Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ

Ανοιξαν λογαριασμούς που δύσκολα κλείνουν...

Μέσα σε κλίμα έντασης, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. ολοκληρώνουν σήμερα τον προεκλογικό αγώνα τους, όμως οι λογαριασμοί που άνοιξαν με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αιχμές για πολιτικά παιχνίδια και συναλλαγές είναι δύσκολο να κλείσουν την Κυριακή, μαζί με...
τις κάλπες.

Οι συνεχείς επιθέσεις του Απ. Τζιτζικώστα στον Ευάγγ. Μεϊμαράκη, ακόμη και λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στον πρόεδρο της Ν.Δ. αλλά και ανησυχία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του στη Βουλή προσπάθησε να μεταφέρει εικόνα ενότητας, με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα, ωστόσο λίγο νωρίτερα ήταν και ο ίδιος στο επίκεντρο της κριτικής του Απ. Τζιτζικώστα.

Στην ανακοίνωσή του αναφορικά με την παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. έκανε λόγο για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα όμως εξαπέλυσε νέες βολές κατά «των συστημάτων που θέλουν να κρατήσουν την κυβέρνηση όρθια» και από την άλλη τη Ν.Δ. «συρρικνωμένη και ενοχική, στάσιμη στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Ν.Δ., ενώ εξαπολύεται επίθεση σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, αλλά και στην ΕΡΤ για την παρουσίαση δημοσκοπήσεων που, όπως τονίζεται, «όλοι γνωρίζουν πόσο αναξιόπιστες είναι». Το περιβάλλον του υποψηφίου κάνει λόγο για «χυδαίες επιθέσεις από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα που επιχειρεί να παρέμβει απροκάλυπτα στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.».

Την ένταση ανέβασε και το τελευταίο σποτ του Απ. Τζιτζικώστα με το οποίο απευθύνει πρόσκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές και έχει τίτλο «Την Κυριακή σας ζητώ να ξεσηκωθούμε».

Στο μήνυμά του ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει μεταξύ άλλων ότι «χάθηκαν πολλές μάχες, δοκιμάστηκαν πολλά και απέτυχαν, δεν υπάρχει άλλος χρόνος».

Ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, όπως και με το πρώτο σποτ έτσι και με το τελευταίο, απέφυγε την ευθεία αντιπαράθεση, ωστόσο άφησε αιχμές για την πολιτική ωριμότητα του αντιπάλου του.

Στον κύκλο των στενών του συνεργατών, όμως, υπάρχει εκνευρισμός ενώ κομματικά στελέχη εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για ακόμη μία εβδομάδα, στην περίπτωση που βρεθούν στον δεύτερο γύρο Μεϊμαράκης- Τζιτζικώστας.

Το... παιδίΕυάγγελος Μειμαράκης - Απόστολος Τζιτζικώστας
Στην ομιλία του στο κλειστό του Αμαρουσίου, ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ξεκαθαριστεί το τοπίο από την πρώτη Κυριακή, ενώ σε ό,τι αφορά την τακτική του Απ. Τζιτζικώστα ανέφερε χαρακτηριστικά:

Παρ’ ότι προκαλούμαι από συνάδελφο, εγώ δεν πρόκειται να απαντήσω με τον ίδιο χυδαίο, κατά την άποψή μου, τρόπο. Είναι παιδί αυτός, μπορεί να λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω. 

Προειδοποίησε πάντως ότι ως πρόεδρος της Ν.Δ. θα απαιτήσει από όλους να σέβονται τα στελέχη και την ιστορία του κόμματος.

Την ίδια ώρα ο Απ. Τζιτζικώστας στο Μέγαρο Μουσικής εξαπέλυε νέα επίθεση κατά πάντων λέγοντας ότι «όλες αυτές τις 50 ημέρες, απέναντι στη λάσπη και τις επιθέσεις, απέναντι στις αντιστάσεις των βολεμένων και των συμφερόντων, απέναντι στις τελευταίες κραυγές ενός θλιβερού παρελθόντος, δεν διστάσαμε ούτε για μια στιγμή, δεν υποταχθήκαμε στις πιέσεις, δεν συμβιβαστήκαμε με τις παλιές νοοτροπίες, δώσαμε μαζί τον αγώνα για μια μεγάλη, ανοιχτή και ισχυρή Ν.Δ.».
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αδωνις Γεωργιάδης


Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνεντεύξεις του επέκρινε την τακτική του Ευάγγ. Μεϊμαράκη, που όπως είπε αποσκοπεί στο να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές:

Οταν μιλάει ανοιχτά για περαστικούς, στην ουσία διώχνει τους ανθρώπους, οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν μια άποψη για τον επόμενο πρόεδρο της Ν.Δ..

Παράλληλα επέκρινε τον Απ. Τζιτζικώστα λέγοντας ότι το σποτ του ήταν απρεπές και πρόσθεσε ότι «όπου υπάρχει πολλή επικοινωνία αυτού του είδους, μάλλον δεν υπάρχει και πολύ περιεχόμενο από πίσω».

Ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν και αυτός επικριτικός για την επικοινωνιακή τακτική του Απ. Τζιτζικώστα και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα ενώ αναφέρθηκε και στον χαρακτηρισμό που του αποδίδεται από τους άλλους υποψηφίους ότι είναι λαϊκιστής, λέγοντας μετά την ψηφοφορία στη Βουλή «ποιος είναι λαϊκιστής τώρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου