Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΑΙΧΜΗ : ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...............

             Κ   Α   Λ   Ο         Κ   Α   Λ   Ο   Κ   Α   Ι   Ρ   Ι
Έγιναν λοιπόν και οι εκλογές  και ειδαμε  ονομασίες  ποτάμι, ελιά κλπ. Πρόταση μας  στις επόμενες  ΛΙΜΝΗ – ΟΡΟΠΕΔΙΟ – ΣΥΚΙΑ κλπ.
Το 2012 η Ν.Δ κέρδισε με διαφορά 2.77% και μίλαγε για θρίαμβο, τώρα έχασε με 3.95 και μιλάει για αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλώσεις των νέων υπουργών, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την σωτηρία της χώρας. Απάντηση δική μας : ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ.
Ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, πόσο ηθικό είναι?
Άδεια ταμεία των ΤΑΜΕΊΩΝ, κανείς δεν λέει πως έχασαν τα λεφτά με το κούρεμα των ομολόγων που αναγκαστικά και κάποιες φορές εν αγνοία τους η Τράπεζα Ελλάδος (που μόνο Ελλάδος δεν είναι) διοχέτευε τα διαθέσιμα  τους.
Την ίδια στιγμή ξεζουμίζουν όλους εμάς, αλλά ταυτόχρονα ΧΑΡΙΖΟΥΝ πρόστιμα εκατομμυρίων στο εμπορικό κέντρο the mall .
ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ , ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 2014
Για Κολασμένο εξάμηνο μιλά η Αντιπολίτευση, το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά, επιμένετε στο καλό καλοκαίρι?
ΥΓ1. Από Σεπτέμβριο  θα είμαστε και πάλι μαζί , εντύπως και ηλεκτρονικώς.

ΥΓ2. Ευχόμεθα στις νέες διοικήσεις των Δήμων , να έχουν διδαχθεί από τα λάθη των προκατόχων και να μην τα επαναλάβουν.

ΠΑΤΡΑ

τΤα Κάτεργα της τροϊκας. …. Σπάνε πέτρες για να γλυτώσουν την φυλάκιση





Όταν πριν από πέντε χρόνια ο νομός Αχαΐας έδινε ποσοστό-ρεκόρ στην Πελοπόννησο στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου (52,65% μεγαλύτερο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ και από τις εκλογές του 1985!), κανείς δεν περίμενε τόσο σκληρή τιμωρία για τους πολίτες της: Περί τους 100 άνθρωποι κάθε μήνα (και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνέχεια) για να μην φυλακιστούν για χρέη στο δημόσιο, εργάζονται σε καταναγκαστικά έργα!

Τυχεροί αυτοί που χρωστάνε λίγα: 200, 300, 500 ή 1000 ευρώ. Άτυχοι αυτοί που χρωστάνε πολλά: Πολίτες που χρωστάνε 10.000 ευρώ θα εργάζονται για χρόνια για να ξεπληρώσουν.
 
Μάλιστα, όπως ο νόμος προβλέπει εκδίδονται και δικαστικές αποφάσεις που τους στέλνουν στα έργα για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους.

Όπως αναφέρει και το thebest.gr εκατοντάδες Πατρινοί καταφεύγουν σε αυτή την λύση για να γλιτώσουν από τα χρέη προς το δημόσιο και την φυλακή

Πρόκειται για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων που βρίσκονται σε απόγνωση και απασχολούνται σε όλους τους τομείς: Σκουπίζουν δρόμους, μεταφέρουν ξύλα, σπάνε πέτρες σε έργα "αναμόρφωσης" κλπ. 

Πρόκειται για άτομα κάθε κοινωνικής τάξης, από πρώην εργολάβους οικοδομών που πτώχευσαν, μέχρι γυναίκες που κληρονόμησαν χρέη συζύγων.

Αυτά για όσους απορούν γιατί η Πάτρα εξέλεξε για πρώτη φορά κομμουνιστή δήμαρχο...

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Ο Γιάννος φορά το…. τσίγκινο σώβρακο της παραγραφής



Κατηγορούμενος για κακουργηματικού βαθμού απιστία, καλείται να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του αρχικλεφταρά  Παπαντωνίου, για το σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών που αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι ανακριτές διαφθοράς Γαβρ.Μαλλής και Γ. Σταυρόπουλος, απέστειλαν κλήση σε απολογία για τις 11 Ιουλίου στο πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας κ.Τραυλό, ο οποίος πρέπει να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την μη υλοποίηση έργων αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ποσού περίπου 72 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκαν, με βάση την συμφωνία για την προμήθεια των υποβρυχίων, έργα που φαίνεται να έμειναν ανεκτέλεστα ή ανολοκλήρωτα.
Το σκέλος αυτό της υπόθεσης, που αφορά στη μεγάλη δικογραφία για την αγορά όπλων για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, αφορά στις ενδεχόμενες ευθύνες προσώπων που χειρίστηκαν τις επίμαχες συμβάσεις, μετά την θητεία του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Η ανάκριση έχει στην διάθεση της εδώ και καιρό αναφορά του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία προκύπτει πως αντισταθμιστικά έργα συνολικού ποσού 300 εκατομμυρίων ευρώ, που συμφωνήθηκαν για δύο συμβάσεις των υποβρυχίων, δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Πρόκειται για έργα που συμπεριελήφθησαν σε δύο συμφωνίες του υπουργείου Άμυνας, οι οποίες ακολούθησαν τις κύριες συμβάσεις - 12Β/2000 και 21Β/2002- για την κατασκευή υποβρυχίων τύπου 214 και 209.
Η πρώτη από τις επίμαχες συμφωνίες αφορά αντισταθμιστικά ύψους, περίπου 280 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων, κατά την δικογραφία, έργα ύψους περίπου 240 εκατομμυρίων παρέμειναν ανεκτέλεστα. Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην περίοδο θητείας στο ΥΕΘΑ των λήσταρχων 'Ακη Τσοχατζόπουλου και Γ. Σμπώκου.
Η δεύτερη σύμβαση για την οποία καλείται ο κ. Τραυλός - η 21Β/2002- είχε ως αντικείμενο την ανάθεση από το υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., τον εκσυγχρονισμό και την γενική επισκευή τριών συν ένα (3+1) υποβρυχίων κλάσεως Ποσειδών τύπου 209. Η σύμβαση υπογράφηκε από τον κατηγορούμενο πρώην γραμματέα Εξοπλισμών από την πλευρά του ΥΕΘΑ και από τον επίσης κατηγορούμενο για τα εξοπλιστικά πρώην επικεφαλής των Ελληνικών Ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ. Το έργο προσδιορίστηκε στο ποσό των 826.173.947 ευρώ και, κατά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το ανεκτέλεστο έργο των προγραμμάτων ανέρχεται στα 72.654.175 ευρώ.
Για την διερεύνηση και αυτής της πτυχής της υπόθεσης των υποβρυχίων, οι ανακριτές έχουν δώσει ήδη εντολές για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκομένων προκειμένου να ερευνηθεί αν προκύπτει χρηματισμός προσώπων και να "φωτιστεί" η πορεία των χρημάτων από ανεκτέλεστα έργα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά από ανεκτέλεστα αντισταθμιστικά, αποτελούν τα "δώρα" εταιριών προς κρατικούς αξιωματούχους.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ

Αυξήσεις 11% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και έρχεται η πώληση της ΔΕΗ!

Η αξιωματική αντιπολίτευση και τώρα ΠΡΩΤΟ κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) θα... καλέσει σε γενικό λαϊκό ξεσηκωμό ή θα αρκεστεί σε "σκληρές δηλώσεις" στα τηλεπαράθυρα των νταβατζήδων δημοσίων έργων;


ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.............ΤΥΧΑΙΑ

Ποιος είναι ο Μουχίκα

Το προσωνύμιό του είναι «El Presidente pobre mas» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ο «φτωχός πρόεδρος». Και όταν λέμε «φτωχός», εννοούμε φτωχός!


Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολιτικούς, ανεξάρτητα από το ποια ιδεολογία πρεσβεύουν, καθώς δεν διαθέτει περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια.


Μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, τον δείχνει να...

περιμένει στωικά στον προθάλαμο ενός δημόσιου νοσοκομείου, να έρθει η σειρά του για να εξεταστεί από τους γιατρούς. 

Ούτε σωματοφύλακες, ούτε να πάρει τη θέση των υπόλοιπων ασθενών, ούτε με αμφίεση που περιλαμβάνει κοστούμι, γραβατα και... πόζα. 

Με απλό, φτωχικό ντύσιμο και σανδάλια ο Μουχίκα καταβεβλημένος και με σκυμμένο το κεφάλι, περιμένει τη σειρά του, ενώ οι διπλανοί του φαίνεται να τον αντιμετωπίζουν σαν έναν... κανονικό παππού που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ποιος είναι ο Μουχίκα
Τίποτα δεν είναι παράξενο, όμως, με την περίπτωση του Μουχίκα καθώς έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους πολίτες της χώρας του δωρίζοντας κάθε μήνα το 90 τοις εκατό του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Μουχίκα δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει χρέη και του αρέσει να απολαμβάνει τη συντροφιά του σκύλου του, που ακούει στο όνομα Μανουέλα. Πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το μοναδικό αντικείμενο που έχει στην ιδιοκτησία του είναι το αυτοκίνητο του, ένα Volkswagen Beetle, αξίας 1.945 δολαρίων.

Ο Σκαραβαίος του έχει πάρει τη θέση της κρατικής λιμουζίνας, ενώ ο ίδιος έχει επιλέξει να μη φρουρείται από αστυνομικούς και, ενίοτε, μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στον δρόμο για να προωθήσει τις κυβερνητικές του πρωτοβουλίες (π.χ. το 2011 μοίρασε φυλλάδια που καταδίκαζαν τη βία κατά των γυναικών).

Στις ομιλίες του μάλιστα, δεν εμφανίζεται ποτέ κουστουμαρισμένος, αλλά φορά πάντα φθηνές μπλούζες, παλιές καζάκες και ζακέτες. Ο μηνιαίος μισθός του Μουχίκα, φτάνει τα 12.500 δολάρια αλλά εκείνος κρατά για τον εαυτό του μόνο 1.250 δολάρια, όσα χρειάζεται δηλαδή, δωρίζοντας τα υπόλοιπα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, τα 1.250 δολάρια το μήνα του είναι αρκετά για να τα βγάλει πέρα, την ώρα που ένας μέσος συνταξιούχος στην χώρα λαμβάνει σύνταξη περί τα 600 δολάρια. Ζει σε ένα αγρόκτημα που ανήκει στην γυναίκα του Lucía Topolansky. Η Topolansky είναι γερουσιαστής και όπως ο σύζυγος έτσι και εκείνη δωρίζει μέρος του μισθού της σε κοινωφελή ιδρύματα.
Ο 77χρονος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ουρουγουάης από την 1 Μαρτίου του 2010 δήλωσε στην El Mundo: «Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα». Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι υπό τη διαχείρισή του, η Ουρουγουάη έχει γίνει γνωστή για το χαμηλό επίπεδο της διαφθοράς.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής πλέον κατατάσσεται δεύτερη στις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας.

O Μουχίκα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, έχει νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για προσωπική χρήση, μέτρο που για την ώρα δείχνει να αποδίδει καρπούς.
 


Μέσα στους στόχους του είναι και η καταπολέμηση των παράνομων αμβλώσεων.
Όσο ακόμη θα διαρκεί ακόμη η θητεία του ο Πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα ελπίζει να συνεχίσει να ζει ειρηνικά στην αγροικία του, μαζί με τη σύζυγό του και τον σκύλο του

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΤΖΗΜΕΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

Δώστε πρέζα στον λαό (και στον Τζήμερο)

Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως η κρίση γεννάει ευκαιρίες. Όση έκπληξη και να νιώσαμε όταν συνειδητοποιήσαμε πως, μεταξύ άλλων, γεννάει Τζήμερους, οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε γιατί έδωσε φτερά και προσανατολισμό σε μια κατηγορία ανθρώπων, που μέχρι σήμερα έμεναν άστεγοι και ορφανοί. Τα τζημεροειδή έχουν σήμερα λόγο ύπαρξης.
Αρκούσε μία ακόμα καίρια και κρίσιμη παρέμβαση του διαφημιστή και αρχηγού της “Δημιουργία, Εγώ;”, και μάλιστα μία ημέρα πριν την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, για να απελευθερωθούν για μία ακόμη φορά όλες εκείνες οι δυνάμεις των πολιτών που τάσσοντα στην...
υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Αρκεί πάντα, το πρόσημο του ισολογισμού να είναι θετικό και ο προσανατολισμός αντικοινωνικός.
Με κείμενό του στο χώρο του “είσαι η ελπίδα μας, πήδα-πήδα-πήδα μας” Σταύρου Θεοδωράκη, ο Θάνος Τζήμερος ξεδίπλωσε την κοινωνική του πολιτική και ευαισθησία. “Μην κάψετε”, λέει, “την ηρωίνη, αποθηκεύστε την και δώστε την δωρεάν στα πρεζόνια”. (Το λινκ το δίνω επειδή το γεγονός πως το protagon αναγκάζεται να φιλοξενήσει απόψεις Τζήμερου, δείχνει μια αδιαμφισβήτητη πτώση στην επισκεψιμότητά του.)

Ο μεγάλος αυτός διανοητής, που είναι καταδικασμένος να αναγνωριστεί μετά τον θάνατό του, σκέφτηκε πως τους δύο τόνους ηρωίνης που κατάσχεσε το λιμενικό, θα μπορούσε το κράτος να τους μοιράζει δωρεάν στους ναρκομανείς. Αυτή η τρομερή, και ανθρωπιστική όπως λέει, καινοτομία θα σημειώσει όχι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ επιτυχίες.

Η επιλογή πενήντα χιλιάδων (και κάτι) συμπολιτών μας στις ευρωεκλογές, αυτός ο μεγάλος ανθρωπιστής, καλεί την πολιτεία να καλέσει με τη σειρά της τα απανταχού “πρεζόνια”, και με πολύ αγάπη να τους μαστουρώσει. Αφού η πολιτεία δεν μπορεί να δώσει κίνητρο στον νέο να απεγκλωβιστεί από αυτή την αρρώστια, που η ίδια η πολιτεία και η κοινωνία της εξαπολύει επάνω του, ας γίνει το ελαφρύ χέρι που θα ψαχουλέψει και θα καρφώσει στις αρτηρίες του το θάνατο.

Τουλάχιστον έτσι θα κάτσουν ήσυχοι όσοι έχουν πρόβλημα με τη συνείδησή τους και την κοινωνία ανθρωποφάγων που τους καλεί να δοκιμάσουν κι αυτοί κρέας, ή να πεθάνουν στη γωνιά τους.

Για τον Τζήμερο, και για πάνω από 6.000 ανθρώπων που μοιράζονται αυτές τις σκέψεις του στα κοινωνικά δίκτυα, μπορείς να παίζεις κυνηγητό με τους μπαλούρδους και τους λιμενικούς, ή να πηγαίνεις ακόμα και φυλακή για μερικά γραμμάρια χασίς, αλλά η ευκαιρία για να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε τα ναρκωτικά είναι η ηρωίνη και τα εκατομμύρια που θα φέρει στη χώρα.

Θα δώσει, λέει, την ευκαιρία στην πολιτεία, όχι μόνο να μετρήσει πόσοι είναι οι εξαρτημένοι, αλλά και να σκοτώσει το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, την εγκληματικότητα, την πορνεία και γενικά όσα κακά μαστίζουν την κοινωνία.

Το επιχείρημα, ίσως και να είναι αληθές. Αν η πολιτεία μεσολαβήσει να πεθάνουν όσοι προβαίνουν στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, θα πεθάνουν και οι αξιόποινες πράξεις.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι, πως οι Τζήμεροι και το κοινό τους, μπορούν με ευκολία να εναντιώνονται στις κρατικές δομές απεξάρτησης και επανένταξης, και ταυτόχρονα να κόπτονται για την πρέζα των δύο τόνων και την ανθρωπιστική της χρήση. Ένας αναγνώστης του μάλιστα, τόλμησε να γράψει στα σχόλια αυτό που ακόμα και ο Τζήμερος επιμελώς αμέλησε να προτείνει:

“Πάνο, μπορεί κάλλιστα η δημιουργία τέτοιου χώρου να γίνει από ιδιώτη με κρατική επίβλεψη” σχολίασε κάποιος με το ψευδώνυμο του ήρωα του Halloween, αφού λίγο νωρίτερα κάποιος άλλος από τους φαν του αρχηγού τον κατηγόρησε για αριστερισμό, και τον κατσάδιασε που θέλει μια “Σοβιετία όπου το κράτος θα φροντίζει τους εξαρτημένους ασθενείς“.

Για τον Τζήμερο και τους ομοίους του, αυτό το φορτίο ηρωίνης, μπορεί να γίνει η αφορμή για να ελαφρύνει το δυσβάστακτο φορτίο των ναρκομανών για την κοινωνία και τις οικογένειές τους.

Αν η πολιτεία δεν εισακούσει τις προτροπές του Τζήμερου να φτιάξει κέντρα ηρωίνης για εξαρτημένους, τουλάχιστον ας φτιάξει κέντρα ηρωίνης για τζημεροειδή και λοιπούς φιλελεύθερους.

Έτσι μπορεί η κοινωνία να μην απαλλαγεί από τα “πρεζάκια” και τους εξαρτημένους χρήστες, αλλά σίγουρα μπορεί να εξαλειφθούν πολλές από τις αιτίες, αλλά και τις αντιλήψεις, που σπρώχνουν αυτά τα παιδιά στα ναρκωτικά και τον ονειρικό κόσμο.

ΥΓ. Πρόταση προς Τζήμερο και Πολιτεία.

Η εξάπλωση του σίσα, του ναρκωτικού που φτιάχνεται με υγρά μπαταρίας, απορρυπαντικά και άλλα πλαστικά, δίνει ακόμα μία ευκαιρία στο κράτος.

Ένας εξαρτημένος μπορεί, όπως έχει πει παλαιότερα ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, να εξασφαλίσει τη δόση του με “μισή ώρα ζητιάνεμα”, αφού ακόμα και ένα δίευρω αρκεί για να φτιαχτεί.

Γιατί η Πολιτεία να μένει απούσα; Δεν θα μπορούσε να πουλάει η ίδια το σίσα, σε τιμές ανεπαίσθητα επάνω από το δίευρω, και να εξασφαλίζει από την φορολογία ένα σταθερό έσοδο στο πρωτογενές πλεόνασμα;

Γεια μας μάγκες. 

του Θάνου Τζήμερου από protagon

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ!!


MΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

-Είμαστε όλοι Κόστα Ρίκα! Το "πειρατικό" του Κατσουράνη και οι χαχόλοι με το κομμένο ρεύμα



Γράφει ο Θωμάς Μητρόπουλος
Επί μία ώρα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Μπόμπολα και του Αλαφούζου είχαν μετατραπεί σε μονοθεματικά και η Τρέμη με την Σία Κοσώνη πανηγύριζαν (!) την πρόκριση της Εθνικής.
Εξίσου αφιερωματικά και τα υπόλοιπα ΜΜΕ των νταβατζήδων μηντιαρχών. Φυσικά τον χορό για το πανηγυράκι της Εθνικής σέρνει η γνωστή συμμορία των αθλητικών μεγαλοδημοσιογράφων που έχουν πλουτίσει πουλώντας "προστασία" στο τερατούργημα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
Τα λεφτά είναι πολλά και στην προκειμένη περίπτωση η πρόκριση της Εθνικής έδωσε μια ανάσα ζωής στην κυβέρνηση Σαμαρά. Γι΄αυτό και ο ίδιος είναι έτοιμος για ταξίδι-αστραπή στην Βραζιλία.
Την ίδια ώρα οι χαχόλοι κακομούτσονοι βατραχάνθρωποι διαμαρτύρονταν γιατί αποκαλύψαμε την επική βουτιά του Greg Louganis Σαμαρά, ο οποίος κέρδισε το πέτσινο πέναλτι.
Η τοποθέτησή μας αυτή θεωρήθηκε αντεθνική κίνηση και ο κάθε πικραμένος θέλησε να βρίσει.
Οι βατραχάνθρωποι ουρακοτάγκοι που αναζητούν ευκαιρία να δείξουν πόσο χαχόλοι είναι, δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξετάσουν αν ταυτίζονται τα συμφέροντά τους με εκείνα του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, των μεγαλομηντιαρχών και μεγαλοδημοσιογράφων που υποδύονται τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της Εθνικής.
Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφθούν (προτιμούν να πεθάνουν παρά να σκεφθούν), πως δεν είναι παρά βάτραχοι μέσα στη χύτρα που ένα αόρατο χέρι ανεβάζει αργά αργά την θερμοκρασία.
Αυτό είναι ο ελληνάρας που διαμαρτύρεται γιατί αποκαλύψαμε το πέτσινο πέναλτι του Σαμαρά.
Κι ενώ ο κακομούτσουνος ελληνάρας βρίσκεται στη χύτρα και όπου νάναι θα τα τινάξει, το συστηματάκι εξουσίας του προσφέρει θέαμα.
Του προσφέρει θέαμα μέσα από τα ελεγχόμενα κανάλια των νταβατζήδων που έχουν καταργήσει την ενημέρωση, του προσφέρει θέαμα σε κάθε ευκαιρία και το μουντιάλ είναι μια καλή ευκαιρία να ξεγελάσεις τους χαχόλους που μπορεί να μην έχουν λεφτά να πάνε ως τα Καμμένα Βούρλα, αλλά θα υπερασπισθούν με αυταπάρνηση την Εθνική Ελλάδος, οι παίχτες της οποίας θα πάνε κατευθείαν από την Βραζιλία στη Μύκονο.
Ενώ εσύ ο μαλάκας  θα ξεροψήνεσαι στην Αθήνα διαβάζοντας το Φως των Σπόρ.
Κι όλα αυτά την στιγμή που αποδεδειγμένα η Εθνική Ελλάδος παίζει αντιποδόσφαιρο. Ενα μίζερο τσουκου τσούκου χωρίς φαντασία, χωρίς γκολ, χωρίς θέαμα.
Η Εθνικής Ελλάδος είναι δυσφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Επίσης είναι μια πολύ μεγάλη παράγκα, η ίδια η ομάδα.
Ο απερίγραπτος Κατσουράνης είναι ο αρχηγός της παράγκας και ο Σάντος ενεργό μέλος της παράγκας του Κατσουράνη.
Οσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο πανηγύρισαν όταν ο άγιος αυτός άνθρωπος-ο διαιτητής του αγώνα με την Ιαπωνία- έδειξε κόκκινη στον Κατσουράνη. Πολύ σωστά οι συντελεστές της εκπομπής του ΣΚΑΙ "Ο,τι νάναι", πρότειναν να υπάρξει στην Ελλάδα οδός Joel Aguilar προς τιμή του διαιτητή που μας απάλλαξε, προς ώρας, από τον Κατσουράνη.
Μάλιστα έχει γίνει και group στο facebook που ζητά να μην παίξει ο Κατσουράνης στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.
Ένας αγώνας που όσοι εκεί έξω έχουν μυαλό θα πρέπει να εύχονται να τον κερδίσει η Κόστα Ρίκα.
Η Κόστα Ρίκα πρέπει να είναι η αγαπημένη ομάδα εκείνων των Ελλήνων που σέβονται τον εαυτό τους.
Εκείνων που λυπούνται όταν βλέπουν τους κακομούτσουνους συμπατριώτες τους να βγαίνουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για την εθνικάρα όταν ζουν με κομμένο ρεύμα και χωρίς φάρμακα οι παπούδες τους.
Σ΄ αυτό το timing η Εθνική των Κατσουράνηδων, δεν είναι παρά ένα όπλο στα χέρια του συστήματος που ανεβάζει αργά αργά την θερμοκρασία στην χύτρα που σε τηγανίζει ώσπου να ψοφήσεις.
Ισως να είναι και αυτό που σου αξίζει μια και είσαι τόσο ανεγκέφαλος χαχόλος.
Τουλάχιστο οι υπόλοιποι που θα ψοφάμε δίπλα σου θα φωνάζουμε ως την τελευταία στιγμή
-Ζήτω η Κόστα Ρίκα...

ΚΡΑΤΟΣ ΑΗΔΙΑΣ

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ

Το κράτος της ξεφτίλας μείωσε τον μισθό σε υπάλληλο που κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς!!

Απίστευτο κι όμως... Ελληνικό!
Επτά χρόνια μετά την γιγάντια προσπάθεια συμμόρφωσης του διεφθαρμένου κράτους και αφού η κρίση έχει αλλάξει τις ζωές όλων, η διαφθορά εκδικείται ευσυνείδητη υπάλληλο που την αποκάλυψε.

Υπάλληλος του Δήμου Σύρου η οποία κατήγγειλε παράτυπες διαδικασίες στην υπηρεσία της, αντί να βραβευθεί, υπέστη μείωση μισθού!

Αυτό αποκάλυψε χθες η οργάνωση "Διεθνής Διαφάνεις - Ελλάς", η οποία έδωσε περισσότερες λεπτομέρεις για το περιστατικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" η υπάλληλος του Δήμου Σύρου είχε καταγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο παράτυπες διαδικασίες στο Δήμο, όπως η μη ανάρτηση αποφάσεων στο "Διαύγεια", η χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και ίδια ημερομηνία, παραβάσεις καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κλπ.

Αντί να ελεγχθούν οι καταγγελίες της, της επιβλήθηκαν τέσσερις πειθαρχικές κρώσεις για την "άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής", μεταξύ των οποίων και μείωση μισθού, από τα ίδια πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η "κριτική" της αναφέρει το δημοσίευμα.

Στις 9 Μαΐου 2014, η Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς απευθύνθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αναφέροντας το περιστατικό. Με έγγραφό της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάλεσε αφενός τον δήμαρχο Σύρου να εκπληρώσει τη νόμιμη υποχρέωσή του και να προχωρήσει σε πειθαρχικό έλεγχο σχετικά με την καθυστερημένη ανάρτηση αποφάσεων στη «Διαύγεια» (αφορούν δημιουργία ομάδων έργων) και αφετέρου να εξεταστούν οι καταγγελίες της υπαλλήλου για παρατυπίες.

Μολονότι αποδείχθηκε ότι ο Δήμος είχε καθυστερήσει να αναρτήσει τις σχετικές αποφάσεις στη «Διαύγεια» (αναρτήθηκαν τον περασμένο Μάιο, ενώ χρονολογούνται από το 2012 και 2013), μέχρι στιγμής οι καταγγελίες δεν έχουν εξεταστεί, με την υπάλληλο να εξακολουθεί να απειλείται με μείωση μισθού κατά 50%.

ΕΙΔΕΣ Ο......ΤΡΕΛΛΟΣ

Tρέξτε να τον ....πιάσετε.



Ποινή φυλάκισης 37 ετών και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρόεδρο των "Ελλήνων Οικολόγων", Δημοσθένη Βεργή, για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δημοσθένης Βεργής είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί στις αρχές προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, όπου θα εκτίσει την ποινή του αφού δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε “ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας”, ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές. Μάλιστα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι φέρονται να συνέταξαν, μεταξύ άλλων, και εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημ. Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των Ελλήνων Οικολόγων διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την συγκεκριμένη περιοχή.

ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ - ΙΧΝΟΣ

Το ιντερνέτ έχασε τον προορισμό του



  Όταν βάλαμε την τσόντα της Τζούλιας είδαμε με μεγάλη έκπληξη να έχουμε 500.000 επισκέπτες σε τρεις μέρες με τον μετρητή να έχει βαρέσει μπιέλες, και για μια στιγμή να δείχνει 50.000 επισκέψεις την ίδια στιγμή. Όταν βάζουμε θέμα για τα μνημόνια και για την κλοπή των μισθών σας, δεν μπαίνουν ούτε δέκα  . Τους έλληνες τους έχουν κάνει κανονικά ματάκηδες και για αυτό και εμείς αναγκαζόμαστε να βάλουμε τσοντοφωτογραφίες σε σοβαρά θέματα, μπας και ξεστραβωθούν μερικοί. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δώσε θέμα για το ρακί της Μενεγάκη, η το βυζί της Μελέτη και παρτους την ψυχή. Άσε που πολλοί το έχουν ρίξει στην αναμετάδοση των γαμημένων σαιτ gr που έχουμε γεμίσει .Έχουμε κολλήσει από το σαιτ π.χ του Ευαγγελάτου, του Χατζηνικολάου ,της Σταη , και κάθε αγριοπούστη και αγριοπουτάνας που το μόνο που δεν υπηρετεί είναι η ενημέρωση, αλλά η μεταφορά προπαγάνδας του κάθε διαπλεκόμενου μεγαλοεργολάβου η μεγαλοκαναλάρχη. Έτσι συνειδητά η ασυνείδητα γίνονται συνένοχοι, αφού δεν είναι σε θέση, η δεν θέλουν να φιλτράρουν την είδηση.

Σοϊ πάει τα ρουσφέτια ο Σαμαράς. Ο Αδελφούλης φερομένος αγοραστής της ΔΕΗ ;


 Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Λεηλατούν την Ελλάδα μας τα καθάρματα, λεηλατούν τις ζωές μας, και δεν αντιλαμβάνονται τίποτα.

Παρανοϊκοί, ψυχασθενείς, τρελλαμένοι με το χρήμα και την εξουσία ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟΣΚΥΛΑ!

Ρε, ξυπνήστε να τους τελειώσουμε!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ  ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!


Πόπη Σουφλή


Σοϊ πάει τα ρουσφέτια ο Σαμαράς. Ο Αδελφούλης φερομένος αγοραστής της ΔΕΗ ;Τωρα αγαπητέ συνέλληνα που κοιμάσαι στο παγκάκι ή θα πεινάσουν τα παιδιά σου για να πληρώνεις χαράτσι στο Σαμαρά «εγγονό της Πηνελόπης Δελτά» (εμετός)… κάτσε και σκέψου τι καλά που θα ηταν να είχες γεννηθεί στη Μεσσηνία….

O Αντώνης Σαμαράς θα σε διόριζε κάπου, όπως το 90% των Μεσσήνιων ή θα σε «χρηματοδοτούσε».

Τώρα ο Αδελφοσαμαράς είναι ενας  εξ αυτών που περιμένουν στον προθάλαμο, για να αρπάξουν τα  πιό κερδοφόρα κομμάτια  της  μεγαλύτερης περιουσίας του ελληνικού λαού, που είναι η ΔΕΗ, είναι  και ο Περιστέρης της  άγνωστης σε πολλούς  ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Ενα δισεκατομμύριο 1 δις κέρδη η ΔΕΗ στην τσέπη του Πολίτη;

Ενα δις ! €1.000.000.000,00


Γιατι να παίρνει 1δις το Κράτος από την ΔΕΗ όταν είναι αχάριστοι οι ψηφοφόροι και ψηφίζουν άλλα κόμματα ;

Να πάει σε κάποιον που θα εκτιμήσει την Προσπάθεια του γκαβού Πρωθυπουργού.

Αυτό λοιπόν το «ευαγές ίδρυμα» του παγκοσμιοποιούμενου κεφαλαίου, εκτός  όλων των άλλων δραστηριοτήτων  που ανέπτυσσε με την βοήθεια   «φίλων»  στις κυβερνήσεις  και τις συγκυβερνήσεις των τελευταίων  χρόνων, έχει… 


δραστηριοποιηθεί  και στην  αγορά, επισκευή ή κατασκευή  κτιρίων που τα νοίκιαζε ή τα πουλούσε  στους «αρίστους»  των  επιτελείων  της  παγκόσμιας  «ανάπτυξης» (του κεφαλαίου εννοείται).
 
Τώρα που  ο Σαμαράς  άνοιξε  τις πύλες  και στον  καζινοκαπιταλισμό  της «κομμουνιστικής» (στο λογότυπο) Κίνας και  που  στρατιές  Κινέζων  στελεχών  της COSCO κ.α, περιμένουν  με την «βαλίτσα στο χέρι»,  η  ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (που αύριο  θα είναι και ένας απο αυτούς στους οποίους θα  δοθεί  με  «διαφάνεια»  η  εκμετάλλευση  της  Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού), είπε να κάνει ακόμα  μια μπίζνα  που  θα είναι  καλή  και  κερδοφόρα  τόσο για την ίδια όσο και για τον  αδελφό του πρωθυπουργεύοντα  Σαμαρά , αφού μαζί με αυτόν   κατασκευάζουν βίλες  και ξενοδοχεία «αναψυχής»  για  τα  στελέχη των  κινεζικών εταιρειών  που  υπάρχουν ή που  έρχονται οσονούπω.
 
Αν αύριο αποδειχθεί, ότι ο αδελφός του Σαμαρά έχει, έστω και με δαιδαλώδεις διαδρομές,  αποκτήσει «εταιρική  συμμετοχή» στον  αυριανό  «ιδιοκτήτη»  κομματιών  της ΔΕΗ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), τότε  το πράγμα ξεφεύγει απο μια «απλή» υπόθεση  κερδοφόρας συμμετοχής  σε  κοινοπραξία  κατασκευής  οικιών και θερέτρων αναψυχής για Κινέζους.
 

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ..ΠΡΟΚΡΙΣΗ.......... ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας είναι ανάστατοι με την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει την πρόκριση...

Η κυβέρνηση πουλάει την πρόκριση της εθνικής στο Μουντιάλ!




Σάλο έχει προκαλέσει στη χώρα μας η είδηση πως η κυβέρνηση Σαμαρά σκοπεύει να βγάλει στο σφυρί την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ώστε να εξασφαλίσει χρήματα και να δώσει επιπλέον αυξήσεις σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς και δικαστές. 

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την θέση της Ελλάδας στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ από τις χώρες που αποκλείστηκαν. 

Η Αγγλία, η Ιταλία και η Ισπανία -που αποκλείστηκαν από τον επόμενο γύρο- είναι διατεθειμένες να πληρώσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, για να πάρουν την θέση της εθνικής μας και να αγωνιστούν την Κυριακή στον αγώνα εναντίον της Κόστα Ρίκα. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά περιμένει να δει ποιες άλλες πλούσιες χώρες θα αποκλειστούν, ώστε να ..
βγάλει την πρόκριση της εθνικής ομάδας σε πλειστηριασμό και να συνεχιστεί η ανάπτυξη.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας είναι ανάστατοι με την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ, και ζητούν μερίδιο από την πώληση της πρόκρισης. 

 Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Γιώργος Καραγκούνης με τον Αντώνη Σαμαρά του είπε πως δεν πρέπει να πουλήσει την πρόκριση της εθνικής στον επόμενο γύρο, επειδή οι παίκτες μας πιστεύουν πως μπορούν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και να το πουλήσουν σε πολύ καλή τιμή στο Μοναστηράκι.

ΑΛΟΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Πως χρησιμοποιούμε τη φρέσκια αλόη

aloe-vera-cut-1-reflux-diet-cookkbook-koufman-stern-bauer

Μεταχειριζόμαστε τα φύλλα της, σε περίπτωση που διατηρούμε φρέσκια αλόη σε γλάστρα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το φυτό και ένα κοφτερό μαχαίρι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά κόβουν ένα κομμάτι από το φύλλο της αλόης και το πιέζουν πάνω στη πάσχουσα περιοχή του δέρματος.

Αυτό δεν είναι και τόσο λάθος, αλλά δεν είναι και σωστό, γιατί έτσι δεν εκμεταλλεύονται το εσωτερικό gel που έχει και τις μεγαλύτερες θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά μόνο ένα μέρος του χυμού.

Για να πάρουμε όλο το gel θα πρέπει να φιλετάρουμε το φύλλο, περίπου όπως θα κάναμε με ένα μεγάλο ψάρι.

 Η διαδικασία βήμα-βήμα ..

1. Διαλέγουμε ένα μεγάλο και υγιές στην όψη φύλλο, όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται.

Αυτά τα φύλλα είναι τα πιο παλιά και έχουν περισσότερα ωφέλιμα συστατικά από τα νεότερα φύλλα, που είναι πιο ψηλά στο φυτό.

Αν το φυτό σας δεν έχει τέτοια φύλλα ίσως δεν είναι ώριμο για να το κόψετε. Αυτά τα δεδομένα θα σας βοηθήσουν και στην επιλογή φυτού από τον έμπορο.

feb-2011-blog-011

2. Φοράμε latex γάντια. Κόβουμε το φύλλο της αλόης από το μητρικό φυτό, όσο γίνεται πιο κοντά στο κορμό. Όσο μεγαλύτερο το φύλλο που επιλέξαμε, τόσο περισσότερο χυμό περιέχει. Μόλις κόψουμε το φύλλο θα διαρρεύσει ένα καφεκίτρινο ή πρασινοκίτρινο υγρό. Αποφύγετε να το αγγίξετε. Αφήστε το φύλλο όρθιο για λίγα λεπτά να φύγει όλο το υγρό.

???????????????????????????????

Η αλόη όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες. Ο καφεκίτρινος χυμός που εκκρίνεται αμέσως μόλις κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου περιέχει αλοΐνη. Η αλοΐνη είναι μια ουσία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το φλοιό και, πέρα από την πικρή της γεύση, έχει έντονη ερεθιστική και καθαρτική δράση. Σε μεγάλη ποσότητα και μακροχρόνια λήψη, γίνεται τοξική. Από την άλλη το διαυγές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου είναι καταπραϋντικό και βοηθά στην επούλωση τραυμάτων, ελκών και εγκαυμάτων.

 Σημείωση: Θα πρέπει να κάνετε τη διαδικασία μέσα σε δύο ώρες το πολύ, από την ώρα που θα κόψετε το φύλλο από το φυτό ώστε να αποφύγετε την οξείδωση του, με κίνδυνο να χαθούν τα ευεργετικά συστατικά του.

3. Κόψτε τη μυτερή άκρη και απορρίψτε τη. Κόψτε τις κατά μήκος άκρες του φυτού, εκατέρωθεν με τα αγκάθια, και απορρίψτε τις και αυτές. Ξεπλύνετε το φύλλο με άφθονο νερό. Το φύλλο τώρα θα μοιάζει με ένα σάντουιτς από ζελέ. Το gel αλόης που θέλουμε είναι παγιδευμένο ανάμεσα στη χοντρή σάρκα του φυτού από την επάνω και κάτω μεριά.

Δείτε τις φωτό.

img_0853-550x366

aloe-step-5

4. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη πράσινη σάρκα από τη επάνω μεριά, διατρέχοντας το μαχαίρι εσωτερικά κατά μήκος του φύλλου (όπως θα κάνατε και με το φιλέτο ενός ψαριού).

0v05-04

5. Έπειτα γυρίστε το φύλλο ανάποδα, ώστε να ακουμπάει το gel πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (πιάτο, επιφάνεια κοπής κτλ.) και αφαιρέστε και τη σάρκα από κάτω. Προσπαθήστε να μη χαραμίσετε πολύ gel με το κόψιμο.

6. Με ένα κουτάλι ξύστε απαλά όσο gel έμεινε πάνω στη σάρκα που αφαιρέσατε με το μαχαίρι. Προσέξτε να μη ξύσετε και τμήματα από το εσωτερικό φλοιό του φύλλου γιατί δε τα θέλουμε επειδή περιέχουν αλοΐνη.

0v05-05

7. Συγκεντρώστε το gel της αλόης σε ένα καθαρό (αποστειρωμένο κατά προτίμηση) δοχείο. Είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε.

Εσωτερική λήψη

Σε περίπτωση που θέλετε να βγάλετε το gel της αλόης για εσωτερική κατανάλωση, συμβουλευτείτε πρώτα κάποιον ειδικό, ιατρό ή θεραπευτή. Μόλις πάρετε το ΟΚ, κάντε τη παραπάνω διαδικασία προσεκτικά, ώστε να έχετε στα χέρια σας μόνο το καθαρό gel, και ξεπλύνετε το “φιλέτο” της αλόης μέ ξυδόνερο ώστε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του εσωτερικού φλοιού. Δείτε στη παρακάτω φωτογραφία ποιός είναι ο εσωτερικός φλοιός. Θέλουμε το gel και τη βλέννη, δε θέλουμε τον εσωτερικό και εξωτερικό φλοιό.

aloe_leaf_description

Φάτε ή πιείτε τη ποσότητα που σας πρότεινε ο γιατρός ή ο θεραπευτής σας. Φυλάξτε το gel που απέμεινε μετά τη χρήση μέσα στο ψυγείο.

Σημειώσεις 

  • Οι πληροφορίες είναι ενημερωτικού περιεχομένου και δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν καταναλώσετε εσωτερικά οποιοδήποτε σκεύασμα αλόης.

  • Το “φιλετάρισμα” της αλόης για εσωτερική κατανάλωση γενικά δε προτείνεται σε αρχάριους στο χειρισμό της. Για εξωτερική χρήση δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

  • Αν κάνετε τη διαδικασία με σωστό και καθαρό τρόπο, το gel που θα βγάλετε μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και για 6 μήνες.

  • Μια καλή ιδέα για να διατηρήσετε το gel αλόης είναι να βάλετε το χυμό μέσα σε παγοθήκες και να το καταψύξετε. Έτσι θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά μόνο τη μικρή ποσότητα που χρειάζεστε και επιπλέον θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό, ίσως και παραπάνω από 1 χρόνο.