Tην ετοιμότητά της να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ εκδήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Έχοντας διατυπώσει όλο το τελευταίο διάστημα την ανάγκη σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου και αλλαγής ηγεσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: “Ακούστε, εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί και προσωπικά. Σας το λέω ευθέως. Ήμουνα πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την ανανέωση και την επιβίωση μιας μεγάλης παράταξης και θα συνεχίσω να το κάνω. Δεν έχω προσωπική ατζέντα, το επαναλαμβάνω, δεν έχω δηλαδή καμία ιδιοτέλεια, αλλά θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροδεξιά”, ερωτηθείσα σχετικά με τον αν υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον από πλευράς της για την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι διεργασίες μέσα στη ΝΔ κορυφώνονται» επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, παρά τις δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος ότι το θέμα της ηγεσίας έχει κλείσει. «Πιστεύω ότι η ΝΔ χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροδεξιά» ευρύτερα από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε εκ νέου η βουλευτής της ΝΔ, καταλήγοντας πως “δεν υπάρχει άλλος τρόπος” από το έκτακτο συνέδριο για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.


Επιπλέον, η κα Μπακογιάννη άφησε αιχμές για την διακυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν εμείς είχαμε τα κότσια, οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαν κλείσει».
Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «η ΝΔ θα βάλει πλάτη και δεν θα σηκώσει το λάβαρο του λαϊκισμού» και πρόσθεσε ότι «οι διεργασίες μέσα στη ΝΔ κορυφώνονται».
 

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργος Κατρούγκαλος και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου νομοθετούν με βάση την πελατεία τους

«Δεν είναι η κ. Κωνσταντοπούλου δικηγόρος ανθρώπων με παραβατικότητα;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «η μητέρα μου είχε πει: ο Θεός να σε φυλάει από νεόπλουτο εργοδότη. Συμπεριφέρεται στις καθαρίστριες και τους θυρωρούς σαν να είναι τσάρος πασών των Ρωσιών».

«Την Πέμπτη, η κ. πρόεδρος της Βουλής επέτρεψε τον εαυτό της συμπεριφορά που μού έβγαλε απελπισία μαύρη», είπε. «Συνέκρινε τα θύματα της τρομοκρατίας που είχαν μπει με άδεια στη Βουλή με αυτούς που εισέβαλαν στη Βουλή, είναι αυτό το ήθος της Αριστεράς;» διερωτήθηκε η πρώην υπουργός.

«Δεν είναι τα θύματα της τρομοκρατίας και οι τρομοκράτες ίδιοι, αυτό θα μάς πει σε λίγο η κ. Κωνσταντοπούλου» επισήμανε.
 
Εξάλλου, άφησε υπόνοιες ότι η κυβέρνηση οδηγεί εσκεμμένα τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τους εταίρους σε αδιέξοδο. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα όσα συμβαίνουν οφείλονται μόνο σε απειρία» δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να κλείσει τη συμφωνία, έχει λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση με κατάληξη, δεν έχει εντολή να οδηγήσει την Ελλάδα στα βράχια» επισήμανε. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα όσα συμβαίνουν οφείλονται μόνο σε απειρία...» πρόσθεσε.