Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ Α......Α

Νικηταράς ο «Τουρκοφάγος» …Πέθανε τυφλός σαν σήμερα & δεν έχει ούτε Μνήμα! [Ποιος "μαλθακός" είπε πως η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται...;]

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» την κατάληξη του γενναίου ήρωα της Επανάστασης... 

Ο Νικηταράς, ο μεγάλος και ανιδιοτελής αγωνιστής, γνωστός ως «Τουρκοφάγος», που πρωτοστάτησε στη μάχη στα Δερβενάκια, όπου και έσπασε 3 σπαθιά με την ορμητικότητά του, τα χρόνια του Όθωνα κατηγορήθηκε για συνωμοσία κατά του βασιλιά, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Αίγινα. Στη φυλακή βασανίστηκε άγρια και έχασε το φως του. Όταν αφέθηκε πια ελεύθερος, η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά. Πέθανε πάμπτωχος και λησμονημένος, έχοντας αναγκαστεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του να ζητιανεύει για να βγάλει τα προς το ζην.



Μαθήματα φιλοπατρίας  προς τους σημερινούς πολιτικούς. Γιατί χάθηκε ο τάφος του Νικηταρά; 
Ο ηρωικός «Τουρκοφάγος» σήμερα δεν έχει καν μνήμα.

Σαν σήμερα την 25ην  Σεπτ 1849, πριν 166χρόνια, φεύγει από την ζωή ο Ήρωας του της Ελληνικής Επαναστάσεως, Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ο άνθρωπος που πολλές φορές διακρίθηκε για τον Ηρωισμό του  πολεμώντας υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Παρών σε όλα σχεδόν τα πεδία των μαχών της Επανάστασης έλαβε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος».
Δεν δέχθηκε καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα. Τελικά πέθανε τυφλός και πάμπτωχοςακολουθώντας τη σκληρή μοίρα των περισσότερων αγωνιστών εκείνης της περιόδου. Τον Δεκέμβριο του 1839  φυλακίσθηκε με την κατηγορία της συνομωσίας κατά του θρόνου.
Οι άθλιες συνθήκες κράτησης προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του. Η υπερβολική υγρασία στο κελί, η απαγόρευση κάθε επικοινωνίας, οι καθημερινοί ξυλοδαρμοί από τους ...
δεσμοφύλακες και η πεισματώδης άρνηση του Βαυαρού γιατρού να δώσει άδεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο, «κατάφεραν» να τον κλονίσουν όσο καμιά μάχη εναντίον των Τούρκων.
Η δίκη του έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 1840. Το δικαστήριο τον αθώωσε, αλλά ο Όθωνας διέταξε τον εγκλεισμό του στις φυλακές της Αίγινας. Τελικά έπειτα από 14 μήνες του απένειμε χάρη.
Και όμως το 1835 η ζωή του Νικηταρά είναι κοινωνική και ενδιαφέρουσα. Εκκαλείτο σε τελετές και δεξιώσεις, ακόμα και στα ανάκτορα και στο σπίτι του  Ιωσήφ Λουδοβίκου Κόμης του Άρμανσπεργκ (.Ο Ιωσήφ Λουδοβίκος   ήταν Βαυαρός πολιτικός και πρόεδρος του συμβουλίου της Αντιβασιλείας, που ορίστηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις να συνοδεύσει τ
Νικηταράς ο «Τουρκοφάγος»
ον μέλλοντα  Βασιλέα Όθωνα στην Ελλάδα και να ασκήσει εξ ονόματός του την εξουσία μέχρι την ενηλικίωσή του).

Στη συνέχεια όμως ο Νικηταράς περιέπεσε σε δυσμένεια, επειδή υποστήριζε το αντιπολιτευόμενο Ρωσικό Κόμμα.
Το 1839 συνελήφθη με την άδικη κατηγορία της συνομωσίας ως μέλος της «Φιλορθόδοξης Εταιρείας» που στρεφόταν εναντίον του Όθωνα. Τον εμφάνισαν μάλιστα σαν στρατιωτικό αρχηγό της οργάνωσης αυτής, που είχε ως στόχους την απελευθέρωση των υπόδουλων περιοχών και την στήριξη της ορθόδοξης πίστης. Φυλακίστηκε στο Παλαμήδι, και στη συνέχεια δικάστηκε, στις 11 Ιουλίου 1840, αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων αθωώθηκε.
Όμως η αθωωτική απόφαση προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης η οποία με την προσυπογραφή του Όθωνα τον φυλάκισε στην Αίγινα.  Από τότε άρχισε το μαρτύριό του. Κάθε μέρα οι Βαυαροί τον έβγαζαν στο δρόμο και τον χτυπούσαν με μπαστούνια και τον περιγελούσαν μπρος στα μάτια των Ελλήνων που έρχονταν να δουν τον ήρωά τους.
Ανάμεσα στους θεατές ήταν και η δεύτερη κόρη του η οποία δεν άντεξε να βλέπει τον πατέρα της σε αυτή την κατάσταση και τρελάθηκε, ενώ αυτός αρρώστησε με ζάχαρο το οποίο του κατέστρεψε τα μάτια.
Λόγω των ταλαιπωριών και φυλακίσεων η υγεία του είχε κλονισθεί σοβαρά. Σε μια δίκη του είχε προσαχθεί καθιστός από αδυναμία.
Περήφανος ως το τέλος
Η φτώχεια του σχεδόν τυφλού πλέον στρατηγού ήταν τόση, ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του- εκείνος μπορούσε να αντέξει την πείνα περισσότερο.
Το χειρότερο  ήταν πως τον είχαν ξεχάσει  όλοι. Ακόμα κι στρατηγός Μακρυγιάννης που πριν τον είχε βοηθήσει. Η περιπέτεια του ήρωα έφθασε στα αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δύναμης, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του, για τον ήρωα που έγινε ζητιάνος στα προαύλια των εκκλησιών, με έγκριση του κράτους, που του επέτρεπε να ζητιανεύει μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή κοντά στην εκκλησιά της Ευαγγελίστριας του Πειραιά,(καθόσον ήταν πολλοί οι ζητιάνοι).
Έτσι κάποια στιγμή απεσταλμένος της πρεσβείας βρέθηκε στη θέση που ζητιάνευε ο στρατηγός. Μόλις ο Νικηταράς τον  αντιλήφθηκε ποιος ήταν, μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι!
-Τι κάνετε στρατηγέ μου; Ρώτησε ο απεσταλμένος.
-Απολαμβάνω την ελεύθερη πατρίδα μου! Απάντησε περήφανα ο ήρωας.
-Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στο δρόμο;
-Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά αλλά εγώ έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος. αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς.
Είδε και απόειδε ο ξένος και γύρισε να φύγει χαιρετώντας ευγενικά. Φεύγοντας όμως, άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες ώστε να μην προσβάλει τον πάμφτωχο στρατηγό.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί το ψηλάφισε και φώναξε στο ξένο.
-Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρτο για να μην το βρει κανείς και το χάσεις!
Στις 18 Σεπτεμβρίου 1841 ο Νικηταράς επέστρεψε στο φτωχικό του σπίτι στον Πειραιά. Ωστόσο, το δράμα του δεν είχε κορυφωθεί ακόμα.
Η επιστροφή του προκάλεσε τέτοια συναισθηματική φόρτιση στη μικρότερή του κόρη, ώστε αυτή έχασε τα λογικά της. Η νέα δυστυχία του έδωσε τη «χαριστική βολή».
Η κακή του ψυχολογική κατάσταση επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την υγεία του. Σιγά-σιγά άρχισε να χάνει την όρασή του και λίγο πριν πεθάνει τυφλώθηκε τελείως.
Τα ξημερώματα της 25ης Σεπτεμβρίου 1849 ο «Τουρκοφάγος» απεβίωσε.
Αρχικά ετάφη δίπλα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ωστόσο, φαίνεται πως ο θάνατος της γυναίκας και των παιδιών του και η έλλειψη στενών συγγενών και άμεσων απογόνων στάθηκε αφορμή να μην ενδιαφερθεί κανένας και έκτοτε αγνοείται ο τάφος.
Τη στιγμή που χώρες με σαφώς μικρότερη στρατιωτική ιστορία απ’ αυτή της Ελλάδας «χτενίζουν» τα πέρατα της οικουμένης για να ανακαλύψουν οστά στρατιωτών τους, να τα επαναφέρουν στην πατρίδα και να τα ενταφιάσουν με τις πρέπουσες τιμές, η χώρα μας αγνοεί την τύχη των οστών των πολεμιστών εκείνων που χάρη στην προσωπική του θυσία της επέτρεψαν να συνεχίσει την ιστορική της πορεία.
Βασίλειος Ζιώζιας
Συνταγματάρχης ε.α.


ΚΑΨΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ

Αυτό είναι το θαυματουργό ρόφημα που καίει το λίπος στην κοιλιά... καθώς κοιμάστε

Ο μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στο τι τρώτε (όπως τροφές και ποτά που αυξάνουν τις καύσεις) μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να αυξήσει τον μεταβολισμό του, ακόμη και ενώ κοιμάστε

Υπάρχει ένα απλό και πολύ υγιεινό ρόφημα που μπορείτε να πίνετε πριν πέσετε για ύπνο, το οποίο θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο κοιλιακό λίπος, αλλά και να αισθάνεστε ότι έχετε περισσότερη ενέργεια:
Συστατικά
 
1 λεμόνι
1 αγγούρι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας χυμός Αλόης
1 μάτσο κόλιαντρο ή μαϊντανό
½ ποτήρι νερό
 
Οδηγίες
 
Απλά προσθέστε τα συστατικά μαζί, αναμίξτε τα καλά και πιείτε ένα ποτήρι πριν πέσετε για ύπνο.
 
Πως δουλεύει
 
Πίνοντας ένα ποτήρι από αυτό το ρόφημα πριν κοιμηθείτε, θα μειώσετε σημαντικά τα επίπεδα λίπους, ειδικά στην κοιλιά σας. Τα συστατικά σε αυτό το ποτό θα αυξήσουν τον μεταβολισμό σας που θα λειτουργήσει πιο έντονα, ενώ κοιμάστε. Οι ιδιότητες καύσης του λίπους για κάθε συστατικό είναι οι εξής:
 
-Τα αγγούρια είναι πολύ ισχυρά στην καταπολέμηση του λίπους. Αποτελούν βασικό συστατικό σε κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους.
 
-Ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλλά είναι και γεμάτα αντιοξειδωτικά, καθώς και βιταμίνες και μέταλλα που είναι σημαντικά για την ανακούφιση από την κατακράτηση υγρών.
 
-Το τζίντζερ αυξάνει τον μεταβολισμό και αποτρέπει επίσης τη δυσκοιλιότητα. Αυτό το συστατικό που θα βοηθήσει να κάψετε το “επίμονο” λίπος της κοιλιάς ενώ κοιμάστε.
 
-Ο χυμός του λεμονιού είναι πολύ αποτελεσματικός για την αποβολή των τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα.
 
-Ο χυμός Aloe Vera είναι γενικά αποτελεσματικός στην απώλεια βάρους.
 
Μείνετε ενυδατωμένοι: Πίνετε πολύ νερό
 

Είτε το σώμα σας μετατρέπει τις τροφές σε “καύσιμη ύλη”, είτε ασκείστε εντατικά για να χάσετε τα περιττά κιλά, ο οργανισμός σας χρειάζεται νερό για να κάψει τις θερμίδες πιο αποτελεσματικά. Αν δεν είστε πλήρως ενυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας θα επιβραδύνει και δεν θα καίει τις θερμίδες τόσο αποτελεσματικά. Το συγκεκριμένο θα δώσει στον μεταβολισμό σας μια σημαντική ώθηση.

ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ.................

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΩΣ ΕΔΩ

Έχετε δει ποιο άθλια εικόνα; Αυτή είναι η ανάπτυξη τους.



Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθήνας. Αναρωτιέμαι πως και δεν πάει φυλακή κανείς σε αυτή τη χώρα. Από ένα ποτήρι νερό να ρίχναμε όλοι οι Αθηναίοι και από 50 λεπτά π καθένας θα ήταν σε λειτουργία για να μαθαίνουν τα παιδιά να κολυμπούν και να μην πνίγονται.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΑΘΗΣ

Οι ακροβασίες και οι κατοχικοί «πυλώνες» του Στάθη…


Ο Αντόνιο Γκράμσι, σε ένα μικρό σχόλιό του με τίτλο «Μεθοδολογικά κριτήρια», επισημαίνει: 
«Μια τυπική εκδήλωση του πνευματικού ερασιτεχνισμού (και της πνευματικής δραστηριότητας των ερασιτεχνών) είναι αυτό: ότι στην πραγμάτευση ενός ζητήματος καταβάλλεται προσπάθεια να εκθέσει κανείς ό,τιδήποτε γνωρίζει και όχι μόνο αυτό που είναι αναγκαίο και σημαντικό για ένα θέμα. Πιάνει κάθε ευκαιρία για να κάνει επίδειξη των γυμνασμάτων του, όλων των κουρελιών και των σπάγκων του παζαριού του…».
Πολλά κείμενα του φίλου Στάθη
χαρακτηρίζονται από αυτόν τον «πνευματικό ερασιτεχνισμό»: Από αυτήν τη νόσο που ανακατεύει τα... πάντα, «όλα τα κουρέλια και τους σπάγκους του παζαριού του». 
Όταν ανακατεύεις τα πάντα, δίχως να έχεις ένα άξονα πολιτικής αποκρυστάλλωσης γύρω από τον οποίο να δένονται οργανικά τα επιμέρους γεγονότα και οι επιμέρους απόψεις σου, τότε μοιραία μαζί με τα σωστά αραδιάζεις και πολλές ανοησίες… 
 
Έτσι είναι και το σημερινό κείμενο του Στάθη: Πνευματικά γυμνάσματα δίχως άξονα αποκρυστάλλωσης, ένα ασύνδετο ανακάτωμα ορθών παρατηρήσεων και ανοησιών… 

Η ίδια η αρχή του κειμένου του ήταν μια «ξεκάρφωτη ανοησία», που μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και μας ανάγκασε να γράψουμε αυτό το σημείωμα. 

Διαβάζουμε: 

"Λάμπει, όσον οι ημέρες, κατάκορφα στο στερέωμα η κυρία Ραχήλ Μακρή. Χθες αποφάνθηκε ότι η Βουλή είναι «οίκος ανοχής», ρισκάροντας να της απαντήσει κάποιος ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον χωρίς την παρουσία της ίδιας ή όποιου άλλου αμολάει φασίζοντα, αντικοινοβουλευτικά και σεξιστικά σχόλια εναντίον του ενός από τους τρεις πυλώνες του πολιτεύματος…». 

Μετά ο φίλος Στάθης αφήνει τη Μακρή και αραδιάζει χίλια δυο ασύνδετα πράγματα: «όλα τα κουρέλια και τους σπάγκους του παζαριού του…». 


 

Θα μείνουμε στην επίθεση που κάνει στη Μακρή, διότι τα συμπυκνώνει όλα. Δύο μόνο παρατηρήσεις. 

Παρατήρηση πρώτη: Ο Στάθης δίχως να το αντιλαμβάνεται πέφτει ο ίδιος σε «σεξιστικό παράπτωμα». Εμμέσως πλην σαφώς λέει ότι η Βουλή είναι αδύνατο να είναι «οίκος ανοχής» δίχως να είναι η Μακρή μέσα… 

Παρατήρηση δεύτερη: Εδώ είναι πολύ σοβαρότερο το πολιτικό ζήτημα. 
 
Εδώ ο Στάθης υπερασπίζεται με πάθος τους πυλώνες του πολιτεύματος: Τους πυλώνες του καπιταλισμού και στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, τους διακοσμητικούς πυλώνες της ΑΠΟΙΚΙΑΣ του 4ου Ράιχ… 

Για το Στάθη η επίθεση στο κατοχικό Κοινοβούλιο, στο διακοσμητικό «μπορδέλο», είναι πρακτική φασίζουσα και σεξιστική!!! 

Όταν ακόμα η αστική δημοκρατία λειτουργούσε στοιχειωδώς, η Ρόζα Λούξεμπουργκ είχε χαρακτηρίσει τη Βουλή «ορνιθώνα»: «Φασίζον» σχόλιο για το Στάθη… 

Όταν οι μεγάλοι ηγέτες του Σοσιαλισμού και οι θεωρητικοί του μαρξισμού κτυπούν αδυσώπητα τους «πυλώνες» του αστικού πολιτεύματος, εγκληματούν κι αυτοί, σύμφωνα με το Στάθη… 

Τέτοιες ανοησίες αστικής «δημοκρατικής νομιμότητας» (κατοχική «νομιμότητα» σήμερα) αραδιάζει ο Στάθης για να κτυπήσει την Ραχήλ Μακρή…

Αντί να δείξει το κοινοβουλευτικό σώου της Μακρή, σώου εμπορικού θεάματος προσαρμοσμένο στο λαϊκό θυμό για τη Βουλή (θυμός διατυπωμένος με πολλά συνθήματα εναντίον της), δίνει, ο φίλος Στάθης, επαναστατικά ένσημα στη Μακρή… 

Και εμφανίζεται ο ίδιος φανατικός «οπαδός» των πυλώνων του κατοχικού καθεστώτος…

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ, ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Κόπανος μπέρδεψε την ...φανέλα με το... σώβρακο.



Ριζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, μεταβάλλοντας τα κριτήρια βάσει των οποίων καλούνταν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής το επίμαχο σχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Οκτωβρίου στους εκπροσώπους των θεσμών.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο το 2014 από τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ, ενώ με τον νέο τρόπο υπολογισμού στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να τα αυξήσουν με επιβάρυνση, όπως τονίζουν των νοικοκυριών που έχουν τη μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα.
Τα κριτήρια τα οποία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι τα εξής:
– η εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθούν.
– η εισαγωγή κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των ΙΧ κάθε νοικοκυριού. «Όποιος έχει ένα οικογενειακό ΙΧ και ένα «χιλιάρι» για δεύτερο δεν θα επιβαρυνθεί», λένε αρμόδια στελέχη του ΥΠΟΙΚ που επεξεργάζονται τις σχετικές προτάσεις. «Γιατί όμως να μην πληρώσει περισσότερα το εύπορο νοικοκυριό που διαθέτει δύο ή τρία οχήματα μεγάλου κυβισμού.
– η εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και σήμερα τα ύψος των τελών υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους. Τονίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι αυτός ο υπολογισμός ευνοεί σημαντικά φορολογούμενους που αγοράζουν ακριβά ΙΧ σε σχέση με φορολογούμενους που έχουν ΙΧ με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά αλλά είναι μοντέλα πριν το 2010.

Τέλος ρε διεστραμμένοι είναι το ανταποδοτικό έσοδο που εισπράττει το κράτος για να το ανταποδώσει. Όπως λέει και η λέξη. Δηλ. δημοτικό τέλος για να σου... μαζέψει τα σκουπίδια. Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για να σου παρέχει δρόμους. Το τέλος κατάληψης πεζοδρομίου, διότι σου αφήνει να καταλαμβάνεις το πεζοδρόμιο, αλλά πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο.
Ο φόρος όμως είναι άλλο πράγμα. Για ό,τι σου παρέχει το κράτος. Π.χ. να πας στο σχολείο ή στο νοσοκομείο τσάμπα, να σου φυλάει τα σύνορα ο στρατός ή το σπίτι σου η αστυνομία, να φωνάζεις την πυροσβεστική να σου σβήσει τη φωτιά κ.λ.π.
Τα...αρρωστημένα μυαλά όμως δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά. Έτσι λοιπόν, ο Αλεξιάδης με τις ευλογίες του Αλέξη είπε: "Όποιος έχει δύο αυτοκίνητα έχει μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα" και άρα του αυξάνει τα τέλη τα οποία δεν έχουν σχέση με τον φόρο!!!! Δηλ. ο Αλεξιάδης με τον Αλέξη μπέρδεψαν τους φόρους με τα τέλη, είτε αγνοώντας τις διαφορετικές έννοιες είτε επειδή τους βόλευε για να χαρατσώσουν περισσότερο τον κόσμο και να μπορούν να πληρώνονται οι εφοριακοί (συνάδελφοι του Αλεξιάδη), να εισπράττουν απροβλημάτιστα το έξτρα χιλιάρικο από το ΔΙΒΕΕΤ (Δικαίωμα Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων υπέρ Τρίτων).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το θέμα δεν έγκειται στο ποια είναι η Γερμανία , αλλά στο ποιοι είναι οι ακρέμαστοι… γερμανόδουλοι που μας κυβερνούν .



Το ποια είναι η Γερμανία ξέρουμε .Είναι η συνεχεία του τρίτου ραϊχ που δεν έθεσε τα… όπλα παρά πόδας. Απλά άλλαξε τακτική .  
"Ποια είναι η Γερμανία που τολμούσε να κρίνει την Ελλάδα τόσα χρόνια" είναι το νόημα της ευρηματικής γελοιογραφίαςπου ανάρτησαν οι New York Times στην οποία φαίνεται ένας ρακένδυτος πλέον Έλληνας με το ποδήλατό του να τον προσπερνάει ένα μοντέλο της VW το οποίο μεταφέρει την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ και να αναρωτιέται φωναχτά:
"Έτσι λοιπόν κλέβατε και λέγατε ψέματα και η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα";
Πρόκειται για την αντιστροφή του επαίσχυντου κατηγορητηρίου που ο Β.Σόιμπλε και η παρέα του εκτόξευε κατά όλων των Ελλήνων επί πέντε χρόνια για να τους πείσει ότι όντως είναι διεφθαρμένοι και κακοί και πρέπει να τιμωρηθούν χωρίς να βγάλουν... άχνα και προπαντός χωρίς αντίσταση.
Άλλωστε αυτό μας διαμήνυσε ο Β.Σόιμπλε εκβιάζοντας την χώρα με τα capital controls, "Resistance is futile" (η αντίσταση είναι μάταιη) όπως έλεγε η φυλή των Borg στο πασίγνωστο Star Trek.
O B.Σόιμπλε και η παρέα του μας έλεγε συνεχώς «μας εξαπατήσατε, πρέπει να πληρώσετε»... τώρα "Χερ" Σόιμπλε που το ίδιο κάνατε και εσείς, τι θα κάνετε ως χώρα; Θα πληρώσετε; Θα αυτομαστιγωθείτε; Θα πιείτε το "κώνειο" της τιμωρίας σας σιωπηλά χωρίς κραυγές και αντιστάσεις ή θα πρέπει να το πάρετε με το ζόρι "kicking and screaming";

????????????????????

Kλεφτρόνια στη Κυβέρνηση Συριζα – ΑΝΕΛ; Εκτός από τους χοντροκλεφταράδες, έχουν και ….ψιλικατζήδες.




Το θέμα ξανάφερε στην επιφάνεια η κ. Ραχήλ Μακρή με tweet της.
Πρώτη φορά η Σταυρούλα Ξουλίδου απασχόλησε τις Αρχές στις 20 Νοεμβρίου του 1997. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος της, είχε επισκεφτεί ένα ινστιτούτο αισθητικής, απ’ όπου έκλεψε από το πορτοφόλι μιας άλλης πελάτισσας τις κάρτες ανάληψης χρημάτων, πάνω στις οποίες υπήρχαν οι κωδικοί ΡΙΝ. Πήγε σε ΑΤΜ και έκανε αναλήψεις ύψους 50.000 δραχμών και 500.000 δραχμών, πετώντας έπειτα τις κάρτες στα σκουπίδια! Το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου του 1998, πάλι στο ίδιο ινστιτούτο, «βούτηξε» από γυναικεία τσάντα ένα δερμάτινο πορτοφόλι που περιείχε 31.000 δραχμές, αστυνομική ταυτότητα και άλλα έγγραφα.
Περίπου 15 ημέρες αργότερα άρχισαν έρευνες οι αστυνομικοί, τους οποίους ενημέρωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου αισθητικής για τις κλοπές που είχαν γίνει από «άγνωστο». Το σχετικό διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφέρει: «Ως ύποπτη θεωρήθηκε η Σταυρούλα Ξουλίδου, επειδή ήταν παρούσα σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις».
Σε συνεργασία με τον διευθυντή του ινστιτούτου οι αστυνομικοί κατάφεραν να την πιάσουν επ’ αυτοφώρω. Μια γυναίκα αστυνομικός προσποιήθηκε την πελάτισσα έχοντας μαζί της 20.000 δραχμές σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οταν απομακρύνθηκε, η Σταυρούλα Ξουλίδου πήρε από την τσάντα της το πορτοφόλι και προσπάθησε να φύγει. Όμως στην έξοδο την περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν πάνω της τα κλοπιμαία και της πέρασαν χειροπέδες. Κατά την εξέτασή της η ίδια ισχυρίστηκε ότι πάσχει από κλεπτομανία και ομολόγησε και άλλες κλοπές που είχε διαπράξει μέσα στο ινστιτούτο.

ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ

Απεκρύβησαν τα πλεονάσματα 500 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και αποκαλύφθηκαν -όλως τυχαίως- το 2013



ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ!
Μεγάλη δικαίωση για τον μοναχικό αγώνα της Ζωής Γεωργαντά, του Νίκου Λογοθέτη, και κάποιων «τρελλών»  του Διαδικτύου
Έτσι αποκλείστηκε η χώρα από τις διεθνείς αγορές και ετέθη υπό ξένη επιτροπεία. 210 δισ. η βλάβη του Δημοσίου με την τεχνική διόγκωση. Ενέταξαν στα έξοδα της Γενικής Κυβέρνησης και το Μέγαρο Μουσικής
Βαριά βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 210 δισ. ευρώ, αποκλεισμό από τις διεθνείς αγορές, αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, νέα φορολογικά μέτρα και εξαναγκασμό της χώρας να υπογράψει το Μνημόνιο 2 φέρεται ότι προκάλεσε η αλλοίωση του ελλείμματος του 2009 από τον πρώην διοικητή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» -η οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας την έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου – Βασιλοπούλου, με την οποία ζητείται η παραπομπή Γεωργίου σε δίκη κακουργηματικού χαρακτήρα-, οι μαρτυρικές καταθέσεις «φωτιά» πρώην στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς για τις δραματικές συνέπειες που προκάλεσε στη διεθνή θέση της χώρας η αλλοίωση κρίσιμων στατιστικών μεγεθών, δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφάσισε την καταρχήν απαλλαγή του!!!

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκλογές στην Καταλονία με απειλές για capital contriol και αποπομπή της Μπαρτσελόνα !! ΒΙΝΤΕΟ


Όχι τυχαία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας, Λουίς Μαρία Λίντε, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση απόσχισης, η έξοδος της Καταλονίας από το ευρώ θα είναι αυτόματη και θα επιβληθεί πάγωμα καταθέσεων.


Πάνω από 5 εκατομμύρια Καταλανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν αύριο Κυριακή στις κάλπες, στην πιο κρίσιμη ίσως αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της πλούσιας επαρχίας και την παραμονή της ή όχι στην Ισπανία.

Άλλωστε, η βασική διαχωριστική γραμμή στην αυριανή αναμέτρηση δεν είναι τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων για την οικονομία, αλλά η θέση τους απέναντι στο αίτημα για ανεξαρτησία. Γι' αυτό και σημειώνεται το παράξοδο, οι Podemos να αποτελούν τη μεγαλύτερη ελπίδα του δεξιού Μαριάνο Ραχόι για να επικρατήσουν τελικώς τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον εθνικιστή πρόεδρος της επαρχίας, Αρτούρ Μας, εφόσον τα κόμματα που στηρίζουν την ανεξαρτησία κερδίζουν την πλειοψηφία στην τοπική βουλή, τότε η διαδικασία θα δρομολογηθεί άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών. Ο Μας έχει δώσει στις εκλογές τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος που απαγορεύτηκε πέρυσι το φθινόπωρο, μετά από προσφυγή της κυβέρνησης της Μαδρίτης και απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου.

Οι υπέρμαχοι της απόσχισης προβάλλουν τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που ισχυρίζονται πως θα υπάρξουν εάν τα κεφάλαια παραμείνουν στην Καταλονία, που είναι ανάμεσα στις πιο πλούσιες ισπανικές επαρχίες. Οι αντίπαλοι της ανεξαρτησίας επικαλούνται τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ του νέου κράτους, κάτι που ενισχύουν με τις δηλώσεις του και κορυφαίοι παράγοντες από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη


Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής στην Καταλονία μπορεί να οδηγήσει στην ανακήρυξη του νεότερου κράτους της Ευρώπης με την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία, φόβοι που, σύμφωνα με αναλυτές, είναι πιο βάσιμοι από ποτέ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους δηλώνοντας ότι η μονομερής αποκοπή της περιοχής από την Ισπανία είναι αναπόφευκτη εκτός και εάν η κεντρική κυβέρνηση συμφωνήσει στη διεξαγωγή ενός δεσμευτικού δημοψηφίσματος με θέμα την ανεξαρτητοποίηση.

Ο Αρτούρ Μας θεωρεί πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στο θέμα της Καταλονίας ακόμη και μετά τις ισπανικές εθνικές εκλογές τον Δεκέμβριο.

Το προεκλογικό σκηνικό δείχνει υπεροχή του συνασπισμού των αυτονομιστικών δυνάμεων, όχι όμως και απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metroscopia για την εφημερίδα El Pais, αν υπάρξει ευρύτερη συνεργασία, η Ισπανία όπως τη γνωρίζουμε τα τελευταία 500 χρόνια θα γίνει παρελθόν.

Π. ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

Μήπως επειδή είστε κομπλεξικά μογγολοπουτανοσπέρματα ευνουχισμένα;



Π.Χατζηστεφάνου:

Δεν καταλαβαίνω γιατί την κράζετε την Ραχήλ Μακρή

Δεν καταλαβαίνω γιατί την κράζετε την Ραχήλ Μακρή - μια χαρά τα λέει η γυναίκα.

Μήπως για τον ίδιο λόγο που κράζετε την Κωνσταντοπούλου?
Επειδή δηλαδή είστε κομπλεξικά μογγολοπουτανοσπέρματα ευνουχισμένα εκ γενετής και σας
χαλάει να σας λένε την αλήθεια, ειδικά αν αυτή ακούγεται από γυναίκες με δυναμική 
προσωπικότητα που σας βάζουν στην θεσούλα σας στο πιτς φιτίλι?

Αυτό είναι πάλι ε? 
Κομπλεξικοί κοντοψώληδες.. αναλφάβητοι αγροίκοι κουτοπόνηροι που αγριεύονται 
όταν τους υπενθυμίζεις την μπόχα και την ανεπάρκεια τους. 

Πόσο προβλέψιμοι είστε Ελληνούτσοι μου.
Υ.Γ. Ναι χρυσουλάκι μου εσύ εκεί πέρα που το παίζεις λάβρος ιεροκήρυκας της ιδεολογικής 
παρθενίας, κάτι έχει πάρει το αυτί μου για κάτι εθνικιστικούλια κουλά, ούτε που έδωσα 
σημασία, αυτό μας χάλασε τώρα αν η Ραχήλ την είδε πατριώτισσα. 

Στον βοθρόλακκο που την ανέδειξε υπάρχουν πολύ, πολύ πιο τοξικές κουράδες για να 
ασχοληθώ με τα ελαττώματα της που είναι πταίσματα μπροστά στην φρίκη που την 
πλαισιώνει.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ...............

ΤΡΕΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Για όσους υποστηρίζουν ότι "δεν παράγουμε τίποτε"... 

Για όσους βρίζουν τους κρατικοδίαιτους του δημοσίου, κατακρίνοντας φυσικά τους δημόσιους υπαλλήλους...
Για όσους μιλούν για Ψωροκώσταινα...
Η απάντηση είναι το φοβερό κόλπο που έστησαν ΙΝΤΡΑΚΟΜ-ΜΕΤΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΆ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ουσιαστικά οι σκανδαλώδεις και άχρηστες πολεμικές προμήθειες αποτέλεσαν την χρυσή ευκαιρία για τους   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ να αποκτήσουν τεχνογνωσία, συμμαχίες και συμβόλαια για να ανοιχτούν στην διεθνή αγορά του αίματος και να κερδίσουν καίριες θέσεις.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διεθνοποίηση της παρουσίας των συγκεκριμένων εταιρειών-που άρχισε φυσικά από τα ελληνικά πολεμικά συμβόλαια- σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ!
Αυτό είναι το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο: θυσίες για τους εργαζόμενους για να αγοράζονται όπλα, κέρδη, κρατικά συμβόλαια και διεθνείς συμμαχίες για τους επιχειρηματίες!  
Δείτε ένα χαρακτηριστικό  παράδειγμα...

Από Ελληνικά χέρια Ρυμουλκούμενα και Βάσεις Εκτόξευσης πυραύλων Patriot, για εξαγωγή
Σε περαιτέρω επέκταση της εξαγωγικής της βιομηχανικής δραστηριότητας σε κύρια υποσυγκροτήματα συστημάτων αντιπυραυλικής προστασίας Patriot προχώρησε η ελληνική εταιρία ΜΕΤΚΑ, με πελάτη της την IDE - Intracom Defense Electronics...και στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τη Raytheon Company των ΗΠΑ. 
Βασικά Χαρακτηριστικά του Έργου είναι η κατασκευή, συναρμολόγηση και παράδοση του συνόλου των ημι-ρυμουλκούμενων οχημάτων και βάσεων εκτόξευσης αριθμού συστημάτων αντιπυραυλικής προστασίας Patriot. Το χρονοδιάγραμμα του Έργου προβλέπει οι παραδόσεις να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2018. Η συνολική αξία των δύο Συμβάσεων ανέρχεται σε 76,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
Ήδη από το 2009, η ΜΕΤΚΑ έχει αναλάβει 6 συμβάσεις στο πλαίσιο εξαγωγικών προγραμμάτων Patriot σε 5 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Όπως ανακοίνωσε τις προάλλες η εταιρία, μέσω αυτών των νέων συμβάσεων, η ΜΕΤΚΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες τεχνολογιών αιχμής της βιομηχανικής της Μονάδας στο Βόλο για τη βιομηχανοποίηση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία και απευθύνονται σε τεχνολογικά απαιτητικές διεθνείς αγορές. Περισσότερο από το 95% της παραγωγής των κύριων βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο προορίζεται για εξαγωγές.
Η METKA είναι κορυφαίος διεθνής ανάδοχος που ειδικεύεται σε έργα μεγάλης κλίμακας, παρέχοντας το πλήρες φάσμα της Μελέτης, Προμήθειας και Κατασκευής (EPC) και βιομηχανικής παραγωγής, και δραστηριοποιείται στους τομείς της Ενέργειας, Υποδομών και Άμυνας. 


Στο Α’ Εξάμηνο του 2015, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Μυτιληναίος στον οποίο ανήκει η ΜΕΤΚΑ , διαμορφώθηκε στα €636,5 εκατ., έναντι των €653,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (μείωση 2,5%). 
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €118,7 εκατ. από €120,3 εκατ. το Α’ Εξάμηνο του 2014 (μείωση 1,3%), ενώ τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε €32,8 εκατ., έναντι €24,1 εκατ. το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση 35,9%.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ??

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΧΗ...................

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

Όταν ο νους δεν μπορεί να επεξεργαστεί τρόπους διαφυγής από μία άσχημη κατάσταση, όταν η φαντασία δεν έχει να προσφέρει κάτι, τότε έρχεται η πραγματικότητα και δίνει μια κάποια λύση: Αποχή. Γιατί όχι; Ίσως να είναι ο πιο αποτελεσματικός και ανώδυνος τρόπος αλλαγής του παρόντος πολιτικού συστήματος. Ας εξετάσουμε συνοπτικά πως μπορεί να βοηθήσει και τα οφέλη που παράγει.

Α. Το πρώτο και κύριο αποτέλεσμα που παράγει, είναι η απονομιμοποίηση του κοινοβουλευτισμού και της εκλογικής διαδικασίας. Όλο το σύστημα βασίζεται στο αξίωμα ότι : «Ο λαός εκλέγει το πολιτικό κόμμα που επιθυμεί.». Όταν ο λαός , στην πλειοψηφία του, δεν εκλέγει κανένα, μάλιστα, όταν δεν συμμετέχει καν στην διαδικασία της εκλογής, τότε το σύστημα απονομιμοποιείται, διότι ποιος θα εκπροσωπεί  ποιόν;

Β.  Όταν ένα σύστημα απονομιμοποιείται, τότε ξεκινούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που οδηγούν στην κατάργηση του.

Γ.  Η αποχή αποδεσμεύει τον κόσμο από τις κομματικές επιρροές, στερεί ''στρατό'' από τα κόμματα, απομακρύνει τον λαό από το πολιτικό κατεστημένο, από τις ιδεολογίες  και  τις  νοοτροπίες του.

Όταν λοιπόν αρχίσουν να πραγματοποιούνται όλα αυτά, τότε, σίγα –σιγά, θα αρχίσει να διαφαίνεται η λύση που πρότεινε ο  Hans Georg Gadamer, για την οποία είχαμε μιλήσει σε ένα άλλο άρθρο του Θεόδοτου:

«Σε όσους ασχολούνται επισταμένα με την φιλοσοφία, αυτό το όνομα λέει πάρα πολλά. Θεωρείται ο κορυφαίος εκπρόσωπος της φιλοσοφικής ερμηνευτικής  του 20ου αιώνα. Στο πιο γνωστό έργο του, Wahrheit und Methode (Αλήθεια και Μέθοδος), το οποίο ολόθερμα συνιστώ σε όσους θέλουν να ασκήσουν το μυαλό τους και να εμβαθύνουν περισσότερο (έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά και τα ισπανικά), στο κεφάλαιο που ασχολείται με το θέμα της σύγκρουσης  μεταξύ του φιλοσοφικού ρεύματος  του Διαφωτισμού και της Παράδοσης, γράφει: "Πάνω στη βάση της έννοιας που απέδωσε ο Διαφωτισμός στον ορθολογισμό και στην ελευθερία, έλαβε εξέχουσα θέση στην έννοια της ‹‹αυθεντίας-Αρχής›› (authority) το εντελώς αντίθετο του ορθολογισμού και της ελευθερίας [δηλαδή] η τυφλή υπακοή. Είναι αυτή η έννοια που βρίσκουμε στην ορολογία της σύγχρονης κριτικής ενάντια στις δικτατορίες. Όμως όλα αυτά δεν συνάγονται στην ουσία της ‹‹αυθεντίας – Αρχής››. Βέβαια η Αρχή εξασκείται από πρόσωπα. Αλλά η Αρχή των προσώπων δεν έχει την τελική θεμελίωσή της σε μία πράξη υποταγής και παραίτησης του ορθολογισμού, αλλά σε μία πράξη αναγνώρισης και γνώσης, δηλαδή σε μία πράξη στην οποία αναγνωρίζεται ότι ο άλλος είναι ανώτερός μας σε κρίση και σε ευφυΐα, γι’αυτό και η κρίση του υπερέχει, δηλαδή είναι πάνω από την δική μας κρίση. Με αυτό συνδέεται το ότι η Αρχή-αυθεντία δεν «χορηγείται» απλώς, αλλά πρέπει να  αποκτάται μέσω της αξίωσης. Αυτή [η Αρχή] βασίζεται πάνω στην αναγνώριση και, κατά συνέπεια, σε πράξη ορθολογική, που, έχοντας συνείδηση των ορίων της, περιβάλλει με  εμπιστοσύνη την καλύτερη κρίση των άλλων. Αυτή η έννοια της Αρχής-αυθεντίας στην ορθή της έννοια δεν έχει τίποτα να κάνει με την τυφλή υποταγή σε μία διοίκηση...

Με αυτόν τον τρόπο, η αναγνώριση της ‹‹αυθεντίας -Αρχής›› είναι πάντα συνδεδεμένη με την ιδέα ότι αυτό που η ‹‹αυθεντία-Αρχή›› λέγει [καθόλου] δεν έχει τον  χαρακτήρα της ανορθολογικής αυθαιρεσίας• κατά πρώτο [και κύριο] λόγο μπορεί να είναι κατανοητό. Η ουσία της ‹‹Αρχής -αυθεντίας›› που αξιώνει ο παιδαγωγός, ο γνώστης [ο επαΐων] συνίσταται ακριβώς σε αυτό..."»

Εν ολίγοις, μία κοινωνία μπορεί αυτοβούλως να δεχθεί να παραιτηθεί από τις αυτο-επιλογές της,  και να  θελήσει  να κυβερνηθεί από μία τάξη ανθρώπων  που τους εμπιστεύεται και τους θεωρεί ανώτερούς της, γνωρίζοντας ότι θα της συμπεριφερθούν, όπως συμπεριφέρεται ο πατέρας στα παιδιά του.

Βέβαια, θα διερωτηθεί κάποιος: «Δεν υπάρχει ο κίνδυνος μέσα σε αυτό το ''κενό'' που θα δημιουργηθεί, σε αυτή την αρχική ''παράλυση'' να επικρατήσουν αρνητικές δυνάμεις;» Φυσικά και υπάρχει. Αλλά γνωρίζετε πολιτική διαδικασία, επανάσταση, πραξικόπημα, παρέμβαση,  που να μην έχει ρίσκα; Ή μήπως ο ίδιος ο κοινοβουλευτισμός δεν είχε ρίσκα; Το μεγαλύτερο: την πτώχευση  και  κατάρρευση της χώρας.

Επειδή, όπως θα συμπεράνατε και από τις δηλώσεις διαφόρων ''κοινοβουλευτικών'', το σύστημα φοβάται αυτή την μαζική αποχή, δεν αποκλείεται στο μέλλον να θεσπίσουν νόμους, ώστε να εξαναγκάζουν τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές παρά την θέληση τους. Όμως και τότε θα υπάρχει λύση: το άκυρο ψηφοδέλτιο, όχι το λευκό, διότι αυτό το τελευταίο νομιμοποιεί  την διαδικασία.

Αποχή: είναι και αυτή μια κάποια λύση.

ΜΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΤΩΝ.............ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

Ποιός είναι ο υπουργός που αντιγράφει ποιήματα και μάλιστα σε παραλλαγή αποφθέγματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές


Σχόλιο: Κάποτε ένας πατέρας συμβούλευε το γιο του για το μέλλον του. 
Αφού πέρασε αρκετή ώρα και αφού ο πατέρας κατάλαβε ότι ο γιος είχε αλλού τη προσοχή του τον ρώτησε: "τι κατάλαβες γιε μου από αυτά που σου είπα;
- Γιός: "Δεν ξέρω πατέρα αλλά από τότε που άρχισες να μου μιλάς ...100 μύγες πήγαν στο πούτσο του γαϊδουριού μας..." 

Κόκκαλο ο πατέρας!!!

Αυτά αποκόμισα όταν πληροφορήθηκα ότι στη βουλή κάποιος (προφανώς υπουργός) αντί να κρατάει σημειώσεις ή να προσέχει τον πρωθυπουργό έγραφε ραβασάκια και μάλιστα από μνήμης ή τα παραποιούσε για να φαίνονται δικά του!!!

Μπορεί στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, φαίνεται όμως ότι κάποιος από τους υπουργούς είχε...καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Ένα σημείωμα μυστήριο στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου προκαλεί συζητήσεις. 
"Ποτέ μην {δε διαβάζεται} ακόμη και αν είσαι λυπημένος, γιατι ποτέ δεν ξέρεις ποιός είναι ερωτευμένος με το χαμόγελό σου", αναφέρει. Ποιος είναι ο ποιητής υπουργός που αφήνει σημειώματα; 

Το απόφθεγμα αποτελεί παραλλαγή αποφθέγματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές.

Ο κολομβιανός νομπελίστας  είχε τύχει να συνταξιδέψει με τον Ούγκο Τσάβες, προτού κερδίσει ως Κομαντάτε την πρώτη προεδρική μάχη του. «Είχα την εντύπωση πως ταξίδεψα και συνομίλησα ευχάριστα με δύο διαφορετικούς άνδρες∙ έναν που με καλή τύχη είχε την ευκαιρία να σώσει το έθνος του και έναν άλλο, έναν ταχυδακτυλουργό, που θα μπορούσε να μείνει στην Ιστορία ως ακόμη ένας δυνάστης», έχει πει ο Μάρκες.

13 αποφθέγματα ζωής από τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες...  

1. Σ'αγαπώ, όχι για το ποιός είσαι, αλλά για το ποιός είμαι εγώ όταν είμαι δίπλα σου.

2. Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, κι αυτός που τα αξίζει δεν θα σε κάνει να κλάψεις.

3. Επειδή κάποιος δε σε αγαπά όπως θα ευχόσουν, δε σημαίνει πως δεν αγαπιέσαι με όλο του το είναι.

4. Ο πραγματικός φίλος είναι αυτός που κρατάει το χέρι σου και αγγίζει την καρδιά σου.

5. Ο χειρότερος τρόπος για να σου λείψει κάποιος, είναι να κάθεσαι δίπλα του ξέροντας ότι ποτέ δεν θα τον αποκτήσεις.

6. Ποτέ μη σταματάς να χαμογελάς, ακόμα κι όταν είσαι λυπημένος, κάποιος ίσως ερωτευτεί αυτό σου το χαμόγελο.

7. Ίσως είσαι απλά ένα άτομο σ'αυτό τον κόσμο, όμως για κάποιον, είσαι όλος ο κόσμος.


8. ...


8. Μην ξοδεύεις χρόνο με κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να τον ξοδέψει μαζί σου.

9. Ίσως ο Θεός να θέλει να γνωρίσεις πολλά λάθος άτομα πριν γνωρίσεις το σωστό, ώστε όταν αυτό συμβεί, να είσαι ευγνώμων.

10. Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη.

11. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε πληγώνουν, οπότε πρέπει να συνεχίσεις να εμπιστεύεσαι, απλά να είσαι.

12. Γίνε καλύτερος άνθρωπος και να είσαι σίγουρος για το ποιός είσαι πριν γνωρίσεις κάποιον, ελπίζοντας ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει ποιος είσαι.

13. Μην προσπαθείς τόσο σκληρά, τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις. 
Ποιος είναι ο Μαρκές;

Είναι διηγηματογράφος, σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος. Καλύπτει μια μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων ενός «καθολικού συγγραφέα». Στη Λατινικη Αμερική όλοι τον αποκαλούν Γκαμπο. Γεννήθηκε την 6η Μαρτίου 1927 στην Aracataca της Κολομβίας που στα μυθιστορήματά του ονομάζεται Μακόντο. Οι γονείς του –που αντιμετώπιζαν την άρνηση της γιαγιάς του για το γάμο λόγω των συντηρητικών πολιτικών θέσεων του γαμπρού- τον άφηναν στους παππούδες απ’ τη μεριά της μητέρας για να τον ανατρέφουν όσο θα έλειπαν για δουλειές. Ο παππούς ήταν στρατιώτης και ήρωας του φιλελευθέρου κινήματος και του ενστάλλαξε την ιδεολογία της κοινωνικής δικαιοσύνης και του δίδαξε τη βαρύτητα της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Ο πατέρας του ήταν φαρμακοποιός και πέθανε όταν ο Γκαμπριέλ ήταν 9 χρονών.
Το 1967 έγραψε το πιο διάσημο βιβλίο του που έχουμε μέσες άκρες όλοι μας διαβάσει, τα «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς». Είναι κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του Λατινοαμερικανικού «μαγικού ρεαλισμού», δηλαδή της ανάμιξης στοιχείων του φανταστικού και του πραγματικού κατά τέτοιο τρόπο που να έχει υψηλό βαθμό πειστικότητας. Διηγείται την ιστορία εφτά γενεών μιας οικογένειας σε ένα φανταστικό χωριό της Κολομβίας. Ξεκινά με την ιστορία μιας οικογένειας που δεν μπορεί να φροντίσει τον «αλαφροΐσκιωτο» παππού της. Το βιβλίο πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε 37 γλώσσες.
Το 1982 έλαβε τα Βραβείο Νόμπελ. Το δεύτερο πολυδιαβασμένο έργ9ο του είναι ο «Έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας» που ουσιαστικά είναι η ιστορία του γάμου των γονιών του δοσμένη με σαρκασμό και χιούμορ για να δείξε τον αγώνα του πατέρα του να πείσει τον κατά τα άλλα φιλελεύθερο συνταγματάρχη και κυρίως της μητέρας της να συναινέσουν επιτέλους στο γάμο δυο ανθρώπων που αγαπιόντουσαν παράφορα. Βέβαια, τους μεταφέρει στην βαθιά τρίτη ηλικία ρίχνοντας μια μαγική-ρεαλιστική πινελιά.
Στο «Φθινόπωρο του Πατριάρχη» περιγράφει την προσωπικότητα ενός λατινοαμερικανού δικτάτορα που ουσιαστικά ήταν ο Μάρκο Περέζ Χιμένεθ της Βενεζουέλας που ταίριαζε και στο προφίλ του δικτάτορα της Χιλής Αουγκουστο Πινοσέτ.
Στο «Χρονικό ενός Προαναγγελθέντος Θανάτου» γράφει και ως μυθιστοριογράφος και ως ερευνητής-δημοσιογράφος που εξερευνά το θάνατο ενός παιδικού του φίλου το 1951 και αποκαλύπτει τη δολοφονία. Εδώ κάνει τη μεγάλη ανατροπή και η αφήγηση της ιστορίας αρχίζει από το τέλος. Το μυθιστόρημα έγινε κινηματογραφική ταινία το 1985 από τον Ιταλό σκηνοθέτη Φρατζέσκο Ρόσι.
Κατάλογος των έργων του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές:
La hojarasca (Τα νεκρά φύλλα, 1955)
El coronel no tiene quien le escriba (Ο Συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει, 1961)
La mala hora (Η κακιά ώρα, 1962)
Los funerales de la Mamá Grande (Η κηδεία της Μεγάλης Μάμα, 1962)
Cien años de soledad (Εκατό χρόνια μοναξιάς, 1967) ― ελλην.μετάφρ.Αγγ.Βερυκοκάκη-Αρτέμη (“Νέα Σύνορα”)
El otoño del patriarca (Το φθινόπωρο του Πατριάρχη, 1975)
Crónica de una muerte anunciada (Χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου, 1981) ― ελλην.μετάφρ.Σωτηριάδου-Μπαράχας (“Νέα Σύνορα”)
El amor en los tiempos del cólera (Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας, 1985) ― ελλην.μετάφρ.Σωτηριάδου-Μπαράχας (“Νέα Σύνορα”)
La aventura de Miguel Littín clandestino en Chile (Η περιπέτεια του Μιγκέλ Λιττίν, λαθραίου στη Χιλή’, 1986)
El general en su laberinto (Ο στρατηγός μες στο λαβύρινθό του, 1989)
Doce cuentos peregrinos (Δώδεκα διηγήματα περιπλανώμενα, 1992)
Del amor y otros demonios (Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων, 1994)
Noticia de un secuestro (Η είδηση μιας απαγωγής, 1996)
Ανεμοσκορπίσματα
Ζω για να τη διηγούμαι
Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί εστάλει από τον συγγραφέα στους φίλους του. 

Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα,όχι γι'αυτό που αξίζουν, αλλά γι'αυτό που σημαίνουν.
Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατι για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως.Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν,θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου.
Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ'ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα, ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη. Θα πότιζα με τα δάκρυα μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τ'αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους...
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή...Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άντρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζουσα ερωτευμένος με τον έρωτα.
Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι πάυουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν πάυουν να ερωτεύονται! Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα μόνο του να μάθει να πετάει. Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.'Εμαθα τόσα πράγματα από εσάς, τους
ανθρώπους...
Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά. Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα. Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Έιναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπόρεσα να μάθω από εσάς, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν αλήθεια πολυ, γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ'αυτή τη βαλίτσα, δυστυχώς θα πεθαίνω.
Να λες πάντα αυτό που νοιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ'έβλεπα να κοιμάσαι, θα ΄σ'αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ'έβλεπα να βγαίνεις από την πόρτα, θα σ'αγκάλιαζα και θα σου'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά.Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελεθταίες στιγμές που σ'έβλεπα, θα έλεγα ΄σ'άγαπω και δεν θα υπέθετα ανόητα ότι το ξέρεις ήδη.
Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζώη μας δίνει και άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος μας μένει μόνο το σήμερα, θα 'θελα να σου πω πόσο σ'άγαπω κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.
Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε γέρος είτε νέος.Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι'αυτό μην περιμένεις άλλο, κάντο σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις συγνώμη, συγχωρεσέ με, σε παρακαλώ, ευχαριστώ, κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις.
Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα από τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα.
Εαν δεν το κάνεις σήμερα, αύριο θα είναι όπως και χθες. Κι αν δεν το κάνεις ποτέ, δεν πειράζει. Ξεκίνα να κάνεις πράξη τα ονειρά σου. Τώρα είναι η ώρα. 
 grafida.net
Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

Το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής και ζήτησε από τους υπουργούς να δουλέψουν διότι όπως είπε χρόνος δεν υπάρχει.
Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή δύναμη», άνοιξε την πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.
«Οφείλουμε να τιμήσουμε τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός μέσα σε επτά μήνες, πράγμα που μας γεμίζει με ευθύνες να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής να κυβερνήσουμε, να φέρουμε τις αναγκαίες τις αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει» είπε και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια.
«Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ώστε σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών με πρόσημο προστασίας των πιο αδύναμων» τόνισε πρωθυπουργός.
Το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα στηρίζεται στο σεβασμό και προστασίας της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Είπε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία, στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των Ελλήνων.
«Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό» είπε ο πρωθυπουργός απαιτείται, αποκατάσταση ομαλότητας ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Τόνισε δε ότι υπάρχει η υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς χρονοτριβή. Στο πλαίσιο αυτό άμεση προτεραιότητα είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους και για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Είναι σημαντικό να μη χάσουμε ούτε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης και να μην επιτρέψουμε αδιέξοδες πολιτικές ακραίου νεοφιλελευθερισμού», είπε ο πρωθυπουργός όπου κύριος στόχος είναι το συντομότερο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, στη λειτουργία του νέου Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας που πρέπει να διασφαλίζει την αξιοποίηση όχι την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων όπου πρέπει άμεσα να παρουσιάσουμε άμεσα εναλλακτικό σχέδιο στους δανειστές.
Τα νομοσχέδια προς άμεση ψήφιση
Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενεργοποίησης ισοδύναμων μέτρων για την αποτροπή της εφαρμογής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
Άμεσα θα προωθηθούν για ψήφιση νομοσχέδια που άφησε ώριμα η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μετά το άνοιγμα της Βουλής άμεσα θα ψηφιστούν το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα παιδείας, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.
«Στην υγεία πρέπει να προχωρήσουμε οργανωμένα και γρήγορα ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης του εθνικού συστήματος υγείας και πρέπει να βάλουμε ως μεγάλο στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας που μπορεί να αποτελέσει μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας, μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.
«Αντιστοίχως εμβληματική πρέπει να είναι και η παρέμβαση μας στα ζητήματα της παιδείας και της έρευνας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε πρώτιστη ανάγκη «να αναβαθμίσουμε την ερευνητική κουλτούρα αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό μας και να αφήσουμε το στίγμα με μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα αντιμετωπίζει παθογένειας και δυσλειτουργίες».
Οι τρεις κύκλοι συντονισμού  
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τρεις κύκλους δημιουργικής επαφής, για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.
«Θα συστήσουμε τρεις βασικούς κύκλους κυβερνητικού σχεδιασμού και συντονισμού. Κύκλους διυπουργικής επαφής ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα και ταυτόχρονα να εκπονείται ένας συμπαγής κυβερνητικός σχεδιασμός νομοθετικών αλλά και άλλων παρεμβάσεων», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε:

- Ο πρώτος κύκλος αφορά το ΚΥΣΟΙΠ, Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία. Ρόλος του θα είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για τον μεγάλο παραγωγικό σχεδιασμό της ελληνικής κοινωνίας.
- Ο δεύτερος κύκλος θα είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Παιδείας και θα έχει στόχο τον συντονισμό των πολιτικών για τη στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.
- Ο τρίτος κύκλος του κυβερνητικού συντονισμού θα είναι το ΚΥΣΕΑ, το οποίο δεν θα συνεδριάζει μόνο για να παίρνει αποφάσεις, αλλά για να χαράζει πολιτική και στρατηγική.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, το επιτελικό όργανο που θα έχει την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης θα είναι ένα ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο θα ελέγχει και θα αξιολογεί, διαρκώς, τις δομές συντονισμού, ώστε να επιλύονται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο πιθανές δυσλειτουργίες. «Και εγώ ο ίδιος θα έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με την αξιολόγηση και τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου και κάθε υπουργείο ξεχωριστά» πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης στους υπουργούς πως χρόνος δεν υπάρχει. Η παρακολούθηση και το έργο όλων θα είναι καθημερινή, ενώ σε έξι μήνες από τώρα ο κάθε υπουργός θα κριθεί με βάση το έργο του.
Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να σταματήσουν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις.
«Δεν είναι δουλειά των υπουργών οι τηλεοπτικές εμφανίσεις», σημείωσε.
Δείτε το βίντεο: