Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, Ε ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ??

Με… πορείες δεν γίνετε… ΤΙΠΟΤΑ. Χρειάζεται «φωτιά και τσεκούρι».



Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο από τις απεργιακές συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από την Ομόνοια - πλατεία Κλαυθμώνος, για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή. Ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούγονται: «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»
Απίστευτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μιλάμε για πολλές χιλιάδες κόσμου. Η κεφαλή στις στήλες του ολυμπίου Διός και η ουρά στην ομόνοια.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας, διέσχισε την...
οδό Σταδίου και κατέληξε μπροστά στη Βουλή πριν από λίγο.
Από τις περιφέρειες μιλούν για νεκρούς εμπορικούς δρόμους, για έρημες πόλεις βγαλμένες από κινηματογραφικές ταινίες. Οι γηραιότεροι δεν θυμούνται τέτοια συμμετοχή σε πανελλαδική απεργία. Ακόμη και στις μικρές κωμοπόλεις οι επαγγελματίες έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους.
Φούρνοι, καφενεία, εμπορικά, τα πάντα είναι κλειστά στην επαρχία, ακόμη και τα γραφεία κηδειών ενώ αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στις μεγαλύτερες πόλεις. «Είμαι εβδομήντα χρονών και πρώτη φορά στην κωμόπολή μας δεν βρίσκω καφενείο ανοιχτό να πάρω καφέ», μας μεταφέρει επαγγελματίας από μικρή κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδος. Αντίστοιχη είναι κατάσταση στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στον Πύργο και αλλού.
Πρόκειται για εξέλιξη πρωτοφανή και απολύτως καταδικαστική των κυβερνητικών επιλογών για μεταφορά όλου του βάρους των συντάξεων σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αποτέλεσμα προφανώς της διάψευσης των υπερπροσδοκιών που καλλιέργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι), ελεύθεροι επαγγελματίες, καθηγητές, δάσκαλοι, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Την ίδια στιγμή, στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα αν και σήμερα έχουν ανοίξει τους δρόμους προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των διαδηλωτών. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από σήμερα στις 6 το πρωί Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο στις 6 το πρωί 6 Φεβρουαρίου.
Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται σήμερα, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, καθώς ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00.
Ακινητοποιημένα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τα τρόλει, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα ταξί.
Το μετρό θα λειτουργεί από τις 10 π.μ έως και τις 4 μ.μ., ενώ τα λεωφορεία και το τραμ θα κινηθούν από τις 9.π.μ. έως και τις 9 μ.μ. Σημειώνεται, πως τις ώρες λειτουργίας του μετρό δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου