Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΚΛΑΝΟΥΝ ΜΕΝΤΕΣ

Έντρομος ο Πρετεντέρης για την εξεταστική!

«Μα το μνημόνιο είναι πολιτική ευθύνη! Είναι εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ! Γιατί να γίνει εξεταστική; Οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται από τις εκλογές»! 
Και οι ποινικές κύριε Πρετεντέρη;

ΟΤΑΝ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ..........

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Η εξεταστική για το μνημόνιο είναι πολιτικη δίωξη που δεν ταιριάζει στην αριστερά!


Έγιναν και αριστερολόγοι!
Το δανειάκι κύριε Βαρουφάκη θα ελεγχθεί; Είναι ενήμερος και ο κύριος Στουρνάρας… Ένας λόγος παραπάνω να το ελέγξετε.

ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΑΝΕΛ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Τωρα: Συνυπέγραψαν οι ΑΝΕΛ την πρόταση εξεταστικής για το μνημόνιο


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεπείς στις υποσχέσεις που δώσαμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, συνυπογράψαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς των μνημονίων.
Υπενθυμίζουμε ότι, μετά από απόφαση του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, ήμασταν οι πρώτοι που καταθέσαμε σχετική πρόταση για σύσταση Εξεταστικής στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς διαβούλευση». Δήλωσε η Μαρίνα Χρυσοβελωνη.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΣΤΑΥΡΑΚΗ

ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ;


Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει  τη σύσταση επιτροπής για τα μνημόνια  «Συζήτηση για το παρελθόν ώστε να μην μιλάμε για το σήμερα» 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Άλλη μια εξεταστική λοιπόν στα γρήγορα για δημαγωγία και εσωτερική κατανάλωση. Παρελάσεις επωνύμων προς εξέταση ώστε να συζητάμε για το παρελθόν και να μη συζητάμε για το σήμερα. Και πέντε, τουλάχιστον, ξεχωριστά κομματικά πορίσματα όπως δείχνει η κοινοβουλευτική ιστορία. Στο πλαίσιο μάλιστα των πολιτικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, η διερεύνηση ξεκινάει από τον Οκτώβριο του 2009 και αφήνει εκτός την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή»

ΥΓ. Γιατί φοβάται το παρελθόν ο Ποταμίσιος;Μήπως θέλει κάτι να ξεχάσει;

......................

ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ Η..ΗΘΙΚΗ??

Αριστοτέλης: "Ηθικὴ ἐξ έθους περιγίνεται"

Πόσο πάει η ηθική; 

Αυτοί που σοκάρονται εύκολα, θα ‘πρεπε να σοκάρονται πιο συχνά. Ειδικότερα εκείνη η μερίδα της ενημέρωσης που, όταν δεν αγνοούσε, μιλούσε ψιθυριστά με παραπλανητικές μετωνυμίες και ιησουίτικους εξορκισμούς για τις αξιοθρήνητες περιπτώσεις πολιτικών που βυθίστηκαν σύσσωμοι στη μαύρη τρύπα της εξαχρειώσης.

Το περίεργο είναι πως ανακαλύπτει, αιφνιδιαστικά, σήμερα έλλειψη ηθικών αξιών και ροπή προς την αλαζονεία, τη πελατειακότητα, την ιδιοτέλεια και τη διαφθορά σε μια κυβέρνηση μόλις 60 ημερών.

'Όχι πως της αξίζει υποχρεωτικά φωτοστέφανο επειδή είναι κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά σε ένα πολιτικό σύστημα που παρήγαγε αθρόα αδικία, παρακμή και ηθική απαξίωση, οφείλει να αποδείξει ότι δικαιούται την ηθική υπεροχή. Αρκεί με ενεργές πολιτικές πρωτοβουλίες να προστατεύει σταθερά το δημόσιο συμφέρον για να μην παρασυρθεί στη πανούργα άποψη της επιχειρηματικής κουλτούρας που επιβάλλει πως ότι δεν είναι παράνομο δεν είναι και ανήθικο

Η πικρή αλήθεια είναι πως η χρόνια διαχειριστική, πνευματική και ηθική ανεπάρκεια των κυβερνώντων ελίτ διέσπειραν στη κοινωνία την αίσθηση του πολιτικού εκμαυλισμού. Με αποτέλεσμα η εκάστοτε χαμένη τιμή του πολιτικού κόσμου να μη μπορεί να αποκατασταθεί ούτε με τη κυνική διάκριση του «νόμιμου» από το «ηθικό». Αντίθετα επιχειρήθηκε να ...
υποκατασταθεί με το ενοχοποιητικό τσουβάλιασμα ¨όλοι το ίδιο είναι”.

Μια πρόταση τόσο ισοπεδωτικά απλοϊκή όσο το “μαζί τα φάγαμε”. Εξίσου, όμως, βαθιά διλημματικό προς τους πολίτες. Μια και τους έθετε μπροστά στη σκληρή επιλογή είτε να χάσουν τη γενική αντίληψή τους περί ηθικής είτε να απολέσουν το σεβασμό του προς τους νόμους. Ιδίως, μάλιστα, όταν υπήρχαν πολιτικοί που ο καθένας προσάρμοζε φαρισαϊκά , αλλά παραδειγματικά εντός των κανόνων, την ηθική στα εκάστοτε συμφέροντά του.

Διότι, νομίμως ο Χαρδούβελης φυγάδευε τμηματικά τις καταθέσεις του σε οφσόρ του εξωτερικού. Νομίμως και ο Βορίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνώσας Ν.Δ. εκπροσωπούσε ως δικηγόρος τα συμφέροντα ιδιωτών οι οποίοι κατηγορούνται ότι ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο κατά 270 εκατ. ευρώ, στην αντιδικία τους με το Δημοσίου. Νομίμως και ο Κατρούγκαλος , πριν γίνει υπουργός, υπέγραφε σε ανύποπτο χρόνο ιδιωτικά συμφωνητικά με δικηγορική αμοιβή για επαναπροσλήψεις απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Το αν ο τελευταίος, υποτίθεται ότι υπέγραφε τέτοια συμφωνητικά με ανθρώπους που έχαναν τις δουλειές τους και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, και μετά την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του, εκθέτει τον ίδιο και την κυβέρνηση. Εκτός αν βασίμως πρόκειται για σκευωρία όσων επιχειρούν συστηματικά να κηλιδώσουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, ξεπλένοντας παράλληλα τη δική τους λερωμένη φωλιά.

Είναι κατανοητό ότι η κυβέρνηση απέφυγε τους όποιους ρητορικούς συμψηφισμούς με πιθανόν παρόμοιες περιπτώσεις καθώς αυτοί υποδεικνύουν μια μορφή αποδοχής οποιασδήποτε ενοχής. Και σαφώς δεν επιχείρησε να εξισώσει ενδεχόμενα πταίσματα στη διαχείριση της επαγγελματικής δραστηριότητας με κακουργήματα διαφθοράς κατά τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Αμφότερα διαφέρουν, άλλωστε, όσο περίπου τα κουπόνια σίτισης των ανέργων με το παρκάρισμα καταθέσεων σε οφσόρ.

Ωστόσο, η εσπευσμένη υιοθέτηση από το μέγαρο Μαξίμου της εκτίμησης ότι στόχος της δόλιας “μηχανορραφίας” κατά του υπουργού ήταν να υπονομευθεί το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο, δε προσέφερε τεκμηριωμένα την ανωτερότητα των απόψεων της αριστεράς. Περισσότερο έφερνε σε αμήχανη κυβερνητική δικαιολογία αντλημένη πρόχειρα από θεωρίες συνωμοσίας, παρά σε στάση συνέπειας στο σκληρό αγώνα απέναντι σε όσα, έστω κραυγαλέα υποκριτικά, της καταλογίζουν οι συστημικοί πολιτικοί της αντίπαλοι. Αντίδραση που ούτε την εντιμότητα του υπουργού της προάσπιζε ευθέως, ούτε τη δημόσια διαφάνεια διασφάλιζε με την άμεση κάλυψή της κυβέρνησης από τις «επαγγελματικές» του εξηγήσεις.

Αναπόφευκτα, αν η κυβέρνηση θέλει να κεφαλαιοποιήσει την εντιμότητα και την αξιοπιστία της και να εδραιώσει την ηθική της υπεροχή όφειλε πριν στηρίξει, απέναντι σε υποτίθεται δαιμονολογικές ή αχαλίνωτα υποκριτικές επιθέσεις, τον υπουργό της να διακρίβωνε αν είχε αυτός οποιοδήποτε κώλυμα ηθικής τάξεως να αναλάβει αναπληρωτής στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Γιατί ηθικό δεν είναι μόνο ο εσωτερικός ιδεαλισμός, η στάση ζωής, ο σεβασμός στους νόμους, η διαφανής συμμετοχή στον έντιμο αγώνα κατά της διαπλοκής. Είναι ακόμα ο έλεγχος, η αξιολόγηση,ο ορθολογισμός, ο δεοντολογικός πήχης, οι συναναστροφές και οι συνήθειες.

Εξάλλου, κατά τον Αριστοτέλη η “ηθικὴ ἐξ έθους περιγίνεται”. Και αν η βλάβη της αποτιμάται με αποζημίωση μόνο 500.000 ευρώ όπως διεκδικεί Γιώργος Κατρούγκαλος, μάλλον ο καθηγητής αδικεί τον εαυτό του. Ο Πάνος Καμμένος ζητάει 1 εκατ. ευρώ μόνο για ένα σχόλιο. Όχι για ολόκληρη σκευωρία.

ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ

Αυτό είναι το πιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό - Σκοτώνει τις μολύνσεις στο σώμα

 
Στη μεσαιωνική Ευρώπη οι άνθρωποι υπέφεραν από πολλές ασθένειες και επιδημίες με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ζωές. 
 
Αυτό έκανε τους ανθρώπους να εφεύρουν φυσικές θεραπείες μέσω των οποίων θα μπορούσαν να επιβιώσουν. 

Αυτό το αυθεντικό τονωτικό φάρμακο καθαρισμού ήταν η πρώτη επιλογή πολλών ανθρώπων. 
 
Είναι πραγματικά ένα αντιβιοτικό που είναι αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει τα gram-θετικών και gram-αρνητικών βακτηριδίων. 
 
Έχει μια ισχυρή αντιική και αντιμυκητιακή φόρμουλα που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή της λέμφου. 
 
Αυτό το τονωτικό είναι η καλύτερη θεραπεία για την καντιντίαση.
Αυτό-είναι-το-πιο-ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό-ποτέ-σκοτώνει-τυχόν λοιμώξεις-in-the-σώματος1
Έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, παρασιτικές και μυκητησιακές ασθένειες, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, ακόμη και την πανούκλα! Όπως μπορείτε να δείτε, η ισχύς της δεν πρέπει να υποτιμάται.

Είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των χρόνιων καταστάσεων και ασθενειών, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και καθαρίζει το αίμα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον τύπο για την καταπολέμηση των πλέον επικίνδυνων ασθενειών. Ο ισχυρός συνδυασμός της υψηλής ποιότητας φρέσκων υλικών είναι το μυστικό αυτού του ...τονωτικού φαρμάκου.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η μεσαιωνική αυτή η συνταγή μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε  όλες τις ασθένειες, και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Προστατεύει την υγεία σας χρησιμοποιώντας τις αντι-ιικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες του. Αυτό το φυσικό τονωτικό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις πιο επικίνδυνες λοιμώξεις.
 
Η συνταγή 

Φροντίστε να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε τα συστατικά, ειδικά στο μέρος όπου θα πρέπει να προσθέσετε τις καυτερές πιπεριές. Το μυρμήγκιασμα (μούδιασμα) σίγουρα δεν θα φύγει από τα χέρια σας εύκολα. Αυτό το τονωτικό έχει έντονη οσμή, γι 'αυτό μην εκπλαγείτε αν διεγείρει τα ιγμόρεια σας.

Συστατικά:
  • 24 ουγκιές / 700 ml μηλόξιδο (οργανικό)
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ¼ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκες πιπεριές, τις πιο καυτερές που μπορείτε να βρείτε (φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε τις πιπεριές)
  • ¼ φλιτζάνι τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας χρένο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κουρκούμη ή 2 κομμάτια ρίζα κουρκουμά
Προετοιμασία:

Βάζο Mason
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλλά χωρίς το ξύδι.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βάζο Mason.
  3. Ρίχνουμε το μηλόξιδο , και γεμίζουμε το βάζο μέχρι επάνω. Τα δύο τρίτα του βάζου θα πρέπει να αποτελούνται από ξηρά συστατικά, και το υπόλοιπο θα πρέπει να γεμίσει με μηλόξιδο. Αυτή είναι η τέλεια αναλογία.
  4. Κλείνουμε καλά και ανακινούμε.
  5. Κρατάμε το φάρμακο σε δροσερό και ξηρό μέρος για περίπου 2 εβδομάδες. Ανακινούμε το βάζο κάθε μέρα, ή ακόμα καλύτερα, αρκετές φορές την ημέρα.
  6. Μετά από δύο εβδομάδες σουρώνουμε  το υγρό μέσα από μια γάζα και πιέζουμε καλά, ώστε το μείγμα να μπορέσει να απελευθερώσει τους χυμούς του.
  7. Χρησιμοποιούμε το ξηρό μείγμα για να κάνουμε μερικά ωραία γεύματα.
Δεν είναι απαραίτητο να κρατήσετε το τονωτικό στο ψυγείο σας, καθώς αυτό δεν χαλάει τόσο εύκολα.

Extra tip: Δώστε νοστιμιά στα γεύματά σας  συνδυάζοντας το τονωτικό με λίγο ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε το ως μια σάλτσα σαλάτας ή  προσθέσετε το στα βραστά σας.

Δοσολογία:
  1. Να είστε προσεκτικοί, το τονωτικό έχει ισχυρή καυτερή γεύση!
  2. Extra tip: Φάτε πορτοκάλι, λεμόνι ή λάιμ, αφού καταναλώσετε το τονωτικό. Αυτό θα μειώσει το αίσθημα καύσου και θερμότητας.
  3. Κάντε γαργάρα για λίγα δευτερόλεπτα πριν το καταπιείτε.
  4. Ποτέ μην αραιώσετε το τονωτικό, καθώς κάτι τέτοιο θα μειώσει την ισχυρή επίδραση του.
  5. Μια κουταλιά της σούπας κάθε μέρα είναι αρκετή για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και την καταπολέμηση του κρυολογήματος.
  6. Αυξήστε σταδιακά τη δόση κάθε μέρα μέχρι να είστε σε θέση να πιείτε ένα μικρό ποτήρι ανά ημέρα, κατά προτίμηση ένα ποτήρι του λικέρ.
  7. Για τη θεραπεία πιο σοβαρών ασθενειών ή λοιμώξεων, καταναλώστε μια κουταλιά του φαρμάκου 5-6 φορές την ημέρα.
  8. Αυτό το φυσικό τονωτικό είναι ασφαλές για τις εγκύους και τα παιδιά (χρησιμοποιείτε πάντα μικρές δόσεις), επειδή είναι φυσικό και ελεύθερο από τοξίνες.
Οφέλη για την υγεία:

Το Σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και έχει ισχυρή θεραπευτική δύναμη. Τα συμβατικά αντιβιοτικά σκοτώνουν τα φιλικά βακτήρια, και το σκόρδο στοχεύει μόνο τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς. Αυξάνει το επίπεδο των υγιών βακτηρίων. Ως ένας ισχυρός αντιμυκητιακός παράγοντας, το σκόρδο καταστρέφει αντιγόνους, παθογόνους, και επικίνδυνους μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες.
Ως πλησιέστερος συγγενής του σκόρδου, το κρεμμύδι έχει παρόμοια, αλλά ελαφρώς ηπιότερη δράση. Όταν συνδυάζονται δημιουργούν ένα ισχυρό δίδυμο.
Το Χρένο είναι καλό για τα ιγμόρεια και τους πνεύμονες. Είναι σε θέση να ανοίγει τα κανάλια των κόλπων και να τονώνει την κυκλοφορία, το σημείο όπου συνήθως εμφανίζονται τα κρυολογήματα και τη γρίπη.
Η Πιπερόριζα έχει ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση, και είναι γνωστή ως ισχυρό διεγερτικό της κυκλοφορίας.
Οι Πιπεριές τσίλι είναι τα πιο ισχυρά κυκλοφοριακά διεγερτικά που έγιναν ποτέ γνωστά. Αντιβιοτικές ιδιότητες, καταπολεμούν τους μικροοργανισμούς, όταν το σώμα σας τις χρειάζεται ως επί το πλείστον.
Ο Κουρκουμάς είναι το πιο ισχυρό μπαχαρικό που αναγνωρίζεται από τους εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας. Καθαρίζει τις μολύνσεις και μειώνει τη φλεγμονή. Εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου και αποτρέπει την άνοια. Οι άνθρωποι συχνά τον χρησιμοποιούν για τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις.
Το Μηλόξιδο ήταν μία από τις μόνο δύο φυσικές θεραπείες του Ιπποκράτη,  πατέρα της ιατρικής, που χρησιμοποιούσε, μαζί με το μέλι.
Είναι κατασκευασμένο από ώριμα μήλα. Τα μήλα υπόκεινται σε ζύμωση και οι παραγωγοί χρησιμοποιούν αυστηρές διαδικασίες για να πάρουν το τελικό προϊόν. Το μηλόξιδο είναι πλούσιο σε πηκτίνη. Είναι μια ίνα που μειώνει την κακή χοληστερόλη και ομαλοποιεί την πίεση του αίματος.
Οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο καθώς γερνούν. Το μηλόξιδο διεγείρει την εξαγωγή  ασβέστιου από τα τρόφιμα που συνδυάζονται με αυτό. Αυτό διατηρεί τα οστά σας ισχυρά.
Η έλλειψη καλίου προκαλεί τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια και δόντια, ιγμορίτιδα, και ρινική καταρροή. Το μηλόξιδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Η έλλειψη καλίου συνδέεται συχνά με αργή ανάπτυξη. Χρησιμοποιείτε  μηλόξυδο τακτικά για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα υγείας. Θα σας βοηθήσει επίσης να εξαλείψετε τις τοξίνες από το σώμα σας.
Η βήτα-καροτίνη καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και φρέσκο. Το μηλόξιδο είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν κάποια κιλά.
Διαλύει εύκολα το λίπος, το οποίο είναι σημαντικό για μια φυσική απώλεια βάρους. Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε μηλικό οξύ, γνωστό για την ικανότητά του στην καταπολέμηση μυκητικών και βακτηριακών μολύνσεων. Το μηλικό οξύ διαλύει καταθέσεις του ουρικού οξέος γύρω από τις αρθρώσεις, και ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις. Αυτό διευκολύνει την αποβολή του ουρικού οξέος από το σώμα.
Το μηλόξιδο βοηθάει στη θεραπεία καταστάσεων όπως: δυσκοιλιότητα, κεφαλαλγία, αρθρίτιδα, αδύναμα οστά, δυσπεψία, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, διάρροια, έκζεμα, πόνο στα μάτια, χρόνια κόπωση, ήπια τροφική δηλητηρίαση, απώλεια μαλλιών,  υψηλή αρτηριακή πίεση,  παχυσαρκία, και άλλα προβλήματα υγείας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό  για να προστατεύσετε την υγεία σας και να καταπολεμήσετε τις ασθένειες. Τα φυσικά αντιβιοτικά είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!

                                      Πηγές  
                            healthyfoodhouse
                            organichealth
                            eatingforhealing

                                        Απόδοση Κειμένου dorieas

                                       ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ - ΤΣΙΠΡΑ

Υπερβάσεις! Ο Ψωμιάδης πάει στο Μαξίμου και συστρατεύεται με τον Τσίπρα...


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα θα έχει αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου και ώρα 16.00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο (πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ) Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.
Ο κ. Ψωμιάδης που στην εκπομπή του...
Γιώργου Αυτιά (Κυριακή 29/3) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε τονίσει πως αν για το καλό της Πατρίδας πρέπει να γίνουμε όλοι αριστεροί αυτός θα το έκανε πρώτος, ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός για εθνική συστράτευση.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την ευγενική πρόσκληση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, πως οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου που παρέμεναν κλειστές επί Αντώνη Σαμαρά, ανοίγουν με Αλέξη Τσίπρα. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση, μακριά και πέρα από στείρες αντιπαραθέσεις», σχολίασε σχετικά ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ν.Δ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 31.03.2015

Δελτίο Τύπου

M.Βαρβιτσιώτης: «Έχει ωριμάσει η Δημοκρατία μας για να την επιστρέφει στην βρεφική της ηλικία η Πρόεδρος της Βουλής»

Image result for βαρβιτσιώτης
Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 9.84 και τη δημοσιογράφο, Νόνη Καραγιάννη.  Ακολουθούν τα σημεία της συνέντευξης:

Σχετικά με την χθεσινή αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη Βουλή
Ήταν μια πράξη αντίδρασης, αν θέλετε, απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η κα Κωνσταντοπούλου αντιλαμβάνεται το ρόλο της και, βέβαια, διευθύνει τη συζήτηση. Η προκλητική της στάση ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή. Όταν έδωσε το λόγο στον κ. Σαμαρά να πρωτολογήσει, μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα και με έντονα ειρωνικό ύφος του είπε «θέλετε και να μιλήσετε κ. Σαμαρά;» Σα να είχαμε ακούσει το απαύγασμα της σοφίας και δε θα  έπρεπε να υπάρχει αντίλογος, δηλαδή,  σε αυτό το πράγμα. Και, βέβαια, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται μία συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Κάθε φορά που η κα Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στο έδρανο, κάθε φορά που διευθύνει τη συζήτηση, η Βουλή μετατρέπεται σε ένα απίστευτο μπάχαλο. Έχει δεχθεί την κριτική και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες έγινε θέμα η κα Κωνσταντοπούλου αντί να γίνει θέμα η Οικονομία της Χώρας και οι όποιες προτάσεις του κ. Τσίπρα τις οποίες δεν μας είπε.

Για την στήριξη της υποψηφιότητας της ως Προέδρου της Βουλής και το πώς κρίνει τη στάση της
Η ΝΔ -κακώς κατ’ εμέ, αλλά αυτό έπραξε-  στήριξε την κα Κωνσταντοπούλου. Η λογική ήταν να πούμε σε ένα πρόσωπο το οποίο είχε δείξει βαθιά διχαστικά χαρακτηριστικά, «πήγαινε πρόεδρος της Βουλής εφόσον θα εκλεγείς με τις ψήφους της πλειοψηφίας, να σου δώσουμε κι εμείς στήριξη, μήπως και αλλάξεις. Μήπως και αντιληφθείς ότι ο ρόλος σου δεν είναι να είσαι ο δηκτικός καθηγητής σε επαρχιακό Λύκειο και, μάλιστα, φέρνοντας και μία σοφία για να σχολιάζεις τα πάντα. Ο ρόλος σου είναι να διευθύνεις με ευπρέπεια και αποτελεσματικότητα για να καταλάβει ο Έλληνας πολίτης». Αυτό η κα Κωνσταντοπούλου δεν το κάνει. Και θέλω να εξάρω την θέση του κ. Μητρόπουλου, γιατί πραγματικά δείχνει και τη διαφορά του ύφους και του ήθους με ένα τρόπο. Η κα Κωνσταντοπούλου είχε επί δύο λεπτά το αυτόματο σύστημα να βαράει το κουδούνι του κ. Σαμαρά για τη λήξη χρόνου και δεν το έκλεινε. Ο κ. Μητρόπουλος πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, δίπλα της καθόταν και την πίεζε να το πατήσει το κουδούνι να σταματήσει, και τελικά ανέλαβε την πρωτοβουλία και το έκανε μόνος του. Δεν μπορούμε να συζητάμε τέτοια το 2015, μετά από τόσα χρόνια Δημοκρατίας. 41 χρόνια έχει αυτή  η Δημοκρατία! Έχουμε περάσει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές στο Κοινοβούλιο. Εσείς τα θυμάστε, είστε έμπειρη πολιτική συντάκτρια. Έχουμε ξεπεράσει τα θέματα της διαδικασίας. Έχει ωριμάσει η Δημοκρατία μας για να μας την επιστρέφει στην βρεφική της ηλικία η κα Κωνσταντοπούλου. Συζητάμε για την κα Κωνσταντοπούλου. Είναι αυτό που την ηδονίζει να το απολαμβάνει γιατί θέλει να ακούγεται το όνομά της.

Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή
Το πιο βασικό είναι ότι χθες δεν κατάλαβα τελικά σε ποιους απευθυνόταν η πρόσκληση για διάλογο του κ. Τσίπρα και η πρόσκληση για συνεννόηση. Οφείλω να σας πω ότι η εκτίμησή μου από τη χθεσινή κουβέντα είναι ότι ήταν μία κουβέντα που έγινε μόνο και μόνο για να απευθυνθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Να τους πει «κοιτάξτε θα  πάρουμε  δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και ο εσωτερικός εχθρός βρίσκεται εδώ, στα έδρανα της αντιπολίτευσης και γι΄ αυτό ανεξαρτήτως διαφορετικών απόψεων και διαφορετικών προεκλογικών εξαγγελιών εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι». Γιατί ο κ. Τσίπρας χθες δεν μας ενημέρωσε πραγματικά, όπως έλεγε η πρόσκληση για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Ήρθε κι έκανε μία παρουσία η οποία δεν ήταν παρουσία Πρωθυπουργού. Ήταν μία παρουσία, με συγχωρείτε που το λέω, εφάμιλλη με συζήτηση της αντιπολίτευσης για γενικευμένη επερώτηση απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υπάρχει από τις 25 Ιανουαρίου και ο Τσίπρας έχει κερδίσει μία «περήφανη» νίκη. Έχει συμπράξει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και έχουν φτιάξει κυβέρνηση από τις 25 Ιανουαρίου. Περιμένουμε να δούμε διάθεση να στηρίξουμε. Γιατί εμείς δεν είμαστε της λογικής του «όχι σε όλα». Περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις για τη διαπραγμάτευση. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον καταγγείλουμε ως Μερκελιστή, υπόδουλο, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε  τη στροφή του  προς το ρεαλισμό και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και περιμένουμε το κλίμα συναίνεσης το οποίο έχει ανάγκη η χώρα να καλλιεργηθεί πρωτίστως από τον ίδιο. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι σε αυτό το κλίμα συναίνεσης να δουλέψουμε μαζί, αλλά δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να είμαστε και υβριζόμενοι από τη μία πλευρά και από την άλλη απολογούμενοι για τα λάθη της σημερινής κυβέρνησης. Δεν γίνεται.


Σχετικά με τον ΟΛΠ και Cosco

Ενώ είχαμε κατηγορηθεί ότι κάνουμε τον Πειραιά China town, πήγε ο κ. Τσίπρας στον Πειραιά, υποδέχθηκε τον κινεζικό στόλο και είπε ότι θέλουμε την Cosco. Έκλεισε αυτό το θέμα. Ευτυχώς έγκαιρα. Η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Είναι μία αποκρατικοποίηση η οποία έχει πολύ μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο οι Κινέζοι. Είναι μία σειρά από πολύ μεγάλες εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι φάσεις του διαγωνισμού και μένει μόνο η υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.  Αυτό έπρεπε να έχει γίνει στις 6 Μαρτίου. Δεν έγινε στις 6 Μαρτίου, γιατί αναβλήθηκε και τώρα δεν έχει προσδιοριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η καινούργια ημερομηνία υποβολής των οριστικών προσφορών. Εγώ φρονώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε την αποκρατικοποίηση έτσι όπως είχε σχεδιαστεί. Έρχεται μαζί με περίπου μισό δις καινούργιες επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής τον οποίο θέλουμε να αναπτύξουμε, ώστε να γίνει πραγματικά ο Πειραιάς το λιμάνι που του αξίζει και το ναυτιλιακό κέντρο που του αξίζει. Οποιαδήποτε παλινωδία, δεύτερες σκέψεις, τρίτοι δρόμοι και οτιδήποτε άλλο σήμερα, θα μας οδηγήσει να χάσουμε την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας να προχωρήσει άμεσα η αποκρατικοποίηση και οι επενδύσεις που χρειαζόμαστε για τη χώρα. Δεν χρειαζόμαστε μόνο έσοδα στο δημόσιο κορβανά. Χρειαζόμαστε παραγωγικές επενδύσεις που να μας φέρουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να παλέψουμε το θέμα της ανεργίας και της οικονομικής καχεξίας.
Επίσης, ότι γίνει πρέπει να γίνει μέσα από διεθνή διαγωνισμό. Δεν επιλέγεις ποιον εταίρο βάζεις. Το δημόσιο δεν μπορεί να κάνει χαριστικές συμβάσεις με κάποιον.  Μέσα από διαγωνισμούς πρέπει να γίνονται αυτά. Άρα δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι η Cosco.
Η αγορά μας οδήγησε στο ότι ο μόνος τρόπος τελικά για να φέρουμε έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, να απομειώσουμε το χρέος και να φέρουμε και μεγάλες επενδύσεις, ήταν ο δρόμος της αποκρατικοποίησης έτσι όπως είχε προκηρυχθεί.

Αναφορικά με το αν θα βρεθεί λύση με τις διαπραγματεύσεις
Από αυτά που έχω δει δημοσιευμένα και ό,τι έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση -αυτή την έκθεση ιδεών που έχει προτείνει- φρονώ ότι αν είναι αυτό το κείμενο, τότε θα ζητηθεί από τους ευρωπαίους εταίρους περαιτέρω εξειδίκευση και περιορισμός των φιλόδοξων στόχων που έχουν τεθεί.
Ελπίζω να υπάρχουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Από την πλευρά της ευρωπαϊκής επιτροπής νομίζω ότι η μεγαλύτερη υποχώρηση που έχει γίνει είναι η μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό είναι βασικό. Από την άλλη όμως δεν βλέπω από την πλευρά της κυβέρνησης καμία διάθεση για υποχώρηση. Πάντως δεν έχει εντολή για ρήξη η κυβέρνηση. Για να είμαστε πολύ σαφείς η κυβέρνηση  δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε ρήξη. Αυτό, όμως, που δεν έχει, επίσης, είναι η εσωτερική συμφωνία μέσα στο κόμμα και μέσα στις συνιστώσες.  Μέσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν υπάρχει εσωτερική συμφωνία να προχωρήσουν σε μέτρα τα οποία θα έχουν δημοσιονομικούς περιορισμούς.


ΑΝΤΟΥΑΝ, ΙΕΚ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ..............

ΙΕΚ ανδρισμού ''Αντουάν''...

  
''Εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής'', δήλωσε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     Καλά Αντώνη μας! Ποιος...
σε αμφισβήτησε όσο αφορά την ευθεία σου, να του πάρουμε το κεφάλι;
     Μήπως εκείνος ο παλιο-Ντάϊσελ-κάπως, με το μαλλί το δαχτυλίδι; Πες το μας να του γυρίσουμε φούσκο να του ισιώσει  η περμανάντ!

     Αλλά πάλι βρε Αντώνη μας, όλοι χθες να μιλάνε για οικονομικά, και σένα το μυαλό σου στο σολουμουτούκουμ τσιτσιρί, που έλεγε κι  ο αείμνηστος Τσιφόρος;
     Εμείς όταν σε πήραμε στο ψιλό για κάτι δηλώσεις σου για ''πεσμένους στα τέσσερα'', εννοούσαμε πολιτικό πέσιμο, σκύψιμο, ξεφτίλα, πώς το λένε;
     Κοίτα άλλωστε και το κολάζ από πάνω. Δείχνει πολιτικό ''όρθιο'' αυτό; Ή σκυλάκι τούμπα, να δείχνει και τα αχαμνά του στο αφεντικό;
     Προς θεού! Αυτό εννοούσαμε λεβέντη μας! Μας παρεξήγησες. Πού πήγε το μυαλό σου; Α,παπα!

     Κατανοούμε τον εκνευρισμό σου. Κι εμείς έτσι θα κάναμε!
     Ιδίως αν είχαμε χ3σμένη την φωλιά μας όπως εσύ! 
     Πώς λέει ο λαός ''φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης''; Έτσι.
     Και μετά από λίγο τάχαμ δήθεν συγχυσμένος ''δι ασήμαντον αφορμήν'', πήρες και τον συρφετό σου και έφυγες, να δημιουργήσεις εντυπώσεις,
     ..αφού το ισχυρότερο επιχείρημα που είχες χθες ήταν το να το βάλεις στα πόδια!

     Βέβαια σαν τακτική, σαν τρικ που λέμε, είναι αποτελεσματική. Γλυτώνεις απ' το να τρως κατάμουτρα τις πολιτικές σου σφαλιάρες,
     ..και δεν έρχεσαι και στη δύσκολη θέση να απαντήσεις κιόλας, όταν δεν έχεις και τίποτα (αληθινό) να πεις!

     Αλλά μεταξύ μας τώρα: Είναι στάση της ''αντρικής σχολής'' αυτό;  Ή έτσι σε δασκάλεψε ο Ντάϊσελ-κάπως, με το μαλλί το δαχτυλίδι;
     Ξέρουμε πως σε έχει επηρεάσει η αφελφότης των ευρωπαίων ''εταίρων'' και φέρεσαι ''κάπως''.
     Να το προσέξεις όμως, μη σου μείνει κουσούρι.  Κι αυτό.  Μαζί με τ' άλλα που έχεις.

     Και πρόσεξε: ''αδελφότης'' είπαμε. Αδελφότης.
     Όχι ''αδελφάτο''!
     Μην παρεξηγηθούμε πάλι!...

ΓΕΡΝΕΙΣ????>

Γέρνεις!...

Σάμπως γέρνουν...
όλοι!
       ..αντρίκια όμως!...

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

''ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ''...



«Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας...
Παναγιώτης Λαφαζάνης την επίσκεψή του στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, αναφορικά με το ταξίδι του στη Ρωσία και τα αποτελέσματά του, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι είχε «εποικοδομητικές συναντήσεις» στη Μόσχα και ότι στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι ενεργειακές σχέσεις και τα προβλήματα της περιοχής.

«Συμφωνήσαμε να διευρύνουμε τις ενεργειακές μας σχέσεις για το καλό της περιοχής μας και της Ευρώπης», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «ανοίγει ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η περαιτέρω ανάπτυξη θα βοηθήσει και τη συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για μια αναβαθμισμένη σχέση με τη Ρωσία.
ντική η χώρα μας και είναι ριζικά αντίθετη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαστε ενάντια στο να τεθεί η Ρωσία σε ενεργειακή καραντίνα. Στηρίζουμε τον TAP».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα αντικαταστήσει τον Σάουθ Στριμ μέχρι το τέλος του 2019.

«Έτσι, το το ρωσικό αέριο θα φτάνει στην Ευρώπη από δυο δρόμους: από τον νότιο και τον βόρειο», ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας πως μια τέτοια επέκταση, θα συνοδευτεί με εξαιρετικά οφέλη.

«Για αυτό τους είπαμε ότι θα εξετάσουμε σοβαρά το έργο, αλλά  θα εξεταστεί συνολικά από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός είπε ότι έθεσε ζήτημα συμμετοχής των ρωσικών εταιρειών στους διαγωνισμούς πετρελαίων και όπως τόνισε, «όντως θα συμμετέχουν μεγάλες ρωσικές εταιρείες, όπως δεσμεύτηκε η ρωσική πλευρά».

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι δορυφόρος κανενός ή υποτελής σε καμιά συμμαχία χωρών, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας «θέλει μια ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική» και πως «προέχει το δημόσιο συμφέρον για φθηνότερες ενεργειακές τιμές».

Ακόμη, σύμφωνα με τον υπουργό, «επιδιώκουμε με βάση το διεθνές δίκαιο την οριοθέτηση των ζωνών για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Δεν αφορά όλο το Αιγαίο άλλα το κομμάτι στην ηπειρωτική Τουρκία και στα ελληνικά νησιά. Αυτό παλεύουμε και αυτό επιδιώκουμε».

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ.............

A.Tσίπρας στα ρωσικά ΜΜΕ: "Ξεχάστε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας της ΕΕ θα περιλαμβάνει και τη Μόσχα"


"Ξεχάστε τις αντιρωσικές κυρώσεις" και "η Ρωσία πρέπει να περιλαμβάνεται στη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης" ήταν τα μηνύματα του πρωθυπουργού, Α.Τσίπρα, σε συνέντευξή του στα ρωσικά ΜΜΕ.
 
H συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού A.Tσίπρα στο ρωσικό πρακτορείο" TΑSS" αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αναλύσεων από ΗΠΑ και ΕΕ, οι οποίες πλέον βλέπουν τους μακιαβελικούς σχεδιασμούς τους κατά της Μόσχας να καταρρέουν. 
 
Σε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη ο κ. Τσίπρας τάσσεται ευθέως κατά των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας λόγω των έκρυθμων γεγονότων στην Ουκρανία, που ΕΕ και ΗΠΑ προκάλεσαν μέσω πρακτόρων, εκδιώχνοντας τη νόμιμη κυβέρνηση Β.Γιανουκόβιτς.
 
Μάλιστα, τις χαρακτηρίζει ως... «ένα δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά». Παράλληλα, ανέπτυξε την άποψη πως υπάρχουν ελπίδες να ενισχυθούν οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών (Ελλάδας-Ρωσίας) σε ένα νέο επίπεδο.
 
«Μπορούμε να διαμορφώσουμε μια ουσιαστική συνεργασία που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εξάγει τα γεωργικά της αγαθά στη Ρωσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, «τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια επιδείνωση στις σχέσεις από τη στιγμή που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι χρειαζόταν για να αποτρέψει τις παράλογες κυρώσεις στη Ρωσία. Το αποτέλεσμα αυτού του εμπάργκο, και για τα ελληνικά προϊόντα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην ελληνική οικονομία».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε πως, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, έλαβε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόλαντ Τουσκ, που «σχεδόν θεωρούσε δεδομένη την ελληνική θέση για τις κυρώσεις. Του τηλεφώνησα, όπως και στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι και τους είπα ''Μη θεωρείτε τη θέση της Ελλάδας ως δεδομένη. Η κατάσταση έχει αλλάξει και τώρα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στη χώρα. Θα πρέπει να μας ρωτάτε πριν πάρετε τέτοιες αποφάσεις».
 
Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε μια ξεκάθαρη άποψη για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας: «Δεν συμφωνούμε με τις κυρώσεις. Πιστεύω πως είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά. Είμαι της άποψης ότι χρειάζεται διάλογος και διπλωματία. Θα πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα». Συνάμα, επεσήμανε πως ο οικονομικός πόλεμος είναι μια «αδιέξοδη πολιτική».
 
«Είμαι υπέρ της διπλωματίας. Πιστεύω πως η συμφωνία του Μινσκ ήταν μια σημαντική επιτυχία. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να τερματιστεί η ένταση στην Ουκρανία». 
 
Ο κ. Τσίπρας προχώρησε και σε μια μικρή αποκάλυψη καθώς, όπως είπα, κατά τη διάρκεια της πρώτης του επαφής με τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 19ης Μαρτίου, ρώτησε κάποιους εξ αυτών: «Πείτε μου, πώς φαντάζεστε τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη; Την βλέπετε με τη Ρωσία στην απέναντι πλευρά ή με τη Ρωσία σε μια διαδικασία διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης; Δεν έλαβα καμία απάντηση. Κατά την άποψή μου, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία».
 
Στις ΗΠΑ ήδη νιώθουν αντίλαλο στα "αυτιά" και προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ.