Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΟΧΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑ΄ΛΑΚΟΣ...............

Βίντεο: Φίλησε καρχαρία στο στόμα και αυτός τον δάγκωσε


Δύτης προσπάθησε να φιλήσει τον καρχαρία στο στόμα. Τον πλησίασε και όταν ακούμπησε το στόμα του στο στόμα του καρχαρία, εκείνος τον δάγκωσε. Ο δύτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το οποίο εξήλθε με περισσότερα από 200 ράμματα. 285 για την ακρίβεια.
Ο Dave Marcel συνήθιζε και στο παρελθόν να φιλάει καρχαρίες στα πλαίσια επίδειξης. Ο νεαρός εργάζεται στο Elbow Reef της Florida εδώ και χρόνια...
Θέλοντας να δείξει στους τουρίστες που συνόδευε το πόσο ακίνδυνοι είναι οι καρχαρίες που ανήκουν στην οικογένεια των "nurse" - καρχαρίας τροφός (επιστημονική ονομασία Ginglymostoma cirratum - Γιγγλυμόστομα το σγουρό), προσπάθησε να του δώσει ένα "φιλί", χωρίς να μπορεί να φανταστεί το τι θα επακολουθούσε.
Μάλιστα, σε παλαιότερες επιδείξεις του, επέτρεπε στους τουρίστες να προσεγγίζουν, να αγγίζουν και να φιλούν και εκείνοι τα ψάρια.
Το δάγκωμα του καρχαρία βιντεοσκοπήθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Discovery Channel.
Σύμφωνα με τον δύτη, ο (συνήθως) ακίνδυνος καρχαρίας εκνευρίστηκε επειδή εκείνος τον γύρισε ανάποδα πριν του επιτεθεί. Πράγμα που δεν είχε δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν.
Ο καρχαρίας τροφός απαντάται σε τροπικά και υποτροπικά νερά πάνω από την ηπειρωτική και νησιωτική υφαλοκρηπίδα, σε βάθος από ένα έως 75 μέτρα. Φτάνει σε μήκος τα 4,3 μέτρα. Είναι συγγενικός με το φαλαινοκαρχαρία και το καρχαρία ζέβρα.
Είναι νυκτόβιο ζώο, σχηματίζοντας την ημέρα ομάδες 40 ατόμων. Ο καρχαρίας τροφός κρύβεται σε κοιλότητες βράχων την ημέρα, με το κάθε καρχαρία να φαίνεται να προτιμά κάποιες, στις οποίες γυρίζει κάθε βράδυ μετά το κυνήγι.
Τρέφεται κυρίως με καρκινοειδή, μαλάκια, ουροχορδωτά, θαλάσσια φίδια και άλλα ψάρια. Οι συγκεκριμένοι καρχαρίες αναπαράγονται ως ωοζωοτόκα, με το θηλυκό να γεννά 21 με 29 μικρά ύστερα από εξάμηνη κύηση. Ο κύκλος αναπαραγωγής διαρκεί δύο χρόνια.
Οι καρχαρίες αυτοί δεν θεωρούνται επικίνδυνοι, αν και έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους. Αν και δεν αλιεύεται τακτικά, αποτελεί ένα εύκολο στόχο για τους αλιείς.
Το δέρμα τους είναι πολύ τραχύ και γι' αυτό το λόγο είναι περιζήτητο, ενώ επίσης χρησιμοποιείται το λάδι από το συκώτι τους και το κρέας τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου