Καθώς η μπόχα που αναδύεται από την συνεργασία οπλάδων και άπληστων Ελλήνων πολιτικών αναδύεται στην ατμόσφαιρα πολλές απορίες έρχονται στο μυαλό.
Μία από αυτές έχει να κάνει μ' εκείνη την περίφημη Εξεταστική για τα Εξοπλιστικά που είχε συστήσει ο Καραμανλής και της οποίας πρόεδρος ήταν ο οξυδερκής Γιάννης Τραγάκης.
Αλήθεια ο Τραγάκης μετά από όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για την προκλητικά τερατώδη αποτυχία του ως πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής;
Ηταν η επιτροπή που τούς έβγαλε όλους αθώους.
Αλήθεια τι απέγιναν τα ντοκουμέντα (έγγραφα, τραπεζικοί, λογαριασμοί κλπ) που βρέθηκαν εκ των πραγμάτων στα χέρια του Τραγάκη; Πως αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τον εντοπισμό της μίζας; Βρίσκονται στα συρτάρια της Βουλής τα συγκεκριμένα στοιχεία ή μήπως είναι διάσπαρτα εδώ κι εκεί και αξιοποιούνται για πάσης φύσεως εκβιασμούς και συμβιβασμούς;
Και τι ήταν αυτό που μας είπε χθες ο Δημητρακόπουλος; Οτι ο Καρατζαφέρης έδωσε στους πελάτες του οπλάδες 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να το βγάλουν στο εξωτερικό. Τι δουλειά είχε ο Καρατζαφέρης με τους οπλάδες; Και τι δουλειά είχαν οι οπλάδες με τον Καρατζαφέρη ώστε να του κάνουν αυτή τη "χάρη";
Τη μπόχα είναι αυτή αδέλφια; Κι εσείς κε Τραγάκη θα ανοίξετε το στόμα σας να μάς πείτε τι απέγιναν τα ντοκουμέντα της Εξεταστικής στην οποία είσαστε πρόεδρος-ταρατατζούμ;
Τη δήλωση των κ.κ. Σταύρου Κομνόπουλου και Αλέξανδρου Τσάτσου, εκπροσώπων της εταιρίας Kestrel που εμφανίζεται να διοχετεύει έμβασμα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετέφερε μέσω της εκπομπής Ανατροπή ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Σύμφωνα με αυτή, «το 2007 ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε από τους εκπροσώπους της Eurocopter (Τσάτσο-Κομνόπουλο) να μεταφέρουν για λογαριασμό του 1,5 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, ώστε ο κ. Καρατζαφέρης να αποφύγει ενδεχομένως την ελληνική δημοσιότητα».
Όπως υποστηρίζουν ο κ. Καρατζαφέρης δεν θέλησε να ακολουθήσει για τη μεταφορά αυτή, τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ζήτησε από τους Τσάτσο και Κομνόπουλο να μεταφέρουν το χρηματικό αυτό ποσό στο Λονδίνο, μέσω των λογαριασμών που εκείνοι διέθεταν στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, εντοπίστηκαν δύο εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό συμφερόντων Καρατζαφέρη, τα οποία μεταφέρθηκαν από υπεράκτια εταιρία των Τσάτσου - Κομνόπουλουκαι εμπλέκονται στην αγορά των ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000.