεο παρακολουθείστε τα θέματα που συζητήθηκαν και τα δημοτικά τέλη.