Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ , Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ

Άρτος και θεάματα, Βρωμιά και δυσωδία, trafficking και ψωμί για ξέπλυμα χρήματος : Ο "βασιλιάς του στριπτίζ" έγινε αυτοκράτορας του "χωριάτικου" - Εμπόριο λευκής σαρκός και... «Λευκός Αρτος»

Το Trafficking στην Ελλάδα | 
Τρομάζουν οι αριθμοί της σωματεμπορίας των ανθρώπων

Το Trafficking στην Ελλάδα | Τρομάζουν οι... by AntiNeotaksiths

Βιτρίνα για ξέπλυμα χρήματος από trafficking γνωστή αλυσίδα φούρνων
Το βούλευμα του Συμβουλίου εφετών, αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως οι κοπέλες εκδίδονταν παρά τη θέληση τους, για να «ξεχρεώσουν» τη βίζα τους στην Ελλάδα, πως συντηρούνταν με κοκαΐνη για να μην αντιδρούν και πως κρατούνταν φυλακισμένες.

Ήταν Νοέμβρης του 2008 όταν η αστυνομία, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ συνέλαβαν 23 άτομα ως μέλη σπείρας σωματεμπορίας. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «λευκός άρτος». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση που έκανε εμπόριο λευκής σάρκας και νομιμοποιούσε τα έσοδα, μέσω της αλυσίδας αρτοποιίας που διατηρούσε ο αρχηγός. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τρίτη, 31 Μαρτίου.

Τους έταζαν δουλειά, τις φυλάκιζαν και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά και του Λευτέρη Μπιντέλα από το Έθνος, το κύκλωμα συνεργαζόταν με γραφεία ευρέσεως εργασίας σε χώρες της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Εκεί εντοπίζονταν οι πιο καλλίγραμμες, τους υπόσχονταν ότι θα τους βρουν ...
δουλειά στην Ελλάδα και τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Όταν τα κορίτσια έφταναν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τις παραλάμβανε ένας Μολδαβός στενός συνεργάτης των αφεντικών και τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα του κυκλώματος. Για την «εξυπηρέτηση» αυτή, τις χρέωναν με 30.000 ευρώ. Και μετά τους έλεγαν πως θα τους ξεπλήρωναν με την εργασία τους. Να χορεύουν στα νυχτερινά κέντρα που διατηρούσε η οργάνωση στην Αττική και να κλείνουν ερωτικά ραντεβού. Όσες αντιδρούσαν, πείθονταν με βία και απειλές. Τα έσοδα, ξεπλένονταν από τις αλυσίδες φούρνων. Έτσι κι αλλιώς είχαν συστήσει μια κυπριακή offshore για να αποφεύγουν τους ελέγχους. Από τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ. Σημειώνεται εδώ ότι τα μαγαζιά αυτά, όπως και κάποια άλλα που φέρονται να κατέχουν οι κατηγορούμενοι, συνεχίζουν να λειτουργούν, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι ίδιοι ιδιοκτήτες, που πλέον εμφανίζονται μόνο στις αλυσίδες των αρτοποιείων.

Μάλιστα, αδιαμφισβήτητος αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων. Υπαρχηγός, ήταν ο αδερφός του. Ο αρχηγός εμφανιζόταν καθημερινά στα νυχτερινά κέντρα. Όπως και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, που πληρωνόταν για να ειδοποιεί για τις ξαφνικές εφόδους.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αξιωματικών της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στα στριπτιζάδικα εργάζονταν περισσότερες από 50 γυναίκες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε και live sex που προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη.

Οι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να έχουν την αλυσίδα φούρνων.

Πηγή: Έθνος
http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDEzLzEwLzE3L3hvcmlhdGlrb3Zhc2lsaWFzLmpwZw%3d%3d&t=635175676450000000&w=820&h=457&a=Center
Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μια αλυσίδα φούρνων ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο, επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας ψωμί σε πολλούς εργαζομένους. Πρόκειται για την εταιρεία Το Χωριάτικο και τη θυγατρική της Αττικοί Φούρνοι, που ανήκουν στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.
Ο άνθρωπος που ουσιαστικά κινεί όλα τα νήματα είναι ο 45χρονος Αγγελος Γιαννακόπουλος, ένα πρόσωπο με κινηματογραφικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με απίστευτες ιστορίες. Μέχρι και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ υπήρξε για ένα διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε ως «εγκέφαλος του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος» που έδρασε ποτέ στη χώρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τον κ. Γιαννακόπουλο υπήρξαν καταγγελίες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών για να νομιμοποιεί τις στριπτιζέζ του, ενώ ένα διάστημα κυκλοφορούσε έχοντας στο πλευρό του ως σύντροφο την πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη.
Σήμερα, μια σειρά από δίκες εκκρεμούν ακόμη εις βάρος του, ο ίδιος όμως έκανε στροφή και αποφάσισε να ασχοληθεί με το εμπόριο. Η εταιρεία Το Χωριάτικο περιλαμβάνει 19 εταιρικά καταστήματα, επτά αρτοποιεία franchise, τρία εταιρικά υπό κατασκευή, κεντρικές μονάδες παραγωγής σφολιατοειδών και ζαχαροπλαστικής, μέχρι και κέντρο αποθήκευσης και διανομής. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αρτοποιεία με την επωνυμία «Αττικοί Φούρνοι», τα οποία αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη θυγατρική της εταιρείας Το Χωριάτικο. Αφεντικό των «Αττικών Φούρνων» φέρεται ο γιος του κ. Γιαννακόπουλου, Γιώργος.

Οσοι γνωρίζουν τον κ. Γιαννακόπουλο κάνουν λόγο για έναν δαιμόνιο τύπο που μπορεί να στήνει και να οργανώνει ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις χωρίς να φαίνεται πουθενά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Αστυνομία και το ΣΔΟΕ τον κυνηγούσαν πολλά χρόνια για να καταφέρουν να τον «δέσουν» και να αποδείξουν ότι αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό «ροζ» κυκλώματος των Αθηνών.

Το 1999 και ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να είχε χοντρές άκρες στον χώρο των «ροζ» κυκλωμάτων, σκέφτεται επιχειρηματικά και ανοίγει στην οδό Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο, τον πρώτο φούρνο με την επωνυμία «Χωριάτικο». Μέχρι το 2003 άνοιγε κάθε χρόνο και ένα μαγαζί σε σημεία-κλειδιά τόσο του κέντρου όσο και περιφερειακών δήμων. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εταιρείας, «Η κρίση που περνάμε βρήκε “Το Χωριάτικο” έτοιμο να αντεπεξέλθει στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, αφού η τιμολογιακή πολιτική που έχτιζε τα προηγούμενα χρόνια, η νοικοκυρεμένη διαχείριση και η ανάπτυξη που είχε προηγηθεί με ίδια κεφάλαια, δεν δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας».

Την ίδια επεκτατική πολιτική με τους φούρνους «Το Χωριάτικο» ακολουθεί και η θυγατρική της εταιρείας Αττικοί Φούρνοι, που ξεκίνησε στα μέσα του 2012 ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στη συνέχεια στο λιμάνι της Ζέας, στη Νέα Σμύρνη, για να φτάσει τα έντεκα, με τελευταία αυτά του Κολωνακίου και της Μυκόνου. Αυτή τη στιγμή ο παλαιότερα αποκαλούμενος «βασιλιάς του στριπτίζ» ελέγχει το μεγαλύτερο ίσως δίκτυο φούρνων, που εξαπλώνονται προοδευτικά σε όλη την Ελλάδα.

Καταζητούμενος

Ηταν Ιούλιος του 2007 όταν η Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούσε την επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Vitrine» προκειμένου να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο «ροζ» κύκλωμα που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα. Αν και συνελήφθησαν 73 άτομα, το φερόμενο ως «μεγάλο αφεντικό» κατάφερε να βγει αλώβητο, αφού όλες οι παράνομες επιχειρήσεις ήταν στημένες μέσω offshore εταιρείας. Δεκαέξι μήνες αργότερα η Αστυνομία επιστρέφει. Αυτή τη φορά η επιχείρηση φέρει την κωδική ονομασία «Λευκός Αρτος» -και αυτό γιατί το φερόμενο big boss φερόταν να ξεπλένει το μαύρο χρήμα μέσω αλυσίδας φούρνων- και καταφέρνει να βάλει στο χέρι δεκαέξι άτομα, όχι όμως και τον υποτιθέμενο εγκέφαλο, ο οποίος κατάφερε και πάλι να το σκάσει. Το όνομα αυτού, σύμφωνα με την Αστυνομία, Αγγελος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε βαρύτατες κατηγορίες, αφού, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ήταν ο αρχηγός μιας οργάνωσης που εισήγαγε νεαρά κορίτσια από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τα έβαζε να δουλεύουν και να εκδίδονται σε δύο στριπτιζάδικα που είχε στην Αθήνα.

Τα τεράστια κέρδη που εισέπραττε από τη σεξουαλική εκμετάλλευση αυτών των γυναικών η Αστυνομία θεωρούσε ότι τα ξέπλενε στήνοντας επιχειρήσεις (φούρνους) και αγοράζοντας ακίνητα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμφανιζόταν ως ευυπόληπτος επιχειρηματίας, ευαισθητοποιημένος σε θέματα εκμετάλλευσης γυναικών, ενώ για ένα διάστημα ήταν χορηγός του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών, το οποίο ασχολείται με την αποκατάσταση κακοποιη­μένων γυναικών... Οπως προέκυψε από τη δικογραφία και το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, η εγκληματική οργάνωση μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας με την επωνυμία «West Line» εντόπιζε νεαρά και όμορφα κορίτσια από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και αφού τα παραπλανούσαν ότι θα εργάζονταν σε χώρες της Ευρώπης ως χορεύτριες, τα έστελναν στην Ελλάδα. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις παραλάμβαναν άλλα μέλη της οργάνωσης και αφού τις νομιμοποιούσαν με πλαστά λιθουανικά διαβατήρια και αιτήσεις πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφά τους, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με τους πελάτες των δύο strip show καταστημάτων που είχαν.

Ενώ οι έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος για το συγκεκριμένο κύκλωμα προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς, στις 15 Ιουνίου του 2008 έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας μια νεαρή Ρωσίδα ονόματι Μαρία, η οποία ουσιαστικά τους βοήθησε στο ξεκλείδωμα της υπόθεσης. Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από την Αστυνομία και κατέθεσε ενόρκως ότι τον Απρίλιο του 2008 «στρατολογήθηκε» από μέλη της οργάνωσης μέσω του γραφείου «West Line» στην πόλη Καμπαρόφσκ της Ρωσίας, με την υπόσχεση ότι θα βρει νόμιμη εργασία, αλλά στη συνέχεια την έστειλαν στην Ελλάδα, τη φυλάκισαν σε διαμέρισμα στο Καλαμάκι μαζί με άλλες νεαρές αλλοδαπές, για να καταλήξει να δουλεύει σε στριπτιζάδικο. Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση που έδωσε η νεαρή Ρωσίδα, έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας ένα έγγραφο από το προξενικό τμήμα της πολωνικής πρεσβείας στην Αθήνα που ανέφερε πως μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων επικοινώνησε μαζί τους ταραγμένη και τρομαγμένη και κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν στα νυχτερινά κέντρα και τα διαμερίσματα του κυκλώματος, δίνοντας το όνομα του μεγάλου αφεντικού.

Την ίδια ημέρα έφτασε στο Τμήμα Ηθών μια επιστολή ανώνυμη με σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος. Εχοντας αυτά τα δεδομένα στη διάθεσή της, η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στα δύο κέντρα, στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο» και σε τέσσερα διαμερίσματα, συλλαμβάνοντας 16 συνολικά άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα επτά. Ωστόσο για μία ακόμη φορά ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης κατάφερε να ξεφύγει…

Αξίζει να τονιστεί ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να ανακοινωθούν τα ονόματα τόσο των συλληφθέντων όσο και των κατηγορούμενων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε μια προσπάθεια προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα και ενώ έχουν περάσει πέντε χρόνια, οι παλιές ιστορίες παραμένουν ανοιχτές. Τίποτα δεν έχει τελεσιδικήσει, ωστόσο ο κ. Γιαννακόπουλος ασχολείται με τις επιχειρήσεις στον τομέα του άρτου έχοντας αφήσει πίσω του το κακό παρελθόν...

Κόντρα με την Αστυνομία για το σκόντο

Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον Σεπτέμβριο του 2009 κατηγόρησε διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του έκανε τη ζωή κόλαση από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις εκπτώσεις στους αστυνομικούς! Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στον αρμόδιο υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε στο εξώδικο πως όταν έκοψε την έκπτωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Πατησίων «ξεκίνησε διωγμός της επιχείρησής μας, υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τον διοικητή, με εμπάθεια και σκοπό την πρόκληση οικονομικής ζημιάς αφενός και αφετέρου πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες». Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο που έφτασε στον υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας, εξαιτίας της κόντρας έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει μέχρι και φρουρούς στην είσοδο του καταστήματος…

Οι περιγραφές και τα όσα αναφέρονταν στις δέκα σελίδες του εξώδικου που έφερε την υπογραφή του προέδρου της εταιρείας κ. Γιαννακόπουλου πραγματικά παραπέμπουν σε παλιές ελληνικές ταινίες. «Συμφωνήθηκε να πωλούμε στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Πατησίων από τα τοπικά μας καταστήματα προϊόντα όπως καφέ, τυρόπιτες, με έκπτωση που ανέρχεται σε 50%. Στον χώρο ευθύνης του συγκεκριμένου Τμήματος λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, επί της οδού Πατησίων 374, 272, 237 και επί της οδού Αγίας Λαύρας 22», αναφέρεται στο εξώδικο και λίγο πιο κάτω διευκρινίζεται: «Στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου προσήλθε στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας η κόρη του διοικητού του Α.Τ. Πατησίων για να προμηθευτεί προϊόντα, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι καταργήθηκε η έκπτωση, άφησε επιτόπου τα είδη που επιθυμούσε να αγοράσει και έφυγε αρνούμενη να αποδεχθεί τις νόμιμες τιμές που ισχύουν για όλους».
Οπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας, η αντίδραση του πατέρα της κοπέλας και διοικητή στο συγκεκριμένο Τμήμα ήταν άμεση… «Από το πρωί της επόμενης ημέρας ξεκίνησε ο διωγμός της επιχείρησής μας… Δεν είναι μόνο η πρόκληση οικονομικής ζημιάς (διά της παρεμποδίσεως λειτουργίας των καταστημάτων μας, της πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες), αλλά ο εν λόγω διοικητής οχλεί, προτρέπει και παρακινεί όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους στα καταστήματά μας για την επιβολή κυρώσεων, με στόχο την εξόντωσή μας».

Εμπόριο λευκής σαρκός και... «Λευκός Αρτος»
 Το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος των ανθρώπων που κρατούσαν αλυσοδεμένες γυναίκες και τις εξανάγκαζαν σε πορνεία γινόταν μέσα από αλυσίδα... φούρνων! 
Σε ποια χώρα εξαρθρώνεται από την αστυνομία ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο, που συστηματικά εμπορεύεται, κακοποιεί και εκμεταλλεύεται γυναίκες-θύματα τράφικινγκ, έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλα «μαγαζιά», βλέπε στριπτιζάδικα, με ημερήσιες εισπράξεις πάνω από 20.000 ευρώ, προμηθεύει με αλλοδαπές ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει offshore στην Κύπρο, ξεπλένει μαύρο χρήμα, ενώ τα μέλη του διατηρούν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων με υποκαταστήματα παντού;
Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ο δικός της επίτροπος και τοποτηρητής της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακριβώς στα θέματα αυτά αγνοεί ότι η μεγαλύτερη διεθνής συμμορία τράφικινγκ με Ελληνες εγκεφάλους, που εξαρθρώθηκε με τη συνδρομή και της Eλληνικής Aστυνομίας, εξακολουθεί ανενόχλητη να έχει πλούσια επιχειρηματική δράση, πριν ακόμα δικαστεί, και ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα; Η απάντηση είναι σαφής: Στην Ελλάδα! Το επιχειρηματικό... δαιμόνιο του Ελληνα έχει τελικά μεγάλη αποδοχή από τους θεσμούς του κράτους, ακόμη κι αν συνδέεται με τις πλέον άθλιες, απάνθρωπες και παράνομες δραστηριότητες.
Δικογραφίες
Ενα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορίας, που αποκαλύφθηκε χάρη και στις κινήσεις της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας, δικάζεται εφτά ολόκληρα χρόνια μετά την εξάρθρωσή του μέσα στη σιωπή, ενώ οι βασικοί κατηγορούμενοι συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι κατηγορούμενοι, που εμφάνιζαν πλούσια εγκληματική δράση από το 2006, παρέμεναν ασύλληπτοι και καταζητούμενοι, για να τεθούν τελικά υπό κράτηση το 2008.
Εν τω μεταξύ, έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Τώρα εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση του 2008 (ενώ η δεύτερη υπόθεση έχει προσδιοριστεί για τις 18/9/2015 έπειτα από συνεχείς αναβολές από το 2012). Η δίκη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και συνεχίζεται την Τρίτη 31/3/2015. Αφορά το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με αριθμό 3540/2011, που αποδίδει βαριές κακουργηματικές πράξεις στο σύνολο σχεδόν των 20 κατηγορουμένων.
«Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά τη διενεργηθείσα κύρια ανάκριση και την προηγηθείσα αυτής αστυνομική προανάκριση, και συγκεκριμένα από τις καταθέσεις μαρτύρων, τα έγγραφα και τις απολογίες των κατηγορουμένων, προέκυψαν τα εξής πραγματικά περιστατικά: Από έρευνες των αστυνομικών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι από το 2006 ώς τον Νοέμβριο του 2008 οι κάτωθι κατηγορούμενοι από κοινού ενεργώντας συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αδιαμφισβήτητο αρχηγό τον ... και δεύτερο τη τάξει τον αδελφό του ... και τον ... με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων: οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση (σωματεμπορία) αλλοδαπών γυναικών (ανηλίκων και ενηλίκων, σύμφωνα με το βούλευμα), αρπαγή από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, ηθική αυτουργία, αγορά και διάθεση ναρκωτικών ουσιών, πλαστογραφίες μετά χρήσεως [...] και νομιμοποίηση εσόδων από αυτήν τη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση» (απόσπασμα από το παραπεμπτικό βούλευμα).
Αστυνομικές επιχείρησεις
Εδώ διευκρινίζεται ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι διέφευγαν επιτυχώς τη σύλληψη, ενώ υπήρχαν οι καταγγελίες για την εγκληματική τους δραστηριότητα ήδη από το 2007. Μετά από σήμα της Ιντερπόλ, με αίτημα των ουκρανικών αρχών οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση υπό τον κωδικό «Vitrine» από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Για την πραγματοποίησή της είχαν ενημερωθεί ο τότε αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος.
Οι αστυνομικές έρευνες είχαν ξεκινήσει από το 2007, έπειτα από καταγγελίες για «αγορά» δύο νεαρών γυναικών από την Ουκρανία από συγκεκριμένο άτομο, μεταφορά τους στην Ελλάδα και εξαναγκασμό σε πορνεία. «Κάθε γυναίκα χρεωνόταν από το κύκλωμα 30.000 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχούσε δήθεν στα έξοδα μεταφοράς και εγκατάστασης στην Ελλάδα.
Για την αποπληρωμή του ποσού, το κύκλωμα ανάγκαζε τις γυναίκες να εκδίδονται αντί 100 έως 120 ευρώ τη φορά, από τα οποία οι ίδιες εισέπρατταν 30-40 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα κρατούνταν από τους οδηγούς του κυκλώματος και παραδίδονταν στον αρχηγό. Προκειμένου να κρατούν δέσμιες ορισμένες κοπέλες, όταν το ποσό αποπληρωνόταν, έβαζαν δυο Αλβανούς να τους κλέψουν τα έγγραφα, οπότε έβγαζαν καινούργια και η γυναίκα παρέμενε χρεωμένη» («ESPRESSO», 9/7/2007).
Η επόμενη αστυνομική επιχείρηση με τον κωδικό «Λευκός Αρτος» έγινε τον Νοέμβριο του 2008: «Ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του Αυτοφώρου ένας υπεράνω υποψίας επιχειρηματίας, ο 39χρονος, ως εγκέφαλος συμμορίας του μεγαλύτερου διεθνούς κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, έχουν εξαπολύσει από χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ηδη συνελήφθησαν εκτός από τον αδελφό του, άλλα 30 μέλη του κυκλώματος. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 60 αστυνομικοί, υπάλληλοι της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και επτά εισαγγελείς», («ESPRESSO», 10/11/2008).
Τελικά ο καταζητούμενος συνελήφθη και προφυλακίστηκε, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ενώ έπειτα από μήνες αποφυλακίστηκαν, συνεχίζοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Για τις γυναίκες κινήθηκε τότε διαδικασία για τον χαρακτηρισμό τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και επρόκειτο να τεθούν υπό την προστασία μη κυβερνητικών οργανώσεων για την περίθαλψη και υποστήριξή τους.
Φούρνοι... χρυσωρυχεία!
Οπως μας πληροφορούν οι επιχειρηματίες από την ιστοσελίδα τους: «Η εταιρεία έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο της αρτοποιίας». Μάλιστα εκτίθενται στην ιστοσελίδα η φιλοσοφία, οι βασικοί στόχοι αλλά και το επιχειρηματικό... όραμα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι από μερίδα του Τύπου οι υπόδικοι προβάλλονται ως πετυχημένοι: «Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μια αλυσίδα φούρνων ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο, επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας ψωμί σε πολλούς εργαζομένους.
Ο άνθρωπος που ουσιαστικά κινεί όλα τα νήματα είναι ο 45χρονος ..., ένα πρόσωπο με κινηματογραφικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με απίστευτες ιστορίες. Μέχρι και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ υπήρξε για ένα διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε ως “εγκέφαλος του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος” που έδρασε ποτέ στη χώρα.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τον επιχειρηματία υπήρξαν καταγγελίες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών, για να νομιμοποιεί τις στριπτιζέζ του» («Πρώτο Θέμα», 17/10/2013).
Βέβαια η εφημερίδα δεν παραλείπει να υποσημειώσει τη «δικαστική εκκρεμότητα» σε βάρος των ιδιοκτητών των δύο αλυσίδων: «Οσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν δαιμόνιο τύπο που μπορεί να στήνει και να οργανώνει ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις χωρίς να φαίνεται πουθενά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Αστυνομία και το ΣΔΟΕ τον κυνηγούσαν πολλά χρόνια για να καταφέρουν να τον δέσουν και να αποδείξουν ότι αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό ροζ κυκλώματος των Αθηνών».
Το δημοσίευμα όμως του «Πρώτου Θέματος» προχωράει και στο να κάνει γνωστές συναλλαγές του υπόδικου επιχειρηματία με την ΕΛ.ΑΣ.: «Είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον Σεπτέμβριο του 2009 κατηγόρησε διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του έκανε τη ζωή κόλαση από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις εκπτώσεις στους αστυνομικούς! Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στον αρμόδιο υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας». Η μία υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώνει το μεγαλύτερο δίκτυο σωματεμπορίας και μαύρου χρήματος, ενώ η άλλη διεκδικεί εκπτώσεις στα προϊόντα του βασικού κατηγορούμενου. Παράξενα ελληνικά φαινόμενα!
Σιγή ιχθύος
Η δίκη συνεχίζεται χωρίς τα θύματα, που είναι άγνωστο το πώς και το πού έχουν καταλήξει, φυσικά χωρίς πολιτική αγωγή, χωρίς δημοσιότητα και με τους κατηγορούμενους να εμφανίζονται δημόσια σχετικά εφησυχασμένοι.
Ανώτατος αστυνομικός που συμμετείχε στην αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι η υπόθεση αυτή ήταν τόσο «δεμένη» που θα του προξενούσε μεγάλη έκπληξη μια διαφορετική από την αναμενόμενη απόφαση της Δικαιοσύνης.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να ολοκληρώσει τη δικαστική διαδικασία και να αποδώσει δικαιοσύνη για μια υπόθεση που είχε πολλά ανθρώπινα θύματα, μαύρο χρήμα και για άλλη μία φορά εξέθεσε και εκθέτει τη χώρα, όχι μόνο για την καθυστέρηση αλλά και για τις έκνομες δραστηριότητες επιφανών επιχειρηματιών που κατορθώνουν να ξεγλιστρούν, αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους αστυνομικούς πρωταγωνιστές στην εξάρθρωση ενός μεγάλου εγκληματικού κυκλώματος μαστροπών που -τελικά- τους βγάζει τη... γλώσσα!

Βασανιστήρια και κέρδη-μαμούθ

«Μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας παραπλανούσαν τα θύματα, τα έφερναν στην Ελλάδα και εκεί άρχιζε το δικό τους μαρτύριο και τα κέρδη της συμμορίας -διαπιστώνει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Συνοπτικά: Τα «μαγαζιά» ήταν το ... (Μεταμόρφωση) και το ... (Συγγρού), η αλυσίδα φούρνων ... και κυπριακή offshore που τους διασφάλιζε φορολογική ασυλία. Οι αστυνομικοί που έκαναν τις εφόδους ως πελάτες βρέθηκαν μπροστά σε δεκάδες γυναίκες θύματα, τα ποσά που καταγράφηκαν στη δικογραφία ήταν τερατώδη, ενώ κοπέλες που το έσκασαν από τους συνεργούς της συμμορίας είχαν καταγγείλει σειρά κακοποιήσεων και βασανιστηρίων».
Βασικός συνεργός φέρεται να είναι -σύμφωνα με το βούλευμα- ο συνταξιούχος αστυνομικός ... (στέλεχος των επιχειρήσεων και των αρτοποιείων) και συνολικά 20 Ελληνες και αλλοδαποί πολίτες με διάφορες κατηγορίες.
Οι περιγραφές αστυνομικών και οι καταγγελίες θυμάτων που περιέχονται στο παραπεμπτικό είναι ανατριχιαστικές για τις δεκάδες κοπέλες που δούλευαν κάτω από τις απειλές σωματικής βίας στα μαγαζιά ή μεταφέρονταν με τις μηχανές των μπράβων στα σπίτια και στα ξενοδοχεία. Οι αστυνομικοί είχαν βρει και «μαύρη λίστα» πελατών που, είτε ήταν ιδιαίτερα βάναυσοι και χτυπούσαν άγρια τις κοπέλες, με συνέπεια να υπάρχουν ζημιές στο «εμπόρευμα», είτε ήταν κακοπληρωτές.
Ανακάλυψαν ακόμα έγγραφα, από τα οποία προέκυπτε ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν στείλει τους τελευταίους δύο μήνες σε εμβάσματα στους συνεργάτες τους στις ανατολικές χώρες χρηματικά ποσά ύψους 200.000 ευρώ. Κάτι που έδειχνε ότι τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονταν σε εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και τα λογιστήρια των νυχτερινών μαγαζιών και της αλυσίδας των φούρνων ήταν -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- κοινά.
Από τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ. Σημειώνεται εδώ ότι τα μαγαζιά αυτά, όπως και κάποια άλλα που φέρονται να κατέχουν οι κατηγορούμενοι, συνεχίζουν να λειτουργούν, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι ίδιοι ιδιοκτήτες, που πλέον εμφανίζονται μόνο στις αλυσίδες των αρτοποιείων. Ισως και να τα πούλησαν, ποιος ξέρει...
http://www.efsyn.gr/arthro/emporio-leykis-sarkos-kai-leykos-artos

Βιτρίνα για ξέπλυμα χρήματος "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" και "ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ"

Το Σάββατο 15/3 πραγματοποιήσαμε δράσεις σε 3 καταστήματα των αλυσίδων "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" στην Ομόνοια & "ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ" στον Ευαγγελισμό και στο Μοναστηράκι. Αφού προσεγγίσαμε τα καταστήματα, πετάξαμε στο εσωτερικό τους αμπούλες βρώμας με σκοπό να σαμποτάρουμε την παραγωγή, ενώ παράλληλα πετάχτηκαν τρικάκια τα οποία ενημέρωναν πελάτες και περαστικούς για το ποιόν των αφεντικών των συγκεκριμένων αλυσίδων και για το τι κρύβεται πίσω από τις επιχειρήσεις αυτές.
 Ακολουθεί το κείμενο που αναγραφόταν στα τρικάκια:
 Οι φούρνοι "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ",των αδελφών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ, είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών, από τα στριπτιτζάδικα και από τα "ραντεβού για μασαζ"
ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΟΙ "ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ" ΒΡΩΜΑΝΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ
Ο Άγγελος και Αντώνης Γιαννακόπουλος, τα δύο αδέρφια/επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες 20 και πλέον φούρνων"το Χωριάτικο" και των "Αττικών Φούρνων" έχουν συλληφθεί ή διαφύγει της σύλληψης τους 2 φορές στο παρελθόν, με την κατηγορία ότι διευθύνουν κύκλωμα εξαναγκαστικής πορνείας, εμπορίας γυναικών και trafficking, που ελέγχει το 80% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα. Το 2008 και το 2010 σε επιχείρηση της αστυνομίας (λευκός άρτος) και του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία του "ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ" (τότε ήταν στην Μιχαήλ Βόδα και Ιουλιανού, τώρα βρίσκονται στην Αγίου Μελετίου και Αχαρνών) και σε άλλους χώρους των Γιαννακόπουλων, μεταξύ των άλλων βρέθηκαν και τα εξής: έγγραφα και σφραγίδες από offshore εταιρεία - "Desena limited"- με έδρα την Κύπρο, που διαχειριζόταν 5 στριπτιτζάδικα στην Αθήνα, ανάμεσά τους το "Αλκατράζ" στην Λ.Συγγρού και το "star" στη Λ.Ηρακλείου. Οι επιχειρηματίες/νταβατζήδες διέθεταν και μία πολυκατοικία στη Λ.Ηρακλείου 29 όπου κρατούσαν φυλακισμένες τις γυναίκες που δίαφοροι πελάτες βίαζαν επί πληρωμή.
Το ελληνικό παράρτημα εμπορίας σαρκός συνεργαζόταν με αντίστοιχα μαφιόζικα κυκλώματα της Ρωσίας. Μέσω ταξιδιωτικού γραφείου και εταιρείας ευρέσεως εργασίας, έρχονταν σε επαφή με γυναίκες από Ρωσία,Λιθουανία,Πολωνία, και με υποσχέσεις για δουλειά στην Ευρώμη τις έφερναν στην Ελλάδα. Έκτοτε ξεκίναγε ο εφιάλτης γι'αυτές τις γυναίκες: έμεναν φυλακισμένες και εξαναγκάζονταν να εκδίδονται ή να δουλεύουν σε στριπτιτζάδικα. Οι νταβατζήδες Γιαννακόπουλοι με τους συνεργάτες τους τις εκβίαζαν μέσω των χαρτιών τους, των οικογενειών τους ή ακόμα και με την απειλή των ζωών τους.
Στη μαφιόζικη επιχείρηση, πέρα από τους φύλακες των γυναικών, τους <<μεταφορείς>>, τους λογιστές που εργάζονταν για λογαριασμό τους, υπήρχε και ενας απόστρατος μπάτσος, ο Κωνσταντίνος Κύρος, ο οποίος είχε αποταχθεί λόγω κατάχρησης 70 εκατομμυρίων δραχμών από το ταμείο του Τμήματος Αλλοδαπών. Ο συγκεκριμένος μπάτσος είχε σημαντικό ρόλο μέσα στην οργάνωση των νταβατζήδων μιας και λόγω των επαφών του μπορούσε να εξασφαλίζει χαρτιά για τις φυλακισμένες γυναίκες. Τώρα ο Κύρος είναι υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ"...
Παρά τις 31 συλλήψεις (μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Γιαννακόπουλος που κάθησε ένα χρόνο προφυλακισμένος), τις εφόδους, τις προφυλακίσεις και τις διώξεις που ασκήθηκαν στην πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας το 2008 (λευκός άρτος), τα μέλη του κυκλώματος αποφυλακίστηκαν και άμεσα συνέχισαν το εμπόριο και την εκπόρνευση των γυναικών. Μια γυναίκα που ξέφυγε από το κύκλωμα των νταβατζήδων, μια ανώνυμη επιστολή και ένα τηλεφώνημα στην πολωνική πρεσβεία, από μια φυλακισμένη γυναίκα, ήταν οι αφορμές ώστε η αστυνομία να διεξάγει την επιχείρηση Λευκός Άρτος Νο2, το 2010, και να προβεί πάλι σε 17 συλλήψεις. Καμία υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και οι νταβατζήδες /έμποροι σάρκας συνεχίζουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια με τις ευλογίες του κράτους και των δικαστών..
Σύντροφοι,συντρόφισσες
 αναδημοσίευση από indymedia
Εμπορία Ανθρώπων μη γυρνάς την πλάτη http://stoptrafficking.gr
http://a21.gr - http://1109.gr - http://thea21campaign.org

Ως πότε θα ζούμε σε ένα ψεύτικο κόσμο αδιαφορίας, 

αναισθησίας και ασπλαχνίας.. 

 Τράφικινγκ Γυναικών: Η σύγχρονη σωματεμπορία - Αφηγήσεις 

Έχεις υποψίες ότι κάποιος είναι θύμα εμπορίας ανθρώπων; Μη μένεις αμέτοχος! http://1109.gr - http://A21.gr - http://stoptrafficking.grΔιέδωσε τις 3 ιστοσελίδες, κάνε κάτι, μην αδιαφορείς.
..ως πότε θα ζούμε σε ένα ψεύτικο κόσμο αδιαφορίας, αναισθησίας και ασπλαχνίας..


Το trafficking σε αριθμούς παγκοσμίως:

27.000.000 σύγχρονοι δούλοι
20.900.000 θύµατα καταναγκαστικής εργασίας, συµπεριλαµβανοµένης της σεξουαλικής εκµετάλλευσης
14.200.000 θύµατα εργασιακής εκµετάλλευσης σε τοµείς όπως οι αγροτικές καλλιέργειες, οι κατασκευές,
η οικιακή εργασία, και η βιοµηχανική παραγωγή
4.500.000 θύµατα σεξουαλικής εκµετάλλευσης
5.500.000 παιδιά θύµατα εµπορίας για σεξουαλική εκµετάλλευση ή µαύρη εργασία
127 χώρες προέλευσης θυµάτων σεξουαλικού trafficking -137 χώρες προορισµού
Μόνο 40.000 θύµατα αναγνωρίστηκαν το 2013 σε παγκόσµιο επίπεδο (US Department of State)
Μόνο το 1-2% των θυµάτων καταφέρνουν να αποδράσουν από τους εκµεταλλευτές τους και να διασωθούν (A21 campaign - 2013)
Διέδωσε τις ιστοσελίδες
http://www.1109.gr
http://www.A21.gr
http://www.stoptrafficking.gr
επίσημο βίντεο http://youtu.be/PZPYGFFDymM 

Σκλάβες του σεξ 

Δουλεία. Ένα απ'τα θαύματα του δυτικού "πολιτισμού". Ακόμα πιο θαυμαστός ο τρόπος με τον οποίο "καταργήθηκε", εφόσον εμποτίστηκε στην καθημερινότητά μας. Η σύγχρονη δουλεία μεταφράζεται πλέον ως η εξημέρωση του ανθρώπου σε ένα σύστημα που εγκληματεί νόμιμα επάνω του. Μια τέτοια μορφή σκλαβιάς είναι δυσδιάκριτη αφού ασκείται κατά κύριο λόγο στον νου, αφοπλίζοντας την συνείδησή του.

Υπάρχουν όμως και σύγχρονες μορφές δουλείας που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις κοινές και "ξεπερασμένες" όπως θα θέλαμε να νομίζουμε. Το sex trafficking είναι η εμπορία ανθρώπων, κατά κύριο λόγω γυναικών, που πωλούνται υπό καθεστώς αιχμαλωσίας σε μαστροπούς. Σκοπός δεν είναι άλλος απ'την σεξουαλική εκτόνωση των πελατών σε σκλάβες, οι οποίες υπόκεινται καθημερινά σε αλλεπάλληλους βιασμούς.

Στο ντοκιμαντέρ "Sex Slaves" της σειράς Frontline, θα παρακολουθήσετε τον κόσμο του trafficking εκ των έσω, ακολουθώντας τον Viorel. Ο Viorel αναζητά την έγκυο σύζυγό του, η οποία απήχθη από σωματέμπορους στην Τουρκία και πουλήθηκε για 1000 δολάρια. Θα διεισδύσει στον υπόκοσμο, με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα όπου θα καταγράψει ότι πληροφορία ίσως τον οδηγήσει στην αιχμάλωτη πλέον Katia, πριν χαθεί δια παντός στον λαβύρινθο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στα αντράκια - βιαστές της μπουρδελότσαρκας.

Πρωτότυπα βίντεο: http://youtu.be/lKgEJA1Yy6o http://youtu.be/Uc3mNjVfFe8 http://youtu.be/xPAD2qzfE-M
http://youtu.be/-izSP1EUWWA http://youtu.be/8WSxUrPu2HU http://youtu.be/Lb1KJ0HZrfU

Εμπορία Ανθρώπων μη γυρνάς την πλάτη. http://stoptrafficking.gr
http://a21.gr - http://1109.gr - http://thea21campaign.org
  
Το «δουλεμπόριο του σεξ» και η στρατηγική των αρχών απέναντί του - on the frontline 

H τιμή ενός φτηνού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ή ενός καινούριου smartphone είναι το κόστος για μία «σκλάβα του σεξ», σύμφωνα με έναν Ρουμάνο πρώην διακινητή που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο euronews.

«Είναι πολύ απλό. Θα σας φέρω εδώ και τώρα αν θέλετε ένα κορίτσι. Εσείς παίζετε το ρόλο του αγοραστή. Είστε υποτίθεται ένας πλούσιος άντρας. Το ηλίθιο κορίτσι θα τσιμπήσει σε μόλις τρία δευτερόλεπτα. Την πακετάρετε, την παίρνετε μαζί σας και τότε εξαρτάται από εσάς τι θα την κάνετε. Ά…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: http://gr.euronews.com/2014/11/12/eur...

euronews: Το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη
Γίνε συνδρομητής! ! http://www.youtube.com/subscription_c...

Το euronews είναι διαθέσιμο σε 14 γλώσσες: https://www.youtube.com/user/euronews...

στα ελληνικά:
Ιστοσελίδα: http://gr.euronews.com/
Facebook: https://www.facebook.com/euronews
Twitter: http://twitter.com/euronewsgr
  
Stop Trafficking Greece - Καμπάνια ενημέρωσης (Το trafficking με αριθμούς) 

Καμπάνια ενημέρωσης Trafficking 
(Παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων). 
Το trafficking με αριθμούς. 
Παραγωγή Concept Maniax 2014. http://www.conceptmaniax.gr

Α21 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ - Στατιστικά 

Τα στατιστικά ίσως δείχνουν απελπιστικά, αλλά πιστεύουμε 
ότι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βάλουμε ένα τέλος 
στην εμπορία ανθρώπων στον 21ο αιώνα! http://A21.gr

Πρωτότυπο βίντεο http://youtu.be/gI6xmWmUp_I

Ως πότε θα ζούμε σε ένα ψεύτικο κόσμο αδιαφορίας, αναισθησίας και ασπλαχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου