Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 1.200.000

Όνομα δεν έχουν οι τοκογλύφοι;



Ανατροπή στην υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από εταιρεία στο Ηράκλειο με "πρωταγωνιστή" τον επικεφαλής της φύλαξης ο οποίος άρπαξε τα χρήματα κι έγινε ... "καπνός", είχαμε το πρωί της Τρίτης.
Με τη συνοδεία δύο δικηγόρων από την Αθήνα παραδόθηκε…στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ο 45χρονος υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας που τροφοδοτεί με χρήματα τα ΑΤΜ και τις τράπεζες του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται πως υπεξαίρεσε ποσό «μαμούθ» ύψους 1.159.00 ευρώ!
Ο 45χρονος, που φέρεται πως εγκατέλειψε την σύζυγο και τα δυο παιδιά του και έγινε καπνός, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει στην κατοχή του το ιλιγγιώδες ποσό επειδή το παρέδωσε σε… τοκογλύφους από τους οποίους είχε δανειστεί και τον απειλούσαν με τη ζωή των μελών της οικογένειάς του. Μια και δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή!
Ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας που εδρεύει στον Κατσαμπά είχε τη δυνατότητα να κινείται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις της, ακόμη και σε ώρες που δεν λειτουργούσε. Τη νύχτα του προηγούμενου Σαββάτου ή της Κυριακής άρπαξε τα χρήματα –που αρχικά υπολογίζονταν σε 540.000 ευρώ, αλλά διαπιστώθηκε πως ήταν τα… διπλά!- και εξαφανίστηκε! Η κλοπή έγινε αντιληπτή από υπεύθυνο της εταιρείας το πρωί της Δευτέρας και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που αναζήτησε τον δράστη στο σπίτι του, αλλά η σύζυγός του δεν γνώριζε το παραμικρό.
Ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν υπήρχε αυτόφωρη διαδικασία και τώρα θα ξεκινήσει ένα ιδιότυπο...μπραντεφέρ ανάμεσα στο δράστη και την εταιρεία. που προφανώς θα τον κυνηγήσει. μέχρι εκεί που δεν πάει!
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος που εκπροσωπεί νομικά την εταιρία σεκιουριτι ανέφερε ότι η εταιρία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και να μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι...
Παράλληλα τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του 45χρονου περί τοκογλύφων αποτελούν ... ευφάνταστα σενάρια και αν πραγματικά κινδυνεύει η ζωή του και έδωσε τα χρήματα τότε θα πρέπει να καταθέσει στη δικαιοσύνη ποιος τον απειλούσε και που έδωσε χρήματα.
Ο ίδιος τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο για τέτοιες περιπτώσεις είναι παράλογο καθώς μια ανάλογη υπόθεση για το δημόσιο αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται ισόβια ενώ για τις ιδιωτικές εταιρίες μια τέτοια πράξη τιμωρείται από 5 ως 10 χρόνια κάθειρξη. Μάλιστα επεσήμανε πως ο νόμος ουσιαστικά ενθαρρύνει την παραβατική συμπεριφορά και ένας πως σε μια τέτοια περίπτωση κάποιος θα δικαστεί και μετά από λίγα χρόνια θα είναι έξω με το 1.200.000 ευρώ στα χέρια του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου