Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ........

Πρωθυπουργική απελπισία 4,7 τρις κυβικών μέτρων>Πως μπορείς να καταστρέψεις την περιουσία των επόμενων γενεών!




Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Μαρίνας Μάνη ότι ο πρωθυπουργόςΣαμαράςαπεκάλυψε(!) στον Ομπάμα ότι κατά τους υπολογισμούς τα αποθέματα υδρογονανθράκων Ισραήλ - Κύπρου ανέρχονται σε 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα ενώ τα ελληνικά εκτιμώνται σε 4,7 τρισ. κυβικά μέτρα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι το σύνολο του εν λόγω δυναμικού που κρύβεται στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να καλύψει το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο TAP από μόνος του μπορεί να καλύψει το 1,5 έως 3% της ευρωπαϊκής ζήτησης φυσικού αερίου.

Με απλά λόγια η απελπισία του Έλληνα πρωθυπουργού τον οδηγεί για μια ακόμη φορά στην διάρκεια της πολιτικής του καριέρας σε επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς. Δεν μπορούμε να φαντασθούμε πως σε μια χώρα που για δεκαετίες-πάνω από μισό αιώνα-όποιος μιλούσε για ύπαρξη πετρελαίων γίνονταν αμέσως γραφικός και αποδιοπομπαίος τράγος κατέληξε ο πρωθυπουργός της να διατυμπανίζει την προίκα της με την απόγνωση υπερήλικα πατέρα που αναζητεί γαμπρό για την 60χρονη λεσβία γεροντοκόρη του.
Είναι επκίνδυνο για τα εθνικά μας θέματα να διαχειρίζεται με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός τις πληροφορίες για την ύπαρξη κοιτασμάτων. Η να βλέπεις για παράδειγμα τον μάλλονάσχετο Μανιάτη να κοκορεύεται κάθε τόσο για τα τρυπάνια που πιάνουν δουλειά λες και θα τρυπήσουν στο κτήμα του.
Αντί να σιωπήσουν και να χειρισθούν το θέμα με σοβαρότητα επιστημονική και διπλωματική μαεστρία διαλαλούν και απαξιώνουν την πραμάτεια μιας χώρας που στο κάτω κάτω ανήκει στις επόμενες γενεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου